واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /كنگره ملي امام حسن مجتبي(ع)/ امام جمعه موقت بيرجند: صلح امام حسن(ع) زمينه انقلاب سرخ حسيني را فراهم كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - بيرجند
سرويس: دين و معارف اسلامي
امام جمعه موقت بيرجند با بيان اينكه صلح امام حسن(ع) در حقيقت انقلاب سبزي بود كه زمينه انقلاب سرخ حسيني را فراهم ساخت، گفت: اين نرمش قهرمانانه در كنار آن جنبش ظلمستيزانه، پايهريز انقلاب علمي امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در عصر طلايي خلاء انتقال قدرت از بنياميه به بنيعباس شد و به اين ترتيب، اسلام ناب محمدي كه در تشيع جلوهگر بود، نهال خود را آبياري و آن را به درخت تنومندي تبديل كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان جنوبي، حجتالاسلام و المسلمين غلامحسين نوفرستي، در رابطه با ضرورت برگزاري اين كنگره ملي، گفت: تحليل ماجراي صلح امام حسن(ع) فوقالعاده ضروري به نظر ميرسد چرا كه خود امام صلحش را حجتي بر آيندگان ميداند، يعني بر اساس عملكرد حضرت، وظيفه انسان نيز در شرايط مشابه با آن زمان، صلح و مصالحه است.
وي افزود: امام حسن(ع)، نه تنها از نظر علم، تقوى، زهد و عبادت، مقامى برگزيده و ممتاز داشت، بلكه از لحاظ بذل و بخشش و دستگيرى از بيچارگان و درماندگان نيز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.
امام جمعه موقت بيرجند ادامه داد: وجود گرامى آن حضرت آرامبخش دلهاى دردمند، پناهگاه مستمندان و تهيدستان و نقطه اميد درماندگان بود به گونهاي كه هيچ فقيرى از در خانه آن حضرت دست خالى برنمىگشت و هيچ آزرده دلى شرح پريشانى خود را نزد آن بزرگوار بازگو نميكرد، جز آنكه مرهمى بر دل آزرده او نهاده ميشد.
وي ادامه داد: امام حسن(ع) از آغاز بيعت مردم با حضرت علي(ع) تا لحظه شهادت آن حضرت در مقام قويترين بازوي آن حضرت عمل كرد.
نوفرستي با بيان اينكه امام حسن(ع) در جريان بيعت، حضوري جدي داشت، اذعان كرد: امام در سه جنگ جمل، صفين و نهروان حاضر بود و مهمترين نقش را برعهده داشت.
وي پيرامون جانشيني پس از شهادت پدر گفت: حضرت علي(ع) قبل از شهادت، امام حسن(ع) را وصي خود تعيين كرد. رسول خدا(ص) نيز به دو گونه اين وصيت را به صورت تصريح به "امامت امام حسن(ع) و امام حسين(ع) پس از پدرشان " و دوم تصريح به " امامت اوصياء دوازدهگانه خود"، با ذكر اسامي آنها اعلام كرده بودند.
نوفرستي اذعان كرد: دوران كوتاه چند ماهه خلافت ظاهري امام حسن(ع)، پر ماجرا سپري شد، بلافاصله پس از شهادت حضرت علي(ع)، امام حسن(ع) به مسجد آمد و در سخناني شيوا مردم را به بيعت با خويش فراخواندند.
صلح امام حسن(ع) باشكوهترين مبارزه قهرمانانه تاريخ است
امام جمعه موقت بيرجند، از باشكوهترين مبارزه قهرمانانه تاريخ تشيع به ماجراي صلح امام حسن(ع) با معاويه اشاره كرد و گفت: تحليل اين حادثه ضروري به نظر ميرسد چرا كه خود امام صلحش را حجتي بر آيندگان ميداند؛ يعني بر اساس عملكرد حضرت، وظيفه انسان نيز در شرايط مشابه با آن زمان، صلح و مصالحه است.
وي ادامه داد: تمامي تلاش امام حسن(ع) پس از قبول صلح اين بود كه فوايد مورد نظرش را از صلح به نتيجه برساند و بر اين اساس در تمام اين مدت به حفظ نيروهاي كيفي و خالص، بازسازي نيروهاي خسته و تفسير صحيح اسلام پرداخت.
امام جمعهموقت بيرجند افزود: عملكرد دشمنشكن حضرت پس از صلح چنان قدرتمند بود كه معاويه را به فكر شهادت آن حضرت انداخت.
نوفرستي با اشاره به ضرورت برگزاري كنگره ملي «امام حسنمجتبي(ع)» بيان كرد: برگزاري اين كنگره در سطح ملي ميتواند در ابعاد شخصيتي امام مجتبي(ع) نقش بسزايي داشته باشند؛ اگرچه بعد از واقعه كربلا افشاگريهايي در كوفه و شام شد، اما مظلوميت امام درحدي بود كه وقتي برعليه امام علي(ع) و آلش صحبت ميكردند، حرفي براي نقد آن زده نميشد.
وي خاطرنشان كرد: اميد است كه با برگزاري اين كنگره ابعاد شخصيتي امام حسن(ع) براي مردم تبيين و به عنوان دستورالعمل اجرايي مسوولين مطرح شود.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]