واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران: چيزي از درآمد صرفه جويي سوخت و هدفمندي يارانه ها به حمل و نقل عمومي اختصاص نيافت
معاون حمل و نقل و ترافيك شهردار تهران با بيان اينكه براساس قانون، مقرر بود كه از محل صرفه جويي مصرف سوخت پس از اجراي سهميه بندي و همچنين از محل درآمدهاي ناشي از هدفمند سازي يارانه ها ، كمك هايي حمل و نقل عمومي صورت گيرد گفت: از اين دو محل تاكنون چيزي عايد حمل و نقل عمومي نشده است كه اميدواريم شاهد كمك هايي در اين بخش باشيم. مهندس سيد جعفر تشكري هاشمي در حاشيه ديدار مسئولين حوزه حمل و نقل و ترافيك با شهروندان در سامانه 1888 در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني براينكه آيا از محل صرفه جويي هاي ناشي از اجراي سهميه بندي سوخت به حمل و نقل عمومي كمك هاي پيش بيني شده، صورت گرفته است يا خير گفت: از محل صرفه جويي ناشي از سهميه بندي سوخت قرار بود به حمل و نقل كمك هايي صورت گيرد،همچنين با اجراي هدفمندسازي يارانه ها از محل درآمدهاي اين طرح بايد 30 درصد به اموري از جمله بهبود حمل و نقل عمومي اختصاص مي يافت، اما متاسفانه از اين دو محل چيزي عايد حمل و نقل عمومي نشد. وي ادامه داد: گذشته از اين اعتبارات، انتظار ما اين بود كه حداقل اعتبارات مصوب و قانوني حمل و نقل عمومي به موقع و به طور كامل پرداخت شود كه متاسفانه مشكلاتي در اين زمينه داريم. چنانچه مجلس مصوب كرده، 100 ميليارد تومان به مترو تهران و مشهد يارانه بليت داده شود كه از اين ميزان حداقل بايد 90 ميليارد تومان به تهران اختصاص مي يافت اما با وجود گذشت 10 ماه از سال 28 ميليارد تومان از اين اعتبارات محقق شده است كه عدد خوب و قابل قبولي نيست.
از 100 ميليارد تومان يارانه بليت اتوبوس حدود 21 ميليارد تومان پرداخت شده است
تشكري تصريح كرد: همچنين در بخش يارانه هاي اتوبوسراني نيز از 300 ميليارد تومان يارانه مصوب شده، بايد 100 ميليارد تومان به اتوبوسراني تهران اختصاص يابد كه در اين بخش نيز تاكنون حدود 21 ميليارد تومان دريافت كرده ايم كه اين عدد هم قابل قبول نيست و اين موضوع باعث پايين آمدن سطح كيفيت در خدمات رساني مي شود. معاون حمل و نقل و ترافيك با بيان اينكه از سال 86 نسبت به گشايش LC براي ورود 460 واگن مترو درون شهري، 160 واگن دو طبقه براي خط تهران- كرج و 38 لوكومتيو براي اين خط، اقدام شده است گفت: امكاناتي كه امروز در خطوط مترو مي بينيم نتيجه پيش بيني هايي است كه در آن زمان صورت گرفته.
در اين سالها عمليات ساخت و توليد قطعات اصلي واگن ها به خوبي انجام شده است، چنانچه قطعات واگن هاي مترو به صورت منفصل وارد كشور مي شوند و تا كنون نيز 200 واگن وارد خطوط شده اند. وي ادامه داد: اگر منابع مورد نياز مترو تامين شود، مي توانيم در خطوط موجود با استفاده از واگن هاي متوقف مانده در گمرك ظرفيت مترو را بيش از 500 هزار نفر در روز افزايش دهيم. تشكري هاشمي گفت: اگر منابع لازم در اختيار ما گذاشته شود و اسناد قطعات و تجهيزات توسط بانك ها آزاد شود مي توانيم آنها را در كوتاه ترين زمان ممكن وارد خطوط كنيم. معاون شهردار تهران با بيان اينكه وزارت اقتصاد و دارايي و وزارت كشور تلاش هاي خوبي براي تحقق اعتبارات مصوب مترو از صندوق توسعه ملي انجام مي دهند گفت: هرچند تا اين لحظه تلاش ها، خروجي قطعي نداشته اما اميدواريم سال 90 سال گشايش براي مترو باشد و تلاش ها نتيجه دهد.
واگن هاي مترو حدود 3/5 ماه است كه در گمرك خاك مي خورند
وي ادامه داد: حدود 3/5 ماه است كه 147 واگن مترو در گمرك بندرعباس متوقف مانده و محموله هاي ديگري نيز در راه داريم. در اين شرايط اگر منابع ساخت واگن ها و ترخيص آنها در اختيار ما گذاشته شود با محموله هاي در گمرك و در راه مي توانيم در مجموع 1 ميليون جابه جايي، به ظرفيت روزانه مترو بيفزاييم. تشكري گفت: سال 84 كه ما كار خود را در مجموعه شهرداري آغاز كرديم، ظرفيت جابه جايي مترو 660 هزار نفر بود اما اكنون به بيش از 2 ميليون جابه جايي در روز رسيده ايم. وي افزود: اسناد قطعات واگن هاي مترو را بايد بانك ها آزاد كنند تا آن را در اختيار گمرك بگذاريم. اما مادامي كه پول به بانك ها داده نشود مالك قطعات، بانك ها محسوب مي شوند. در واقع زماني كه با بانك تسويه شود مالك واگن ها مترو خواهد شد. در اين ميان ما به تنها چيزي كه نياز داريم تامين منابع است. وي با بيان اينكه اعتبارات مترو دو بخش است گفت: يك بخش از اعتبارات مترو، اعتبارات مصوب شوراي شهر است كه بايد توسط شهرداري پرداخت شود و بخش ديگر سهم دولت است. معاون حمل و نقل و ترافيك گفت: با اين وجود اگر ما يارانه ها را به موقع دريافت نكنيم با مشكلات جدي مواجه مي شويم چرا كه بايد هر ماه به كاركنان خود حقوق و مزايا پرداخت كنيم و اقلام مصرفي مانند سوخت، برق مصرفي مترو ... نيز داريم كه همه و همه بايد به موقع پرداخت شود، در غير اين صورت خدمات رساني متوقف مي شود. به همين دليل شهرداري بايد جور عقب ماندگي ها را بكشد. وي با بيان اينكه در بخش اتوبوسراني سالانه بايد 300 ميليارد تومان هزينه كنيم گفت: امسال مجلس 300 ميليارد تومان براي كل اتوبوسراني هاي كشور اعتبار مصوب كرده است كه بايد يك سوم از اين رقم به تهران اختصاص مي يافت ولي كل پرداختي در اين بخش تاكنون 21/9 ميليارد تومان بوده است و مابقي را شهرداري تهران به اجبار از محل عوارض و ساير درآمدهايش پرداخت كرده است.
توسعه خطوطBRT
و مترو مطالبات اصلي شهروندان
تشكري تاكيد كرد: ما ماهانه بايد 16/5 ميليارد تومان به پرسنل شركت واحد حقوق پرداخت كنيم و در مجموعه مترو نيز در اين بخش بايد ماهانه 9 ميليارد پرداخت شود، حال اگر بخواهيم منتظر پرداخت سهم دولت باشيم چرخ حمل و نقل عمومي نمي چرخد و كارها متوقف مي شود به همين دليل به اجبار بايد هزينه ها را به هر شكل ممكن پرداخت كنيم. در اين ميان بعضي ها تصور مي كنند اگر دولت يارانه ها را امسال ندهد، سال ديگر بدهد مشكلي پيش نميآيد. اما ما بايد ماهانه مبالغ را بپردازيم و نيازمند تامين به موقع اعتبارات هستيم. وي در پايان در مورد موضوعات و مسائل مطرح شده از سوي مردم در جلسه گفت: راه اندازي خطوط جديد BRT، احداث و بهره برداري از خطوط و ايستگاه هاي جديد مترو، نياز به اصلاحات هندسي در برخي از نقاط شهر، ايمن سازي در معابر و رفع موانع در معابر از مهمترين درخواست ها و انتقادات مطرح شده از سوي شهروندان بود كه رسيدگي به اين موضوعات با جديت دنبال خواهد شد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]