واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسي مي كند /ادغام شركت كنترل كيفيت هواي تهران؛ معايب و محاسن
چندي پيش شوراي اسلامي شهر تهران طرحي مبني بر ادغام يا حذف برخي از شركتهاي تابعه شهرداري را به تصويب رساند كه بر همين اساس معايب و محاسن اين طرح مورد بررسي قرار مي گيرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در اين طرح نام چند شركت به چشم مي خورد كه يكي از آنها شركت كنترل كيفيت هواي شهرداري تهران است. اين شركت به دليل موقعيت ويژه اي كه دارد آيا مي تواند در صورت حذف و ادغام فعاليتهاي گذشته خود را انجام دهد يا نه؟
خسرو دانشجو سخنگوي شوراي شهر تهران در اين باره مي گويد: «درست است كه مصوبه شوراي شهر پيرامون ادغام شركتهاي تابعه شهرداري تهران در مورد شركت كنترل كيفيت هواي تهران نيز بايد اعمال شود اما تا كنون هيچ تصميمي درباره اين شركت گرفته نشده است.»
وي با اشاره به پيشنهادات ارايه شده درباره اين شركت مي افزايد: در حال حاضر سه پيشنهاد درباره شركت كنترل كيفيت مطرح است. اول به همين شكل مانده و تغيير نكند، يا به عنوان يك واحد زير مجموعه سازمان حمل و نقل و ترافيك فعاليت كرده و يا به صورت يك اداره كل در معاونت ترافيك شهرداري تهران وظايف خود را انجام دهد. البته معناي ادغام شدن اين نيست كه شركت كنترل كيفيت هواي تهران وظايف خود را انجام نمي دهد بلكه اين شركت در هر عنواني بايد فعاليتهاي خود را ادامه دهد.
يكي از مسايلي كه عده اي از مخالفان ادغام شركت كنترل كيفيت هواي تهران مطرح مي كنند موضوع محدود شدن فعاليتهاي اين شركت از نظر ارتباطات و تعاملات مستقيم با ديگر سازمانها به ويژه سازمانهاي دولتي است.
دكتر يوسف رشيدي در اين باره به خبرنگار مهر مي گويد: اين تصميم شوراي اسلامي شهر تهران است و براي ما كه زير مجموعه شهرداري و شوراي شهر هستيم لازم الاجر ست. اما در بسياري از كشورهاي دنيا مانند فرانسه ( شهر پاريس) مراكزي وجود دارند كه به صورت مستقل و بيطرفانه مطالبات مردم را دنبال مي كنند.
اين كارشناس محيط زيست و آلودگي هوا مي افزايد: به نظر من تهران نيز به عنوان يك كلانشهر نياز به سازماني مستقل دارد كه اطلاعات آلودگي هوا را بي طرفانه به مردم ارايه دهد. شركت كنترل كيفيت هواي تهران نيز به عنوان يك مرجع بي طرف و علمي معرفي شده است. از سوي ديگر، شهر تهران به دليل موقعيت ويژه جغرافيايي و آب و هوايي مطالعات مستقل در زمينه آلودگي هوا و صوتي مي خواهد و شركت كنترل كيفيت هواي تهران اين توانايي را دارد كه به صورت مستقل و بي طرفانه اين مطالعات را انجام دهد.
مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست نظري مخالف اين موضوع دارد كه با ادغام اين شركت، فعاليتهاي آن نيز محدود مي شود و در گفتگو با خبرنگار مهر تصريح مي كند: اگر بتوان با قدرت و درايت شركت كنترل كيفيت هواي تهران را ادغام كرد و سازمان ترافيك قدرتمند از آن پشتيباني كند، بسياري از كارهاي سازمان ترافيك در شراكت با اين شركت كه زير مجموعه مي شود حل مي شود.
هادي حيدرزاده مي افزايد: البته بيم آن مي رود كه كارهاي اين مجموعه تحت تاثير مسايل ترافيك قرار گيرد. به همين دليل در حال تعامل به حوزه معاونت و سازمان ترافيك هستيم تا فعاليتهاي كنترل كيفيت هواي تهران محدود نشود.
يكي ديگر از مسايل قابل تامل در ادغام شركت كنترل كيفيت هوا پروژه هايي است كه با ادغام اين شركت از اعتبار مي افتد.
يوسف رشيدي در اين باره مي گويد: با ادغام شركت و زيرمجموعه دولتي قرار گرفتن آن قراردادهايي كه با بخشهاي بين المللي منعقد شده مانند بانك جهاني از درجه اعتبار خارج شده و فسخ مي شود زيرا لازمه قرارداد با اين سازمانها و نهادهاي بين المللي غير دولتي بودن شركتهاست.
در هر حال مصوبه شوراي شهر درباره برخي شركتها مانند پيك بادپا در حال اجراست. اما ظاهرا براي ادغام شركتهايي مانند كنترل كيفيت هوا نياز به كارشناسي بيشتر وتدابير منطقي دارد كه مطمئنا شوراي شهر و شهرداري تهران تدبيري براي شركتهاي اينچنيني مي انديشند.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1485]