واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير نفت در پاسخ به سوال نماينده مرند:خسارت قطع گاز وارداتي سال گذشته را از طريق داوري پيگيري ميكنيم
نماينده مردم مرند و جلفا از توضيحات وزير نفت در مورد علت قطعي گاز وارداتي در سال گذشته قانع نشد.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، گزارش كميسيون انرژي در مورد سوال "سيروس سازدار" نماينده مرند و جلفا از وزير نفت به مجلس در صحن علني قرائت شد.
براساس اين گزارش، كميسيون انرژي در خصوص علت قطعي گاز در سال 86 و اعلام ميزان خسارت وارده به كشور از وزير نفت دعوت كرد كه در كميسيون حضور پيدا كرده و به سوال نماينده مذكور پاسخ داد.
وزير نفت با حضور در جلسه كميسيون انرژي اظهار داشت: به علت سرماي شديد كه در سالهاي اخير بيسابقه بود، با توجه به اينكه ما تنها كمتر از 3 تا 4 درصد قطعي گاز داشتهايم ولي به علت پراكندگي مناطق، اين قطعي گاز نمود فراواني داشت. از طرف ديگر در سه استان شمالي كشور شامل گلستان، مازندران و گيلان كه گاز آنان از تركمنستان تامين ميگرديده، قطع گاز وارداتي مشكلاتي را به وجود آورد.
وزير نفت نيز بر شدت سرماي سابقه در سال 86 تاكيد كرد.
بر اساس اين گزارش، كميسيون انرژي بر تلاشهاي صورت گرفته از سوي وزارت نفت تاكيد و قطع گاز تركمنستان را خارج از كنترل مديريت وزارتخانه دانست.
كميسيون انرژي در ادامه، توقع و انتظار مردم نسبت به مديريت و توزيع منابع انرژي كشور به صورت صحيح و به موقع يادآور شد.
"غلامحسين نوذري" نيز در جلسه علني امروز در دفاع از عملكرد وزارتخانه متبوع خود گفت: بايد پذيرفت سال گذشته وضعيت سرما در كشورمان بحراني بود.
وي سرماي بي سابقه، فراگير بودن سرما، ماندگاري آن و قطي گاز تركمنستان را از دلايل كمبود گاز در سال گذشته دانست و گفت: بسياري از استانهاي كشور در سال گذشته سرماي منهاي 20 درجه را تجربه كردهاند.
وزير نفت قطعي گاز تركمنستان را حادثه خواند و گفت: امسال نيز اروپا و اوكراين و روسيه نيز چنين تجربهاي را داشتند.
وي تصريح كرد: گاز توليدي كه براي جبران قطع گاز تركمنستان در نظر داشتيم بيش از ميزان واردات ما از تركمنستان بود و به طور متوسط 24 ميليون متر مكعب از تركمنستان گاز وارد ميكرديم ولي پس از حادثه قطع گاز و سرما به طور اضطراري و با اقداماتي كه در مبادي توليد انجام شد 32 ميليون متر مكعب گاز به گاز توليدي كشور اضافه شد اما شرايط زمستان به گونهاي بود كه پاسخگو نبود و تراز گاز منفي بود.
وي گفت: كشورهاي همسايه از جمله روسيه 600 ميليارد متر مكعب توليد گاز در سال دارد كه حدود 400 ميليارد متر مكعب آن به مصرف داخلي ميرسد. روسيه 700 صنعت مهم خود را مجبور شد كه مصرف گاز آنها را محدود و قطع كند و بخش عمدهاي از روسيه با قطعي گاز مواجه شدند.
نوذري افزود: شرايط ويژه بود و خاص كشور ما هم نبود و همسايگان ما نيز به اين مشكل دچار شده بودند و اقدامات بزرگي انجام شد.
نوذري با بيان اينكه سال گذشته ستادي براي مقابله با سرما در وزارت نفت تشكيل شد افزود: اين ستاد ريسكهاي بزرگ مديريتي را انجام داد و خط لوله ساوه - قزوين را نهايي كرد.
وي گفت: هر جا كه قطعي گاز پيش ميآمد بخش توزيع فراوردههاي نفتي فعال ميشد تا نفت سفيد و گاز مايع را بين مردم توزيع نمايد.
وزير نفت همچنين گفت: براي جبران هزينههايي كه مردم انجام داده بودند 54 ميليارد ريال به استانهايي كه دچار قطعي گاز شده بودند اختصاص يافت.
نوذري در مورد قطعي گاز تركمنستان تصريح كرد: تيمي در وزارتخانه براي پيگيري موضوع در ابعاد صنعتي و خانگي تشكيل و گزارشهاي مربوطه آماده شده است.
وي گفت: در قرارداد آمده كه بايد با طرف مقابل مذاكره نماييم و اگر مذاكره كننده قانع نشد به داوري برسيم كه اين كار در مسير اجراست و 2 مذاكره با طرف تركمنستان انجام داده ايم.
وزير نفت افزود: در صورتي كه دو كشور ايران و تركمنستان به توافق نرسند براي خسارات وارده به داوري خواهيم رسيد.
پس از سخنان وزير نفت، سيروس سازدار اعلام كرد كه از پاسخ وزير نفت قانع نشده و از مجلس خواست تا در اين خصوص راي گيري صورت نگيرد.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]