واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يكهزار پروژه منابع طبيعي و آبخيزداري به بهره برداري مي رسد
معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور از بهره برداري از يكهزار پروژه منابع طبيعي و آبخيزداري در هفته منابع طبيعي امسال (15 تا 21 اسفندماه جاري) خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، "فرود شريفي" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، اعتبار هزينه شده براي بهره برداري از اين پروژه ها را افزون بر يك تريليون و 500 ميليارد ريال اعلام كرد.
به گفته شريفي، با بهره برداري از اين پروژه ها براي 250 هزار نفر اشتغال ايجاد خواهد شد
ضمن آنكه كاهش رسوب به ميزان شش ميليون مترمكعب، كنترل فرسايش خاك به ميزان 14ميليون تن، ايجاد ظرفيت هاي لازم براي ذخيره نزولات آسماني به ميزان يك ميليارد مترمكعب
و تثبيت شن هاي روان و بيابان زدايي در سطح 45 هزار هكتار از نتايج و آثار ناشي از اجراي اين پروژه ها محسوب مي شود.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور با بيان آنكه 551 پروژه از مجموع پروژه هاي آماده بهره برداري به فعاليت هاي آبخيزداري اختصاص دارد، اظهار داشت: اين پروژه ها معادل يك ميليون هكتار از عرصه هاي منابع طبيعي را زير پوشش فعاليت هاي آبخيزداري قرار مي دهد.
شريفي همچنين از غرس 30 ميليون اصله نهال در هفته منابع طبيعي و آبخيزداري به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي خبر داد و گفت: امسال در مجموع 70 ميليون اصله نهال در كشور توليد شده است.
اين مقام مسئول، شعار امسال هفته منابع طبيعي را "حفظ و احياي منابع طبيعي، ضامن شكوفايي ايران اسلامي" عنوان كرد و افزود: برنامه هاي متنوعي براي برگزاري باشكوه هفته
منابع طبيعي با مشاركت سازمان هاي دولتي و مردم نهاد پيش بيني شده است.
شريفي، نواختن زنگ سبز در مدارس كشور، برپايي نمايشگاه دستاوردها و نوآوري ها، ترويج فرهنگ منابع طبيعي از طريق رسانه ها، تامين و توزيع و غرس نهال مورد نياز دستگاه هاي ملي نهضت سبز، بسيج مردمي جهت حضور در عرصه هاي منابع طبيعي به منظور احياي سنت ديرينه درخت كاري و تقدير و تجليل از اشخاص برگزينه و چهره هاي ماندگار منابع طبيعي و آبخيزداري را ازجمله برنامه هاي پيش بيني شده براي هفته منابع طبيعي برشمرد.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور با اشاره با تنوع اقليمي و نامگذاري سرزمين ايران به عنوان پل ارتباطي بين اقليم جهاني توسط جغرافي دانان، گفت: هم اكنون 14 ميليون و 202 هزار هكتار از سطح كشور را جنگل، 86 ميليون و 103 هزار هكتار را مرتع، 32ميليون و 579 هزار هكتار را پديده هاي بياباني و 2 ميليون و 552 هزار هكتار را بيشه زار و درختچه زار تشكيل داده است.
شريفي، ارزش اقتصادي حجم سرپاي جنگل هاي كشور را 300 تريليون ريال و ارزش توليد سالانه علوفه در مراتع كشور را 21 تريليون ريال اعلام كرد و افزود: افزون بر اين، منابع طبيعي سالانه خدمات متنوع اكولوژيكي شامل تنظيم، تامين و حفاظت آب و خاك، تفريحات و اكوتوريسم، تنظيم اقليمي و اتمسفري و كنترل آشفتگي، چرخه آب و مواد غذايي و ... به ارزش اقتصادي 426 تريليون و 629 ميليارد ريال ارايه مي كنند.
معاون وزير جهاد كشاورزي سپس از سال 87 به عنوان سالي استثنايي در تاريخ جنگل كشور ياد كرد و اظهار داشت: امسال براي نخستين بار در 40 سال اخير، روند احياي جنگل در كشور از ميزان تخريب آن پيشي گرفت و سطح جنگل هاي كشور از نظر كمي و كيفي افزايش يافت.
به گفته شريفي، سطح جنگل هاي شمال كشور از يك ميليون و 847 هزار هكتار در سال 73 به يك ميليون و 912 هزار هكتار در سال جاري افزايش يافته كه اين موفقيت با مديريت صحيح، كاهش بهره برداري و اصلاح روش ها حاصل شده است.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور همچنين با بيان آنكه در زمان حاضر بيش از 2 ميليون هكتار از عرصه هاي منابع طبيعي كشور زير پوشش فعاليت هاي بيابانزدايي و توسعه جنگل هاي بياباني قرار دارد، اين ميزان فعاليت ها را در جهان كم سابقه خواند.
وي تصريح كرد: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور براي حفاظت از عرصه هاي منابع طبيعي طرح هاي مختلفي را در دست اجرا دارد و در سال آينده با تجهيز اين سازمان به بالگرد و تجهيزات اطفاي حريق، فعاليت هاي حفاظتي منابع طبيعي تقويت خواهد شد.
شريفي با اين وجود، حفظ و احيا و توسعه منابع طبيعي را در كشور مستلزم حضور و مشاركت گسترده مردم دانست و تصريح كرد: اصل كار در حوزه منابع طبيعي بر دوش مردم است.
وي ابراز اميدواري كرد: در دهه چهارم پيروزي انقلاب اسلامي، حفاظت، مديريت و احياي عرصه هاي منابع طبيعي با حضور مردم تقويت شود.
وي نقش رسانه ها را نيز در حفاظت از اين عرصه ها بسيار موثر خواند و گفت: با حضور گسترده رسانه ها در اين عرصه، كمتر كسي جرات تخريب عرصه هاي منابع طبيعي را خواهد داشت.
به گفته شريفي، پيشرفت دانش به اين امر منتج شده است كه سلامت و حيات انسان به حفظ طبيعت بستگي دارد و برخورداري از بهترين معادن و زيرساخت هاي اقتصادي و صنعتي به قيمت تخريب منابع طبيعي، كمكي به سلامت و حيات انسان نخواهد كرد.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور با اشاره به اتفاق نظر تمام مسئولان و برنامه ريزان كشور به حفظ، احيا و توسعه منابع طبيعي، اعتبارات موجود را براي اجراي فعاليت هاي جاري در عرصه هاي منابع طبيعي ناكافي خواند و گفت: در لايحه بودجه سال 88اعتبارات ملي و استاني بخش منابع طبيعي با حدود 20 درصد افزايش سه تريليون و 50 ميليارد ريال پيش بيني شده است اما كميسيون كشاورزي و كميسيون تلفيق پيشنهاد افزايش اين رقم را ارايه كرده اند.
شريفي در پايان ميزان تخصيص اعتبارات بخش منابع طبيعي را در سال جاري به طور متوسط 61 درصد اعلام كرد.
اقتصام ** 9134 ** 1558
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]