واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو جامعهي تورگردانان: فكر نميكنم آمار گردشگران ورودي با امكانات گردشگري در كشور منطبق باشد كمبود امكانات اقامتي به لغو تورهاي نوروزي منجر شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: گردشگري
عضو جامعهي تورگردانان گفت: فكر نميكنم، آمارهايي كه از مسافران ورودي به كشور اعلام ميشود، در قالب تورهاي انفرادي يا گروهي بگنجد و اين احتمال وجود دارد كه اين آمار شامل تاجران و افرادي باشد كه به قصد كار يا شركت در همايشها به ايران سفر ميكنند.
حسين احمدي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به تعريف سازمان جهاني جهانگردي از گردشگري مبني بر اينكه هر فردي كه به كشوري وارد شد و يك شب در آن كشور اقامت داشت، گردشگر بهشمار ميآيد، اظهار داشت: آماري كه مسؤولان گردشگري كشور از گردشگران ورودي ميدهند، براساس تعاريف بينالمللي و سازمان جهاني جهانگردي اشتباه نيست؛ اما ضرورت دارد، آمارگيري دقيقي از گردشگران داشته باشيم.
وي ادامه داد: سازمان جهاني جهانگردي طرحي داشت كه براساس آن، قرار بود آمارگيري صورت گيرد تا آژانسهاي واردكنندهي تور به كشورها شناسايي شوند؛ ولي اين طرح پيگيري و كامل نشده است. در آن صورت، دولتها از واردكنندگان گردشگر ميتوانستند حمايت كنند.
اين تورگردان با بيان اينكه براي مشخص شدن تعداد گردشگران واقعي از آمار نهايي، به نسبت امكانات و هتلها در كشور با اين آمار ميتوان توجه كرد و افزود: فكر نميكنم، آمارهايي كه از گردشگران ورودي به كشور داده ميشوند با وضع موجود هتلها و امكانات گردشگري، منطبق و رقمي منطقي باشد.
او دربارهي وضعيت تورهاي ورودي به كشور در تعطيلات نوروزي، گفت: ما براي سفر به ايران در نوروز تقاضا داشتيم؛ اما امكانات كافي، بويژه در بخش اقامت نداشتيم. بنابراين برنامهي اين تورها را لغو كرديم.
احمدي با بيان اينكه سال 2008 ميلادي براي آژانسها با وجود تورم، سال خوبي بوده است، اظهار كرد: ما در اين سال ميلادي بيش از دوهزار گردشگر توانستيم وارد كنيم كه از دلايل آن به تبليغات منفي عليه ايران كه موجب شد، گردشگران براي ديدن اين كشور علاقهمند شوند، تبليغات بيشتر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه به آژانسها بسيار كمك كرد، حضور پررنگتر در نمايشگاههاي بينالمللي نسبت به سال گذشتهي ميلادي و تلاش گستردهي آژانسها براي جذب گردشگران بيشتر ميتوان اشاره كرد.
وي افزود: ما در آژانس خود، براي سفر به ايران چهارهزار نفر متقاضي داشتيم؛ ولي بهدليل كمبود مراكز اقامتي فقط به دوهزار تقاضا توانستيم پاسخ مثبت بدهيم؛ اما بهعنوان يك تورگردان حرفهيي با توجه به شرايط موجود در جهان و افزايش قيمتها و اعمال تورم 30 تا 40 درصدي به تورگردانها، فكر ميكنم در سال 2009 ميلادي، آژانسها بهسختي دوام بياورند و نابودي خود را نظارهگر باشند.
عضو جامعهي تورگردانها گفت: شركتهاي گردشگري اروپايي با توجه به شرايط كشورهاي خود، تورمهاي سه تا هفت درصدي را تحمل ميكنند؛ اما اگر رقم اين تورم به 35 درصد برسد، ديگر براي آنها قابل تحمل نيست و امكان دارد، فعاليت خود را در بازار ايران قطع كنند.
احمدي در اينباره به بيان مثالي پرداخت و اظهار كرد: به يكي از شركتهاي گردشگري فرانسه كه بيشترين تورها را از طريق آن به ايران ميآوريم، برنامهي تور كشور را با درنظر گرفتن يورو به مبلغ 1400 تومان و پنج درصد احتمال افزايش قيمت ارايه كرديم؛ اما آنها اين قيمتها را نپذيرفتند و خواستند كه با توجه به اعزام اين تعداد گردشگر به ايران، از سود خود بكاهيم و ما مجبور شديم، قيمتها را بدون تغيير نسبت به سال گذشته ارايه كنيم كه اين موضوع ضررهاي زيادي را با اين افزايش قيمتها در كشور به ما وارد ميكند.
وي ادامه داد: يك هتل چهار ستاره در تهران با توجه به انگشتشمار بودن تعداد هتلهاي چهار و پنج ستاره در اين شهر، با چه مجوزي 25 درصد به قيمت خود اضافه ميكند؟! اكنون با توجه به بحران اقتصادي، بسياري از كشورهاي گردشگرپذير مانند تركيه، مالزي و امارات نرخها را كاهش دادهاند و دولتهاي آنها نيز از اين جريان حمايت كردهاند؛ اما ايران كه به جريان اقتصاد جهاني وابسته نيست، قيمتها را اينچنين افزايش داده است. آيا در اين شرايط، دولت حاضر است به ما كمك كند؟
احمدي بيان كرد: ضربهاي كه به صنعت گردشگري كشور با تكنرخي شدن قيمت هتلها وارد شد، هيچ زماني قابل جبران نيست. در اين شرايط، يك ايراني و خارجي با هر قصدي كه سفر كردهاند، بايد يك نرخ را به هتل بپردازند.
وي توضيح داد: ما زماني براي گروههاي گردشگري خود از هتلهايي مانند لاله، قيمت خوبي دريافت ميكرديم؛ اما امسال براي گردشگران گروهي و انفرادي يك قيمت از اين هتل دولتي گرفتيم كه اين موضوع براي بسياري از مسافران خارجي توجيهناپذير است. در اين شرايط، براي آژانسها هم هيچ سودي وجود ندارد و ما در سال آينده، نظارهگر نابودي خود خواهيم بود.
عضو جامعهي تورگردانان گفت: آيا دولت ميخواهد براي واردكنندگان گردشگر به كشور در اين شرايط فكري كند و آيا ميخواهد بخش خصوصي به كار خود ادامه دهد؟ چون با اين افزايش قيمتها در كشور، فكر نميكنم از برخي كشورها مانند ايتاليا، امسال 200 نفر گردشگر داشته باشيم.
احمدي اضافه كرد: اگر قيمتها را نميتوانيم كاهش دهيم، دست كم كاري شود كه اين قيمتها ثابت شوند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]