واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 1+5 براي گفتوگوي مستقيم با ايران اعلام آمادگي كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل بهعلاوه آلمان روز سهشنبه در يك بيانيهي مشترك كمسابقه اعلام كردند كه براي گفتوگوي مستقيم با ايران با هدف حل مسالهي هستهيي تهران آمادهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) كشورهاي آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين و آلمان در بيانيهاي مشترك كه در نشست شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي خوانده شد اعلام كردند: ما همچنان نسبت به يك راه حل ديپلماتيك جامع از جمله از طريق گفتوگوي مستقيم، متعهد هستيم.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، اين كشورها كه به گروه 1+5 معروفند، علاوه بر آن از ايران خواستند "كه از اين فرصت براي تعامل با ما استفاده كند و به اين ترتيب فرصتها براي به دست آوردن راه حلي از طريق مذاكرات را به حداكثر برساند".
35 كشور عضو شوراي حكام آژانس، بعد ازظهر سهشنبه مناظرهي خود را دربارهي برنامهي هستهيي ايران آغاز كردند. اين اولين باري است كه پس از چند سال 1+5 بيانيهي مشتركي را در يكي از نشستهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي منتشر ميكند.
گروه 1+5 از ايران خواست كه "بدون تاخير به پيروي از الزامات شوراي حكام آژانس پرداخته و قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل را اجرا كند".
اين گروه با اشاره به آنچه نگراني جدي محمد البرادعي، مديركل آژانس دربارهي فقدان پيشرفت (در تحقيقات آژانس پيرامون برنامهي هستهيي ايران و رفع ابهامات) خواندند، در بيانيهي خود آورده است: در اين زمينه ما از ايران ميخواهيم با ارايهي اطلاعاتي كه آژانس براي حل اين مساله بدان نياز دارد، به طور كامل با آژانس همكاري كند.
به گزارش خبرگزاري رويتر، پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان در نشست شوراي حكام، نگراني خود را از پيشرفتهاي هستهيي ايران ابراز كردند، اما اشارهاي به تشديد تحريمها به عنوان راهي براي متوقف كردن ايران نكردند.
باراك اوباما رييسجمهور آمريكا در تضاد با استراتژي جورج بوش رييسجمهور سابق اين كشور كه به جاي گفتوگو با ايران، براي انزواي تهران تلاش كرد، گفته است كه براي تعامل با ايران در زمينهي برخي مسائل از برنامهي هستهيي تهران گرفته تا چگونگي كمك به برقراري ثبات در افغانستان تمايل دارد.
واكنش ايران محتاطانه بوده است؛ تهران گفته است كه براي گفتوگوهاي منصفانه آمادگي دارد و در عين حال خواستار تغييرات اساسي در سياست آمريكا بهخصوص در زمينهي تحريمهاي يكجانبهي واشنگتن، متهم كردن ايران به تلاش براي دستيابي به تسليحات هستهيي و نيز حمايت از تروريسم شده است.
تعهد دولت اوباما براي همكاريهاي چندجانبه با هدف حل بحرانهاي بينالمللي موجب خشنودي آژانس بينالمللي انرژي اتمي شده است كه اميدوار است اين مساله موجب افزايش همكاريهاي ايران شود.
1+5 در نشست شوراي حكام از اشاره به تحريمها خودداري كرد، چيزي كه در بيانيههاي اعضاي اين شورا در نشستهاي قبلي آژانس كاملا عادي بود. اين كار با هدف حفظ اتحاد (روسيه و چين با اقدامات تنبيهي بيشتر عليه ايران مخالفند) و تاكيد بر رويكرد ديپلماتيك مستقيم آمريكا كه تحت دولت بوش اثري از آن نبود، انجام گرفت.
اين كشورها تاكيد كردند كه ايران بايد در مقابل، غنيسازي را تعليق كرده و اسناد لازم و نيز دسترسي به مكانهاي لازم را در اختيار بازرسان آژانس قرار دهد تا بتواند اتهامات دربارهي جنبههاي نظامي پنهاني برنامهي هستهيي ايران را برطرف كند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]