واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مأموريت كپلر براي كشف سيارات خاكي ديگر
اين مأموريت به مدت سه سال و نيم به بررسي بيش از 100 هزار ستاره شبيه به خورشيد در ناحيه دجاجه-شلياق در كهكشان راه شيري خواهد پرداخت.
فضاپيماي كپلر به منظور كشف سيارات زمينگون ديگر، به مدت سه سال و نيم به بررسي بيش از 100هزار ستاره شبيه به خورشيد در محدوده صورتهاي فلكي دجاجه و شلياق خواهد پرداخت.
فضاپيماي كپلر ناسا پنج شنبه گذشته (8 اسفند) به مقر پرتابش در ايستگاه نيروي هوايي كيپ كاناورال در فلوريدا منتقل شد و به زودي سفرش را براي جستجوي سياراتي كه مستعد ميزباني حيات هستند، آغاز ميكند.
طبق برنامه، كپلر سوار بر موشك دلتا 2 در 15 اسفند ماه (پنج شنبه همين هفته) و در ساعت 7:48 بعد از ظهر به زمان اقيانوس آرامي (10:48 بهد از ظهر به وقت ساكنين نيمكره شرقي) به فضا پرتاب خواهد شد. اين اولين مأموريت با قابليت شناسايي سيارات مشابه زميني است. سيارات سنگي كه به دور ستارگاني خورشيد مانند، در يك ناحيه گرم، جايي كه آب مايع ميتواند بر روي سطح باقي بماند ميگردند. ميدانيم كه آب مايع براي شكل گيري حيات ضروري است.
«جان مورس»،سرپرست بخش اخترفيزيك مركز ناسا در واشنگتن گفت: "كپلر در تلاشهاي گسترده ناسا بخش مهمي را تشكيل ميدهد تا در نهايت به كشف و بررسي سياراتي كه شرايط شبيه به زمين در آنها موجود است، منجر شود". او همچنين افزود: "شمارش سيارهاي كه كپلر انجام ميدهد براي اطلاع از فراواني سيارات هم اندازه زمين در كهكشان راه شيري و برنامهريزي مأموريتهاي آينده كه به طور دقيق به تشخيص و شناخت چنين سياراتي پيرامون ستارگان ميپردازند، بسيار مهم خواهد بود" .
اين مأموريت به مدت سه سال و نيم به بررسي بيش از 100 هزار ستاره شبيه به خورشيد در ناحيه دجاجه-شلياق در كهكشان راه شيري خواهد پرداخت. انتظار ميرود كه صدها سياره هم اندازه زمين و يا بزرگتر در فواصل مختلف از ستارههاي خود يافت شوند. اگر سيارات هم اندازه زمين در منطقه قابل سكونت زياد باشند، كپلر ميتواند تعداد بسياري ار آنها را پيدا كند. اگر اين گونه سيارات نادر باشند، احتمال دارد كپلر هيچ سيارهاي پيدا نكند.
در نهايت، اين مأموريت اولين گام در جهت پاسخ به پرسش مطرح شده توسط يونانيان باستان، مبني بر اين كه «آيا عوالم ديگري همانند عالم ما وجود دارد يا ما تنها هستيم؟» خواهد بود.
تلسكوپ كپلر به طور ويژه براي افت تناوبي نور ستارگان كه در اثر گذر سيارات از مقابل آنها ايجاد ميشود، طراحي شده است. بعضي از سيستمهاي ستارهاي به گونهاي جهتگيري شدهاند كه از ديد ناظر زميني، سيارات از جلوي ستارههاي آنها عبور ميكنند. همچنان كه سيارات عبور ميكنند، نور اين ستارهها به تدريج ضعيف ميشود يا سو سو مي زند.
كپلر مي تواند ضعيف ترين چشمكها را شناسايي كند و تغييرات در درخشندگي تنها 20 جز از هر يك ميليون چشمك را ثبت كند. براي دستيابي به اين كيفيت، كپلر از بزرگترين دوربيني كه تاكنون به فضا پرتاب شده است (دوربين 95 مگاپيكسلي به نام CCDs) استفاده خواهد كرد. جيمز فرانسون، مدير پروژه كپلر در آزمايشگاه پيشرانش جت در كاليفرنيا گفت: "اگر كپلر يك شهر كوچك روي زمين را در شب و در فضا بررسي ميكرد، قادر بود سوسوي نور ايوان يك خانه را هنگام عبور شخصي از جلوي آن تشخيص دهد".
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]