واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت/
خبرگزاري فارس: ظاهرأ سريال "تا ثريا..." آنقدر در پرده دري و هنجار شكني پيش رفته كه صداي خود تلويزيون را نيز بلند كرده و اين ضرب المثل را در ذهن تداعي مي سازد كه آش آنقدر شور شده كه صداي آشپز هم بلند شده است!
در روزهاي گذشته شاهد پخش يك گزارش در مجموعههاي مختلف خبري سيما درباره سريال «تا ثريا» بوديم كه نسبت به ترويج و تبليغ روابط آزاد بين دختران و پسران نوجوان (نه حتي جوان!) به شدت انتقاد مينمود و با نشان دادن صحنههايي از اين سريال كه اعضاي يك خانواده به پسر نوجوان خود توصيه ميكردند تا بجاي عقد، همچنان با دوستدختر خود روابط دوستانه داشته باشد، به نكوهش تبليغ چنين روابطي در سريالهاي تلويزيوني ميپرداخت. البته چنين انتقادي گذرا از يك سريال كه با هزينههاي ميلياردي ساخته شده است، تنها يك فرار رو به جلو از سوي سيما محسوب ميشود و گرنه اگر صدا و سيما واقعا نسبت به چنين آشي كه خود پخته و به خورد خلق داده، صادق باشد، بايد سر آشپز مربوطه را مواخذه و اين آش را از روي سفره ملت جمع نمايد.
با كمال تاسف بايد گفت عليرغم اينكه بعض معاونان سازمان در بدو تصدي پست خود قولهاي زيادي براي ايجاد تحول در برنامههاي اين رسانه دادند و در اين راستا انواع و اقسام شوراهاي راهبردي را شكل بخشيدند، اما درعمل تاكنون هيچگونه تحول محسوسي در اين سازمان عريض و طويل رخ نداده و همچنان درب بر همان پاشنهاي چرخيده كه سالهاست ميچرخد. بخشي از اين مشكل و عدم هماهنگي البته شايد توسط كساني رقم ميخورد كه سالهاست در بدنه سازمان جا خوش كرده و هيچگونه تحولي را برنميتابند. نگارنده شخصا در چندين مورد وقتي كه بعضي از دستاندركاران سيما را به سخنان معاونت سيما ارجاع داده و از آنها ميخواستم تا حداقل بر اساس چشماندازي كه بر اساس افق رسانه ملي اعلام شده، حركت نمايند و از برخوردهاي سليقهاي و حذفي با مضامين ارزشي اجتناب كنند، با لبخند معنيدار آنها روبرو شده كه اظهار ميداشتند شما اين حرفها را بشنويد اما باور نكنيد!
فقدان استراتژي و برخوردهاي به شدت شخصي و سليقهاي و عدم توجه به افق رسانه ملي در صدا و سيما، چنان از حد گذشته است كه در همين جشنواره جام جم كه به فيلمهاي تلويزيوني اختصاص داشت، بعضي از برندگان اعلام كردند كه ما قبلا فيلمنامه همين فيلمي را كه اكنون برگزيده شده، بارها و بارها به شبكهها و گروههاي مختلف تلويزيوني براي توليد پيشنهاد داديم، اما آنها به راحتي آن را رد كردند و سرانجام بر اثر پافشاري و پس از سالها دوندگي وقتي همان فيلمنامه در يك گروه به توليد رسيد، ديديم كه با اقبال مردم و داوران روبرو شد.
اين حرف آن هم از سوي بعضي برندگان سيما، خود نشاني آشكار از همان برخورد سليقهاي و فلهاي با مضامين ارزشي در صدا و سيماست كه گاهي شان بعضي شبكهها و گروههاي تلويزيوني و سيما فيلم را در حد يك موسسه خصوصي و با منافع خصوصي پايين ميآورد و باعث از دور خارج شدن متون ارزشمند و ارزشي و به حاشيه رفتن هنرمندان دلسوز و متعهد ميگردد.
واضح است در چنين شرايط آشفتهاي، سريالي مانند «تا ثريا» توليد شود كه به اعتراف خود سيما، به مروج روابط غير شرعي و غير عرفي تبديل شده و در همان حال بسياري از فيلمنامههاي ارزشي در شوراهاي مختلف تلويزيون مورد قلع و قمع قرار ميگيرند.
البته بعضي از گمانهزنيها درباره علت پخش چنين گزارش شديد انتقادي از سريال «تا ثريا» در شبكهها و بخشهاي مختلف خبري، دلالت بر اختلافات موجود بين معاونتهاي سازمان دارد. به هر حال اين انتقاد بيسابقه، چه بر اساس اختلافات سياسي درون سازماني صورت گرفته باشد يا خير، اما در اصل و درستي انتقاد جاي هيچ شكي نيست و بر اين اساس از شوراي نظارت بر سيما و كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي انتظار ميرود تا به چنين بياخلاقيهاي فرهنگي در بعضي برنامههاي تلويزيوني واكنش نشان داده و فريادي رسا و تاثيرگذار سر دهند.
باور كنيم كه اضمحلال نهاد خانواده كه با چنين برنامههايي شدت ميگيرد، روزي روزگاري دامن تمام بخشهاي كشور را خواهد گرفت و دستگاههاي مختلف بايد هزينههاي هنگفتي براي آن پرداخت كنند. پس تا اين ديوار كج «تا ثريا» بالا نرفته آستيني، بايد بالا زد.
نويسنده: محمد بشيري
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]