واضح آرشیو وب فارسی:فارس: داوودي در اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي اسلامي:كل كسري بودجه سلامت جهان با هزينه 3 ماه جنگ عراق جبران ميشد
خبرگزاري فارس: معاون اول رئيس جمهوري گفت: در حالي كه جنگ هفتساله عراق با هزينهاي بالغ بر 2 هزار ميليارد دلار ادامه دارد، فقط با هزينه 3ماه اين جنگ ميشد كل كسري بودجه سلامت، آموزش و برنامههاي محيط زيست دنيا را جبران كرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، پرويز داوودي امروز در دومين اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي كه از 3 روز پيش در سالن همايشهاي صدا و سيماي تهران، برگزار شده است، افزود: جنگ عراق فقط در 4 سال اول روزانه 720 ميليون دلار هزينه در بر داشت، يعني طي 4 سال بيش از هزار و 51 ميليارد تومان براي آن هزينه شد در حالي كه با بودجه هر روز اين جنگ ميشد، 160هزار نفر را بيمه كرد، 6400 مسكن ساخت يا براي 12 هزار معلم درآمد سالانه 60 هزار دلاري فراهم كرد.
وي ادامه داد: بانك جهاني اعلام كرده است كه كسري بودجه بهداشت، آموزش و محيط زيست كه 3 ركن اصلي سلامت هستند، در سال 2015 ميلادي به حدود 40 تا 60 ميليارد دلار ميرسد، بنابراين با اعتبار 2 تا 3 ماه اين جنگ ميشد كل اين كسري را جبران كرد.
داوودي گفت: هزينه جنگ افغانستان در طول 7 سال استقرار نيروهاي ناتو بالغ بر 2 هزار و 100 ميليارد دلار برآورد شده است، يعني روزي 84 ميليارد دلار كه معادل 21درصد كل توليد ناخالص ملي افغانستان است، با اين پول ميشد، 3 ميليون و 680 هزار واحد مسكوني ساخت يا 262 هزار مدرسه بر پا كرد يا 6 هزار و 33 بيمارستان صدتختخوابي ساخت.
معاون اول رئيس جمهوري اضافه كرد: در جنگ 23 روزه غزه نيز بالغ بر هزار و 350 نفر كشته شدند كه430نفر آنها كودك، 108نفر آنها زن، 118 نفر سالمند و 16 نفر پزشك و امدادگر بودند، در اين جنگ اكثر زيرساختهاي بهداشتي و درماني غزه از بين رفت و حتي عمليات اورژانس امدادرساني متوقف شد.
* تحريمهاي جهاني داروهاي تقلبيرا گسترش داد
وي افزود: در كنار اين جنگها تحريمهاي بينالمللي هم هزينه دسترسي به دارو و تجهيزات پزشكي را بالا برود و موجب شد، داروها و تجهيزات غير استاندارد، آزمايش نشده و تقلبي در جهان گسترش يابند.
داوودي گفت: سازمان ملل هشدار داده است كه همين امسال100ميليون نفر بر جمعيت گرسنگان جهان اضافه شده است، 28 درصد كودكان آفريقايي از سوء تغذيه و كمبود وزن رنج ميبرند، اكثريت مردم عراق به آب سالم و بهداشتي دسترسي ندارند و به همين علت اغلب گرفتار بيماري ميشوند، در آفريقا 30 ميليون نفر حامل ويروس ايدز هستند كه فقط 2 ميليون نفر آنها تحت مراقبت هستند، در واقع 25 درصد جمعيت 15 تا 49 سال اين قاره حامل اين ويروس هستند و 2 ميليون نفر آنها وارد فاز بيماري ايدز شدهاند.
وي گفت: نرخ مرگ و مير در آفريقا اكنون به 157 به ازاي هر هزار نفر رسيده است در حالي كه اين ميزان در دنيا حدود 40 است به همين علت سن اميد به زندگي در اين قاره از 51 سال به 46 سال كاهش يافته در حالي كه متوسط سن اميد به زندگي در دنيا 67 سال است.
وي افزود: افغانستان با وجود حضور نيروهاي ناتو توليد ترياك را از 450 تن در سال به 9 هزار تن افزايش داده و 20برابر كرده است و كماكان 92 درصد ترياك جهان را توليد ميكند.
معاون اول رئيس جمهوري اضافه كرد: حتي در خود آمريكا نيز از هر20نفر بالاي12سال يكي دچار افسردگي است، 34 هزار و 300 نفر از نظاميان آمريكايي در سال 2005 ميلادي دچار افسردگي بودند كه اين ميزان در سال 2008 به 8/64 هزار نفر رسيد يعني بيش از 2 برابر شد و در مجموع اكثر نظاميان آمريكايي دچار بيماري رواني هستند.
وي گفت: اسلام قطعاً اين بيعدالتيها را نميپذيرد وظيفه نظام اسلامي و كشورهاي مسلمان اين است كه با تحقق دسترسي همگاني به نعمتهاي الهي از جمله سلامت براي تحقق عدالت اجتماعي گام بردارند.
وي افزود: دولتهاي سلطهگر جهان كه غرق در جهل و غرور هستند با سلطهگري خود سلامت مردم، جوانان، زنان كودكان و سالمندان را به خطر انداختهاند، موجب گسترش بيماريها در جهان شده اند كه گسترش وبا در آفريقا يك نمونه آن است، منابع آب جهان را از جمله در عراق آلوده كردهاند و با وجودي كه برندگان جوايز نوبل رياضي را در اختيار دارند قادر نيستند اين محاسبات ساده را انجام دهند و اين چنين با هدردادن منابع مالي سلامت مردم جهان را مخدوش ميكنند.
داوودي اضافه كرد: ما در شرايطي هستيم كه با عالمان جاهل در دنيا رو به رو هستيم، وظيفه كشورهاي مسلمان اين است كه اولاً در درون كشورهايمان شاخصهاي سلامت را ارتقا دهيم و بعد از آن با همبستگي و انسجام براي ارتقاي سلامت امت اسلام همكاري كنيم.
وي گفت: در كشور ايران طي 30 سال گذشته با استقرار شبكه بهداشتي و درماني بسياري از شاخصهاي سلامت بهبود يافته است، اميد به زندگي از 57 سال به 72 سال افزايش يافته، پوشش واكسيناسيون به بالاي 90 درصد رسيده، مرگ و مير كودكان زير 5 سال در روستاها از 8/54 در هزار تولد زنده به 33 كاهش يافته، تعداد پزشكان به ازاي صدهزار نفر جمعيت از 38 به 78 نفر افزايش يافته است، دسترسي به آب آشاميدني سالم نيز در روستاها از 7/67 درصد به 89 درصد و در شهرها به 100 درصد رسيده است.
معاون اول رئيس جمهوري افزود: با استقرا پزشك خانواده در تمام روستاها و شهرهاي كوچك دسترسي مردم به خدمات پزشكي افزايش يافته و كميته امداد در سطح وسيعي حمايت از زنان بي سرپرست، كودكان و سالمندان و زندانيان نيازمند را انجام ميدهد.
وي گفت: دولت نهم نيز طي 3 سال گذشته با واگذاري سهام شركتهاي دولتي به افراد نيازمند براي تحقق عدالت اجتماعي گامهاي بلندي برداشته است.
داوودي افزود: مسئله ديگر همكاري كشورهاي مسلمان براي بهبود شاخصهاي سلامت امت اسلامي است، مهمترين مسئله امروز دنياي اسلام مسئله غزه است، بايد همه كشورهاي مسلمان براي كاهش و تسكين آلام مردم مظلوم فلسطين و احياي سلامت مردم اين منطقه تلاش كنند و زير ساختهاي از بين رفته بهداشتي اين منطقه را احيا كنند و اين اجلاس با تبادل تجارب و تشريك مساعي ميتواند مهمترين گام را براي رسيدن به اين اهداف بردارد و زمينه تحقق عدالت اسلامي را در كشورهاي مسلمان فراهم كند.
وي تاكيد كرد: در قرآن 19آيه به طور مستقيم به مسئله عدالت اشاره كرده است، 290 آيه نيز با اشاره به موضوع ظلم كه ضد عدالت است به طور غير مستقيم به اين مسئله اشاره كرده است، در واقع يك دهم آيات قرآن به اين موضوع اشاره دارد بنابراين وظيفه سنگيني بر دوش دولتهاي كشورهاي اسلامي است كه راه تبعيض را بر هر گونه بي عدالتي ناشي از رنگ، نژاد، زمان، مكان و مليت ببندند و براي سلامت انسان كه اشرف مخلوقات است، همكاري كنند.
انتهاي پيام/ش
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]