واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: 110 پرونده مزاحمت تلفني از ابتداي سال تاكنون در دادسرا رسيدگي شده است
دادستان بجنورد:
110 پرونده مزاحمت تلفني از ابتداي سال تاكنون در دادسرا رسيدگي شده است
صفحه N07 حوادث (شمالي) ، شماره سريال 17215 ، تاريخ انتشار 871213
پورخياط دادستان بجنورد از تشكيل و رسيدگي به 110 پرونده مزاحمت تلفني از ابتداي سال تاكنون خبر داد و گفت: 95 درصد مزاحمت هاي تلفني با استفاده از تلفن همراه و 5 درصد آن با خط هاي دائمي و ثابت بوده است.
پرده اول:
«س» با خوشحالي پله هاي مدرسه را پشت سر گذاشت در حالي كه از خوشحالي در پوستش نمي گنجيد كارنامه قبولي اش را محكم در دستش گرفته بود. انگار به آرزويي كه داشت نزديك شده بود زيرا پدر به او قول داده بود كه اگر نمرات قبولي او از 19 بالاتر باشد، برايش تلفن همراه مي خرد. پدر هنگامي كه خبر قبولي دخترش را با نمره عالي شنيد براي تشويق دخترش پس انداز چند ماهه خود را برداشت تا به قولش وفا كند. هنگامي كه «س» با پدرش براي خريد تلفن همراه در خيابان گام بر مي داشت، انگار پاهايش به زمين نمي رسيد و در آسمان رؤياهايش پرواز مي كرد، او پس از خريد تلفن همه قول هايي را كه به پدرش داده بود فراموش كرد. تماس هاي مشكوك «س» براي پدرش دلهره آور بود. در ساعات پاياني شب با صداي زنگ همراه، «س» از خانه بيرون مي رفت تا حرف هاي او را كسي نشنود.
تابستان با تمام گرمايش پايان يافت و دوباره فصل ديگري از زندگي «س» آغاز شد. روزهاي اول شروع سال تحصيلي هر روز «س» ديرتر از دوستانش به مدرسه مي رسيد تا اين كه نمرات اول ترم را اعلام كردند. نمرات كم او براي دوستانش خنده آور شده بود. هزينه هاي تلفن همراه «س»، پدر را كلافه كرده بود هر نوبت هزينه 100 هزار توماني براي خانواده سرسام آور بود.
آن روز شوم فرا رسيد؛ ساعت ها بود كه دبيرستان تعطيل شده بود ولي «س» به خانه برنگشته بود همه خانواده نگران و پريشان بودند پدر از شدت ناراحتي و نگراني مدام پاهايش را به زمين مي كوبيد. مادر اشك هايش را آرام با گوشه چادر نمازش پاك مي كرد. انتظار آمدن «س» تا نيمه هاي شب به طول انجاميد ولي افسوس نه از «س» خبري بود و نه به تلفن همراهش پاسخ مي داد. آخرين اميد خانواده گزارش فقدان «س» به كلانتري محل بود. وقتي پدر «س» براي تنظيم شكايت به كلانتري مراجعه كرد در عين ناباوري چشمش به جواني افتاد كه در پشت ميله هاي آهنين براي رفتن به دادسرا گريه مي كند و التماس كنان تقاضاي رهايي را دارد و آن طرف تر دخترش را مي بيند كه دستبند بر دست در كناري نشسته است. پاهاي پدر سست شد وقتي علت دستگيري دخترش را جويا شد از شرم در جايش ميخكوب شد.
پرده دوم:
«ع» كارگر نانوايي تازه ازدواج كرده بود؛ هر روز با صداي زنگ ساعت قديمي از خواب بيدار و در هواي گرگ و ميش راهي كارش مي شد.
همسرش كه تازه از روستا به شهر آمده بود از شوهرش مي خواست تلفن همراه داشته باشد تا هر موقع دلش تنگ شد يا كاري با «ع» داشت، بتواند با او تماس بگيرد. «ع» با گرفتن گوشي همسرش را خوشحال كرد. «ز» با گرفتن گوشي موبايل هر روز با آشنايان تماس مي گرفت هزينه شارژ گوشي براي «ع» مشكل به وجود آورده بود تا جايي كه پس از چند ماه «ع» كه قادر نبود هر هفته 12 هزار تومان هزينه شارژ را بدهد، به همسرش گفت ديگر من كاري با شارژ تلفن همراه تو ندارم چند روزي تمام تماس هاي «ز» قطع شد بهانه هاي «ز»، «ع» را مضطرب، مستأصل و عصباني كرده بود. چند روز بعد بي آن كه «ع» مطلع باشد خط همراه همسرش شارژ شد و دوباره تماس هاي «ز» ادامه يافت. آن روز «ز» گوشي همراهش را با خود نبرده بود. صداي زنگ تلفن «ع» را از جايش بلند كرد هنگامي گوشي را جواب داد و هر چه الو الو كرد آن سوي تلفن سكوت بود و جوابي نشنيد. دقايقي بعد شماره همان تماس گيرنده روي گوشي «ع» افتاد. در افكار پريشان فرو رفت كيست كه با همسرم در ارتباط است. در وجود «ع» حس بدي شكل گرفت او از تماس هاي مشكوكي كه به همسرش مي شد كلافه شد. وقتي از «ز» پرسيد اين شماره تلفن متعلق به چه كسي است در جواب نمي دانم را شنيد. به دنبال تماس مكرر و مشكوك، «ع» از همسرش خواست تا حقيقت را براي او بگويد و اين بهانه اي شد براي اختلاف خانوادگي آنان. «ع» كه احساس مي كرد ارتباط تلفني همسرش پايه هاي زندگي و خوشبختي اش را خراب مي كند، در پي بهانه اي بود تا دق دلي اش را خالي كند. چند روز «ز» را از داشتن همراه محروم كرد و تلفنش را سر كار برد. همان شماره هميشگي يعني بنا به ادعا «ز» مزاحم هم چنان تماس مي گرفت.
«ع» با ارسال پيامك از تماس گيرنده خواست تا با ايشان ملاقات كند «ع» با اين ترفند مي خواست راز ارتباط همسرش با مرد غريبه را كشف كند.
آن روز مرد جوان با هماهنگي تلفن «ز» براي ملاقات با «ز» جلوي در خانه حاضر شد و «ع» از دور شاهد ملاقات همسرش با مرد غريبه شد. انگار تمام نفرت وجودش را گرفته بود و باور كرد كه خودش باعث و باني انحراف همسرش شده است. او در حالي كه وجودش لبريز از نفرت شده بود با چاقويي كه در دست داشت به سوي آنان حمله ور شد و در يك چشم به هم زدن خون مرد مزاحم روي آسفالت خيابان پاشيده شد.
دادستان بجنورد پس از بررسي پرونده هاي مختلف در محاكم كيفري استان بيان داشت: بيشتر معضلات و جرايم كيفري در استان از روي غفلت خانواده ها و در اختيار گذاشتن امكانات ارتباطي به خصوص در دوران بحران و بلوغ جواني است.
مير علم سيدي با بيان اين كه در اختيار قرار دادن تلفن همراه زمينه ساز ارتباط هاي نامعقول توسط جوانان و نوجوانان و رد و بدل كردن اطلاعات غير اخلاقي مي شود، افزود: اين امر باعث افت تحصيلي آنان و فراري شدن از كانون گرم خانواده و پناه بردن به جاذبه هاي دروغين و تبليغات گمراه كننده در سطح جامعه مي شود.
وي ادامه داد: مزاحمت هاي تلفني باعث سوء ظن افراد خانواده و زمينه ساز اختلافات و گاهي باني جنايت و قتل مي شود و بيشتر پرونده هاي جنايي با ارتباط تلفني پايه ريزي شده است.
سيدي اظهار داشت: با توجه به اين كه بيشتر افراد جامعه از قوانين ناشي از مزاحمت هاي تلفني اطلاع ندارند، فكر مي كنند با ايجاد مزاحمت مي توانند خلاء بيكاري را پر كنند.
اين مقام قضايي افزود: برابر قانون هر گونه مزاحمتي چه از روي سرگرمي يا هر بهانه ديگر باشد و شاكي خصوصي در محكمه قضايي تقاضاي مجازات مزاحم را خواستار شود، برابر ماده 640 قانون مجازات اسلامي مجرم به 6 ماه حبس و 74 ضربه شلاق محكوم خواهد شد.
دادستان از شهروندان خواست ضمن كنترل ارتباطات جوانان، از در اختيار قرار دادن تلفن همراه خودداري كنند و در صورت در اختيار قرار دادن اين وسيله ارتباطي نسبت به بررسي اطلاعات ذخيره شده و تماس هاي آنان اقدام كنند تا موجب ايجاد مشكل براي خود و جامعه نشوند و عواقب سوء استفاده از تلفن را به آنان گوشزد كنند.
كارشناس ارشد روان شناسي مزاحمت هاي تلفني را عاملي براي به هم ريختن نظم فكري، اجتماعي با انگيزه و آگاهي و اراده از قبل تعريف كرد و گفت: مزاحمت هاي تلفني عمدي است و كساني كه به لحاظ روان شناختي داراي مشكلات شخصيتي هستند به اين رفتار روي مي آورند.
موسي الرضا طالبي، حس ديگر آزاري، رفع فشار روحي و رواني و گرفتن امتيازات اقتصادي را از اهداف مزاحمان تلفني عنوان كرد.
وي ميزان شيوع اين معضل را در بين نوجوانان به دليل دسترسي آسان آنان به تلفن هاي اعتباري زياد دانست و افزود: در بررسي سوابق افرادي كه در سنين 13 تا 18 سالگي از تلفن همراه استفاده نادرست مي كنند، افت تحصيلي، فرار از مدرسه و منزل و نزاع و درگيري از عواقب آن بوده است.
طالبي، تربيت صحيح از دوران كودكي، حفظ آرامش و ارتباط داشتن مثبت بين والدين و فرزند و آموزش رسانه و مطبوعات در اين رابطه را از راهكارهاي اوليه براي پيش گيري از مزاحمت هاي تلفني بر شمرد.
وي با بيان اين كه هيچ ارتباط تلفني از نوع مزاحمت منجر به روابط مثبت نشده است، افزود: مخاطب هنگام تماس مزاحم تلفني اگر جواب مثبت به او بدهد ناخواسته وارد ارتباط غير متعارف مي شود كه راه خروج ندارد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]