واضح آرشیو وب فارسی:ايران: ايجاد 35 هزار فرصت شغلي در سالجاري فرصتهاي شغلي در استان قم 50 درصد افزايش يافت
قم - خبرنگار امسال ايجاد 2 ميليون و 500 هزار شغل در كشور از مهمترين برنامههاي دولت براي حل مشكل بيكاري و توسعه اقتصادي محسوب ميشود كه سهم استان قم از اين مجموعه 35 هزار فرصت شغلي است.
حجتالاسلام والمسلمين محمد حسين موسيپور استاندار قم اعلام كرد: بر اساس راست آزمايي مركز آمار ايران سال گذشته، يك ميليون و
750 هزار شغل در كشور ايجاد شد كه اين ميزان 5/2 درصد نرخ بيكاري را كاست و در مدت يادشده در استان 25 هزار فرصت شغلي ايجاد شد.
موسيپور با تأكيد بر لزوم مشاركت جدي دستگاهها در پيشبرد اهداف و سياستهاي اشتغال گفت: همه دستگاهها بايد براي ايجاد اشتغال پايدار در استان تلاش و برنامهريزي كنند.
استاندار قم تقويت روحيه كار،كوشش و فعاليت در آحاد جامعه بويژه قشر جوان را ضروري دانست و بر لزوم تلاش و برنامه ريزي در جهت تقويت و نهادينه كردن بيش از پيش فرهنگ كار در جامعه تأكيد كرد.
وي با اشاره به نقش محوري مراكز آموزشي در گسترش فرهنگ كار در جامعه افزود: آموزش مهارتهاي زندگي كه فرهنگ كار و تلاش جزيي از آن محسوب ميشود از وظايف و رسالتهاي خطير مراكز آموزشي است كه بايد اهتمام جدي نسبت به اين امر صورت گيرد.
ايجاد 24 هزار شغل در هشت ماه امسال
مجيد آوري فرد مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم نيز تصريح كرد: در هشتماه امسال 24 هزار نفر در واحدهاي به بهرهبرداري رسيده استان مشغول كار شدهاند.معيار تعيين سهم اشتغالزايي مناطق مختلف كشور بر اساس نرخ بيكاري، توانايي و قابليت استانها و همچنين اشتغال موجود مشخص شده است.
وي با اشاره به اقدامات صورت گرفته يادآور شد: دستگاه هاي اجرايي استان قم با جذب سرمايهگذار در سه حوزه اصلي صنايع و معادن،گردشگري و كشاورزي و همچنين اشتغالزايي در قالب ايجاد مسكن مهر و طرح هاي عمراني كه سازمان راهوشهرسازي عهدهدار آن است، بخش عمده اي از اشتغالزايي استان را ايجاد كردهاند.
به گفته مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم، سهميه اشتغالزايي هر دستگاه، بر اساس نوع وظيفه و توان دستگاههاي مختلف
(در جذب سرمايه گذار) تعيين شده است.
آوري فرد بااشاره به ايجاد زمينه خوداشتغالي توسط برخي دستگاه هاي حمايتي مانند كميته امداد، بهزيستي و بنياد شهيد خاطرنشان كرد: بخشي از تعهد استان در ايجاد شغل در قالب مشاغل خانگي تعريف شده كه اين طرح در ابتداي راه است و براي تعدادي از متقاضيان مجوز صادر و تسهيلات پرداخت شده است.
وي اضافه كرد: بخشي از مشاغل خانگي در قالب طرحهاي خوداشتغالي و به صورت انفرادي و بخشي ديگر نيز طرحهاي سرمايهگذاري و كارآفريني است كه از طريق توليد انبوه در قالب كارگاهها و كارخانهها ايجاد ميشود. علاوه بر ادامه اجراي برنامههاي گذشته در راستاي اشتغالزايي، توسعه مشاغل خانگي نيز از برنامههاي جدي در دست اقدام است.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم با اشاره به طرح اشتغالزايي از طريق بنگاههاي زودبازده،اظهار داشت: بانكها موظف به پرداخت مانده تسهيلات اختصاص يافته به بنگاههاي زودبازده از سالهاي گذشته به متقاضيان شدهاند. متقاضيان دريافت وام براي بنگاههاي زودبازده، بايد طرح هاي سرمايهگذاري را به دستگاه هايي همچون صنايع، گردشگري و كشاورزي ارائه دهند و دستگاههاي ذيربط نيز پس از تأييد، طرح را به دبيرخانه كارگروه اشتغال ارسال كنند.
آوري فرد ادامه داد: تسهيلات درخواستي تا سقف 10 ميليارد تومان توسط كارگروه اشتغال استان مصوب و به بانك عامل معرفي ميشود، ولي اگر تسهيلات درخواستي بيش از اين مبلغ باشد، طرح ارائه شده و مبلغ درخواستي بايد در شوراي عالي اشتغال كشور نيز به تصويب برسد.
وي صندوق توسعه ملي را فرصتي براي تأمين منابع مالي اشتغالزايي دانست و گفت:دولت موظف است 20 درصد از فروش نفت را به صندوق توسعه ملي واريز كند و مبالغ آن به عنوان تسهيلات در اختيار سرمايهگذاران قرار داده شود تا بدين وسيله ماشين آلات خط توليد و مواد اوليه خريداري شود.
مدير كل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري قم افزود: فرايند اعطاي تسهيلات از طريق صندوق توسعه ملي در استان در مرحله آغاز است و دستگاههاي اجرايي در حال جذب سرمايهگذار در عرصه هاي مختلف صنعتي و كشاورزي هستند.
آوري فرد با بيان اينكه نرخ بيكاري در استان قم همواره پائينتر از متوسط كشوري بوده تأكيد كرد: استان قم به دليل قرار گرفتن در مسير مواصلاتي 17 استان كشور، نزديكي به پايتخت و استانهاي صنعتي همواره مورد توجه سرمايهگذاران بوده است. وي با اشاره به افزايش نرخ بيكاري ميان دانش آموختگان و بانوان يادآور شد: سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف بايد به گونهاي صورت گيرد تا نياز به نيروي انساني از ميان دانشآموختگان دانشگاهها و بانوان تأمين شود.
ثبت نام 13 هزار جوينده كار در كاريابيها
حسن رحماني مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي قم هم اعلام كرد: از ابتداي امسال تاكنون12 هزار و 948 نفر از جويندگان كار به كاريابي هاي استان مراجعه و تحت عنوان كارجو ثبت نام كردهاند كه از اين تعداد 26 درصد خانم و 74 درصد آقا بودهاند.32 درصد از جويندگان كار استان را نيز فارغالتحصيلان دانشگاهي تشكيل ميدهند. دبير كارگروه اشتغــال استان قم بيان داشت: 43 درصد جويندگان كار بين 15 تا 24 سال، 47 درصد بين 25 تا 34 ساله دارند و مابقي 35 سال به بالا هستند. 55 درصد جويندگان كار فاقد هرگونه مهارت و 25 درصـد آنان نيمه ماهر و باقيمانده داراي مهارت از مراكز آموزش فني و حرفهاي هستند.
رحماني تصريح كرد: از ابتداي امسال تاكنون
18 هزار فرصت شغلي به كاريابيها اعلام شده كه بخش صنعت با 71 درصد بيشترين و كشاورزي با يك درصد كمترين فرصتهاي شغلي استان را به خود اختصاص داده است. به گفته وي، فرصتهاي شغلي كسب شده در مقايسه با مدت مشابه سال 89، 50 درصد افزايش را نشان ميدهد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]