تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860773251
![archive](https://vazeh.com/images/2archive.jpg)
![نمایش مجدد: به بهانه سفر هيئت دولت/آذربايجان غربي؛ رنگين كمان اقوام و اقليتهاي مذهبي refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
به بهانه سفر هيئت دولت/آذربايجان غربي؛ رنگين كمان اقوام و اقليتهاي مذهبي
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به بهانه سفر هيئت دولت/آذربايجان غربي؛ رنگين كمان اقوام و اقليتهاي مذهبي
اروميه - خبرگزاري مهر: پس از چند بار به تعويق افتادن سفر هيئت دولت به آذربايجان غربي، فردا رئيس جمهوري به همراه اعضاي كابينه در ادامه سفرهاي استاني ميهمان استان رنگين كمان اقوام و اقليتهاي مذهبي كشور است.
به گزارش خبرنگار مهر در اروميه، پنجاه و سومين سفر استاني هئيت دولت به استان آذربايجان غربي در حالي صورت مي گيرد كه مردم و مسئولان استان از ماههاي گذشته در تدارك ميزباني از سفر هئيت دولت به استان هستند ولي هر بار به دلايل برودت هواي استان (وضعيت آب و هواي استان از نظر برودت هوا و بارش برف و باران نسبت به سالهاي گذشته مساعد تر بود) به تعويق مي افتاد.
به دور از تمام مسائل و حواشي سفر استاني هيئت دولت در دور دوم به استان از ديروز كه خبر سفر هئيت دولت به استان در محفل عمومي مطرح شده است مردم و مسئولان در تكاپوي مقدمات اين سفر هستند و هم اكنون استان در آمادگي كامل به سر مي برد.
استان آذربايجان غربي، با داشتن 3.2 درصد از مساحت كشور بدون احتساب درياچه اروميه 370هزار و 614 كيلومتر مربع وسعت دارد.
اين استان در كنار وجود اقليتهاي مذهبي گوناگون تنها استاني است كه 891 كيلومتر با عراق، تركيه و جمهوري خودمختار نخجوان مرز مشترك دارد و دروازه ورود ايران به اروپاست.
جمعيت آذربايجانغربي، دو ميليون و 873 هزار و 459 نفر است كه از نظر جمعيتي با اختصاص4.1 درصد جمعيت كشور به خود، هشتمين استان پر جمعيت و متراكم ايران است.
60 درصد جمعيت اين استان در شهرها و 40 درصد در مناطق روستايي ساكن هستند و بر اساس آمارهاي موجود 77.8 درصد از جمعيت آن با سواد هستند كه نرخ باسوادي در مردان 85.3 درصد و در زنان 70 درصد است.
بنا به آمار سرشماري سال 1385 نرخ بيكاري در استان 8.9 درصد است.
29.5 درصد اشتغال آذربايجانغربي در بخش كشاورزي، 26 درصد در بخش صنعت و 42.1 درصد نيز در بخش خدمات است.
آذربايجان غربي نيازمند توسعه متوزان در تمام بخشهاست
استاندار آذربايجان غربي در گفتگو با خبرنگار مهر در اروميه با اشاره به پتانسيل هاي بالاي استان در تمامي بخش ها به خصوص كشاورزي، گردشگري و صنعت خواستار توجه مسئولان كشوري براي توسعه متوزان استان در تمامي زمينه شد.
رحيم قرباني با بيان اينكه اين استان بر خلاف ساير استانهاي كشور كه در يك بخش يا زمينه به عنوان مثال صنعتي، كشاورزي و... قابليت توسعه دارند به دليل هم مرز بودن با سه كشور خارجي و دروازه ورود ايران به بازارهاي جهاني و اروپايي قابليت تبديل شدن به صادرات و قطي اقتصادي كشور است.
توليد بالاي 5.6 محصولات كشاورزي كشور در آذربايجان غربي
وي خاطرنشان كرد: وجود موقعيت جغرافيايي و خاك حاصلخيز و توليد بالاي 5 ميليون تن محصولات كشاورزي در سال و كسب رتبه هاي برتر در زمينه توليد سيب، انگور و عسل در سالهاي متمادي در كشور اين استان را به قطب توليد محصولات كشاورزي كشور تبديل كرده است كه نيازمند نگاه ويژه براي توسعه است.
به گفته استاندار آذربايجان غربي استان از قطب هاي مهم توليد محصولات باغي است به طوري كه در زمينه سيب درختي با توليد 850 هزار تن در سال رتبه اول و در انگور با توليد بيش از 150 هزار تن رتبه سوم را دارد ودر زمينه عسل آذربايجان غربي با توليد9 هزار و 500 تن در سال در جايگاه اول كشوري قرار گرفته است.
قرباني ادامه داد: اين استان با بهره برداري از پروژه هاي در دست اقدام در بخش هاي مختلف صنعتي، كشاورزي، صنايع تبديلي گامهاي مثبتي در جهت توسعه بر مي دارد.
وي با بيان اينكه توليد محصولات بالاي كشاورزي و توليد بالاي 80 درصد از كنسانتره كشور و وجود صنايع غذايي متعدد بزرگ در اين استان از ديگر قابليتهاي اين استان به شمار مي رود، خاطرنشان كرد: در صنايع غذايي، آذربايجان غربي سه سال پيش، رتبه چهارم يا پنجم را داشت كه بر اساس برنامه ريزيها و سرمايه گذاريهاي انجام شده، طبق ارزيابي فراكسيون صنايع غذايي مجلس شوراي اسلامي و مجمع صنايع غذايي كشور، حايز رتبه اول شده است.
وي اظهار داشت: سطح زيركشت محصولات زراعي آذربايجان غربي اعم از ديمي و آبي حدود 700 هزار هكتار است كه به اين رقم بايد سطح زيركشت حدود 105 هزار هكتاري باغات را نيز افزود.
آذربايجان غربي جاده ترانزيتي ايران به اروپاست
قرباني گفت: موقعيت جغرافيايي منحصر به فرد آذربايجان غربي يكي از ويژگي ها و قابليتهاي ساختاري استان در حوزه بازرگاني خارجي است كه اين موضوع در گذشته نيز در ظرفيت تجاري استان وجود داشته به طوري كه از گذشته هاي دور در مسير جاده ابريشم شاهد رونق تجارت بوده است.
وي با بيان اينكه آذربايجان غربي با بهره مندي از 9 گمرك رسمي فعال و هشت بازارچه مرزي مشترك موقعيت ممتازي در توسعه تجارت ملي و منطقه اي دارد تصريح كرد: وجود جاده ترانزيتي ايران به اروپا از طريق مرز بازرگان نيز به اهميت تجاري آذربايجان غربي افزوده است.
آذربايجان غربي در سالهاي آتي به قطب توليد فولاد و سيمان در كشور تبديل مي شود
استاندار آذربايجان غربي همچنين با اشاره به توسعه صنايع واحدهاي پتروشيمي درطول فعاليت بيان داشت: در اين مدت كنار واحدهاي پتروشيمي اروميه ، مهاباد و مياندوآب به صنايع پايين دست پتروشيمي نيز انديشيده مي شود.
وي افزود: براي توليد دو ميليون و 900 هزار تن فولاد در آذربايجان غربي مجوز صادر شده كه با بهره برداري از آنها استان در آينده نزديك به جمع توليدكنندگان فولاد مي پيوندد.
وي با اشاره به اينكه با توجه به اقدمات انجام يافته در بخش صنعت آذربايجان غربي جزو پنج استان برتر كشور در بحث سرمايه گذاري در صنعت قرار گرفته است تصريح كرد:در اين راستا امروزه ظرفيت تمامي شهركهاي صنعتي به خصوص در شهرهاي مرزي به دليل افزايش ضريب امنيت استان پر شده و بايد با تزريق اعتبارات ويژه اين بخش را توسعه داد.
به گفته ي قرباني در حوزه معدن نيز آذربايجان غربي از معادن طلا، ميكا، گرانيت و ديگر عناصر معدني بهره مند است و سنگ گرانيت آن شهرت داخلي و خارجي دارد.
آذربايجان غربي دومين استان پر آب كشور
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اينكه آذربايجان غربي دومين استان پر آب كشور است گفت: منابع آبي آذربايجان غربي نيز از جمله امكاناتي هستند كه مي توانند به توسعه استان كمك كنند و بر اساس اطلاعات موجود در اين استان پنج سد در حال بهره برداري است كه يك ميليارد و 463 ميليون مترمكعب حجم ذخيره دارند كه 14 سد و شبكه آبياري نيز در آذربايجان غربي در دست اجرا و مطالعه است.
افتتاح پل ميانگذر شهيد كلانتري بعد از سه دهه تلاش توسط دولت نهم
استاندار آذربايجان غربي در ادامه با اشاره به افتتاح پل ميانگذر شهيد كلانتري اروميه بعد از تاخير سه دهه تلاش در كشور توسط دولت نهم را از مهمترين اقدامات دولت در استان ذكر كرد و گفت: 75درصد پل ميانگذر درياچه اروميه دردولت نهم انجام و با توجه به حمايتهاي دولت خدمتگزار وپرداخت 110ميليارد ريال به مجري اين طرح توانستيم به عمليات ساخت اين پل شتاب بيشتري بدهيم.
وي اضافه كرد: مقامات وزارت راه و ترابري قول داده اند با تلاش گسترده دست اندركاران اجرايي، مرحله دوم اين طرح بزرگ و ملي نيز تا پايان كار دولت نهم آماده بهره برداري شود.
قرباني ياد آور شد: اين پروژه به لحاظ فني و اجرايي بزرگترين پل دركشوراست و طول آن سه برابر بزرگترين پلي است كه تاكنون دركشور ساخته شده است.
به گفته استاندار آذربايجان غربي پل شهيد كلانتري كه ميانگذر نيمه كاره درياچه اروميه را به هم متصل مي كند، يكهزار و 709 متر طول دارد كه يك هزارو 276 متر آن در داحل درياچه اروميه اجرا شده و حدود 385 متر آن در دوطرف پلهاي دسترسي و اتصال است.
بيشترين سود در اين پروژه، صرفه جويي در مصرف سوخت، زمان و كاهش تصادفات و استهلاك وسايل نقليه است و صرفه جويي دراين پروژه حدود 260 ميليارد ريال است كه ازمنافع ناشي از آن همه كشور بهره مند مي شوند.
ساخت اين پل يكي از دستاوردهاي بزرگ فني مهندسي كشور محسوب مي شود و با بهره برداري از آن، مسير 260 كيلومتري تبريز - اروميه به نصف كاهش يافت.
وي توسعه راه ها و جاده هاي شهري و روستايي، دفاتر ارتباط مخابراتي و پستي، برنامه هاي عمران شهري و روستايي را از نيازهاي استان براي توسعه و عمران و آباداني مردم استان دانست.
صنعت گردشگري آذربايجان غربي نيازمند توجه ويژه است
وي وجود دو اثر از 9 اثر ثبت شده جهاني از جمله تخت سيلمان تكاب و قره كليساي چالدران به همراه ثبت هزاران اثر تاريخي و ميراث فرهنگي و معنوي استان را از مزيتهاي استان و ضرورتهاي توجه به صنعت گردشگري در استان ذكر كرد.
وي خاطرنشان كرد: وجود درياچه زيباي اروميه، منابع بكر خدادادي طبيعت، وجود بيش از 1200 اثر متعدد تاريخي و فرهنگي شناسايي شده آذربايجان غربي را در موقعيت مناسب و مساعد گردشگر پذيري قرار مي دهد.
وي با اشاره به وجود اقليتهاي مذهبي متعدد از جمله ارمني، آشوري، كلداني، زرتشتي، كرد و ترك و ... در استان بيان داشت: آذربايجان غربي از تنوع فرهنگي و قومي ويژه اي نيز برخوردار است كه برجستگي خاصي به اين استان داده است.
وي با اشاره به اينكه آذربايجان غربي سالهاي تمامي اقليت هاي مذهبي را از جمله ترك و كرد و آشوري و ارمني با امنيت و آرامش خاص در خود جاي داده است گفت: اكثريت مردم آذربايجان غربي را در شهرهاي شمالي و مركزي استان شامل شهرهاي چالدران، ماكو، خوي ، سلماس، اروميه، نقده و مياندوآب ترك زبانان و ساكنان شهرهاي اشنويه، پيرانشهر، سردشت، مهاباد و بوكان نيز قوم كرد هستند و در شهرهاي اروميه و سلماس و خوي نيز تعدادي از هموطنان اقليت اشوري و ارمني زندگي مي كنند.
تحقق 88.5 درصد از مصوبات دولت در آذربايجان غربي/ 210 مصوبه براي تصويب در دور دوم سفر پيشنهاد مي شود
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي گفت: 88.5 درصد از مصوبات و توافقنامههاي دور نخست سفر رئيس جمهور در استان اجرايي شده است.
محمدباقر دارياني در گفتگو با خبرنگار مهر در اروميه اظهارداشت: از مجموع 171 مصوبه دور نخست سفر رئيس جمهور و هيئت دولت به آذربايجان غربي 98 درصد شامل 167 مصوبه و از 41 توافقنامه نزديك به 50 درصد شامل 20 توافقنامه اجرايي شده است.
وي تصريح كرد: مصوبات دور نخست سفر استاني رئيس جمهور به آذربايجان غربي 520 طرح در قالب هزار و 500 پروژه است.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي افزود: براي اجرايي آين پروژهها افزون بر هزار و 437 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته بود كه از اين ميزان هزار و 35 پروژه با هزينه هزار و 330 ميليارد ريال به بهره برداري رسيده و بقيه طرحها نيز با پيشرفت متوسط 40 درصد در حال اجرا است.
دارياني با اشاره به مصوبات هيئت دولت در زمينه توسعه اقتصادي و احداث طرحهاي اشتغالزا در استان خاطرنشان كرد: از اين ميزان اعتبار تاكنون بيش از هزار و 200 ميليارد ريال براي احداث واحدهاي توليدي، صنعتي و خدماتي اختصاص داده شده و بيش از 64 هزار و 500 بنگاه اقتصادي و توليدي با اشتغالزايي 104 نفر به بهره برداري رسيده است.
وي پرداخت 600 ميليون دلار از محل اعتبارات ارزي براي اجراي 20 پروژه عمراني و صنعتي را از ديگر مصوبات دور نخست سفر استاني رئيس جمهور به آذربايجان غربي عنوان كرد و ادامه داد: از اين ميزان تاكنون بيش از 512 ميليون دلار براي اجراي طرحهاي عمراني و توليدي اختصاص يافته است.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي با اشاره به نزديكي آغاز دور دوم سفر استاني رئيس جمهور و هيئت دولت به استان گفت: در اين سفر علاوه بر ديدارهاي مردمي رئيس جمهور و وزراي دولت، نشستهاي تخصصي در حوزههاي مختلف با حضور دكتر محمود احمدينژاد، وزرا و مديران اجرايي استان براي بررسي آخرين وضعيت بخشهاي اقتصادي، عمراني و اجرايي آذربايجان غربي برگزار ميشود.
دارياني اضافه كرد: به منظور توسعه و آباداني بيش از پيش استان از چند ماه گذشته در جلسات متعددي با حضور مديران اجرايي، نمايندگان مردم و جمع آوري پيشنهادات مردمي 210 مصوبه براي طرح در جلسه هيئت دولت در دور دوم سفر استاني به آذربايجان غربي نهايي شده است كه با تصويب آنها روند سازندگي و عمران استان شتاب فزآينده اي دارد.
آذربايجان غربي در شمال غربي كشور واقع شده و با سه كشور جمهوري آذربايجان، تركيه و عراق 896 كيلومتر مرز مشترك دارد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]
-
گوناگون
پربازدیدترینها