واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس انجمن ورزشينويسان: "نود" به ريشههاي شكلگيري مافياي فوتبال هم بپردازد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
رئيس انجمن ورزشينويسان ايران از برنامه تلويزيوني "نود" خواست به ريشههاي شكلگيري مافياي فوتبال هم بپردازد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عبدالحميد احمدي - رئيس انجمن ورزشي نويسان ايران و استاد دانشگاه در يادداشتي از عادل فردوسي پور و برنامه نود خواست تا به ريشههاي شكلگيري مافياي فوتبال هم بپردازد. متن كامل يادداشت دكتر احمدي در ادامه خواهد آمد.
«برنامه تلويزيوني "نود" در طي دو برنامه اخير خود به موضوع دلالي و مافياي فوتبال پرداخته است و در طي اين دو برنامه گفتگوهايي با برخي بازيكنان و دست اندركاران فوتبال در سازمان ليگ و باشگاهها پرداخته و با يك رويكرد ژورناليستي سعي در انعكاس بخشي از حقايق پشت پرده فوتبال داشته است. ورود برنامه نود به اين موضوع و اطلاع رساني پيرامون زوايا و حواشي آن، از اين بعد كه اذهان عمومي و به ويژه آناني كه روياي رسيدن به شهرت و پول ها و ثروت هاي آنچناني را در سر مي پرورند در جاي خود بسيار حائز اهميت است، زيرا يكي از زمينه هاي مهم شكل گيري سودجويي و كلاهبرداري در فوتبال و سوء استفاده مالي از نوجوانان و جوانان جوياي نام و خانواده هاي آنان، همين بي اطلاعي و ناآگاهي از دام هايي است كه شيادان فوتبالي براي رسيدن به پول هاي سياه گسترده اند. اما اين فقط يك روي سكه است و خوب است كه به آن روي ديگر سكه مافياي فوتبال كه به عوامل شكل گيري و زمينه هاي ادامه و استمرار آن مربوط است نيز توجه شود و صداوسيما كه به تعبير امام خميني يك دانشگاه است فقط به يك نگاه سطحي درباره اين موضوع مهم بسنده نكند و در ادامه كاري كه آغاز نموده كمي هم به ريشه و عمق موضوع بپردازد.
به نظر ميرسد عوامل و دلايل مختلفي در شكل گيري ريشه هاي فساد در فوتبال دخيل هستند كه هر كدام از آن ها به طور نسبي از سهم و نقشي خاص در اين ماجرا برخوردارند. از جمله اين عوامل مي توان به نقش پنج حلقه مهم و تاثيرگذار در فوتبال و ورزش اشاره كرد كه اگر در هركدام از اين حلقه ها نقص و كاستي وجود داشته باشد مي تواند زمينه فساد را خواسته يا ناخواسته ايجاد كند. اين پنج حلقه عبارتند از: مديريت فوتبال، ساختار و تشكيلات فوتبال، قوانين و مقررات فوتبال، منابع انساني فوتبال، و رسانه هاي ورزشي. با يك بررسي اجمالي و در يك اظهارنظر كلي مي توان گفت كه در شرايط فعلي، اين پنج حلقه كه نقشي اساسي در شكل گيري فضاي موجود فوتبال دارند وضعيت چندان مطلوب نيست و متاسفانه اشكالات ريز و درشتي وجود دارند كه باعث شده اند در فوتبال ما، عليرغم صرف هزينه هاي مالي گزاف، به جاي ميوه هاي رسيده و خوشگوار، محصولاتي نارس و آفت زده به جامعه عرضه شود و بديهي است كه خوراندن چنين محصول و خوراكي به مخاطبان، چه عوارض وحشتناك و ناخوشايندي را نيز به دنبال خواهد داشت.
در "مديريت فوتبال" ، چه در فدراسيون و هيات هاي زيرمجموعه و گردانندگان ليگ ها و چه در سطح باشگاهها و تيم هاي ورزشي، بايد همچنان به شايستگي، اهليت، سلامت، و تخصص تاكيد ورزيد و اجازه نداد كه اين عرصه به محله برو بياي شيفتگان شهرت و ثروت بدل شود. در واقع مديريت از چنان جايگاهي برخوردار است كه مي توان آن را سرچشمه همه خوبي ها و يا نابساماني ها دانست كه اگر از ويژگي هاي لازم و كافي، آنچنان كه گفته شد برخوردار بود مي توان به آينده اميد بست و اگر چنين نبود و يا ضعفي بر آن مترتب بود بايد ترسيد و از آينده بيمناك شد.
در "ساختار و تشكيلات" فوتبال نيز قرار نيست اختراعي صورت گيرد تا وضعيت كمي بهبود يابد. فقط كافي است وضع موجود در فدراسيون و زيرمجموعه هاي مرتبط و باشگاه ها و تيم هاي ورزشي در مطابقت با الگوهاي موفق و كارآمد جهان به روز شود و نقص ها و كمبودهاي موجود با رعايت همه جنبه هاي بومي و فرهنگي ترميم و جبران شود. در واقع ساختارها به مانند ظروفي كه قرار است مظروف فوتبال در آن جاي بگيرد بايد از چنان ظرفيت و استحكامي برخوردار باشند كه بتوانند اين ورزش پرهياهو و پرمخاطب را در همه ابعاد پوشش دهند و روز به روز به قابليت هاي فني و جذابيت هاي آن بيفزايند. بديهي است كه وضع موجود ساختار و تشكيلات در فوتبال به ويژه در فدراسيون و باشگاهها از جامعيت، روزآمدي و كارآمدي لازم و در حد انتظار برخوردار نيست و ضعف موجود در اين بخش يكي از دلايل و زمينه هاي شكل گيري برخي معضلات در فوتبال گرديده است.
در بخش "قوانين و مقررات" فوتبال، وضعيت به هيچ وجه راضي كننده نيست و متاسفانه محيط حقوقي فوتبال دچار نقص ها و كمبودهاي فراواني است و همين عامل بسيار مهم باعث شده است كه قدرت مانور و عمل مديران فدراسيون و باشگاهها در مقابله با مسائل و مشكلات پرشمار موجود در بخش قهرماني و حرفه اي فوتبال بسيار محدود شود. بدون قانون و ضابطه جامع و روزآمد، از يكسو دست مديران براي برخورد با معضلات بسته است و از سوي ديگر عرصه اي فراخ براي سوء استفاده كنندگان باز تا هرچه كه در توان دارند جولان دهند. بديهي است كه فوتبال در اين باره نياز به اقدامي عاجل و ضربتي دارد و بايد هرآن چه كه به عنوان قانون و مقرات در فيفا و ساير نهادهاي مرتبط با فوتبال در جهان وجود دارد و در آن ها براي همه موضوعات مرتبط با فوتبال پيش بيني هاي لازم صورت گرفته، در فوتبال ما نيز مورد توجه قرار گيرد.
در ارتباط با "منابع انساني" فوتبال و تربيت نيروهاي زبده و كارآمد براي نقش آفريني و انجام وظايف در بخش هاي فني، فرهنگي، ارتباطي، مديريتي، بازاريابي و ... فوتبال اعم از فدراسيون و باشگاهها وضع موجود به هيچ وجه راضي كننده نيست و متاسفانه با فقر فاحشي در اين زمينه مواجهيم. بديهي است كه اداره ورزشي به گستره فوتبال با اين همه هوادار و علاقمند و مسايل ريز و درشت بي شمار نيازمند افرادي آموزش ديده و حرفه اي است و همه اجزاء دست اندركار آن اعم از ورزشكار و مربي و مدير بايد از توانمندي هاي حرفه اي لازم برحوردار باشند تا بتوانند وظيفه محوله را به نحو مطلوب انجام دهند. وقتي مشاهده مي شود كه ورزشكار از بديهي ترين نكات مربوط به حرفه خود بي اطلاع است و يا مربي و مدير بدون رعايت اصول حرفه اي و با اتكاء به دانش و تجربه اندك خود در حرف و عمل گرفتاري هايي را براي فوتبال ايجاد مي كند، به طور طبيعي زمينه براي حضور و نشو و نماي فرصت طلباني به نام دلال و يا هرعنوان ديگر فراهم مي شود كه از اين فضا و موقعيت نهايت سوء استفاده را ببرند.
و اما در ارتباط با "رسانه ها" نيز در اين زمينه حرف بسيار است و طبيعي است كه در بين اين پنج حلقه انتظار بيشتري از رسانه ها به جهت مسئوليت اجتماعي آنان و اعتمادي كه مردم نسبت به آن ها دارند وجود دارد. برخورداري از دو ويژگي بسيار مهم "استقلال" و "عدم نيازمندي" در كنار دانش ورزشي و تجربه رسانه اي مي تواند نقش رسانه هاي ورزشي را در ايفاي مسئوليت اطلاع رساني و ارتقاء دانش و آگاهي مردم پررنگ نمايد. رسانه وابسته به جريان پول و زور و خبرنگار نيازمند به سفر و مواجب در انجام وظيفه حرفه اي راه به جايي نخواهد برد و حتي در بزنگاه ها و به جهت منافع شخصي و باندي مجبور است حقايق را كتمان كند و يا بر روي آن سرپوش بگذارد و در چنين وضعيتي دشواري كار براي رسانه هاي سالم و خبرنگاراني كه شرافتمندانه در حرفه خود قلم مي زنند صدچندان خواهد بود. قرار است رسانه به عنوان نورافكني كه تاريكي ها را روشن مي كند و زواياي ناديده را به مردم مينماياند عمل كند و براي چنين عملكردي رسانه بايد عاري از هرگونه شائبه و آلايش و وابستگي باشد و به نقاط شفاف و تاريك ورزش بدون كم و زياد و اعمال نظر خاص بپردازد. به يقين در چنين شرايطي رسانه و خبرنگار به مسئوليت واقعي خود عمل كرده است و با وجود رسانه هايي از اين دست مي توان به ايجاد فضاي سالم در ورزش و فوتبال اميدوار بود.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]