واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: سخنگوي وزارتخارجه:ايران هيچ درخواستي براي ميانجيگري به اردوغان نداده استشوراي حكام تحت تاثير فضاسازيهاي سياسي قرار نگيرد
تهران- خبرگزاري كار ايران
سخنگوي وزارتخارجه گفت: از سوي جمهوري اسلامي ايران هيچ درخواستي براي ميانجيگري ميان ايران و آمريكا به اردوغان و يا ديگر مقامات داده نشده است.
به گزارش خبرنگار"ايلنا"، حسن قشقاوي در نشست هفتگي خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا مبني بر اينكه اردوغان ادعا كرده است كه ايران درخواست ميانجيگري با آمريكا را به وي داده است آيا اين خبر صحت دارد يا خير؟ اظهار داشت: اظهارات اردوغان و بقيه دوستان از سرخيرخواهي، دلسوزي و عنايت است اما واقعيت اين است كه ضمن احترام به اين نظرات از سوي جمهوري اسلامي ايران هيچ درخواستي براي ميانجيگري ميان ايران و آمريكا به اردوغان و يا ديگر مقامات داده نشده است.
وي توضيح داد: ايران و آمريكا دفترحفاظت از منافع دارندكه درطول اين30 سال فعال بوده و حادثه غيرمترقبهاي رخ نداده است و كانالهاي ارتباطي مسدود نشده است كه از كشوري بخواهيم ميانجيگري كند.
قشقاوي درخصوص اظهارنظر"شيخالاسلام"، قائم مقام وزارتخارجه مبني بر اينكه نيروگاه اتمي بوشهرتاپايان سال 88 تكميل ميشود گفت: با پيش راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر اين اطمينان در جمهوري اسلامي ايران حاصل شده كه به سمت راه اندازي كامل نيروگاه در آينده نزديك به پيش مي رويم.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: درحال حاضرمشكلي براي اتمام كار وجود ندارد و طرفين براي اتمام كار نيروگاه بوشهر جدي هستند. زمان طبيعي براي تست و آزمايشگاه نيروگاه درحال طي شدن است.
قشقاوي درخصوص نصب سانترفيوژهاي جديد با فناوري IR4 در نطنز نيز اظهارداشت: جزييات فني كار را متخصصين فني اظهار نظر ميكنند اما همه فعاليتهاي ما تحت نظارت آژانس است و طبق برنامه كليه برنامههاي مدوني كه در جمهوري اسلامي ايران براي پيگيري حقوق هستهاي صورت گرفته براساس NPT در حال انجام است اما جزييات مساله را متخصصان فني توضيح مي دهند.
وي درپاسخ به اين سوال كه ايران كنوانسيون ايمني اتمي را امضا ميكند يا خير؟ گفت: نيروگاه اتمي بوشهر در بالاترين استاندارد ايمني و تحت نظارت آژانس است و يكي از وظايف آژانس نظارت بر ايمني است.
سخنگوي وزارتخارجه توضيح داد: از ميان پنج كنوانسيون ايمني، ايران دوكنوانسيون را امضا كرده اما كنوانسيوني كه مدنظر شماست از ميان146 كشور فقط 36 كشور به آن پيوستند و ما هنوز آن را امضا نكرديم چرا كه معتقديم هيچ مشكلي به لحاظ ايمني براي نيروگاه اتمي بوشهر وجود ندارد.
قشقاوي در ادامه حجم گسيل سرمايهها به كشورمان پس از بحران اقتصادي غرب را نيز فزاينده و رو به رشد خواند و اظهار داشت: ارزيابيهياتهاي مختلف در اين مساله تاكيد دارد كه جمهوري اسلامي ايران داراي ارتباط مناسب با كشورها، بازار مصرف مناسب ، قانون خوب سرمايهگذاري و امنيت است كه به نظر من بايد در اين راستا هماهنگي ارگانها بيشتر و نظام بروكراسيك سهلتر شود. تا بتوانيم عطش سرمايهگذاري را پاسخ دهيم.
وي همچنين به شوراي حكام كه قرار است امروز جلسهاي داشته باشند توصيهكرد كه با توجه به روشن بودن رويكردهاي فني و حقوقي كار تحت تاثير فضاسازيهاي سياسي قرار نگيرد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان اظهار داشت: قبل از ما البرادعي نيز بر اين مساله تاكيد كرده و خواسته بود كه بحثها سياسي نشود و لذا به هر اندازه كه بحثها حقوقي باشد و سياسي نباشد ميتوان به نتيجه رسيد چرا كه چارچوب فعاليتهاي ما روشن است.
قشقاوي درپاسخ به اين سوال كه پدرخبرنگار آمريكايي، ركسانا صابري از بازداشت دخترش خبر داده است آيا شما اين خبر را تاييد ميكنيد يا خير؟ گفت: اين خانم از سال 85 كارت خبرنگارياش در ايران گرفته شده و نبايد به صورت غيرمجاز درصدد اخبار و اطلاعات از ايران باشد اما به طور كلي اين مساله مربوط به حوزه قضايي است و شما بايد از سخنگوي قوه قضاييه پيگيري كنيد.
سخنگوي وزارت خارجه درخصوص اظهارنظر "لبيد عباوي" قائم مقام وزارت خارجه عراق مبني براحتمال آزاد شدن دو نفر از ديپلمات ربوده شده ايراني دراربيل عراق اظهار داشت: وزارتخارجه و دولت ايران براي آزادي ديپلماتهاي ربوده شده تلاش انجام داد بويژه دبدارهايي كه رئيس جمهوري اسلامي ايران و آقاي متكي با همتايان خود در عراق داشتند كه اين مساله پيگيري شد و تلاش مجدانهاي صورت گرفت، ما اين اظهارنظر را هم از ايشان و از هم صليب سرخ درعراق شنيدهايم و اميدواريم حاصل تلاشهاي دولت جمهوري اسلامي ايران به زودي موجب آزادي قريب الوقوع آنها شود.
وي درپاسخ به اين سوال كه آيا ايران براي حضور درحاشيه اجلاس G8 و بررسي مساله افغانستان شروطي دارد يا خير؟ اظهار داشت: ما هيچ شرطي نداريم، اگردوستان غربي فكر مي كنند ايران نقش موثري در افغانستان دارد ميتوانند از ايدههاي ما استفاده كنند و ما براي بهبود وضعيت در افغانستان و استقرار امنيت در اين منطقه و بحث مبارزه با موادمخدر ايدههايي داريم.
قشقاوي با تكذيب خبر توقيف كاميون كتاب عليه پشتونها كه به ايرانيها نسبت داده شده است گفت: اين خبرها درست نيست ما روابط خوبي با اقوام مختلف افغان داريم و سالها ميزبان اين عزيزان دركشورمان بوديم به همين خاطر رابطه دوستي عميقي ميان ايرانيان و افغانستان وجود دارد.
سخنگوي وزارت خارجه درخصوص سفر فراتيني وزير خارجه ايتاليا به ايران نيز اظهارداشت: زماني كه ايشان ايده دعوت از ايران را در حاشيه اجلاس G8 مطرح نمودند آقاي متكي از ايشان خواستند كه به دليل اهميت اين موضوع گفتوگوهايي تلفني را به مذاكرات حضوري ارتقاء دهند، در واقع مايع اصلي دعوت ايشان اينگونه شكل گرفت و آنچه كه ما از منابع ايتاليايي شنيدهايم ايشان اعلام كردند كه بنا دارند به ايران سفر كنند.
قشقاوي درخصوص سخنان مشاور فرهنگي رئيس جمهور مبني بر عذرخواهي هياتي از نمايندگان سينماي هاليوود كه درحال حاضر در ايران به سر مي برند گفت: اين هيات كه وابسته به آكادمي علوم فنون سينمايي اسكار است به دعوت خانه سينما به ايران آمده و در حال حاضر از ميزبان خوب همتايان ايراني خود بهرهمند هستند اما اين نكتهاي كه مشاور رئيسجمهور مطرح كردهاند درست است و ايران از رويكرد هاليوودي نسبت به فيلمهاي ضد ايراني وضدمسلمانان ناراضي است.
وي توضيح داد: من شخصا در سينماي اروپا نظارهگر فيلم 300 بودم و برداشت شخصيام اين بود كه ساخت اين گونه فيلم ها كاملا نژادپرستانه است و به همين خاطر مردم ايران نسبت به اين موضوع حساس هستند البته از هنرمندان خودمان نيز انتظار داريم در شاخ ننشينند و بن را ببرند.
سخنگوي وزارت خارجه درپاسخ به اين سوال كه رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا از نزديك شدن ايران به توانمندي ساخت بمب هستهاي پس از تكميل نيروگاه بوشهر خبر داده است، گفت: يكي از مقامات ديگر آمريكايي سخن وي را تكذيب كرده و خود آنها اعلام كردند كه ايران نزديك به ساخت بمب هستهاي نيست. البته كساني كه فني هستند مي دانند اين سخنان نادرست است چرا كه اگر بنا باشد ايران به اين سمت حركت كند بايد ابتدا از NPT خارج شود و به سمت تكنولوژي بالاي غني سازي اروانيوم برود كه در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران اين روند پيگيري نميكند و به NPT پايبند است.
قشقاوي در نشست هفتگي خود با اصحاب رسانه اظهارداشت: وزيرامورخارجه ايران امروز در اجلاس ادواري حقوقبشر در ژنو شركت ميكند و امشب نيز به تهران باز ميگردد.
وي افزود: ايشان همچنين اواخر هفته به دعوت همتاي صربستاني خود عازم آن كشور ميشود، ضمن آنكه رئيس كميسيون سياست خارجي مجلس دانمارك نيز به همراه هيات پارلماني وارد تهران شده و ملاقاتهايي را انجام داده است.
قشقاوي نيز از سفر وزير انرژي روسيه به ايران خبر داد و تصريح كرد: معاون وزير خارجه گرجستان هماكنون در ايران است و وزير بازرگاني قبرس نيز به دعوت همتاي ايراني خود به ايران سفر ميكند.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به اجلاس مهم حمايت از فلسطين در تهران كه با شعار «فلسطين مظهر مقاومت و غزه قرباني جنايت» برگزار خواهد شد, افزود: پيشبيني ميشود كه بين 16 تا 20 هيات در سطح رئيس مجلس در اين اجلاس شركت كنند و كشورهاي ديگر نيز در سطوح عاليه به تهران ميآيند.ضمن آنكه كميته قضايي اين اجلاس از فردا كار خود را آغاز ميكند و به دنبال آن با حضور 50 حقوقدان بينالمللي، مستندات جنايتهاي صهيونيستها مورد بحث قرار ميگيرد.
قشقاوي اضافه كرد: در اجلاس حمايت از فلسطين شخصيتهاي بزرگ, علماي ديني و سران اكثر گروههاي فلسطيني اعم از فتح, حماس, جهاد اسلامي و ... شركت ميكنند.
وي با اشاره به اجلاس سازمان همكاري اقتصادي (اكو) كه از 17 تا 20 اسفند ماه در تهران برگزار ميشود، اظهار داشت: درتاريخ 17 و 18 اسفند مقامات ارشد اكو, 19 اسفند شوراي وزيران و 20 اسفند سران اكو در اين اجلاس شركت خواهند كرد كه موافقتنامههاي جديد در زمينه تجاري, رواديد تجار, تاسيس چند موسسه جديد وابسته به اكو و مساله بازسازي افغانستان در دستور كار قرار دارد. ضمن آنكه رابطه اكو با سازمانهاي بينالمللي ديگر نيز مورد بررسي قرار ميگيرد.
پايان پيام
كد خبر: 477199
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]