واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نخستين روز كنگره «نقش معنويت در نبرد نامتقارن» برگزار شد
گروه سياسي: نخستين روز كنگره دوروزه «نقش معنويت در نبرد نامتقارن» با حضور فرماندهان سپاه، امروز چهارشنبه 14 اسفند در سالن الغدير نيروي زميني سپاه در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در ابتداي اين كنگره حجتالاسلام والمسلمين علي سعيدي، نماينده وليفقيه در سپاه، مهمترين شاخصههاي معنويت را ايستادگي در برابر دشمن دانست و افزود: بايد جامعه اسلامي به مرحلهاي برسد كه اگر دشمن دور تا دور آن را محاصره كرد و حلقه تحريمها فشردهتر از گذشته شد، ملت بتواند با صبر و شجاعت فشارها را تحمل كند.
وي عامل پيروزي در جبهه حق را توجه به قدرت نرم و معنويت خواند و افزود: اگرچه بسياري از تئوريپردازان قدرت سخت را عامل پيروزي ميدانند، اما خداوند در قرآن معنويت را علت اصلي همه پيروزيها معرفي ميكند و تمام انبيا نيز حركت خودشان را با معنويت و قدرت نرم آغاز كردهاند.
نماينده وليفقيه در سپاه، پيروزي انقلاب را نيز مرهون به كار بردن قدرت نرم از سوي امام (ره) دانست و تصريح كرد: ايشان با وجود پربركت خود كه كانون معنويت بود جامعه ايران را زنده كرد و همين جامعه با دست خالي معادلات جنگ كلاسيك را بر هم زد و در مقابل ابرقدرتها ايستادگي از خود نشان داد.
نماينده وليفقيه در سپاه بيان كرد: سنت الهي بر اين قرار گرفته است كه اگر ملتي صبر پيشه كرد و ايمان بصيرت خود را بالا ببرد خداوند به ياري آنها خواهد آمد و اين سنت در نبرد حزبالله و حماس با ارتش تا دندان مسلح اسرائيل مشاهده شد كه اين سنت الهي چگونه به ياري حزبالله و حماس آمد و صهيونيستها را به خاك مذلت كشاند.
وي به هدف ديگر اين كنگره اشاره كرد و افزود: هدف ديگر تشريح علل و عوامل اصلي پيروزي در جهاد و در عرصه مبارزه حق با باطل است كه بنا بر ديدگاه قرآن و شواهد تاريخي در جهادهاي صدر اسلام ايمان، تحمل شرايط سخت تاريخي، شهادتطلبي، ولايتمداري از مهمترين اين عوامل است.
در ادامه حجتالاسلام «مجتبي ذوالنور» دبير كنگره نقش معنويت در نبرد نامتقارن، به كاركرد معنويت از صدر اسلام تاكنون پرداخت و گفت: نمونه بارز تاثيرات معنويت را در جنگ 8 ساله ايران و نيز جنگ 33 روزه حزبالله با اسرائيل و جنگ 22 روزه غزه مشاهده ميكنيم.
وي خاطرنشان كرد: بررسي اين جنگها بر محور عوامل فيزيكي و تسليحاتي نتيجهبخش نيست و اين نبردها از جهت عنصر معنويت بايد مورد تحقيق و بررسي قرار گيرد.
حجتالاسلام ذوالنور با اشاره به برگزاري اين كنگره عنوان كرد: سه محور چيستي، موانع و آثار و كاركردهاي معنويت در سطوح مختلف جامعه در اين كنگره بررسي ميشود كه برگزاري اين كنگره قدم اول محسوب ميشود و در مراحل بعدي و اصلي وضعيتسنجي صورت خواهد گرفت.
دبير كنگره نقش معنويت در نبرد نامتقارن با بيان اينكه تا زماني كه به ارزشها و آرمانهاي انقلابي و اصول ترسيمشده نه شرقي، نه غربي پايبند هستيم تهديد وجود دارد، تصريح كرد: كشوري كه ما را تهديد ميكند، احتمالا در حد و قواره كشورهاي منطقه نخواهد بود؛ چرا كه اين كار يك مرتبه در جنگ هشت ساله عليه ايران آزمايش شد و دشمنان جواب منفي گرفتند.
در بخش ديگر مراسم حجتالاسلام حاجيصادقي دبير علمي كنگره، به گزارشي از روند كنگره پرداخت و گفت: با راهنماييهاي مقام معظم رهبري، سه كنگره طراحي شد كه اين كنگره امروز در حال برگزاري است و دو كنگره ديگر با نام «بصيرت ديني و سياسي» و كنگره «ولايتمداري» مقدمات برگزاري آنها در حال انجام است.
وي خاطرنشان كرد: پنج كارگروه در محورهاي كلان تدوين شد كه مهمترين آنها چيستي معنويت و مرز آن با عرفانهاي كاذب، تحقيق روي عوامل و موانع معنويت و آثار معنويت در همه صحنهها به ويژه نبرد ناهمطراز در قالب سخنراني و ارائه مقاله بررسي ميشود.
دبير علمي كنگره تصريح كرد: اين كنگره نقطه شروعي براي پاسداري از انقلاب اسلامي و زمينهسازي جهت استقرار حكومت عدل جهاني است و در اين رابطه بايد معنويت را در خود بالا ببريم.
همچنين سردار «علياكبر احمديان» رئيس مركز راهبردي سپاه، در سخناني با اشاره به اينكه در سپاه الگوي نبرد علوي حاكم است، خاطرنشان كرد: نبرد علوي به ما ميگويد كه در هر شرايطي راهي براي انجام تكليف وجود دارد و حالت پيروزي و شكست تفاوتي ندارد و الگوي نبرد علوي بسيار موثرتر از الگوي نبرد نامتقارن خواهد بود.
رئيس مركز راهبردي سپاه در ادامه افزود: بايد رابطه معنويت در الگوي علوي روشن شود، چرا كه اين الگو با معنويت رابطه عميقي دارد و از آنجا كه اين يك موضوع ديني است فهم آن هم راحت خواهد بود.
سردار احمديان به رفع حجاب از مفاهيم پرداخت و تصريح كرد: اين موضوع يعني مفاهيمي كه به متن ميآيند دچار كجفهمي نشوند؛ مثلا اين نباشد كه برخي شهادت را فقط رفع تكليف بدانند.
وي معنويت را فقط تحجد، نماز خواندن و پرداختن به امور مستحبي ندانست و تاكيد كرد: هر چند اينها از نشانههاي ظهور معنويت در انسان است، اما معناي حقيقي معنويت، بصيرت و صبر است.
رئيس مركز راهبردي سپاه خاطرنشان كرد: ولايت آزمون اصلي عبوديت است و اين آزمون در غيبت امام زمان (عج) از طريق ولايت فقيه انجام خواهد شد.
سردار احمديان به ويژگيهاي حق اشاره كرد و گفت: يكتاپرستي، نفي طاغوت و اطاعت از پيامبر (ص) و امامان معصوم (ع) مولفههاي حقپرستان و در جبهه مقابل كه جبهه باطل است، سرپيچي از فرمان خدا، سرسپردگي در برابر قدرتها و دنياپرستي ويژگيهاي اهل باطل است.
اين همايش دو روزه كه با حضور سردار آبرومند معاون هماهنگكننده كل سپاه، سردار اسدي فرمانده نيروي زميني سپاه، سردار فضلي فرمانده سپاه سيدالشهدا و جمعي از فرماندهان سپاه استاني، انديشمندان، محققان و صاحبنظران در حال برگزاري است، شركتكنندگان با ارائه مقالات و سخنرانيهايي به تبيين نقش معنويت در نبرد نامتقارن ميپردازند.
اين گزارش حاكي است، در نوبت عصر مقالههاي پذيرفتهشده در محورهاي مختلف كنگره قرائت شد و فردا نيز بخشي از اين مقالات ارائه ميشود، مراسم اختتاميه نيز با حضور سردار جعفري فرمانده كل سپاه برگزار خواهد شد.
بنابراين گزارش 319 مقاله به دبيرخانه كنگره رسيد و 95 مصاحبه نيز با شخصيتها و مسئولان نمايندگي وليفقيه در سپاه استانها صورت پذيرفت و سايت معنويت نيز راهاندازي شد.
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]