واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: براي توسعه صنايع دستي ،تفكر حاكم بر نظام برنامه ريزي بايد تغيير كند
شيراز- عضو شوراي عالي صنايع دستي كشور ، با انتقاد از برخي بي توجهي ها به اين صنايع گفت: براي توسعه و تعالي جايگاه صنايع دستي تفكر حاكم بر نظام برنامه ريزي ما بايد تغيير كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر سيد محمد مهدي صحراييان،چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگاران در شيراز افزود:اگر كشور چين توانسته بازار صنايع دستي ايران را تسخير كند به سبب اين است كه اين كشور به صادرات صنايع دستي خود 70 درصد يارانه مي دهد و براي مطالعات در اين زمينه نيز سرمايه گذاري مي كند و قانوني وضع كرده كه همه دستگاههاي استفاده كننده از بودجه عمومي اين كشور، موظفند از صنايع دستي استفاده كنند.
او بيان داشت: اين در حالي است كه ما در زمينه موارد ياد شده سرمايه گذاري نكرده ايم اخيرا هم كه بودجه اي براي انجام كارهاي مطالعاتي در حوزه صنايع دستي و هنرهاي سنتي در اختيار دانشگاه تهران قرار گرفت اين بودجه به عنوان پاداش در اين دانشگاه تقسيم شد و بازهم سر معاونت صنايع دستي بي كلاه ماند.
صحراييان ادامه داد: دولت،بزرگترين بازار يك كشور محسوب مي شود، وقتي اين بزرگترين بازار خود صنايع دستي مصرف نمي كند نبايد انتظار داشت كه مردم گرايشي به استفاده از اين صنايع داشته باشند.
وي گفت: بر روي ميزهاي بسياري از مسوولان كشورما، ليوان هاي شيشه اي آركوپال براي استفاده گذاشته مي شود در حاليكه ما خود شيشه داريم و در هنگام هديه دادن به اشخاص اجناس كره اي هديه داده مي شود .
اين مسوول اضافه كرد: در سال هاي گذشته و قبل از افزايش قيمت نفت ، سهم صنايع دستي كشور در توليد ناخالص داخلي شش درصد بود و هرگاه دولت ها با كمبود منابع ارزي مواجه مي شدند به صادرات صنايع دستي رو مي آوردند ولي به محض رفع نيازشان اين توجه و رويكرد كمرنگ مي شد.
صحراييان افزود: در افق هاي برنامه چهارم و پنجم ، حتي يك ريال هم براي عمران زير ساختارهاي صنايع دستي كشور پيش بيني نشده است و افزون بر اين نيز هم اينك در تمام كشور حتي يك مركز توسعه تجارت صنايع دستي وجود ندارد.
او گفت: طبق سرشماري سال 85 ، شش ميليون و 400 هزار خانوار ايراني به ويژه عشايري و روستايي در زمينه صنايع دستي و هنرهاي سنتي اشتغال دارند كه از اين ميزان دو ميليون و 600 هزار نفر بصورت مستقيم در اين صنايع مشغول فعاليت هستند و در مجموع 13 ميليون نفر از محل اين صنايع در كشور ارتزاق مي كنند و اين در حالي است كه اين بخش چهارم از اقتصاد ملي در نظام برنامه ريزي كشور ، ناديده گرفته شده است.
وي بيان داشت: به رغم اينكه هم اينك شمار شاغلين در بخش صنعت خودرو سازي كشور 12 هزار نفر و جمع ارتزاق كننده از اين بخش 500 هزار نفر است ، بيش از 300 ميليارد ريال به اين بخش تزريق شده است .
او بيان كرد: صنايع دستي ما مظلوم واقع شده هويت ملي ما در حال گم شدن است و برخي از جوانان ما بي هويت شده اند.
صحراييان ، بازاريابي براي صنايع دستي و هنرهاي سنتي ، را نيازمند تحقيق دانست و افزود: واردات كالاها و اجناس صنايع دستي چيني و خارجي در كشور ما در اختيار يك گروه خاص است و اين گروه جلو بازار صنايع دستي ايران را گرفته اند .
679/677
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]