واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سياست دوگانه آمريكا در قبال تروريستها
جهان > آمريكايشمالي - برخورداري تروريستها از مكان امن در برخي كشورها از دشواريهاي مبارزه با تروريسم است زيرا طبق قوانين بينالملل گروههاي تروريستي نبايد در هيچ كجاي دنيا مكان امن براي فعاليت داشته باشند.
اين در حالي است كه آمريكا و برخي كشورهاي اروپايي شماري از گروههاي تروريستي را در ليست گروههاي تروريستي قرار دادهاند اما از سوي ديگر ميزبان اين گروههاي تروريستي هستند و به همين دليل فعاليت اين گروهها ادامه دارد. درخصوص اين رويكرد دوگانه غرب با مصطفي ملكوتيان استاد دانشگاه تهران گفتوگو كرديم كه در پي ميآيد.
* آمريكا از يكسو گروهك تروريستي منافقين را در ليست گروهكهاي تروريستي قرار داده و از سوي ديگر از آنها حمايت ميكند علت رفتارها و مواضع دوگانه غربيها در بحث تروريسم چيست؟
ظهور و بروز رفتارهاي دوگانه غربيها در عرصه بينالمللي منحصر به بحث تروريسم نيست و اساسا آنها در مجموعه مسائل بينالمللي داراي مواضع دوگانه هستند. در واقع بايد گفت كه غربيها از قواعد و حقوق بينالملل در جهت منافع ملي خود برداشت ميكنند و منظور از اين منافع هم اختصاصا منافع خاص آنهاست. در راستاي منافع خود هم معمولا سياستهاي دوگانه براي تامين اهداف خود اتخاذ ميكنند.در حال حاضر در حالي كه مدافع گسترش تسليحات نظامي رژيم صهيونيستي هستند و آشكارا در برابر آن سكوت و حمايت ميكنند اما در همين زمان در مورد برنامه صلح آميز هستهاي ايران در مقابل ما ميايستند و با جوسازي ميخواهند مانع فعاليتهاي صلحآميز جمهوري اسلامي ايران شوند.
* رفتارهاي دوگانه غرب در برابر مسائل بينالمللي از چه زماني آغاز و تاكنون ادامه دارد؟
بعد از جنگ جهاني دوم در موضوع تروريسم شاهد رفتارهاي دوگانه كشورهاي اروپايي و آمريكا هستيم منتها آنها با توجه به اينكه بر تعدادي از سازمانهاي بينالمللي تسلط دارند و از طرف ديگر هم رسانههاي بينالمللي را بهعنوان ابزار كار خود براي اعمال فشار در كنار سازمانهاي بينالمللي بهكارميگيرند و با تبليغات، تصويري از قوانين بينالمللي ارائه ميكنند كه اين گمان نزد افكار عمومي تقويت ميشود كه نظر آنان صحيح است در واقع بر خلاف اصول بينالملل عمل ميكنند.مي خواهند همانطور كه در گذشته استفاده كردند در آينده هم بهرهبرداريهاي خود را از اين موضوع داشته باشند.
* حمايت آمريكا از گروهك تروريستي براي رسيدن به چه اهدافي صورت ميگيرد؟
آمريكاييها در گذشته هم از اطلاعات جاسوسي كه منافقين در اختيارشان قرار ميدادند استفاده ميكردند و اين حمايت دوگانه آنها از گروهك منافقين براي استفاده در آينده است و به زعم خود از آنان بهعنوان عاملي براي فشار به جمهوري اسلامي استفاده ميكنند.
* اتخاذ چنين سياست دوگانهاي در عرصه بينالملل از سوي اروپا و آمريكا آيا به چهره آنها خدشهاي وارد ميكند؟
كشورهاي اروپايي و آمريكا كه خود را پرچمدار مبارزه با تروريسم و ترويج اهداف بشردوستانه ميدانستند با اين اقدامات وجهه بينالمللي خود را خدشهدار ميكنند؛ چرا كه اتحاديه اروپا و آمريكا ميدانند كه اين گروهك تروريست است و اين موضوع مورد اذعان و اجماع جامعه جهاني نيز قرار دارد اما پس از حمله آمريكا به عراق، اين كشور بهدنبال تغيير چهره و در واقع چهرهسازي جديد بود اما هرگز اقدامات خشونتآميز خود در كشتار مردم ايران و عراق را كنار نگذاشت و اين اقدام اروپا و ترجيح منافع خاص و مقطعي به منزله جدايي مسير اتحاديه اروپا و آمريكا از جامعه جهاني است و اين رويكرد به منزله خدشهدار شدن وجهه بينالمللي آنهاست.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]