واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مولانا در همايش مهندسي فرهنگي و انديشههاي نو:گذشت زمان عمق انديشه و باور ولايتفقيه را در غرب نشان ميدهد
خبرگزاري فارس: پروفسور حميد مولانا بزرگترين ارمغان انقلاب اسلامي به دنياي غرب را انديشه و باور ولايتفقيه بيان كرد و گفت: معرفي ولايتفقيه به دنيا بزرگترين ابتكار و انديشه اسلامي بود كه گذشت زمان عمق آن را نشان خواهد داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از سوادكوه، مشاور عالي رئيس جمهور بعدازظهر امروز در همايش مهندسي فرهنگي و انديشههاي نو در مجتمع غدير پلسفيد با بيان اينكه براي دست يافتن به انديشهاي نو در قرن 21 بايد آن را با قرون گذشته مقايسه كرد تا ويژگيهاي متمايز آن حاصل شود اظهار داشت: در اين قرن دنيا وارد يك دوره جديد و مهمي از فرهنگ و انديشه شده است كه به جاست آن را قرن فرهنگ و انديشه بناميم.
مشاور عالي رئيس جمهور با اشاره به اينكه الگوهاي گذشته سياسي، اقتصادي، نظامي و فناوري دنيا در زمان حاضر كاركرد خود را از دست دادهاند يادآور شد: با همه تبليغاتي كه در خصوص اين الگوها از سوي كشورهاي غربي صورت ميگيرد، اين الگوها در بحرانيترين مراحل خود از لحاظ تفكر و انديشه به سر ميبرند.
وي با بيان اينكه غرب در حوزه تفكر و انديشه تنها به صنايع فرهنگي آن توجه ميكنند و خود را در عصر مافوق صنعت ميپندارند، خاطرنشان كرد: آنچه ما را از غرب متمايز ميكند و به تازگي نيز وارد اين مرحله شدهايم اين است كه در عصر فرهنگ و انديشه بسر ميبريم چون غرب در شرايط كنوني در حوزه فرهنگ و انديشه به بنبست رسيده است.
وي با اعلام اينكه تفكر غربي در شرايط كنوني در حوزههاي علوم اجتماعي و انساني نيز اعتبار گذشته را ندارد، افزود: اين تهيشدن غرب از فرهنگ و تفكر به معناي اين نيست كه غرب، دانشگاه، كتابخانه و انديشمندان بزرگ ندارد بلكه اگر نگاهي به تاريخ 2 هزار ساله اين الگوها بياندازيم كمرنگ شدن تجلي حضور آنان به وضوح مشاهده ميشود.
مشاور عالي رئيس جمهور با اشاره به اينكه نقاط تلاقي اديان توحيدي و فلسفه انديشه است، گفت: سال 800 تا 1500 ميلادي عصر انديشه و فرهنگ اسلامي است زيرا با وجود آنكه قرون وسطي براي بسياري از جوامع حالت انفعالي داشت عصر تجلي فرهنگ و انديشه اسلامي بود.
وي از انقلاب اسلامي ايران بهعنوان پديده جديد 100 سال اخير در حوزه انديشه و فرهنگ نام برد و تاكيد كرد: ويژگي دهههاي اخير در جهان شرق و دنياي اسلام رهبري فكر و انديشه در 50 سال گذشته است زيرا با تهي شدن فرهنگ انديشه غربي دنيا بروز و ظهور رهبران بزرگ و اصيل را از دنياي شرق و جهان اسلام تجربه كرد.
به گفته وي دنيا بايد بپذيرد كه دورانهاي صنعتي، مافوق صنعتي و تكنولوژي سپري شده است و آنچه امروز جوامع را به يكديگر ارتباط ميدهد فرهنگ و انديشه است و دست يافتن به اين نكته تلاطم و طوفان عجيبي در غرب به پا كرده است.
استاد علوم ارتباطات و روابط بينالملل دانشگاههاي آمريكا با بيان اينكه غرب با وجود مشاهده افول گذشته خود، آن را باور نميكند، اظهار داشت: در دهههاي گذشته گنجاندن انديشه و تفكر در روابط بينالملل در ميان انديشمندان بزرگ آمريكا كار دشواري بود، اما با پيروزي انقلاب اسلامي ايدئولوژي و تفكر اسلامي تمام معادلات اين قشر را بر هم زد و باور كردند كه پس از قرون وسطي نيز ميتوان فرهنگ را در حوزههاي مختلف مطرح كرد.
وي با تاكيد بر اينكه آنچه احمدينژاد چندين دوره در مجامع عمومي سازمان ملل مطرح ميكند مباحث روز و مورد نياز دنياست، تصريح كرد: ايشان به اين موضوع پي بردند كه نياز به تفكر و انديشيدن راهحل در مسائلي مانند خانواده، فرهنگ، دين و محيط زيست در دنياي امروز به حد بالاي خود رسيده است.
مولانا با تاكيد بر اينكه اين روزها سياستمداران اروپايي و آمريكايي صحبت از رهبران جديد از دنياي اسلام و شرق ميكنند، ادامه داد: آنچه روابط بينالملل در دهههاي گذشته به خود نديده بود و با معرفي آن از سوي جامعه اسلامي مورد محبوبيت و مقبوليت جهاني قرار گرفت، وجود يك امام و پيشواي ديني است.
وي يكي از ضعفهاي دنياي غرب را ايستادگي و تعصب در مباني گذشته خود عنوان كرد و گفت: تحول بزرگ دنيا در دهههاي اخير بيداري و دينخواهي مسلمانان و دنياي شرق است كه با نوانديشي و تفكر مستقل در مقابل تقليد كوركورانه از دنياي غرب ايستاده است.
مشاور عالي رئيس جمهور يكي ديگر از تاثيرات بزرگ نوآوري و نوانديشي انقلاب اسلامي در دنيا را زير سئوالبردن الگوهاي غربي عنوان و اضافه كرد: اين انقلاب يكي از بزرگترين شوكها به جامعه غرب محسوب ميشد زيرا مشروعيت بسياري از تئوريها و تعصبات انديشمندان بزرگ دنيا را زير سئوال برد و به آنها فهماند كه اكنون بايد از انديشههاي نو و كشمكش ميان تمدنها صحبت كنند.
پروفسور حميد مولانا با اشاره به اينكه صنايع فرهنگي غرب و تكنولوژي موجود بر آن جريان و جامعه اطلاعاتي نيست آن را حتي يكي جامعه جديد نيز نخواند و گفت: آنچه ظرفيت اطلاعاتي در جوامع مربوطه را پايدار ميكند حكمت و فضيلت تمدن اسلامي است.
وي با بيان اينكه كساني كه امروز از غزه و حمايت از فلسطين سخن گفته و براي آن كمك 4 ميليارد دلاري در نظر ميگيرند كساني هستند كه در مقابل جنايات رژيم صهيونيستي در غزه سكوت كردهاند، خاطرنشان كرد: انديشه جهاني و منطق عمومي اينگونه صلح را نميپذيرد زيرا رفتارهاي سران صلحطلب در طي چند ماه تناقض آشكاري را از خود بروز داده است.
مولانا در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به بحران اقتصادي غرب در ماههاي گذشته افزود: به دليل منسوخ شدن الگوهاي اقتصادي غرب اين ركود اقتصادي پيشبيني ميشد و در خصوص آن به سران كشورهاي غربي هشدار داده شده بود اما آنان در مورد عدم توان اقتصادي خود براي مردم اطلاعرساني نكرده بودند.
وي راهحل خروج از بحرانهاي روز غرب را خروج و رهاساختن انديشههاي گذشته توسط سران و انديشمندان اين كشورها عنوان و تاكيد كرد: اين مشكلات با راهحلهاي معمولي و گزينشي برطرف نميشود بلكه بايد جنبههاي بنيادي تفكر غرب مورد تغيير قرار گيرد و اين كشورها از تعصبات 500 ساله خود دست بكشند.
وي با اشاره به اينكه نبايد نوآوريهاي گذشتگان خود را از ياد ببريم، گفت: ايران از زمان قاجار تاكنون خلاقيت و نوآوري را در زمره فرهنگ خود جاي نداده است.
مولانا با بيان اينكه آمريكا بايد بداند اقتصاد وي در حال افول است اظهار داشت: براي برتري در عصر حاضر كه عصر تفكر و انديشه است بايد با اعتماد به نفس استقلال فكري داشت نه اينكه كوركورانه از الگوهاي رو به افول غربي پيروي كرد و با تشخيص مسائل بزرگ و ارزشمند روز خود را باور كرد.
انتهاي پيام/ش10
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]