واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي اقامه نماز در محيطهاي دانشگاهي/ 29معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم:برپايي نماز جماعت در دانشگاهها را نميتوان با صدور بخشنامه رونق بخشيد
گروه اجتماعي: معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم معتقد است كه بايد دغدغه دانشجويان را براي حضور در نماز جماعت افزايش داد و بر اين اساس نبايد از بخشنامههاي مختلف انتظار داشت كه جايگاه نماز جماعت در دانشگاهها را رونق بخشند.
حجتالاسلاموالمسلمين «محمدرضا آخوندزاده» معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، به تشريح جايگاه نماز و لزوم توجه به آن پرداخت و گفت: بازداري از فحشا، عاملي براي اتحاد مسلمانان و همچنين برقراري ارتباط مطلوب ميان خداوند و بنده از جمله ويژگيهايي است كه براي نماز شمرده شده است.
وي افزود: اهميت برپايي نماز جماعت تا جايي است كه گفته شده اگر تعداد نمازگزاران بيشتر از 10 نفر باشد هيچ شخصي نميتواند ثوابي را براي آن احصا كند.
آخوندزاده دعوت شدن انسانها به آرامش را دليل محكمي بر لزوم برپايي نماز جماعت عنوان و اظهار كرد: خاصيت بازدارندگي افراد از فحشا و ناهنجاريهاي اجتماعي دليلي بر اثبات اين ادعاست.
معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم درباره راهكارها و شيوههاي تبليغي قرآن براي اشاعه نماز به خبرنگار ايكنا گفت: بهرهگيري از مستندات تاريخي ائمه راهي است كه قرآن براي آشنايي هرچه بيشتر افراد جامعه با نماز معرفي كرده است به اين معنا كه نوع برخورد ائمه با اين مقوله را در قالب روايات مختلف مطرح ميكند.
آخوندزاده تأكيد كرد: يكي از اصولي كه در اين راستا ميتوان از آن نام برد مسئله توجيه سايرين براي حضور جمعي در اين فريضه الهي است به گونهاي كه سفارش شده قبل از اينكه بهطور مستقيم افراد را دعوت به حضور در نماز جماعت كنيد با عمل خود زمينه مجاب شدن آنها را فراهم كنيد.
وي با اشاره به پررنگتر بودن اين موضوع در محيطهاي دانشگاهي افزود: چنانچه امام جماعت دانشگاهي اشتياق وافر خود را براي حضور در نماز جماعت و جذاب كردن آن به دانشجويان نشان دهد بالتبع نمازگزاران هم نسبت به اين امر حريص ميشوند زيرا در غير اين صورت تبليغات ديگر هيچ فايدهاي نخواهد داشت.
آخوندزاده در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا درباره وجود خلأهاي اقامه نماز در محيطهاي دانشگاهي تصريح كرد: مسلماً كمبودها و نقصهايي در اين زمينه وجود دارد و در همين راستا بايد در مسيري گام برداشت كه دغدغه فرد براي حضور در نماز جماعت افزايش پيدا كند و بر اين اساس نبايد از بخشنامههاي مختلف انتظار داشت كه جايگاه نماز جماعت در دانشگاهها را رونق بخشند.
فعال كردن ستاد اقامه نماز در دانشگاهها يكي از نكاتي بود كه حجتالاسلاموالمسلمين آخوندزاده به آن اشاره كرد و گفت: بررسي امكانات دانشگاهها براي برپايي نماز جماعت، پيگيري دلايل خلوت بودن نمازخانهها و... از جمله پرسشهايي است كه در همين رهگذر ميتوان به پاسخ آنها دست يافت.
وي مسئله نمازخانهها را از بحث برانگيزترين موضوعات در زمينه برپايي نماز جماعت دانشگاهها برشمرد و اظهار كرد: بسياري از اوقات ديده شده كه محل نامناسب نمازخانه موجب استقبال نكردن دانشجويان از نماز جماعت شده است.
آخوندزاده با تأكيد بر اينكه بر اساس آيات و روايات مطرح شده در دين، مسجد و نمازخانه بايد نزديك محل زندگي افراد باشد، اظهار كرد: در دسترس بودن اين اماكن كمك قابل توجهي به رونق يافتن نماز جماعت در دانشگاهها ميكند.
معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم در پايان توجه ويژه به مبلغان زبده و ائمه جماعات را از ديگر راهكارهاي بهبود جايگاه نماز در محيطهاي دانشگاهي دانست و گفت: وضعيت بيان روايات، آسيبشناسي خلوت بودن نمازخانههاي دانشگاهها، دلايل كم بودن پاياننامههاي دانشگاهي در زمينه نماز و ... از جمله اموري است كه از اين طريق ميتواند مورد بررسي و ارزيابي قرار گيرد.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]