واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در اولين بيانيه جنبش عدالتخواه درباره انتخابات مجلس مطرح شد:
خبرگزاري فارس: جنبش عدالتخواه دانشجويي اولين بيانيه خود را در مورد انتخابات مجلس شوراي اسلامي منتشر كرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، جنبش عدالتخواه دانشجويي درباره انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي بيانيهاي صادر كرد كه متن آن در ذيل ميآيد:
همزمان با بالا گرفتن بحثها بين گروههاي سياسي گوناگون در نزديك ايام انتخابات، جريانها و افرادي كه دل در گروي دردهاي مردم و آرمانهاي والاي اين توده مسلمان دارند نگران فراموش شدن موضوعات مهمتري هستند كه بر روي مردم و سرنوشت انقلاب تأثيرگذار است.
جنبش عدالتخواه دانشجويي در اولين بيانيه خود پيرامون انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي وظيفه خود ميداند تا بر طبق فلسفه سياسي معتقد به آن و سخنان امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري نكاتي را با محوريت مردم انقلابي ايران، جريانات دانشجويي، فعالين سياسي و … بيان كند.
لازم به ذكر است اين موارد اصول كلي حركت جنبش عدالتخواه و نيز اهم توصيههايش به گروههاي مذكور است و مباحث دقيقتري چون "اولويتهاي كنوني كشور"، "معيارها و شيوههاي شناسايي كانديداي اصلح"، "نقد و تحليلي بر جريانهاي مختلف سياسي" و … را در بيانيههاي جداگانه منتشر خواهد كرد.
انتخابات و مشاركت مردم يكي از مواهبي است كه ميتواند در خدمت پيشبرد آرمانهاي انقلاب قرار گيرد. و "فرصتي" است كه در آن "مردم" ميتوانند مبتني بر انديشه ديني خود معادلات سياسي موجود را در جهت وضع متعاليتري تغيير دهند.
همچنين اين عرصه "فرصتي" است براي جريانات مردمي مستقل از كانونهاي قدرت و ثروت تا ضمن بازخواني مجدد آرمانهاي انقلاب اسلامي، نسبت پايبندي هر يك از كانديداها در شعار و عمل را به اين آرمانها را به مردم نشان دهند و عرصه سياسي را براي مردم شفاف كنند. هر چند كه كدري كنوني، ناشي از عملكردهاي مافيايي و پشت پرده عدهاي از مسئولين سابق و سياسيون كنوني است. و حتي بالاتر از اين، فرصتي است تا نخبگان حزب اللهي و كاردان به جامعه معرفي شوند تا ديگر مردم مجبور نباشند از بين گروههاي حداقلي موجود دست به انتخابي از سر اضطرار بزنند.
"يك مجلس [بايد] خوب باشد. و اگر وكلاى شما بعضيهايشان تخلف كردند، به آنها تنبه بدهيد كه آقا نكن و اگر زيادتر كردند دفعه ديگر تعيينشان نكنيد" امام خميني(ره)
از مهمترين مباحث در هر انتخاباتي مشاركت حداكثري مردم است. اما متأسفانه شاهد اين بوده و هستيم كه از اين اصطلاح تفاسير حداقلي و محافظهكارانهاي نظير حضور حداكثري مردم بر سر صندوقهاي رأي ميشود.
جنبش عدالتخواه دانشجويي ضمن دعوت از آحاد ملت ايران براي مشاركت در امر انتخابات و تعيين سرنوشت كشور و نيز حضور بر سر صندوقهاي رأي، متذكر ميشود كه اين مشاركت بايد در تمامي برهههاي ديگر و براي پيشرفت كشور، مطالبه و پرسش از مسئولين و تعيين گفتمانهاي اصيل كه سياستمداران حاضر به طرح آنها نيستند، نيز گسترش يابد كه يكي از موانع آن عدم تصويب قوانين براي اجرايي كردن اصل ۸ قانون اساسي(اصل امر به معروف و نهي از منكر) جهت گسترش امر به معروف بين مردم و حاكميت است.
مشاركت حداكثري مردم در برهه انتخابات به معناي خروج از انفعال در برابر گروهها و لابيهاي سياسي و ايفاي نقش موثر و روبه جلو ميباشد. مردم به همراه نيروهاي انقلابي مردمي ميتوانند فارغ از دعواها و معادلات سياسي، براي رسيدن به وضعيت مطلوبتر به همراه مسئوليني مردمي و انقلابيتر برنامهريزي كرده و به پيروزي برسند.
"مردم هم خودشان مكلفند به اينكه هم شركت كنند در انتخابات. نروند كنار، تكليف است، حفظ اسلام است، رفتن كنار خلاف تكليف است، خلاف مصالح اسلام است. آن مقدسى كه خيال مىكند كنار نشسته و دخالت در امور اسلامى نمىكند، او بر خلاف اسلام دارد رفتار مىكند" امام خميني(ره)
برطبق انديشه اسلامي، هر فرد علاوه بر وظايف فردي بايد وظايف اجتماعي خود را بشناسد و به آنها عمل نمايد و مطمئنا شناخت و كسب تحليل نسبت به شرايط كنوني كشور، شناخت وضعيت مطلوب، تلاش جهت عوض كردن شرايط موجود، انتخاب آگاهانه كانديداها و نيز نظارت بر عملكرد مسئولين و مطالبه از آنها جزو اين تكاليف ميباشد.
مطمئنا مردم همانطور كه اراده كرده و نه دي آفريدند ميتوانند جلوتر از ساير سياسيون وضعيت جديدي را رقم بزنند و اين مشروط به شكستن برداشتهاي متحجرانه و حجتيهاي از نسبت سياست و دين و رو آوردن به اسلام ناب محمدي و عمل به وظايف اجتماعي و سياسي دين ميباشد و در اين بين ارتباط قوي مردم با پايگاههايي نظير مساجد و نيز عملكرد درست چهرههاي انقلابي در جهت تقويت جبهه مردمي مستقل انقلاب اسلامي اهميت ويژهاي ميابد.
"در تمام دورانهاي مختلف، در طول انقلاب، حوادث گوناگون، لحظههاي حساس و خطير، حضور دانشجويان مومن، متعهد، عدالتخواه، باگذشت، توانسته فضا در جهت صحيح هدايت كند." رهبر فرزانه انقلاب
با نزديكي به فضاي انتخابات بر خود لازم ميدانيم نكات و تذكراتي مختصر را به گروههاي دانشجويي حامي انقلاب يادآوري كنيم، هر چند كه موارد ذيل از جمله وظايف جنبش دانشجويي در هر برههاي از جمله موسم انتخابات ميباشد.
از مهمترين ويژگيهاي جنبش دانشجويي اين ۲ مورد ميباشد. دانشجويان بايد مبتني بر مباني معرفتي خود جهت تغيير وضع موجود به سمت آرمانهاي متعالي؛ فكر، برنامهريزي و عمل كنند. مطمئنا محافظهكاري، مصلحتانديشيهاي خيالي، اسير دعواهاي رسانهاي شدن و غفلت از مشكلات اصلي كشور و دردهاي مردم، اكتفا به دستهبنديهاي كنوني سياسي، اكتفا به وضعيت كنوني مسئولين و نيز اكتفا به سطح كنوني آشنايي و اشتياق مردم به آرمانهاي انقلاب، قتلگاه آرمانخواهي دانشجو خواهد بود.
دانشجوي معتقد به اسلام ناب محمدي نميتواند نسبت به بيعدالتيها بيتفاوت باشد. مطمئنا جريان دانشجويي بايد فرياد رسايي شود تا دردهاي مستضعفين و محرومين جامعه را به گوش سياستمداران برساند و بالاتر از آن بايد كاري كند تا افرادي كه طعم تلخ فقر و محروميت را چشيدهاند. در بين شناخته شوند و نقاب از چهره زالوصفتان و مرفهين بيدرد و سرحلقههاي قدرت و ثروت بردارد.
دانشجويان ميتوانند با مطرح كردن موضوعاتي كه با سرنوشت حقيقي كشور گره خورده است آنها را به مطالبه افكار عمومي تبديل كرده و كانديداها را ملزم به ارائه نظرات و راهكارهاي خود كنند.
تشكلهاي دانشجويي بايد در كنار آرمانخواهي، با عقلانيت انقلابي به فكر مسائل پيش روي انقلاب اسلامي باشند. نگاهي به طرح بحثهاي رهبر انقلاب در ديدارهاي دانشجويي نشان از تأكيد مكرر رهبر انقلاب براي راه افتادن جمعهاي دانشجويي با اين محوريت دارد. اينگونه كرسيهايي آزادانديشي باعث اين خواهد شد كه تشكلهاي دانشجويي با ديدي عميقتر انتخابات را پيگيري كنند و براي نقش آفريني خود كار تعريف كنند.
تشكلهاي دانشجويي بايد با حفظ روحيه آزادانديشي و عدم درگيري در حب و بغضهاي جناحي و نيز ارتباط با اساتيد حزب اللهي و عدالتخواه اولويتهاي خود را مشخص نموده و آن را چراغ راهي جهت وظايف ديگر خود نظير گفتمانسازي و … قرار داده و نيز از دست آوردهاي اين مباحث جهت پرسش از كانديداها و مطالبه از مسئولين استفاده كنند.
همچنين تجربه نشان داده است كه غلبه احساسات، ۲ قطبي شدن فضا، بازيچه دست كانونهاي قدرت بيرون از دانشگاه شدن، سرگرمي به دعواهاي و ليستهاي سياسي و فراموشي مباحث مهمتر، از نقاط ضعفي است كه ميتواند جمع دانشجويي را به كلي از حيطه وظايفش خارج كند.
"مردم بايد كساني را انتخاب كنند كه به كانونهاي ثروت و قدرت متصل نباشند؛ كساني باشند كه واقعا مردم اينها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دينشان، بر طبق وظايف انقلابيشان عمل كنند" رهبر عزيز انقلاب ۲۰ مهر ۹۰
سياستي مطلوب است كه مبتني بر ارزشهاي اسلامي بوده و در جهت تحقق آرمانهاي اسلام ناب نظير عدالت اجتماعي، كاهش شكافهاي طبقاتي، آزادكردن مستضعفان از چنگال مستكبران، تعالي بشر و .. باشد. سياستي كه در عين برگزيدن آرمانهاي ديني به عنوان هدف، ابزارهاي متناسب با آن را به خدمت ميگيرد. و در اين منطق سياستهاي ناظر به كسب قدرت و تجهيز ثروت با روشهاي نامشروعي چون هوچيگري، دروغگويي، لابيگري سياسي، جنگ زرگري و … جايي ندارد.
با توجه به مباحث روز در جريان و مبتني بر نگاه فوق و نيز توجه به ارتباط عميق و وثيق فرهنگ و سياست نكاتي چند لازم به ذكر ميرسد:
هر فرد مكلف است كه مبتني بر آرمانهاي ديني و شناخت خود از كانديداها، فرد اصلح را انتخاب كرده و به او رأي دهد. رأي دادن به ليستهاي پيشنهادي احزاب به صرف اعتماد به احزاب باعث گرفته شدن فرصت رشد مردم، ناديده گرفتن اختيار و تكليف فرد رأي دهنده و عدول از سياست انتخاب اصلح ميشود.
هر چند ورود اوليه احزاب به عرصه انتخابات با ليستهايي كه مبتني بر تباني -و نه مباني- نوشته ميشوند نشان از قدرتپرستي، عدم نگاه فرهنگي به سياست و نيز عدم اعتقاد به مردم دارد.
جنبش عدالتخواه دانشجويي هرچند كه اعتقادي به ليستي رأي دادن ندارد اما معتقد است احزاب و جريانات ميتوانند مبتني بر اصول زير اقدام به "آگاهيبخشي" در سطح جامعه كنند:
- ليستدادن مرحله انتهايي كار ميباشد و نبايد در اين بين ترويج آرمانهاي انقلاب فداي ليستهاي كذايي شود كه اين مبحث مستلزم وجود تشكيلات و ارتباطات مردمي و تلاش براي رشد دادن مردم مبتني بر نگاه اسلامي مي باشد و احزابي كه دستيابي به قدرت را هدف خود قرار داده اند در اين مرحله مي لنگند.
- احزاب و گروهها اگر به اين نتيجه رسيدند كه فردي از حزب و گروه ديگر شايستگيهاي بيشتري نسبت به برخي از افراد حزب خود دارد در معرفي وي به مردم ابايي نداشته باشند.
- دعوت از چهرههاي سياسي بايد علني و مبتني بر دلايل و مباني باشد نه مبتني بر تبانيهاي پشتپرده.
- آزاد گذاشتن دست مردم در انتخابات و قيم نشدن براي آنها؛ گاه شاهد آن هستيم كه با پيوند زدن يك رأي به بهشت و جهنم يا ترساندن مردم از هيولاي جبهه مقابل آزادگي مردم را زير سوال ميبرند.
- معرفيها نبايد شخصيت محور شده بلكه بايد معيارهاي شايستگي در كنار سابقه فرد در عرصههاي مختلف بيان شود. همچنين بايد از منجيگرايي و معصوم پنداشتن كانديدا و حزب خود در جريان انتخابات ابا شود.
- ليستها در آخرين روزهاي منتهي به انتخابات و پس از ساير اقدامات فرهنگي-انقلابي منتشر شود.
- ليستها نبايد صرفا مبتني بر اسمها باشند به طوري كه اصل آگاهيبخشي و رشد مردم را ناديده بگيرند.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]