واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: حسن روحاني: برخي مقام معظم رهبري را در مقابل آزادي بيان و جامعه قرار ميدهند
كد خبر:4819
زمان انتشار:چهارشنبه 14 اسفند 1387 - 18:04:21
Print نسخه چاپي
سياست > چهره ها - رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: نقد وظيفه ديني و قانوني ما است.
حسن روحاني كه در جمع اعضاي برگزيده تشكلهاي انجمن اسلامي، بسيج دانشجويي و جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي و دانشگاه علوم پزشكي مشهد سخن مي گفت افزود: نقادي و انتقاد باعث حيات و رشد جامعه ميشود. اشتباه برخي از افراد اين است كه با هدف ايجاد حاشيه امن براي قوه مجريه، مقام معظم رهبري را در مقابل آزادي بيان و آزادي جامعه قرار ميدهند كه اين مساله بزرگترين جفا به رهبري نظام است كه همواره ايشان طرفدار آزادي بيان و انتقاد سازنده بودهاند.
وي با بيان اينكه هشدار ميدهم كه برخي جريانها مخالف برگزاري يك انتخابات پرشور هستند و پيروزي خود را منوط به خانهنشيني و انفعال نخبگان ميدانند تصريح كرد: در اين شرايط بايد هرگونه نگاه بدبينانه و مايوس كننده را از خود دور كنيم و با جديت تمام براي حضور گسترده مردم در پاي صندوقها و برگزاري يك انتخابات سالم و آزاد فعاليت نمائيم. اين مسئوليت براي جنبش دانشجويي چند برابر ميشود چرا كه رسالت جنبش دانشجويي تقويت آرمانهاي اصيل انقلاب است و انتقاد سازنده و دلسوزانه از برخي از مسئولين كشور نه تنها «حق» كه «وظيفه» دانشجويان است.
روحاني در پاسخ به اينكه آيا هماكنون در مسير اهداف و آرمانهاي اوليه انقلاب حركت ميكنيم اذعان كرد: درباره برخي شيوهها و روشهاي اجرايي اختلاف نظر وجود دارد و هنوز نتوانستهايم در اين زمينهها به يك اجماع ملي دست پيدا كنيم. برخي ميگويند همين مسير، راه درست انقلاب است و برخي ديگر ميگويند راه بهتري وجود دارد.
وي تصريح كرد: به نظر من اينجا جايي است كه مردم بايد در صحنه حاضر شوند و حرف آخر را بزنند. مردم در انتخابات بايد تصميمگيري كنند و از ميان شيوههاي موجود يكي را انتخاب كنند. به عنوان مثال، دولتهاي نهم و هشتم دو راه كاملاً متفاوت را در عرصههاي سياسي، اقتصادي و بينالمللي طي كردند. مردم بايد انتخاب كنند كه بالاخره كدام راه بهتر است و كدام روش درستتر است. البته اين مساله در كشور ما كه تشكيلات و ساختار حزبي به معناي واقعي آن وجود ندارد كار بسيار دشواري است. به همين دليل است كه ميگويم روحانيت، نخبگان، دانشگاهها و دانشجويان بايد با تمام قوا در عرصه حاضر شوند و نقش مرجعيت سياسي خود را ايفا كنند. نبايد بگذاريم كساني كه معلوم نيست كجا بودهاند و چه كردهاند و چه ميخواهند سرنوشت كشور را در دست بگيرند اما در مقابل؛ روحانيون، دانشگاههيان، كساني كه براي انقلاب فداكاري كردهاند و سابقه روشني دارند خلاصه نخبگان و پيشتازان حاشيهنشين و نظارهگر شوند. دانشجويان بايد به صحنه بيايند و جامعه را در انتخاب راه و روش درست و كم هزينه ياري كنند.
برخي از رفتارها و اظهاراتي كه طي سه سال گذشته در حوزه سياست خارجي ابراز شده است را نمي پسندم
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از اظهارات خود و در پاسخ به سئوالي پيرامون عملكرد سياست خارجي كشور در سالهاي اخير تاكيد كرد: برخي از رفتارها و اظهاراتي كه طي سه سال گذشته در حوزه سياست خارجي ابراز شده است را نمي پسندم، هر چند كه طبيعي است مسئولان مربوطه از عملكرد خود دفاع كنند. چرا بايد مسايلي را مطرح كنيم كه بيجهت دنيا را عليه جمهوري اسلامي تحريك كند و هزينههاي سنگيني را بر كشور تحميل نمايد. بسياري از سخنرانيهاي پرهزينه و تحريك كننده كه بدون هيچ ضرورت خاصي مطرح شد و البته از سوي دشمنان هم مورد سوءاستفاده قرار گرفت، هيچ دستاوردي براي نظام و كشور نداشته است. بدتر از همه اين بود كه بسياري از اين سخنرانيها بدون هيچ هدف يا برنامه خاصي مطرح ميشد و تازه پس از آن كه با واكنش شديد و غيرمنتظره مواجه ميگشت؛ تلاش ميكردند براي آن «هدف تراشي» كنند. يعني سعي ميكردند اهداف و دلايلي را براي اين اظهارات دست و پا كنند و اين گونه القا كنند كه گويا اين سخنرانيها در قالب يك سناريوي پيچيده مطرح شده است.
روحاني ادامه داد: در مواردي هم برداشتهاي نادرست از مسايل بينالمللي و بيتوجهي به تجربيات قبلي مشكلاتي را ايجاد كرده است. به عنوان مثال هشدار داديم كه سياست خوشبيني مفرط بر شرق جواب نميدهد؛ اما به هشدارها توجه نكردند و نهايتاً كار به آن جا رسيد كه ديديم كشورهاي جهان شرق از جمله روسيه و چين و هند به قطعنامههاي ضد ايراني راي مثبت دادند. البته كساني كه آن روز سياست قطع مذاكره با اروپا و تمركز بر شرق را مطرح كردند اكنون حرفهاي قبلي خود را قبول ندارند، اما سئوال اين است كه چرا نبايد به تجربيات قبليها توجه ميشد؟
مسئول اسبق پرونده هستهاي خاطرنشان كرد: نظير چنين مسالهاي در ماجراي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت نيز تكرار شد. ما از روز اول ميگفتيم كه تهديد ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت جدي است و آمريكا و اسرائيل مجدانه دنبال آن هستند اما برخيها در جلسات و روزنامههايشان فرياد ميزدند كه اين مساله فقط يك بلوف است. اين افراد هنگامي كه پرونده ايران به شوراي امنيت ارجاع شد باز تاكيد كردند كه ظاهري است و شوراي امنيت هيچ كاري صورت نخواهد داد. وقتي كه بيانيه شوراي امنيت صادر شد باز ادعا كردند كه شوراي امنيت فقط يك بيانيه صادر كرد و نتوانست كار ديگري انجام دهد. وقتي كه اولين قطعنامه صادر شد گفتند كه آخرين تير شوراي امنيت بود و كار ديگري صورت نخواهد داد. اما الان ميبينيم كه چند قطعنامه تحريم صادر شده و حتي در حال برنامهريزي براي ادامه اين روند هستند.
روحاني در عين حال تصريح كرد: البته اين انتقادات به آن معنا نيست كه بگوييم دولت نهم هيچ توفيقي در سياست خارجي نداشته است چرا كه طي سه سال گذشته توفيقاتي را نيز در اين زمينه از جمله در عراق و فلسطين و لبنان با هدايتهاي مقام معظم رهبري داشتهايم. اما ميتوانستيم در سياستهاي اجرايي راهي را انتخاب كنيم كه هزينههاي كمتري را بپردازيم و توفيقات بيشتري هم به دست آوريم.
كد خبر:4819
تاريخ درج خبر:چهارشنبه 14 اسفند 1387 - 18:04:21
Print نسخه چاپي
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]