تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827735341




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

لاريجاني:ايران هجدهمين قدرت اقتصادي دنياست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لاريجاني:ايران هجدهمين قدرت اقتصادي دنياست
ايران هجدهمين قدرت اقتصادي دنياست
رئيس مجلس شوراي اسلامي نقش مجلس را مكمل ديپلماسي كشور دانست و گفت: ما نمي توانيم در مسائل مهم امنيت ملي كشور لحظه اي تصميم بگيريم بلكه بايد بدانيم در حوزه هاي امنيت داخلي و امنيت خارجي و اقتصاد وضعيت چگونه است و مسئولان بر اساس آن تصميم گيري كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه اطلاع رساني خانه ملت، علي لاريجاني صبح امروز يكشنبه در همايش سراسري روساي نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور، اظهار داشت: آنچه در حوزه سياست خارجي حائز اهميت است اينست كه ما بتوانيم اهداف و منافع ملي كشور را به خوبي تشخيص دهيم و ابزارهاي لازم براي نيل به آن را تدارك ببينيم و اين وظيفه‌اي است كه ديپلماسي بر عهده دارد.

وي با تاكيد بر اينكه ديپلماسي با حيات هميشگي خود بايد بتواند متناسب با شرايط زماني و مكاني عملكرد سازنده‌اي براي رسيدن به هدف داشته باشد افزود: آنچه اكنون در صحنه سياست خارجي مهم است اينست كه پيچيدگي‌هايي به وجود آمده است كه از عوامل مختلفي از جمله قدرت نرم، رسانه هاي گروهي، NGOها و حتي برخي بازيگراني كه شايد خيلي به حساب‌شان نياوريم مثل شركت‌هاي چند مليتي ناشي مي‌شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه دولت‌ها نمي‌توانند به شيوه سنتي تحولات را پيگيري كنند تصريح كرد: در اين رابطه احتياج به پروسه تصميم‌گيري با مشاركت مراكز مطالعاتي و پژوهشي است، ممكن است افرادي فكر كنند ديپلماسي كار ساده‌اي است و مي‌توان اين طور فرض كرد اما در اين صورت است كه هزينه براي رسيدن به هدف ممكن است بيش از حد متعارف باشد.

وي در ادامه، چهار ركن مهم در حوزه سياست خارجي را يادآور شد و افزود: ركن اول مركزيت تصميم‌گيري است، به نظر مي‌رسد با توجه به پيچيدگي‌هاي ديپلماسي ، فرزانگي يك كشور در اين است كه ظرفيت‌هايش را به درستي بشناسد و از آن استفاده كند بنابراين ما نيازمند افراد حرفه‌اي در وزارت خارجه هستيم كه وظيفه اصلي آنها انجام مطالعات لازم و مشاركت در امور تحقيقاتي است.

لاريجاني ارتباط با مراكز علمي و پژوهشي را ركن مهم ديگر در حوزه سياست خارجي عنوان كرد و گفت: ديپلماسي ما بايد از مراكز پژوهشي و مطالعاتي براي بالا بردن رشد بلوغ فكري استفاده كند، اين كاري است كه در كشور ما كمتر انجام شده در حالي كه كشورهاي توسعه يافته مراكز مطالعاتي فعالي دارند.

وي ادامه داد: ارائه روندها ركن مهم ديگري در تصميم‌گيري‌هاي حوزه ديپلماسي است، بدين معنا كه ما نمي‌توانيم در مسائل مهم ملي كشور لحظه‌اي و نقطه‌اي تصميم بگيريم بلكه بايد روند را بررسي كنيم و اينكه وضع ما در حوزه هاي مختلف چگونه است بايد مورد توجه باشد، اين اتفاق در برخي از كشورها مي‌افتد و مسوولان اين كشورها با توجه به روندها تصميمات خود را اتخاذ مي‌كنند.

رئيس مجلس شوراي اسلامي، ارائه سند پيش‌بيني‌ها را چهارمين ركن مهم و موثر در تصميم‌گيري‌هاي حوزه ديپلماسي خواند و افزود: داشتن سند پيش‌بيني بدين معني است كه بدانيم چگونه بايد برخي امور را اصلاح يا تقويت كنيم، اينها اركاني است كه مكانيزم عاقلانه براي تصميم‌گيري در حوزه سياست خارجي را تشكيل مي‌دهد و در غير اين صورت اين تصميمات ممكن است همه جانبه نباشد.

وي همچنين تصريح كرد: در تصميم‌گيري‌هاي حوزه ديپلماسي احتياج به كليات نداريم، بلكه نيازمند مطالعات ريز علمي هستيم.

لاريجاني ضمن اشاره به اينكه امنيت ملي را مي توان در سه بخش بررسي كرد، افزود: يك بخش وضعيت داخلي ماست كه شامل اوضاع اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي است، دوم وضعيت ما با آمريكا و غرب و سوم مسائل منطقه اي است.

وي گفت: در مسائل داخلي كشور هر چقدر از نظر سياسي،اقتصادي و اجتماعي وضعيت پايدارتري داشته باشيم، شما ظرفيت كار بيشتري در خارج از كشور پيدا خواهيد كرد. در اين حوزه چند بخش است كه يكي مربوط به شاخص هاي اقتصادي است كه شامل نقاط مثبت و منفي است.

رئيس قوه مقننه افزود: نقاط مثبت ما يكي ميزان توليد ناخالص داخلي است كه براساس قدرت خريد است و براساس آمار موجود ۵/۸۶۳ ميليارد دلار ميزان توليد ناخالص ماست كه براين اساس ايران هجدهمين قدرت اقتصادي دنياست.

وي در ادامه اظهار داشت: نقطه مثبت دوم شاخص رقابت پذيري است. وضعيت ما قبل از انقلاب از نظر شاخص رقابت پذيري بد بود اما پس از انقلاب با تصويب و اجراي سياست هاي اصل ۴۴ و همچنين تصويب قوانيني مانند برنامه پنجم توسعه و همچنين قانون تسهيل فضاي كسب و كار كمك كرد تا كشور جايگاه ۶۹ را در اين عرصه به دست آورد.البته ما كميسيوني در مجلس به منظور بررسي نحوه اجراي اين اصل داريم كه نتايج نشان مي دهد كه در برخي جهات موفق بوده و در برخي نقاط ضعف ديده شده كه اگر آن نقاط ضعف نبود ما رتبه بالاتري به دست مي آورديم.

لاريجاني افزود: وضعيت مطلوب نسبي ديگر، كاهش ضريب جيني و كاهش نسبي شكاف طبقاتي است كه ما در حدود ۲/۴ بوديم و اكنون به ۳۸/۳ رسيديم .و در بين ۱۴۶ كشور از نظر ضريب جيني، رتبه ۶۳ راكسب كرديم.

وي با اشاره به اجراي هدفمند كردن يارانه ها،گفت: در اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها موفقيت نسبي داشتيم و قبل از تصويب و اجراي اين قانون، منابعمان درست مصرف نمي شد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: مسكن مورد ديگري است كه در كشور ما وضعيت نسبتا مناسبي دارد. قبلا مسكن براي قشر زيادي از جامعه قابل دسترس نبود اما اين سياست كه زمين را از بورس خارج كرديم و شرايط دسترسي به زمين را تسهيل كرديم ، اين سياست درستي بود.

وي خودكفايي در بنزين را گام مثبت ديگري در كشور برشمردو افزود: در حال حاضر وضعيت نفت سفيد ما به اندازه اي است كه بايد آن را صادر كنيم.

لاريجاني خودكفايي در محصولات استراتژيك كشاورزي را گام بعدي برشمرد و تاكيدكرد: خودكفايي در توليد گندم، برنج و جو نقطه قوت ديگري است كه بدان دست يافته ايم. قانون نظام بهروري كشاورزي به وزارت جهاد كشاورزي اين امكان رادادكه نظارت درستي بر واردات محصولات داشته باشند و همينطور بودجه نسبتا خوبي درمجلس به بخش كشاورزي اختصاص داداه شد.

وي افزود: بيمه درمان، بيمه بيكاري و حمل و نقل عمومي موارد ديگري است كه مجلس بدان توجه خاصي داشته است ودر قانون بودجه و قانون هدفمندي يارانه ها به اين موارد توجه خوبي شده است كه به عنوان مثال كارگراني كه كارشان را از دست مي دهمد از اين بيمه استفاده كنند و يا حتي كساني كه اصلاكار نمي كنند از يك حداقل بيمه اي بتوانند استفاده كنند تا كاري براي آنها پيدا شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به آسيب هاي حوزه اقتصادي، افزود: در مواردي مانند رشد اقتصادي، نرخ تورم ،نرخ بيكاري و ميزان سرمايه گذاري خارجي ركود داشته ايم كه لازم است فضاي كسب و كار تسهيل شود و بروكراسي را كاهش دهيم.

وي گفت: در قانون برنامه پنجم يك سيستم پنجره باز را تعريف كرديم كه هركسي مي خواهد صنعتي راه بياندازد مستقيم به وزارت صنايع مراجعه كرده و ديگر نيازي نيست خود فرد به ارگان هاي مختلف مراجعه كند، خود وزارتخانه ظرف مدت ۳ ماه اين مجوزها را مي گيرد.

نماينده مردم قم در مجلس اظهار داشت: از نظر وضعيت داخلي در ابعاد سياسي، اجتماعي و فرهنگي موفقيت هايي داريم و مشكلاتي نيز هست و دليل موفقيت ما در اين حوزه ها حضور رهبري فرزانه در كشوراست كه باعث همگرايي در ميان اقشار مختلف شده است و رهنمودهايشان درمسايل فرهنگي و اجتماعي هم هميشه چاره ساز بوده است.

وي تاكيد كرد: داشتنن نظام مردم سالار، نقطه قوت ديگر ما در عرصه سياست هاي داخلي است كه توان ملي را بالا مي برد. ارتباط با مراكز ديني و حوزه هاي علميه و همگرايي آنها در مسايل مختلف نيز يك ركن اساسي است.

لاريجاني تاكيد كرد: در مناسبات قوا بايد كم تنش تر عمل كرده و هم گراتر باشيم؛ البته برخي از تنش ها ذات استقلال قواست، اما بايد از يك اندازه اي فراتر نرود و نگذاريم حاشيه ها بر متن غلبه كند و حواشي را از مسايل سياسي دور كرده و به فكر مشاركت حداكثري مردم باشيم.

وي افزود: در مسايل فرهنگي هم رسانه هاي خارجي تلاش مي كنند تا بنيان هاي ديني را مخدوش كنند كه براي آن تصميماتي هم اتخاذ شده است و مورد ديگر گسترش عرفان هاي كاذب و نوظهور و شيطان پرستي است كه جلوي آن بايد گرفته شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به مناسبات ايران و آمريكا، گفت: آنچه مشخص است اين كه بحث هسته اي، تحريم ها، فشار بر كشورها براي اجراي تحريم ها، مسئله حقوق بشر و تروريسم نشان مي دهد كه آمريكا به دليل از دست دادن ديكتاتورهاي وابسته درمنطقه، مسئله فلسطين و انزواي اسراييل، سرشكستگي در عراق و افغانستان وبحران هاي داخلي و ... مي خواهد هرچه بيشتر ايران را از نظر خودشان تحت فشار قرار دهند.

وي با اشاره به اينكه احتمال مي رود كه آمريكا از روش هايي براي كسب مجدد قدرت استفاده كند، خاطرنشان كرد: تلاش براي ايجادجنگ طايفه اي در كشورهايي كه بيداري اسلامي را تجربه كرده اند، مثل مصر، تونس و ليبي،ادامه رفتار ماجراجويانه در مسئله هسته اي و حقوق بشر، بهم ريختگي در روابط ايران با همسايگان از جمله سياستهاي آمريكا است كه سياستمداران ما با دانايي بايد دشمنان را در رسيدن به اهدافشان نااميد كنند و به غرب و آمريكا اجازه ندهند كه صحنه گردان اين صحنه هاي سياسي شوند .

لاريجاني در پايان خطاب به روساي نمايندگي هاي خارج از كشور تاكيدكرد: لازم است هرسال يك سند راهبردي امنيت ملي به منظور ايجاد هم گرائي و مدون شدن سياستهاي كلي نظام در عرصه سياست خارجي توسط وزارت خارجه تهيه شده و پس از تصويب در سطوح عالي تر به مرحله اجرا درآيد.

© 2003 Mehr News Agency .

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن