واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: وضعيت اقتصاد در سال 89 سختتر از سال 88
يكي از مديران سابق سازمان مديريت و برنامهريزي معتقد است كه وضعيت اقتتصادي كشور در سال 89 بسيار سختتر از سال 88 خواهد بود.
يكي از مديران سابق سازمان مديريت و برنامهريزي معتقد است كه وضعيت اقتتصادي كشور در سال 89 بسيار سختتر از سال 88 خواهد بود.
بيژن رحيمي دانشافزود: «به دليل كاهش قيمت نفت در سال 88 از مانده ذخاير ارزي كشور استفاده خواهد شد و ديگر ارزي براي مقابله با شرايط دشوار و آثار بحران بازارهاي مالي بينالمللي در سال 89 باقي نخواهد ماند بنابراين هر فردي كه در انتخابات رياست جمهوري موفق به كسب آراي مردم شود با اين چالش جدي در سال 89 روبرو خواهد بود».
وي كه سابقه دبيري شوراي اقتصاد در زمان نخست وزيري مهندس موسوي به مدت 10 سال را داشته است گفت: «با وجود كاهش قيمت نفت ما بايد بر اساس برنامه عمل كنيم. بر اساس تورم در سال 88 بايد به 8/6 درصد كاهش يابد. اين در حالي است كه در سه سال گذشته تورم از 12 درصد به 25 درصد رسيده است».
معاون سابق دفتر تلفيق بودجه سازمان مديريت و برنامه ريزي تصريح كرد: «اداره امور اقتصادي كشور با وجود كاهش قيمت نفت سخت به نظر ميرسد اما اين كار با توجه به سوابق مديريتي كشور و كاهش شديد قيمت نفت تا حدود 8 دلار امكان پذير است».
دبير شوراي اقتصاد در زمان جنگ تحميلي گفت: «در زمان جنگ كشور با مشكلات اقتصادي فراوان و تحريم روبرو بود و مجامع بينالمللي و كشورها نيز حاضر به كمك و قرض دادن به ايران نبودند با اين حال كشور در چنين شرايطي با كالاي كوپني اداره شد. چرا كه به دليل صداقت مسئولان مردم با دولت همراهي و همكاري ميكردند. البته اقدامات و برنامههاي مهمي نيز براي مقابله با اين شرايط دشوار به اجرا درآمده بود».
وي در باره لايحه بودجه 88 نيز گفت: «اين لايحه انقباضي تهيه نشده با وجود اينكه وقتي دخل نداريم بايد از مخارج كشور بكاهيم».
وي افزود: «در صورتي مي توان بودجه را انقباضي دانست كه با كاهش مخارج، فشارها به بخشهاي مختلف احساس شود. در اين شرايط بايد بهرهوري شركتها افزايش يابد تا كاهش بودجه اثر منفي بر اداره امور كشور نداشته باشد».
رحيمي دانش گفت: «در سال 87 كه سال خوبي از نظر كسب درآمد مالياتي و نفت براي ايران بود بدون احتساب يارانه حاملهاي انرژي و واردات بنزين كه از بودجه 87 حذف شد، 484 هزار ميليارد ريال با اصلاحيه 59 هزار ميليارد ريالي هزينه جاري انجام داديم. اما در بودجه 88 كه سال كم درآمدي به شمار ميرود در لايحه بودجه 480 هزار ميليارد ريال به اضافه افزايش 50 هزار ميليارد ريالي قانون خدمات كشوري بيش از 530 هزار ميليارد ريال پيشبيني شده است».
وي تصريح كرد: «اين در حالي است كه بخشي از افزايش حقوق بازنشستگان در بودجه سال 87 تامين شده است».
اين كارشناس اقتصادي گفت: «بنابراين بودجه 88 به هيچ وجه انقباضي تنظيم نشده و بودجهاي انبساطي محسوب ميشود».
مدير عامل انجمن برنامه نويسان خبره ايران تصريح كرد: «دليل اين كه چرا بودجه با وجود كاهش شديد و واقعي درآمد نفت انقباضي تنظيم نشده شايد به انتخابات رياست جمهوري و اهداف تبليغاتي دولت بازگردد. اما با بخشيدن پول در اين سال علاوه بر مشكلات ناشي از بحران جهاني و قيمت نفت اين سوال پيش ميآيد كه تورم پيش بيني شده 8/6 در برنامه توسعه و 45 درصدي قانوني است چه وضعيتي پيدا خواهد كرد».
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]