تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826643906




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش/ نقش رسانه ها در تبيين وظايف مردم در برقراري امنيت


واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: گزارش/ نقش رسانه ها در تبيين وظايف مردم در برقراري امنيت


خبرگزاري آريا- از آنجا كه بيشتر آسيب‌هاي اجتماعي ريشه فرهنگي دارد بنابراين براي ايجاد امنيت پايدار در جامعه همكاري همه افراد و نهادهاي فرهنگي لازم است و از سوي ديگر تامين امنيت بدون مشاركت مردم امكان‌پذير نيست و رسانه‌ها بايد وظايف مردم در برقراري امنيت را تبيين كنند.
به گزارش خبرگزاري آريا از قم، برقراري امنيت اجتماعي در هر كشوري يكي از مهم ترين دغدغه هاي مسئولين و مردم به شمار مي آيد كه در اين رابطه عوامل و متغيرهاي متعددي دخيل و موثر هستند كه هر كدام در جايگاه خود بايد مورد بحث و بررسي قرارگيرند.
امروزه صاحبنظران علوم ارتباطات با اذعان به توانايي شگرف رسانه هاي جمعي در شكل دهي افكار، نگرش ها و رفتار افراد بر اين باورند كه وسائل ارتباط جمعي قادرند با كاركردهاي منفي و تخطي از اخلاق رسانه اي، سلامت فكري و اخلاقي آحاد جامعه را تهديد كنند و الگوهاي نابهنجار رفتاري را در جامعه تثبيت نمايند و از سوي ديگر مي توانند با توجه به كارايي و توان رسانه ها، نرخ وقوع انحرافات اجتماعي را كاهش دهند از اين رو مي توان گفت رسانه ها در پسشگيري از وقوع جرم نقش موثري دارند..

*ايفاي نقش اساسي در ايجاد نظم و امنيت عمومي‌
چنان چه گفته شد يكي از كاركردهاي مثبت و بسيار مهم رسانه‌ها همانا ايفاي نقش در ايجاد نظم و امنيت عمومي ‌است. امنيت عمومي ‌مقوله‌اي مبتني بر وفاق، همبستگي و مشاركت مردمي‌ است كه بر اثر افزايش فرهنگ و قدرت مفاهمه جامعه به وجود مي‌آيد. از اين رو، رسانه‌هاي جمعي مي‌توانند عامل قوام و استمرار آن باشند. در حقيقت رسانه‌ها براي سوق دادن سياست‌هاي امنيتي انتظامي ‌به سمت مردم و طراحي يك نظام امنيتي مشاركتي با حضور فعال همه اقشار و گروه‌هاي مردمي ‌نقش اساسي دارند.

*بروز و بسط خشونت و ناامني
برخي پژوهشگران بر اين عقيده‌اند كه رسانه‌‌ها موجبات بروز و توسعه خشونت را فراهم آورده و جهاني خشن، ناامن و پرمخاطره را تكوين بخشيده‌اند. آنچه آشكار است اين كه رسانه‌ها همان طور كه در ايجاد مشاركت و امنيت نقش ايفا مي‌كنند امكان دارد كه با تنزل قدرت انتخاب مخاطبان و تضعيف روند نهادي شدن ارزش‌هاي اجتماعي و انتقال تصورها و انگاره‌هاي ازهم‌گسيخته، افراد جامعه را دچار تعارض‌ها و چندگانگي‌هاي فرهنگي و اجتماعي كرده وفاق، مشاركت و همدلي را به نفاق، جدايي و خشم و خصومت تبديل كنند. در چنين شرايطي تنش، تعارض و خشونت پديدار مي‌شوند و هنجارها و ارزش‌هاي پسنديده جامعه رنگ مي‌بازند.

*دگرگوني ارزش‌ها
رسانه‌ها بويژه رسانه‌هاي ديداري با توليد و نشر برنامه‌هاي جنايي در واقع موجب دگرگوني ارزش‌ها مي‌شوند تا آنجا كه جرم و جنايت براي بينندگان بخصوص جوانان و نوجوانان ارزش مثبت تلقي مي‌شود
انتقال شگردهاي جرم و جنايت
امروزه رسانه‌ها با توليد انبوه فيلم‌هاي جنايي و نشر وسيع اخبار جرم و جنايت، خشونت و ناامني سبب انتقال تجارب و فنون و به عبارت بهتر شگردهاي جنايي به كل مردم مي‌شوند. بر اين اساس شايد بتوان گفت كه رسانه‌ها به نوعي به طور مستقيم خودآگاه يا غيرمستقيم و غيرعمد در ايجاد خشونت، جرم و جنايت و انحرافات اجتماعي و... دخيل هستند.
مجتبي سلطاني كارشناس ارتباطات رسانه‌ها را مهم‌ترين ابزار نظارتي جامعه برشمرد و اظهار داشت: رسانه‌ها ميتوانند با مسئوليتي كه بر عهده دارند جوانان و نوجوانان را در اجراي طرح ار تقاي امنيت اجتماعي تشويق كنند .
وي افزود: از آنجا كه رسالت رسانه‌ها ارتقاي معلومات عمومي افراد و آموزش همگاني است بنابراين اگر اين رسالت به‌ طور صحيح انجام شود ميتواند در امنيت يك جامعه تأثيرگذار باشد.
سلطاني درمان بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي و پيشگيري از آن را از طريق انجام خدمات رساني صادقانه به مردم دانست و خاطرنشان كرد: براي تحقق اين هدف مهم مشاركت گسترده رسانه‌ها لازم است .
وي افزود:از آنجا كه بيشتر آسيب‌هاي اجتماعي ريشه فرهنگي دارد بنابراين براي ايجاد امنيت پايدار در جامعه همكاري همه افراد و نهادهاي فرهنگي لازم است و از سوي ديگر تامين امنيت بدون مشاركت مردم امكان‌پذير نيست و رسانه‌ها بايد وظايف مردم در برقراري امنيت را تبيين كنند .
سلطاني تعامل بيش از پيش رسانه‌ها با نيروي انتظامي در پيشبرد اهداف انتظامي اين نهاد را موثردانست .

*دستيابي به كمال در سايه امنيت ميسر است
فريبا شايگان استاد دانشگاه علوم انتظامي تهران نيز مي گويد: رشد و شكوفايي انسان و بروز همه استعدادهاي نهفته در نهاد بشري و در نتيجه دستيابي به كمال مختارانه و شايسته انساني با توجه به نظرگاه ديني در سايه امنيت ميسر است .
وي افزود: يكي از اين نهادهاي مهم و تاثيرگذار در برقراري امنيت، رسانه‌هاي جمعي هستند. يكي از دلايل اين امر مهم تأثير رسانه‌ها بر افكار عمومي است كه بدون جلب رضايت آنان امكان برقراري امنيت جامعه براي دولت‌ها بسيار دشوار و ناممكن است.
وي يادآور شد: براساس مطالعات نظري از ديدگاه ايجابي، رسانه‌ها با اقداماتي چون كمك به مهار بحرانهاي اجتماعي، تلاش براي حاكميت آرامش در جامعه، اطلاع‌رساني و آگاهي‌بخشي در خصوص پيشگيري از ناهنجاري‌ها و انحرافات اجتماعي به افزايش امنيت اجتماعي كمك مي كنند.

*نقش رسانه ها به منظور ترغيب مردم براي همكاري با ارگان ها وسازمان هاي امنيتي
بدون شك ارگان‌ها و سازمان‌هاي امنيتي و انتظامي ‌كشور نيازمند جلب اعتماد و مشاركت مردم در تحقق برنامه‌ها و اهداف خود هستند كه نقش رسانه‌‌ها در اين زمينه بسيار مهم و موثر است. امروز جرم، جنايت، بدحجابي و بي‌عفتي و انواع بزهكاري در كنار معضلات ديگر اجتماعي به يكي از منابع گسترش و توسعه احساس ناامني در جامعه تبديل شده تا جايي كه اعمال كيفري، زندان و حبس‌هاي طولاني و خيلي از برنامه‌ها و سرمايه‌گذاري‌هاي سنگين در اين زمينه نتايج مطلوبي به همراه نداشته است.
همه متفكران عرصه جامعه‌شناسي و ارتباطات و نيز مديران امنيتي و انتظامي ‌و سياسي كشور مي‌دانند يكي از ابزار‌هاي مهم و تاثيرگذار براي افزايش احساس امنيت استفاده از رسانه‌ها و كارويژه‌هاي مثبت آن است و بدون رسانه ‌هاي مفيد و متعهد مشاركت و مساعدت كه نقش بسيار اساسي در موفقيت دولت، پليس و دستگاه‌هاي قضايي
به اميد روزي كه گردانندگان رسانه ها و سازمان‌هاي امنيتي و انتظامي ‌كشور در تعاملي مناسب و دوسويه در برقراري امنيت اجتماعي بيش لز پيش موفق باشند .

گزارش: فخرالدين يوسف پور

دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آریا نیوز]
[مشاهده در: www.aryanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 714]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن