واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سخنگوي وزارت خارجه:ايران درخواستي براي ميانجيگري در رابطه با آمريكا مطرح نكرده است
سخنگوي وزارت خارجه كشورمان تصريح كرد: از سوي جمهوري اسلامي هيچگونه درخواستي براي ميانجيگري بين ايران و آمريكا به اردوغان يا ديگر مقامات صورت نگرفته است.
به گزارش فارس، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان روز گذشته در نشست هفتگي با خبرنگاران با اشاره به حضور متكي در اجلاس ادواري حقوق بشر در ژنو كه سالي سه بار تشكيل جلسه ميدهد، از سفر اواخر هفته متكي به صربستان بنا به دعوت همتاي صربش خبر داد و همچنين خاطرنشان كرد: رئيس كميسيون سياست خارجي مجلس دانمارك به همراه هيئت پارلماني در تهران حضور دارد و ملاقاتهاي ايشان از صبح ديروز آغاز شده است.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين از سفر وزير انرژي روسيه به ايران ظرف يكي دو روز آينده خبر داد و خاطرنشان كرد: معاون وزير خارجه گرجستان نيز در ايران حضور دارد و در اين سفر ديدارهايي با منوچهر متكي و همتاي خودش در وزارت خارجه داشته است.
وي در ادامه با بيان اينكه دولت جمهوري اسلامي در چارچوب سياست تقويت همگرايي منطقهاي از طريق مشاركت فعال در سازمانهاي منطقهاي و بينالمللي هفته آينده ميزبان هجدهمين اجلاس شوراي وزيران خارجه اكو و دهمين اجلاس سران اين سازمان است، گفت: 17 و 18 اسفند ماه مقامات ارشد اكو، 19 اسفند هجدهمين اجلاس شوراي وزيران و 21 اسفند ماه نيز دهمين اجلاس سران در تهران برگزار ميشود و مقامات ارشد مسائلي از قبيل آخرين وضعيت موافقتنامههاي اكو، تاسيس چندين موسسه وابسته به اكو و ... را مورد بررسي قرار ميدهند.
وي درباره افتتاح نيروگاه بوشهر تا شهريور 88 گفت: با پيش راهاندازي نيروگاه بوشهر اين اطمينان در جمهوري اسلامي حاصل شد كه به سمت راهاندازي كامل نيروگاه در آينده به پيش رود. وي با تاكيد بر اينكه هيچ مشكلي در اين راه وجود ندارد، خاطرنشان كرد: طرفين (روسيه و ايران) براي اتمام اين كار جدي هستند و همانطور كه مسئولين فني عنوان كردند زمان طبيعي و عادي براي تست آزمايش بخشهاي مختلف نيروگاه در حال شكلگيري است و ترديدها هيچ محلي از اعراب ندارد.
قشقاوي در خصوص آزادي دو تن از ديپلماتهاي ربوده شده ايراني در اربيل ظرف يكي دو روز آينده خاطرنشان كرد تلاشهاي فراواني از سوي جمهوري اسلامي براي آزادي ديپلماتهاي ربوده شده ايراني در اربيل صورت گرفته است به ويژه ديدارهاي رئيسجمهور و وزير خارجه با همتايان عراقي در سفر اخير جلال طالباني رئيسجمهور عراق به تهران و همچنين سفر اخير منوچهر متكي به بغداد و سفر اينجانب به عراق.
وي ادامه داد: ما نيز اين اظهارات را از صليب سرخ عراق و قائم مقام وزير خارجه اين كشور داشتهايم و اميدواريم حاصل تلاشها و پيگيريهاي دولت جمهوري اسلامي به زودي منجر به آزادي قريبالوقوع اين افراد و بازگشت آنها به خانوادههايشان شود.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص سياست دستگاه ديپلماسي كشور براي بهبود وضعيت سرمايهگذاري خارجي در ايران با بيان اينكه عليرغم تحريمها آمار منتشر شده حتي از سوي غربيها حاكي از اين است كه مشكل حاد و جدي در بحث سرمايهگذاري وجود ندارد، گفت: اين آمارها بعد از بحران اقتصادي در جهان نشان ميدهد كه ما شاهد هجوم و گسيل سرمايهگذاران عربي، چيني و برخي كشورهاي اروپايي در حوزههاي انرژي، حمل و نقل، خدمات و ... بودهايم.
وي بر اصلاح قوانين سرمايهگذاري، آسان شدن روند بوروكراتيك و نظام اداري و ... تاكيد كرد و افزود: جمهوري اسلامي در خصوص پيش نياز اوليه يعني ارتباط خوب با كشورها، بازار مصرف مناسب، قانون خوب سرمايهگذاري و امنيت كه پيش شرط سرمايهگذاري است، مشكلي ندارد.قشقاوي بر هماهنگي بيشتر بين ارگانها تاكيد كرد و گفت: سيستم بانكي نيز بايد مساعدتهاي لازم را به عمل آورد تا به عطش سرمايهگذاري در ايران پاسخ مناسب داده شود. وي روند سرمايهگذاري و حجم تجارت در ايران را رو به رشد خواند. وي درباره خبر مطرح شده مبني بر بخشيده شدن غرامت جنگي عراق توسط ايران نيز گفت كه چنين بحثي مطرح نشده است.
خبرنگاري نيز با اشاره به سفرهاي مداوم مقامات ايران و عراق، از سخنگوي وزارت خارجه سؤال كرد كه آيا وقت آن نرسيده كه در كنار اين روابط دوستانه، ايران براي مطالبه خسارات جنگ 8 ساله از عراق اقدام كند؟ كه وي پاسخ داد: اصل در ديپلماسي واقعبيني و توجه به شرايط است كه البته اين موضوع تنها به روابط ايران با عراق مربوط نميشود.
وي ادامه داد: ما اوضاع، احوال و شرايط دولت عراق را در نظر ميگيريم و متناسب با مقتضيات واقعي و حقيقي عمل ميكنيم. ديپلماسي توجه به واقعيات روي زمين است. ما برنامه روابط رو به رشد را براساس احترام متقابل و حسن همجواري پيگيري و مسائل دو كشور را در شرايط و موقعيت مناسب خود مورد توجه قرار داده و ميدهيم.
وي در خصوص سفر فراتيني وزير خارجه ايتاليا به تهران با اشاره به مذاكره تلفني فراتيني با متكي خاطرنشان كرد: زماني ايشان ايده دعوت از ايران براي حضور در اجلاس مربوط به افغانستان كه قرار است در حاشيه اجلاس 8G در رم برگزار شود را مطرح كرد آقاي متكي عنوان كرد كه براي موفقيتآميز بودن اجلاس مربوط به افغانستان اقتضا ميكند، رايزنينزديكتري با هم داشته باشيم و در پي آن آقاي فراتيني براساس اعلام منابع ايتاليايي عنوان كرد كه در ماه مارس بنا دارد سفري به ايران داشته باشد.
خبرنگاري اظهارات دريادار آمريكايي را مبني بر اينكه ايران به مرحله توليد بمب اتم رسيده مورد اشاره قرار داد كه قشقاوي در اين باره اظهار داشت: بلافاصله بعد از اين اظهارات، آقاي گيتس عنوان كرد كه چنين چيزي درست نيست. هر فرد فني آشنا به مسائل اتمي نيز اين موضوع را رد ميكند.
سخنگوي وزارت خارجه همه مباحث مربوط به دستيابي ايران به بمب اتم را از لحاظ فني بي پايه و اساس خواند و در راستاي تبليغات برشمرد. وي به عضويت ايران در NPT اشاره كرد و گفت: مواد مستخرجه در نطنز تحت نظارت و كنترل دوربينهاي آژانس است و چطور امكان دارد درجه غلظت زير 4 به 90 درصد تبديل شود؟
قشقاوي با تاكيد بر اينكه بمب اتم هيچ جايگاهي در رويكرد دفاعي جمهوري اسلامي ندارد، خاطرنشان كرد: ما خواستار خاورميانه عالي از سلاح كشتار جمعي و اتمي هستيم و طرح اين موضوعات نه تنها منشاء واقعي، حقيقي و علمي ندارد، بلكه در راستاي تبليغات است.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]