واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برگزيدگان فرهنگستان هاي جمهوري اسلامي ايران معرفي شدند
برگزيدگان فرهنگستان هاي جمهوري اسلامي ايران صبح روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت مشترك فرهنگستان هاي جمهوري اسلامي ايران معرفي شدند.
در اين مراسم كه در كتابخانه ملي برگزار شده بود، استاد "عبدالمحمد آيتي" برگزيده فرهنگستان زبان و ادب فارسي، استاد "عبدالمجيد كياني هندي" برگزيده فرهنگستان هنر، دكتر "اسمعيل يزدي" برگزيده فرهنگستان علوم پزشكي و دكتر "بهمن يزدي صمدي" برگزيده فرهنگستان علوم، را معرفي شدند.
استاد "عبدالمحمد آيتي" در سال 1305 در بروجرد به دنيا آمد. تحصيلات سنتي را از سن هفت سالگي در مكتب خانه آغاز كرد و در سال 1328 با كسب رتبه اول از "دانشكده معقول و منقول" دانشگاه تهران فارغ التحصيل شد.
وي در سال 1328 خدمت خود را در وزارت فرهنگ آغاز كرد و در سال 1341 اولين اثر خود كه ترجمه كتاب "باتلاق" به نوشته "ميكاوالتاري" بود را به چاپ رساند.
استاد آيتي به واسطه فعاليت هاي ارزنده ادبي و فرهنگي ، جايزه و تقديرنامه هاي متعددي دريافت كرده است و در كارنامه ادبي وي بالغ بر 60 اثر وجود دارد.
استاد "عبدالمجيد كياني هندي" در سال 1320 در تهران ديده به جهان گشود. وي پس از فراگرفتن رديف سنتور "ابوالحسن صبا" قطعات "علينقي وزيري" و "روح الله خالقي"
و شيوه سنتورنوازي "حبيب سماعي"براي آشنايي با موسيقي غير ايراني و روش تحقيق به فرانسه عزيمت كرد و مدت سه سال در دانشگاه "سوربن" پاريس در بخش موسيقي شناسي نزد پروفسور "اديت وبر" و "تران وانكه" تحصيل كرد.
مجيد كياني علاوه بر فعاليت هاي هنري و علمي ، سمت هاي اجرايي متعدد به عهده داشته است و به واسطه فعاليت هاي آموزشي و هنري ارزنده جوايز و لوح تقدير و سپاس متعدد دريافت كرده است.
وي در سال 1358 پس از بازگشت به ايران به تحقيق در زمينه موسيقي ايران مشغول شد كه ثمره آن تاليف و انتشار 8 كتاب و 20 اثر صوتي، 50 مقاله و مصاحبه در روزنامه، مجله، فصلنامه و سالنامه و بيش از 150 برنامه آموزشي و پژوهشي است.
استاد دكتر "اسمعيل يزدي" در سال 1310 در قزوين بدنيا آمد و در سال 1333 مدرك دكتري دندان پزشكي خود را با كسب رتبه اول از دانشگاه تهران دريافت كرد.
دكتر يزدي در سال 1332 نشان درجه اول فرهنگ ( وزارت فرهنگ) را دريافت كرد و در سال 1338تخصص آسيب شناسي خود را از مراكز وابسته به دانشگاه هاي "هاروارد" و "تافتس" در آمريكا دريافت كرد.
وي در همان سال به ايران بازگشت و اولين طبابت محدود به رشته جراحي دهان و فك و صورت را در ايران بنيانگذاري كرد.
برخي از موارد بيماري هاي دهان، فك و صورت براي اولين بار در جهان توسط دكتر يزدي گزارش شده است و علاوه بر آن، انتشار بيش از 60 مقاله علمي و تاليف چندين كتاب و راهنمايي بيش از 65 پايان نامه پژوهشي در مقطع دكتري و تخصصي ، گوشه اي از فعاليت هاي علمي وي محسوب مي شوند.
استاد دكتر "بهمن يزدي صمدي" در سال 1316 در "قصر شيرين " ديده به جهان گشود. وي پس از پايان تحصيلات ابتدائي و متوسطه با موفقيت در آزمون ورودي ، تحصيلات عالي خود را در دانشكده كشاورزي دانشگاه تهران آغاز كرد و در سال 1340 با احراز رتبه اول ، مدرك ليسانس كشاورزي عمومي از اين دانشكده اخذ و به دريافت جايزه دانشجوي ممتاز از وزارت فرهنگ وقت مفتخر شد و خدمت خود را با سمت كارشناس در دانشكده كشاورزي دانشگاه تهران آغاز كرد.
استاد صمدي سپس براي ادامه تحصيل به آمريكا رفت و پس از كسب مدرك فوق ليسانس "آگرونومي" و دكتري "اصلاح نباتات" و "ژنتيك" از دانشگاه كاليفرنيا ، تحصيلات فوق دكتري را طي سال هاي 1346 و 1347 در رشته اصلاح نباتات و ژنتيك همان دانشگاه ادامه داد.
وي همچنين دوره هاي عالي موتاسيون و اصلاح نباتات (سازمان انرژي اتمي اتحاد جماهير شوروي 1352)، فيزيولوژي گياهي و ژنتيك مولكولي و مهندسي ژنتيك (دانشگاه تنسي) را طي كرد.
اجراي طرح هاي تحقيقاتي متعدد و راهنمايي و مشاوره بيش از 100 عنوان رساله دكتري و پايان نامه كارشناسي ارشد ، همچني انتشار چندين عنوان كتاب ارزشمند علمي و بيش از 120 مقاله علمي تحقيقاتي در مجلات معتبر داخلي و خارجي گوشه اي از فعاليت هاي دكتر صمدي محسوب مي شوند.
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]