واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: افزايش حجم مبادلات تجاري كشورهاي عضو دي 8 به 2/1 تريليون دلار
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي حجم مبادلات تجاري كشورهاي عضو دي 8 در سال 2007 را بالغ بر 750 ميليارد دلارعنوان كرد و گفت: اين ميزان در10 سال آينده به 2/1 تريليون دلارافزايش مي يابد.
به گزارش سرويس اقتصادي برنا ""جعفر خلقاني" در جمع خبرنگاران ضمن ارايه گزارش توجيهي اجلاس دي8 بر افزايش همكاري كشورهاي عضو اين گروه تاكيد كرد و گفت: اين گروه از 8 كشور مسلمان ايران،تركيه ،پاكستان،بنگلادش،اندونزي،مصر،نيجريه ومالزي تشكيل شده است كه فعاليت خود را به طور رسمي از 25 خرداد ماه سال 1376 آغاز كرده اند.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي تقويت و ارتقاي جايگاه كشورهاي در حال توسعه در اقتصاد جهاني ،متنوع ساختن و ايجاد فرصتهاي جديد در روابط تجاري ،افزايش مشاركت در تصميم گير هاي بين المللي ،تامين استانداردهاي زندگي رفاه بهتر براي مردم كشورهاي عضو را از عمده اهداف تشكيل گروه دي 8 عنوان كرد.
وي با بيان اينكه كشورهاي عضو دي 8 در تمامي زمينه ها اعم از تجارت،صنعت،"ماليه،بانكداري،خصوصي سازي"علم و تكنولوژي،انرژي و گردشگري فعليت مي كنند.
خلقاني با تاكيد بر ايجاد اتحاد و ائتلاف بين كشورهاي اسلامي افزود: براي ايجاد اين ائتلاف، كشورهاي عضو مي توانند به عنوان نمايندگان كشورهاي اسلامي و موتور محركه جهان اسلام عمل كرده و به سمت همگرايي حركت كنند.
وي جمعيت تحت پوشش گروه دي 8 را بالغ بر 900 ميليون نفر عنوان كرد و گفت: كشورهاي اين گروه از پتانسيل هاي فراواني براي پيشبرد اهداف كلان كشورهاي عضو در عرصه هاي منطقه اي و جهاني برخوردارند به طوري كه 5 منطقه استراتژيك جهان شامل تنگه هاي بسفر و داردانل در تركيه ، كانال سوئز در مصر، تنگه هرمز در ايران و تنگه مالاكا در اندونزي در كنترل اعضاي اين گروه است.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي،حجم مبادلات تجاري اعضاي گروه با جهان را بالغ بر 750 ميليارد دلار در سال 2007 عنوان كرد و افزود: اين ميزان قابليت افزايش به 2/1 تريليون دلار در دهه آينده را دارد.
وي انجام مبادلات تجاري و مناسبات اقتصادي درون گروهي ميان اعضا را افزون بر 45 ميليارد دلار ذكر كرد و گفت: اين آمار حكايت از برخورداري اين مجموعه از وضعيت هاي بالا دارد.
به اعتقاد وي، اين گروه مي توانند هسته اوليه و مركزي يك بازار مشترك اسلامي را كه مورد خواست بسياري از كشورهاي مسلمان و حتي سازمان كنفرانس اسلامي است تشكيل دهد.
خلقاني تصريح كرد: اعضاي دي 8 در مجموع 12 درصد از كل ذخاير جهان و 21 درصد از ذخاير ثبت شده گاز طبيعي را در اختيار دارند كه از اين رو ظرفيت همكاري بين اعضا در زمينه هاي مختلف بسيار بالاست.
وي به اهم فعاليت هاي گروه دي 8 اشاره كرد و افزود: برگزاري 10 اجلاس شوراي وزراي خارجه ،تهيه برنامه و اهداف ده ساله گروه، افزايش سطح مبادلات درون گروهي از 5/14 ميليارد دلار در اوايل سال هاي تشكيل گروه دي8 به بيش از 45 ميليارد دلار در سال 2007 برگزاري بيش از 90 نشست كارشناسي ، سمينار و كارگاه هاي آموزشي از عمده ترين فعاليت هاي اين گروه به شمار مي رود.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به ارتباطات فرهنگي مشترك كشورهاي عضو گروه دي8 اظهار داشت: وجود پايه اي افكار اسلامي در كشورهاي عضو دي8 مي تواند موجب شكل گيري روابط فرهنگي مشترك و حتي صدور انقلاب به اين كشورها شود.
به گفته وي، تشكيل بانك بذر (بانك ژن) توليد كودهاي شيميايي "بيولوژيك، ريز مغذي" و كيفي جهت مصارف كشاورزي ، توليد مواد غذايي از جمله خوراك دام، طيور ، آبزيان از مباحث اصلي كنفرانس گروه دي8 به شمار مي رود.
خلقاني با اشاره به تاكيد اعضاي گروه بر امنيت غذايي كشورهاي عضو اظهار داشت: در اين راستا همكاري علمي و تحقيقاتي و همچنين بنيانگذاري اقتصاد دانش بنيان در بين كشورهاي عضو امري ضروري است.
وي با بيان اينكه ايران از توانمندي هاي علمي و فني بالايي در بين كشورهاي عضو برخوردار است، گفت: ظرفيت سازي نيروي انساني و مبارزه با بي سوادي در بين كشاورزان از درخواست هاي كشورهاي عضو گروه دي8 است كه از طريق اعزام گروه هاي كارشناسي و كشاورزان خبره به كشورهاي هدف انجام مي شود.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه هيچ كاري كه توجيه اقتصادي و علمي نداشته باشد در بخش كشاورزي اجرا نخواهد شد، گفت: هم اكنون پيشرفت هاي مناسبي با استفاده از تكنولوژي هاي نو و استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي در بخش كشاورزي در ايران به دست آمده است.
وي اظهار داشت: اقدام علمي و جدي كشورهاي عضو در ايجاد ارتباط مشترك بين كشورها در قالب يك تجارت مناسب، بازار مشترك و استاندارد سازي در كالاهاي كشورهاي دي8 از پيشنهادات مطرح شده در اجلاس به شمار مي رود.
خلقاني افزود: عدم رعايت استانداردهاي علمي در صادرات از عمده مشكلات كشورهاي در حال توسعه است كه در صورت بنيان شدن دانش در شركت هاي خصوصي اين مشكل تا حد بسياري رفع مي شود.
وي از اعلام آمادگي معاون بانك توسعه اسلامي جهت سرمايه گذاري و تامين منابع مالي فعاليت هاي علمي كشورهاي دي8 خبردادو گفت: ارقام مالي اعلام شده بيش از 2/1 ميليارد دلار اعلام شده است.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي تصريح كرد: تشكيل بانك بذر و شعب رازي از تاكيدات بانك توسعه اسلامي است كه به دليل توجيه اقتصادي بالا در اولويت قرار دارد.
وي با بيان اينكه توليد واكسن هاي دامي و بهداشتي با همكاري وزارت جهاد كشاورزي ايران در كشور مالزي امكانپذير شده است تصريح كرد: در صورت آمادگي بخش خصوصي امكان سرمايه گذاري براي اجراي پروژه هاي مشابه واكسن رازي در ايران نيز وجود دارد.
خلقاني با ذكر اين كه كارگروه اصلي دي8 تا شش ماه آينده موظف به اعلام وظايف خود هستند، گفت: تشكيل بانك ژن با مسووليت تركيه و ايران ، توليد كودهاي شيميايي با مسووليت كشور مصر، توليد و تامين غذاي طيور و آبزيان با مسووليت كشور مالزي و كمك كشور اندونزي انجام مي شود.
وي با اعلام اين مطلب كه كميته استاندارد سازي با مسووليت ايران و همكاري كشور تركيه تشكيل خواهد شد، افزود: اين كميته در قالب كارگروه ويژه اي كليه تجارت بين كشورهاي عضو دي8 را اعم از استاندارد سازي كدكس، غذاي حلال، ارگانيك و يا آفلوتوكسين را تحت پوشش قرار مي دهد.
معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به تمايل كشور تركيه به توسعه روابط خوب با ايران افزود: توليد كود شيميايي در ايران در سال يك ميليون تن افزايش يافته است .
وي به نقش ايران در دي8 اشاره كرد و گفت: ايران به عنوان يكي از اعضاي محوري گروه بوده و تاكنون مبتكر طرح ها و پروژه هاي مهمي از جمله پيشنهاد و تدوين نقشه راه براي 2007 تا 2017 با هدف گسترش روابط و استحكام گروه، پيشنهاد دهنده موافقت نامه تعرفه ترجيحي و تسهيل اعطاي رواديد به تجار كشورهاي عضو گروه ، پيشنهاد دهنده همكاري در زمينه هاي گردشگري و اكوتوريست بوده است.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]