واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: تعيين جنسيت جنين با يك آزمايش
قسمت دوم و پاياني
تستهاي سرمي مادر نيز با استفاده از اندازهگيري آلفا فيتو پروتئين و استراديول آزاد INHIBIN-A و هورمون بقا، HCG در اواخر سه ماهه اول بارداري و سه ماهه دوم براي تشخيص برخي از ناهنجاريهاي ستون فقرات و تريزوميها و سندرم داون و تريزوميها 18- تشخيص چندقلويي و مرگ زودرس جنين قابل انجام است.
نمونهبرداري از سلولهاي جنيني از جمله روشهاي ديگر است.در اين روش از هفته ششم بارداري به بعد كه با جداسازي تعدادي از سلولهاي جنين كه وارد خون مادر ميشود، آزمايش انجام ميگيرد.
روشهاي مرسوم تعيين جنسيت چه مضرات و مشكلاتي در پي دارند؟
انجام روشهاي تهاجمي نياز به بستريشدن دارد و نمونهگيري بايد توسط متخصصان ماهر صورت گيرد. به طوركلي به علت تماس مستقيم با جنين، هركدام از اين روشها خطراتي براي مادر و جنين از جمله سقط جنين و ايجاد حساسيت گروه خوني مادر در مادران با گروه خوني Rh منفي و جنينهاي Rh مثبت (در اثر مخلوط شدن احتمالي خون مادر و جنين) را به همراه دارد و از طرفي استفاده از اين روشها پيش از هفته يازدهم بارداري امكانپذير نيستند.
در نقطه مقابل اين روش، روشهاي غيرتهاجمي قرار دارند كه در 3 ماهه دوم بارداري انجام ميگيرند، دراين روشها علاوه بر حساسيت كم، تشخيص زناني كه جنين آنها در معرض خطر بيماريهاي وابسته به X قرار دارند، نسبتا دير انجام ميشود. از طرف ديگر نمونهبرداري از سلولهاي جنين به علت تعداد كم اين سلولها و پايداري طولانيمدت آنها در جريان خون مادر، باعث ميشود تا احتمال كسب نتايج كاذب بالا باشد.
به طوركلي تشخيص زودهنگام جنسيت جنين چه مزايايي به دنبال دارد؟
مزيت تشخيص زودهنگام تعيين جنسيت به عنوان يك پيشتست جهت جلوگيري از روشهاي تهاجمي تعيين جنسيت مطرح ميشود.
آيا اين روش را به هر مادري پيشنهاد ميدهيد يا اينكه افراد خاصي مجاز به استفاده از اين روش هستند؟
اين روش تعيين جنسيت براي زنان بارداري كه حامل اللهاي(اجزاي تشكيل دهنده ژن) وابسته به X مغلوب هستند (بيماريهاي وابسته به جنس) توصيه ميشود، ولي از طرف ديگر در صورت تمايل در تمامي زنان بارداري كه مايل به آگاهي زودهنگام از جنسيت جنين خود هستند نيز قابل انجام است.
آيا ميتوان اين روش را به طور كامل جايگزين روشهاي قبلي تشخيص جنسيت كرد؟
در پاسخ به اين سوال بايد گفت بله، اين روش به عنوان روشي سريع، مطمئن و قابل جايگرين با ساير روشهاي تعيين جنسيت است.
آن طور كه در خبرها آمده با توجه به نتيجه حاصل از اين آزمايش ميتوان تعيين كرد كه آيا نيازي به انجام آزمايشات تهاجمي بر روي جنينهايي كه خطر ابتلا به بيماريهاي مغلوب وابسته به جنس دارند هست يا خير. پس اين روش را ميبايست يك روش اوليه محسوب كرد؟
بله، اين روش در واقع يك پيشتست است و در جنينهاي دختر از انجام روشهاي تهاجمي جلوگيري ميكند ولي در مورد جنينهاي پسر روشهاي تهاجمي پس از انجام پيشتست ضروري است.
پس اگر مشخص شد كه جنين دختر است نيازي به ادامه تشخيص نيست. آيا بيماريهايي كه وابسته به جنس هستند بيشتر مربوط به پسران است؟
در بيماريهاي وابسته به X مغلوب در صورتي كه جنين دختر باشد ديگر نيازي به انجام روشهاي تهاجمي نيست زيرا جنين دختر به احتمال 50 درصد الل (اجزاي تشكيل دهنده ژن) معيوب را از مادر دريافت خواهد كرد و بنابراين حامل الل جهش يافته خواهد بود ولي بيماري را نشان نميدهد، در مورد جنينهاي پسر نيز به احتمال 50 درصد الل معيوب را از مادر دريافت خواهد كرد ولي برخلاف جنينهاي دختر، جنينهاي پسر بيماري را بروز ميدهند. از آنجا كه براي تاييد الل جهشيافته به نمونههايي از خون يا بافت جنين نياز است بنابراين انجام روشهاي تهاجمي در اين موارد ضروري است.
چرا اين تست پس از اطمينان از تكقلويي جنين با استفاده از سونوگرافي و پس از هفته هفتم حاملگي قابل انجام است. آيا درصورت چندقلويي امكان استفاده از اين روش وجود ندارد؟
اين تست قادر به تعيين تعداد قلها در حاملگيهاي چندقلويي نيست. در مورد دوقلوهاي همسان دختر يا پسر اين تست قادر به تعيين صحيح جنسيت ميباشد. ولي در مورد دوقلوهاي ناهمسان (دختر و پسر) اين تست قادر به تعيين جنسيت صحيح جنينها نيست.
گفته ميشود اين آزمايش خون تعيينكننده جنسيت جنين، با وجودي كه مدتهاست در آمريكا به اثبات رسيده اما هنوز بوسيله پزشكان اين كشور تجويز نميشود، در اين صورت چرا ما از آن به عنوان يك روش كاربردي و تعيينكننده نام ميبريم و درصدد استفاده از آن هستيم؟
اين تكنيك در آمريكا به علت سختگيريهاي موجود در همه مراكز به عنوان يك تست در تشخيصهاي باليني استفاده نميشود ولي در بعضي از مراكز، جهت تشخيص زودرس جنين از آن استفاده ميشود. در برخي از كشورهاي ديگر نيز اين تست استفاده ميشود.
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]