واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: معاون وزير نفت: تحريم، باعث توقف توسعه صنعت پتروشيمي نشده است
معاون وزير نفت با تشريح دستورات جديد وزير نفت براي توسعه ساخت داخل و بومي سازي كالاهاي صنعت نفت، اعلام كرد: هم اكنون توسعه صنعت پتروشيمي به دليل تحريم و عدم واردات برخي از تجهيزات پيچيده متوقف نشده است.
عبدالحسين بيات ديروز در حاشيه مراسم آغاز به كار سومين كنفرانس تجهيزات دوار صنايع نفت و نيرو در جمع خبرنگاران با اشاره به دستور وزير نفت براي ايجاد كار گروه ساخت داخل در سطح صنايع نفت، گاز و پتروشيمي، گفت: با ايجاد اين كارگروه كه تمامي معاونان وزارت نفت عضو آن هستند، امكان توسعه ساخت داخل و بومي سازي تجهيزات پيچيده صنايع نفت و گاز و پتروشيمي فراهم مي شود.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي با اعلام اينكه براساس سياست هاي كلان دولت بايد بيش از 51درصد تجهيزات و كالاهاي مورد استفاده از صنايع نفت، گاز و پتروشيمي با استفاده از توان و ظرفيت هاي ساخت داخل تأمين شود، تصريح كرد: سياست فعلي وزارت نفت ايجاد كنسرسيوم هاي متشكل از پيمانكاران و سازندگان داخلي براي افزايش سهم داخل در صنايع مختلف نفت، گاز و پتروشيمي است.
معاون وزير نفت با يادآوري اينكه در حال حاضر اطلاعات فني، كالا و تجهيزات مورد نياز صنايع نفت، گاز و پتروشيمي در قالب بسته هاي اطلاعاتي در اختيار سازندگان و صنعتگران داخلي قرار گرفته است، اظهار داشت: شركت ملي صنايع پتروشيمي به منظور توسعه ساخت داخل در بخش كالا و تجهيزات استراتژيك همچون توربين، پمپ ها و تجهيزات دوار، ارايه مشوق هاي سرمايه گذار را در دستور كار قرارداده است.
اين عضو هيئت مديره شركت ملي صنايع پتروشيمي استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي را يكي از مشوق هاي سرمايه گذاري مورد نظر وزارت نفت عنوان كرد و افزود: بر اين اساس، آن دسته از پيمانكاران و سازندگار داخلي كه از استانداردهاي لازم برخوردار بوده به منظور حمايت بيشتر و دريافت تسهيلات مالي و اعتباري به صندوق توسعه ملي معرفي خواهند شد.
وي همچنين از بومي شدن بيش از 70درصد تجهيزات برق، ابزار دقيق، تجهيزات مكانيكي و مواد شيميايي در داخل صنعت پتروشيمي خبر داد و يادآور شد: در بخش ساخت داخل به ويژه در تجهيزات صنايع دوار تاكنون حدود 15درصد ساخت داخل توسط سازندگان ايراني حاصل شده است.
بيات با اشاره به خودكفايي 25درصدي صنعت پتروشيمي در ساخت قطعات يدكي، تجهيزات دوار و پيچيده صنعت پتروشيمي تأكيد كرد: هم اكنون حدود 10 تا 12 درصد عوامل توقف توليد محصولات پتروشيمي در سطح مجتمع هاي مختلف، تعميرات و يا خرابي تجهيزات دوار است.
معاون وزير نفت همچنين درباره توقف طرح هاي توسعه صنعت پتروشيمي به دليل تحريم گفت: در حال حاضر ساخت و توسعه هيچ مجتمع پتروشيمي به دليل كمبود قطعه متوقف نشده است.
وي با اشاره به ضرورت كاهش هزينه هاي سرمايه گذاري و افزايش راندمان بهره برداري با استفاده از تجهيزات پيچيده و تكنولوژي هاي جديد در صنايع دوار، خاطرنشان كرد: در حال حاضر سالانه هزينه هاي قابل توجهي در داخل كشور و به ويژه در صنعت پتروشيمي صرف عمليات تعمير و نگهداري تجهيزات دوار مي شود.
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]