واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: انتقال كارت به كارت وجوه از سال 88 آغاز مي شود
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي از آغاز انتقال كارت به كارت وجوه از سال آينده خبر داد و گفت: از اين طريق دارنده كارت مي تواند به صورت آني مبالغ را حواله كند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا "مهران شريفي"در نشست خبري سياست بانك مركزي را ارايه روشهاي پرداخت الكترونيكي به منظور كاهش تقاضا براي استفاده از اسكناس و ايران چك عنوان كرد و گفت: با توجه به اينكه توليد و انتشار اسكناس هزينه هاي زيادي را دارد، بنابراين هر چه تقاضا براي اسكناس و ايران چك كمتر باشد به نفع مردم و سيستم بانكي به منظور افزايش قدرت تسهيلات دهي آنها است.
مدير اداره نظام هاي پرداخت بانك مركزي از شناسايي روشهاي الكترونيكي براي استفاده از اسكناس و ايران چك خبر داد و تصريح كرد: هم اكنون دو روش انتقال وجه در سيستم بانكي پياده سازي شده است.
وي يكي از اين روشها را انتقال وجه از كارت يك بانك به كارت بانكي ديگر عنوان كرد و گفت: از اين روش روزانه مي توان تا 3 ميليون تومان از طريق دستگاه ATM و 15 هزار تومان از طريق دستگاه POS انتقال داد.
شريفي با اشاره به اينكه آمار استفاده از اين خدمت رو به افزايش است، اظهار داشت: در بهمن ماه سال جاري يك ميليون و 200 هزار مورد انتقال وجه از طريق كارت يك بانك به كارت بانك ديگر صورت گرفته است و هر ماه نيز تا 100 هزار تراكنش به اين نوع تراكنشها افزوده مي شود.
مدير اداره نظام هاي پرداخت بانك مركزي با اشاره به دو روش الكترونيكي انتقال وجه كه از سال 87 اجرايي شده است، بيان كرد: سامانه تسويه ناخالص آني نيز روشي براي انتقال هر وجهي از هر بانك به بانكي ديگر از طريق شعب است كه روند استفاده از اين سيستم رو به افزايش است.
به گفته وي، در آذرماه سال جاري آمار استفاده از اين روش روزانه در كل شبكه بانكي كمتر از هزار دستور پرداخت بود كه هم اكنون به 3 هزار و 500 دستور پرداخت درروز رسيده است.
مدير اداره نظام هاي پرداخت بانك مركزي در مورد پروژه هاي سال 88 نيز گفت: انتقال وجوه بين بانكي الكترونيكي در روش اول يعني انتقال كارت به كارت از طريق اينترنت در سال 88 اجرايي خواهد شد كه از اين طريق دارنده كارت از طريق اينترنت مي تواند پول را به صورت آني حواله نمايد.
شريفي آمار تراكنش هاي فروشگاهي دردو سال پيش را 2 الي 3 ميليون در ماه كه 2 الي 3 درصد كل تراكنش هاي شبكه بانكي بود، عنوان كرد و گفت: امسال اين رقم به بيش از 10 ميليون تراكنش در ماه رسيده كه 10 الي 11 درصد تراكنش هاي سيستم بانكي است، اما هدف ما افزايش اين تراكنش ها به 50 درصد كل تراكنش هاي سيستم بانكي است.
وي از ابلاغ دستور العمل صدور كارت خريد اعتبار و اعلام آمادگي چند بانك براي صدور اين كارت خبرداد و گفت: بانك مركزي همچنين به بانكها اجازه داد كه يك كاست دستگاه خود پراز خود را به ايران چك هاي 50 هزار توماني اختصاص دهند كه با پيگيري هاي انجام شده يك هزار و 300 دستگاه خود پرداز در كل كشور به اين ايران چك ها مجهز شدند.
شريفي تعداد دستگاههاي خود پرداز كل كشور را 12 هزار و 400 دستگاه عنوان و تصريح كرد: هدف ما در سيستم ساتنا واريز پول به صورت آني به مقصد است، بنابراين به بانكها اين دستور صادر شده كه سيستم حسابهاي متمركز خود را به ساتنا متصل نمايد كه 7 بانك اين كار را انجام داده اند.
مديراداره نظام هاي پرداخت بانك مركزي از صدور كارت اعتباري براي مشتريان خوش حساب توسط بانكها خبر داد و گفت: تراكنش هاي ناموفق بانكي مشمول جريمه هستند و بانك مركزي هر دو هفته يكبار با بررسي اين تراكنش هاي ناموفق جرايم آن را از حسابهاي بانكها نزد بانك مركزي دريافت مي كند.
وي درمورد ميزان جرايم تراكنش هاي ناموفق دستگاههاي خودپرداز گفت: اگر تعداد تراكنش هاي ناموفق تا 5 درصد تراكنش هاي عادي باشد، مشمول جريمه نمي شوند، اما اگر 5 تا 10 درصد تراكنش ها را شامل شوند به ازاي هر تراكنش ناموفق 50 تومان، اگر 10 تا 15 درصد تراكنش ها باشند، به ازاي هر تراكنش 100 تومان و اگر از 15 درصد به بالا باشند به ازاي هر تراكنش ناموفق 150 تومان جريمه ميشوند.
وي با بيان اينكه روند تراكنش هاي ناموفق كاهشي بوده است، اظهار داشت: همچنين قرار است خود پردازهاي خاموش و خارج از سرويس نيز مشمول جريمه شوند.
شريفي درمورد راه اندازي دو بانك 100 درصد الكترونيكي نيز گفت: ضوابط اين دو بانك در بانك مركزي درحال تهيه است و سال آينده اين ضوابط و درخواستهاي آن نهايي مي شود.
در اين نشست "مجيد صنيعي" نيز در اظهاراتي گفت: توليد و چاپ سكه واسكناس با طرح ماهواره سفير اميد در دست طراحي است كه در سال 88 به مرحله توليد خواهد رسيد.
مدير كل سازمان توليد اسكناس و مسكوك بانك مركزي با بيان اينكه توليدات سال 87 اين اداره بر اساس سياستهاي بانك مركزي انجام شده است ، افزود: حدود 300 تا 350 ميليون قطعه سكه رايج در سال 87 توليد شده است.
وي با اشاره به ضرب سكه هاي 25 ، 10 و 100 توماني نيز گفت: ضرب اين سكه ها در ابتداي سال تصويب و در دو سه ماهه پاياني سال روي خط توليد قرار گرفته و در زمان حاضر در حال توزيع است.
صنيعي گفت: با توجه به اينكه وزن سكه ها كاهش يافته قيمت ذاتي سكه 100 توماني به يك سوم باتوجه به قيمت جهاني فلزات كاهش يافته است.
وي با اشاره به دستور كار قرار گرفتن چاپ ايران چك، گفت: ايران چكهاي بانك مركزي به ميزان مورد نياز سيستم بانكي چاپ شده است.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]