واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همايش نكوداشت استاد "احمد سميعي" در دانشگاه گيلان برگزار شد
رشت - خبرگزاري مهر: همايش نكوداشت استاد "احمد سميعي گيلاني" ظهر چهارشنبه در تالار حكمت دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه گيلان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر در رشت، دبير علمي همايش بزرگداشت استاد سميعي در اين مراسم گفت: جاذبه علمي بيش از شش دهه خدمت صادقانه استاد سميعي به فرهنگ و ادب ايران زمين باعث شد تا بيش از 75 چكيده مقاله و 60 مقاله كامل در پي اعلام فراخوان دبيرخانه جشنواره از سراسر كشور براي اين همايش ارسال شود و اين رقم در مقايسه با همايشهاي مشابه براي دانشگاه گيلان مايه افتخار و مباهات است.
محمد كاظم يوسف پور با بيان اينكه برگزاري همايش بزرگداشت علاوه بر ايجاد فرصتي براي سپاسگزاري و تقدير از يك عمر فعاليت استاد سميعي در گستره ادب و فرهنگ ايراني و اسلامي عرصه اي براي ارائه تازه ترين يافتههاي علمي پژوهشگران و محققان زبان و ادبيات فارسي را فراهم آورده است.
وي همچنين بيان داشت: كميته علمي همايش حدود 40 مقاله را از ميان آثار رسيده براي چاپ در مجموعه مقالات برگزيد و حدود 22 اثر نيز از اين ميان به صورت سخنراني در اين همايش ارائه ميشود.
يوسف پور با اشاره به اينكه مجموعه الكترونيكي اين مقالات به صورت لوح فشرده در بين شركت كنندگان توزيع شده است، افزود: متن كامل مقالات پس از بازبينيها و اصلاحات احتمالي به صورت يك كتاب مستقل و در شمايلي شايسته به چاپ خواهد رسيد.
استاد دانشگاه گيلان ادامه داد: همايش علمي بزرگداشت استاد سميعي با مشاركت و پشتيباني استانداري گيلان، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان گيلان، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان و شوراي اسلامي شهر رشت و...برگزارشده است.
استاد " احمد سميعي گيلاني" در 11 بهمن ماه 1299 شمسي در محله سنگلچ تهران متولد شد و پس از چند ماه توسط خانواده به شهر رشت آورده شد و در اين شهرسالهاي آغازين زندگي خود را طي كرد.
در خرداد ماه 1312، امتحان نهايي دوره دبستان را با موفقيت پشت سرگذاشت و شاگرد اول استان گيلان شد در خرداد ماه 1318 نيز در امتحانات سراسري كشور در رشته علمي شاگرد اول استان گيلان شد و با اخذ مدال علمي درجه دو دوره شش ساله دبيرستان را به پايان برد.
در مهر همان سال در امتحان ورودي دانشكده فني دانشگاه تهران رتبه يك را كسب كرد و مجوز ورود به اين دانشگاه را دريافت كرد اما به دليل علاقه وافر به زبان و ادبيات فارسي از ادامه تحصيل انصراف داد و پس از شركت در امتحانات ورودي دانشكده ادبيات دانشگاه تهران اين بار در رشته زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران پذيرفته شد.
در دوره تحصيل خود در محضر استاداني همچون ملك الشعراي بهار، بديعالزمان فروزانفر، كاظم عصار، فاصل توني، احمد بهمن يار، دكتر يحيي مهدوي، دكتر علياكبر سياسي، برتراند و مادام رهاوي كه استادان فرانسوي وي بودند تلمذ كرد.
دبيري مجموعه سخن فارسي كه 11 عنوان آن به كتاب درسي دانشگاهي تبديل شد، ويراستاري مجله نشر دانش و مقالات دانشنامه جهان اسلام، سردبيري نامه فرهنگستان، ويراستاري بيش از 100 كتاب درسي دانشگاهي، عضويت در مركز بينالمللي مترجمان ادبي فرانسه، مشاوره علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، سرپرستي و عضويت در هيئت علمي فرهنگ آثار ايراني اسلامي و عضويت در هيئت تحريريه مجله ادب پژوهي دانشگاه گيلان از جمله فعاليتهاي پر شمار استاد سميعي در عرصه ادب و فرهنگ در سالهاي گذشته محسوب ميشود.
تاليفات پرشمار او را در چند دسته اصلي از جمله ترجمه و تصنيف ميتوان طبقهبندي كرد، ترجمه آثار "دلدار و دلباخته" از جرج ساند، "سالامبو" از گوستاو فلوبر، "خيال پروريها" از ژان ژاك روسو، "برادرزاده رامو"از ديدرو، "نظر خلاف عرف درباره هنرپيشگان "از ديدرو و "چيزها" از جرج ترك، بخشي از ترجمههاي پرشمار استاد سميعي از زبان فرانسوي به فارسي را تشكيل ميدهند.
"شيوهنامه دانشنامهي جهان اسلام" و "آئين نگارش و ويرايش" نيز از جمله برجسته ترين كتابهاي تاليف شده توسط استاد سميعي است.
وي در نخستين دوره جشنواره چهرههاي ماندگار به عنوان چهره ماندگار ادب و فرهنگ معرفي شد و در دومين دوره جشنواره بينالمللي فارابي براي ادبيات و علوم انساني نيز از دست رياست جمهوري لوح تقديردريافت كرد.
عضويت پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي، سردبيري نامه فرهنگستان، مديريت گروه ادب معاصر در فرهنگستان زبان و ادب فارسي و عضويت در شوراي عالي ويرايش صدا و سيما بخشي ديگر از فعاليتهاي اين فرهيخته نام آور گيلاني را تشكيل ميدهند.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]