محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827133173
امنيت هدف مشترك ماست
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: امنيت هدف مشترك ماست
كد خبر:4513
زمان انتشار:دوشنبه 12 اسفند 1387 - 13:57:12
Print نسخه چاپي
در آستانه شصتمين سالگرد تاسيس ناتو
بين الملل > اروپا - يادداشتي مشترك از ساركوزي و مركل
در حدود سه قرن است كه لبنيز آلماني و ولتر فرانسوي نظريه "بهترينهاي جهان" را ارائه كردند و امروز در آستانه شصتمين سالگرد تأسيس ناتو، آلمان و فرانسه با مشاركت يكديگر در راستاي گسترش همكاريهاي دفاعي اروپا گام برمي دارند.
طي ماههاي اخير، مجموعه تحولات رخ داده در عرصه بين الملل علاوه بر تشديد ناامنيها نگرانيهاي زيادي را به همراه آورد.جنگ قفقاز اولين نبرد نظامي در اروپا طي قرن اخير بود.اوايل سال جاري نيز درگيري ميان اسراييل و حماس ناامنيها را در خاورميانه تشديد كرد.حملات تروريستي در افغانستان،پاكستان،كنگو و سودان ادامه دارد و هنوز راهكار درستي براي برقراري امنيت در اين مناطق ارائه نشده است.
جداي از همه مشكلات ذكر شده با معضلي به نام بحران اقتصادي روبرو هستيم كه يافتن راهحل براي آن بسيار مشكل است. لذا اتخاذ سياست امنيتي متمركز براي مقابله با چالشهاي ذكر شده، بسيار ضروري است.ما به خوبي براين امر آگاهيم كه سياست دفاعي مان به خصوص در حوزه اروپا بايد جامع و گسترده بوده و آشفتگي حاكم بر بازارهاي جهاني،بحران انرژي و امور مربوط به مهاجرت را نيز در نظر گيرد.از همين رو براي تحقق هدفهاي مشترك نيازمند ابزارها و راهكارهاي مشترك هستيم.
بدون شك امروز هيچ كشوري به تنهايي قادر به حل بحرانهاي منطقهاي و بين المللي نيست.اتحادهايي همچون ناتو و اتحاديه اروپا كه بر اساس ارزشهاي مشترك بنا گرديده از اهميت و جايگاه ويژهاي در عرصه بين الملل برخوردار است. در قالب همين اتحادهاست كه امنيت مشتركمان تضمين،شانس موفقيت ما در مقابله با بحرانها چندين برابر و زمينههاي شراكت نيز گسترش مي يابد و بدين ترتيب مي توانيم تواناييها و ظرفيتهاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي خود را ارتقا دهيم.
چنين ديدگاهي در رأس اهداف سياست دفاعي ما قرار دارد و از اين طريق همكاريها ميان فرانسه و آلمان در قالب اتحاديه اروپا و پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو)گسترش مي يابد.بدون شك همه اين اقدامات و فعاليتها دوجانبه بوده و هر يك از طرفين به خوبي متقاعد شدهاند كه ساخت آينده اروپا و گسترش همكاريهاي آتلانتيكي جزءمنافع ملي دو طرف است.
بر همين اساس طي 10 سال اخير پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي در اتحاديه اروپا صورت گرفته كه متعاقبا پيشرفت در عرصه سياست خارجي و امنيتي مشترك را به همراه داشته است. قطعا چنين پيشرفتي شراكتهاي فرا آتلانتيكي را نيزتقويت خواهد كرد و بدون شك اين مساله را شريك آمريكايي ما نيز به خوبي دريافته است . به عقيده فرانسه و آلمان،اروپا در مقابله با بحرانهاي كنوني به ايالات متحده آمريكا بسيار نياز دارد،همانطور كه آمريكا نيز به شريك قدرتمند اروپايي نياز خواهد داشت.اروپاي غربي در طول شصت سال ،عصر آرامش و آزادي را پشت سر نهاده و امروز زمان آن فرا رسيده كه همة اروپا چنين وضعيتي را تجربه كنند. اين امر با تلاشها و اقداماتمان و همچنين با كمك ايالات آمريكا محقق خواهد شد.آمريكايي كه همواره در كنارمان باقي بماند و در راستاي برقراري آزادي و دمكراسي گام بردارد.
در مقابله با چالشهاي قرن بيست و يكم،تقويت مشاركتهاي فراآتلانتيكي- امنيتي و دفاعي و همچنين آمادگي براي خطرات جديد امري ضروري است.در همين راستا،ارزيابي موقعيت و شرايط براي اتخاذ تصميمات مشترك آن هم به شيوه صحيح و منطقي و در نهايت عملي كردن آن بسيار مهم است . چرا كه اتخاذ تصميمات يكجانبه در تضاد با همه ارزشهاي اروپا و فضاي حاكم بر روابط كشورهاي اروپايي است .ما اروپاييها نيازمند آنيم كه براي تحقق اهدافمان در حوزه سياست خارجي و امنيت مشترك در قالب يك صداي متحد و قوي ظاهر شويم،حتي بايد ظرفيتهاي نظامي و اجتماعي خود را در اختيار آينده امنيت اروپا قرارد اده و در جهت افزايش تواناييهاي مذكور گام برداريم.
در همين راستا دو كشور به تازگي تصميم گرفتهاند تا درزمينههاي نظامي،همكاريهاي خود را گسترش دهند.جمعي از نيروهاي نظامي فرانسوي-آلماني كه از مدتها در بالكان و افغانستان حضور داشته،زين پس در دو كشور مستقر خواهد شد.به زودي با تأسيس يك پايگاه نظامي،فرانسه پذيراي بخشي از اين نيروهاي آلماني خواهد بودو اين امر گوياي آنست كه اتحاد فرانسه و آلمان يكي از نشانههاي مثبت سياست امنيت اروپاست.بدون شك تلاشهاي صورت گرفته در اين راستا ازسوي برخي از اعضاي اتحاديه اروپا قابل توجه است.
در طول رياست دورهاي فرانسه بر اتحاديه اروپا،پيشرفتهاي چشمگيري در حوزه اروپا حاصل شد.بدون شك در سايه چنين همكاريهايي است كه اروپا به زودي به يكي از شركاي قدرتمند ايالات متحده آمريكا تبديل خواهد شد.
قطعا تجربيات گذشته در اين مسئله بي تأثير نخواهد بود. پس از فراز و نشيبهاي رخ داده در روابط دو طرف،هر يك از طرفين به اهميت روابط طرفيني پي بردهاند.براي اولين بار در طول تاريخ پيمان آتلانتيك شمالي،دو كشور آلمان و فرانسه در آستانه شصتمين سالگرد ناتو بر اتحاد خود تأكيد مي كنند كه اين خود نشانه مثبت و محكمي از دوستي دو كشور در راستاي ايجاد صلح و امنيت در اروپايي متحد و آزاد است. ما تمايل داريم كه نشست آتي ناتو( كه در اوايل آوريل برگزار مي گردد)زمينهاي براي مطرح كردن مباحث استراتژيك و تحقق آن در چهارچوبهاي سياسي باشد.
همكاري ناتو و اتحاديه اروپا
متأسفانه امروز روابط ميان ناتو و اتحاديه اروپا به دليل اختلافات موجود ميان اعضاء در حد مطلوب و دلخواه قرار نداشته و ما بر اين اعتقاديم كه بايد اين سطح از روابط را ارتقا دهيم.
اهداف اتحاد
امروز سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) براي تحقق اهداف امنيتي مشترك ،عملياتهاي نظامي خود را به خارج از مرزهاي خود بالاخص در حوزه بالكان ،بوسني،كوزوو و افغانستان گسترش داده است. حملات 11 سپتامبر درس بزرگي به ما داده و تروريسم را به عنوان يكي از مهمترين تهديدات قرن بيست و يكم به ما شناساند.
سربازان ما در بسياري از شهرهاي بزرگ افغانستان با خطرات زيادي مواجهاند. بسياري از مردان و زناني كه در راستاي بازسازي اين كشور نيز گام برمي دارند،قرباني حملات تروريستياند.لذا هدف اصلي ما برقراري سيستمي امنيتي است كه بازسازي كشور را طبق خواست و اراده ملي افغانها و براي جلوگيري از ريشه دواندن تروريسم به همراه داشته باشد.اما از سويي مي دانيم كه تقويت دمكراسي بايد همراه با راهكارهاي نظامي باشد. لذا هماهنگي ميان اعضاي ناتو براي عملكرد بهتر در حوزه نظامي امري ضروري به نظر ميرسد.
روسيه ، بازسازي يك شراكت
جنگ گرجستان در تابستان 2008 يكي از مهمترين تحولات در حوزه اروپا بود.اتحاديه اروپا براي توقف آتش جنگ و خشونت همه تلاشهاي خود را صورت داد. اما توسل به جنگ و خشونت و همچنين به رسميت شناختن اوستياي جنوبي و آبخازيا كه درتضاد با قوانين بين الملل است،مشكلاتي را به وجود آورد كه عدم اعتماد به روسيه يكي از مهمترين آنهاست.
روسيه همسايه و يكي از شركاي مهم ماست . ما در عصر جنگ سرد به سر نمي بريم و همه كساني كه بر اين اعتقادند فضاي كنوني همانند جنگ سرد است بايد بدانند كه اتحاد جماهير شوروي ديگر وجود ندارد. هدف ما در اين حوزه ايجاد و گسترش رابطه و همكاري بر پايه اعتماد و اطمينان ميان دو طرف است. اتحاد ما اتحاد دفاعي است كه هدفش تأمين امنيت مشترك در مقابل تهديدات جهاني است.اما از سويي منتظريم كه روسيه نيز حسن نيت خود را در راستاي احترام به قوانين و قواعدي كه پيشتر خود را متعهد بدان اعلام كرده بود،نشان دهد يعني احترام به تماميت ارضي و عدم تجاوز به مرزها كه در چهارچوب قرارداد هلسينكي و منشور پاريس در سال 1990 بدان اشاره شده بود .
دقيقا بر پايه همين اهداف است كه تعداد زيادي ازكشورهاي اروپايي تمايل دارند تا به ناتو و اتحاديه اروپا ملحق شوند. بايد بگوييم كه ما از اين اقدام استقبال مي كنيم چرا كه گسترش اتحاديه اروپا مي تواند يكي از عوامل اصلي و مهم در تأمين امنيت و ثبات قاره اروپا باشد. درخواست الحاق به ناتو نيز انتخاب آزادي است كه مي تواند مورد استفاده همه كشورهاي اروپاي آزاد و دمكراتيك قرارگيرد.چنين اردهاي نشأت گرفته از اعتماد و اميدي است كه ما نميتوانيم آن را نااميد كنيم،اما اين نكته را نيز يادآور مي شويم كه الحاقبه سازمان ناتو شرايطي دارد كه به عنوان اصولي مهم بايد آن را پذيرفت.
پذيرش مسئوليتهاي سنگين،همياري و مشاركت واقعي در تأمين امنيت متحدان از جمله اصولي است كه اعضاي ناتو بايد آن را بپذيرند. يادآور ميشويم كه گسترش اين سازمان با هداف تأمين امنيت و ثبات در اين قاره صورت ميگيرد كه مي تواند روسيه را نيز از اين رهگذر منتفع كند.لذا با توجه به اين موارد گسترش همكاريها ميان ناتو و روسيه يكي از مهمترين اهداف ماست.
در تابستان 2008 ديميتري مدودف،رييس جمهور روسيه پيشنهاداتي را در خصوص امنيت اروپا ارائه كرد. ما آمادهايم تا با مشورت متحدين و شركاي اروپايي مان و با در نظرگرفتن آراء و نظريات يكديگر درباره همين مسئله با روسها به گفتگو بنشينيم.
البته با ذكر اين نكته كه ما به ارزشها و قواعد اتحاديه اروپا،ناتو و سازمان امنيت و همكاري اروپا نيز پايبنديم.ما با آغوش باز از گفتگو باروسيه استقبال مي كنيم و قصد داريم همكاريهايمان را در قالب ناتو-روسيه و اتحاديه اروپا-روسيه از سر گيريم،البته اگر طرف روسي نيز به اين امر تمايل داشته باشد. ما خواهان گفتگو سياسي - امنيتي تنگاتنگ ميان اتحاديه اروپا و روسيه هستيم كه بتواند اهداف مشترك امنيتيمان را در وراي مرزهاي اروپا و آتلانتيك گسترش دهد و اميد داريم كه روح سازندهاي بر گفتگوهايمان حاكم باشد.حتي از سرگيري گفتگوهاي استراتژيك ميان روسيه و آمريكا -كه به نوبه خود وقوع چنين رخدادي را تبريك بگوييم-مي تواند در اين روند مؤثر و كارساز باشد.
ظرفيت نظامي ،خلع سلاح،انحصار سلاح
ظرفيت ها و تواناييهاي نظامي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي كه به نوعي بيانگر تواناييهاي نظامي هر يك از اعضاست،بدون شك در راستاي تأمين اهداف امنيتي و انجام مأموريتهايي است كه سازمان بر عهده دارد.اما ناتو بالاخص در حوزه اروپا نيازمند آنست كه بيشتر خود را تجهيز كرده و سلاحهاي مدرنتري در اختيار داشته باشد.
فرانسه و آلمان از طرفداران انحصار سلاح هستند.هر دو كشور عضو ان پي تي بوده و از تلاشهاي جهاني در راستاي منع گسترش سلاحهاي هستهاي حمايت مي كنند.در سال 2008 ،در قالب يكي از اهداف ان پي تي،اتحاديه اروپا طرحهايي را با هدف منع گسترش سلاحهاي هسته اي به تصويب رساند.
اروپا بر اين اعتقاد است كه يك سياست امنيتي مسئول -كه بتواند خطرات آينده را نيز در نظر داشته باشد- بايد در آينده اي خيلي نزديك گفتگوها و رايزنيها را در راستاي منع گسترش سلاحهاي هستهاي آغاز كند.بدون شك يكي از اهداف اصلي اين گفتگوها ، دفاعي و در راستاي جلوگيري از وقوع جنگ در عرصه بين الملل خواهد بود. قطعا امروز ديگر نيازي به نگهداري موشكهاي پيشرفته و گسترده نيست و بايد اين مسائل محدود گردد.
بر همين اساس ما ازسرگيري گفتگو ميان ايالات متحده آمريكا و روسيه در خصوص كاهش موشكهاي هستهاي در قالب پيمان استارت را حمايت مي كنيم. آلمان و فرانسه اميدوارند كه نتايج مثبت حاصل از اين گفتگو در آيندهاي نزديك نمود پيدا كند.ما حتي به تصميم ايالات متحده آمريكا مبني بر تصويب معاهده منع آزمايشات هستهاي و همچنين آغاز گفتگوهاي منع توليد موشكهاي هستهاي تبريك مي گوييم.
مدت زمان زيادي از روي كار آمدن اوباما نمي گذرد،رياست جمهوري آمريكا از مدتها پيش نويد دهنده تغييرات عمده در عرصه سياست خارجي و امنيت بوده است.اروپاييها از جمله افرادي هستند كه بي صبرانه اين تحولات را انتظار مي كشند.بدون شك اوباما نيز از سران اروپايي توقعات زيادي دارد. لذا ما از همكاري و همياري با او استقبال كرده و به خوبي به اين حقيقت آگاهيم كه شراكت در حوزه اروپا-آتلانتيك اين امكان را برايمان فراهم مي آورد كه بهتر بتوانيم با خطراتي كه ما را تهديد مي كند مقابله كنيم.
بر اساس همين همكاري و شراكت مبتني بر اعتماد متقابل است كه مي توانيم نظريه "بهترينهاي جهان" را تحقق ببخشيم و دنيايي سرشار از امنيت و صلح را براي همگان به ارمغان آوريم.
لوموند/ترجمه:زهرا خدايي
كد خبر:4513
تاريخ درج خبر:دوشنبه 12 اسفند 1387 - 13:57:12
Print نسخه چاپي
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
-
گوناگون
پربازدیدترینها