واضح آرشیو وب فارسی:قدس: راهيان نور پيوند بين نسلها
* غلامرضا قلندريان
امروز اولين سالگرد غروب غمبار 22 دانشجوي خراساني است كه سال گذشته هنگام بازگشت از زيارت كربلاي ايران، در جاده اهواز- انديمشك دچار سانحه شدند.
هر ساله با نزديك شدن به ايام نوروز، جاده هاي كشور شاهد انبوه مسافراني است كه به قصد زيارت و يا سياحت عازم سفر مي شوند. گروهي از هم ميهنان نيز زيارت شهدا در مناطق جنگي جنوب را برمي گزينند تا سال جديد را با تجديد عهد در مشهد شهيدان دفاع مقدس آغاز كنند. در اين سفرها، جوانان و بويژه دانشجويان همه ساله رقم قابل توجهي را در آمار بازديد كنندگان به خود اختصاص مي دهند و در بازديد از سرزمين نور، از نزديك مكان رشادت و از خود گذشتگي رزمندگان اسلام را در دوران دفاع مقدس به نظاره مي نشينند.
حضور در مناطق ياد شده، ارزشهاي دفاع مقدس را به جوانان منتقل مي سازد. مشاهده مناطق جنگي و آثار باقي مانده از دوران جنگ، در رفتار و شخصيت افراد تأثير بسزايي خواهد گذاشت. مؤيد اين ادعا، اعتراف بازديد كنندگان، يادداشتهاي آنها و نامه هايي است كه با عنوان يادداشت خطاب به شهدا مي نويسند كه مملو از احساسات معنوي و بيانگر تأثيرپذيري از سرزمين شهود و نتيجه حضور در منطقه است.
اكنون بر كسي پوشيده نيست، دشمن پس از ناكامي در عرصه سخت افزاري در مقابله با انقلاب، حوزه نبرد را از فاز فيزيكي به عرصه فرهنگي و اجتماعي تغيير داده است تا از اين رهگذر كاستيها و ناكاميهاي جنگ سخت را در عرصه فرهنگ با تهديدهاي نرم جبران نمايد.
دشمنان با عمليات رواني و تبليغات منفي و فضا سازيهاي كاذب، در تلاش هستند نسل فعلي جامعه را به عنوان نسلي منقطع از فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس معرفي كنند و از اين رهگذر سرمايه گذاري خود را در اين راستا قرين موفقيت ارزيابي نمايند.
دشمن اكنون به اين موضوع واقف است كه جوانان سرمايه هاي اين مرز و بوم هستند و اگر بتوانند با هجمه فرهنگي خود آنها را به افرادي بي انگيزه و فاقد هويت تبديل كنند، شكستهاي عرصه جنگي را جبران كرده اند.
از اين رو، مكانيسم مقابله با راهبرد كنوني دشمن، انتقال فرهنگ مقاومت و پايداري است و در نگاه آنان ايجاد پيوند نسلي بويژه بين دلاورمردان دوران دفاع مقدس با جوانان امروز، بهترين اهرم مبارزه است.
ترديدي نيست، در انتقال فرهنگ شهادت، حضور در مناطق جنگي بيشترين تأثير را دارد. ابزار قوي، ذخيره فرهنگي غني و راهكار مقابله با تهديدهاي نرم، حفظ فرهنگ شهادت، ايثارگري و تزريق آن به بدنه مديريتي كشور و شكل بخشيدن به شخصيت افراد با رويكرد ياد شده، مهمترين مؤلفه قدرت نرم جمهوري اسلامي است.
تجلي ياد و خاطره نام شهيدان و پايمرديهاي آنان در اذهان بازديد كنندگان، سرمايه معنوي حضور در سرزمين نور است كه مي تواند به نحو شايسته و بايسته افراد را به سيره شهدا و فرهنگ ايثار پيوند بزند.
امروز بر كسي پوشيده نيست، تزريق فرهنگ شهادت و ويژگيهاي مجاهدان دفاع مقدس در عرصه بروكراسي مي تواند خروجي اي مبتني بر آرمان شهدا، امام شهدا و آموزه هاي انقلاب اسلامي داشته باشد.
نگراني قدرتهاي فرامنطقه اي از حضور اين فرهنگ در عرصه هاي گوناگون كشور به همين دليل است؛ از اين رو تلاش مي كنند با القا و شبهه افكني، پرچمداران ايده ياد شده را با تعبيرهاي خشونت طلب، ماجراجو، تنش آفرين و ... از صحنه خارج نمايند.
ابتكار راه اندازي كاروانهاي راهيان نور به عنوان ساز و كاري مفيد با هدف انتقال فرهنگ مقاومت به اقشار گوناگون جامعه حركتي قابل تقدير و در خور تحسين است كه هر ساله در روزهاي پاياني سال آغاز مي گردد. حضور پر شور مردم در مناطق ياد شده كه مملو از عشق به شهداي گلگون كفن انقلاب اسلامي و دفاع مقدس مي باشد، امري شايسته و قابل تمجيد مي باشد، ولي بهره برداري بيشتر از اين فرصت مستلزم تعمق و تدبر بيشتري است.
بنابراين، اميد مي رود مسؤولان با فراهم نمودن امكانات مناسب، بستر لازم را براي حضور بيشتر مشتاقان زيارت اين سرزمين فراهم كنند. اكنون بازديدها تنها در قالب كاروانهاي اعزامي از شهرستانها صورت نمي گيرد، بلكه عاشقان فرهنگ شهادت با وسائل نقليه شخصي از دورترين نقاط كشور راهي سرزمين نور مي گردند.
نكته اي كه نمي توان از آن غفلت نمود، حوادث دردناك سانحه تصادف دانشجويان در سال گذشته است كه تدوين برنامه اي منسجم تر و كارآمدتر را ضروري مي نمايد. مسؤولان و متوليان امر بايد برنامه ريزي شايسته اي را انجام دهند تا دستاورد شيرين سرزمين ملائك، تحت الشعاع حوادث مذكور قرار نگيرد.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]