تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خرج کردن در راه طاعت خدا دریغ مکن وگرنه دو برابرش را در راه معصیت او خرج خوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838083926




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خاتمي در شيراز: مراقبت از نظام در گرو حضور مردم است مهدويت، مكمل فلسفه تاريخ هستي است به شدت موافق اين هستم كه تفرقه‌ ايجاد نشود و به ائتلاف برسيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خاتمي در شيراز: مراقبت از نظام در گرو حضور مردم است مهدويت، مكمل فلسفه تاريخ هستي است به شدت موافق اين هستم كه تفرقه‌ ايجاد نشود و به ائتلاف برسيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: سياسي

حجت‌الاسلام والمسلمين خاتمي در ادامه سفر به شيراز صبح روز جمعه در حرم مطهر شاهچراغ حضور پيدا كرد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، خاتمي در اين حضور، ضمن زيارت بارگاه حضرت احمد بن موسي، با حجت‌الاسلام والمسلمين دستغيب، توليت آستان شاهچراغ ديدار كرد.

هم‌چنين رييس‌جمهور پيشين كشورمان روز پنج‌شنبه در جمع مردم شيراز در سخناني با تاكيد بر پرهيز از هر نوع شعارزدگي، رفع هرگونه تبعيض، هم‌چنين حركت در راستاي بهبود زندگي مردم را لازم برشمرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي، كه بعدازظهر پنج‌شنبه وارد شيراز شده بود، در اولين سخنراني خود در جمع مردم شيراز در ورزشگاه اين شهر با تسليت ايام سوگواري امام حسن عسگري (ع) از آن امام همام به عنوان فردي كه وليمه بزرگ (مهدي موعود (عج)) را به يادگار گذاشت، نام برد و سالروز شهادت آن امام بزرگوار را به مردم شيراز و احمد بن موسي(ع) تسليت گفت.

خاتمي در ادامه با استناد به توصيف شيراز در اشعار حافظ گفت: چه چيز در اين سرزمين وجود داشته كه حافظ آن را بي‌مثال مي‌داند. اين‌جا سرزمين عشق است؛ اين عشق، ايمان، آزادگي، دلدادگي به پيامبر (ص) و احمدبن موسي است. اين‌جا فارس است؛ فارسي كه زبان فاخر فارسي از اين‌جا آمده؛ اين‌جا مهد يكي از تمدن‌هاي بزرگ است.

وي در ادامه شيراز را سرزمين جنبش و حركت ناميد؛ جنبش و حركتي كه از مشروطيت تا انقلاب اسلامي را دربرمي‌گيرد و شهيدان بزرگواري هم‌چون دستغيب را اين راه تقديم كرده است.

خاتمي در ادامه از جمهوري اسلامي به عنوان درختي تناور ياد كرد كه همه در سايه آن در آرامش هستند.

او در عين حال خاطرنشان كرد: اين درخت به مراقبت نياز دارد. بادهاي سهمگين از بيرون توسط دشمنان اسلام و ايران براي خشكاندن نظام و عظمتش مي‌وزد. تنگ‌نظري و تحجر نيز ممكن است از درون وجود داشته باشد؛ بنابراين اين درخت به مراقبت نياز دارد و اين مراقبت، حضور شما مردم است.

خاتمي كه اصلاحات مورد نظر خود را واجد چنين ويژگي‌هايي برمي‌شمرد، با طرح اين پرسش كه در آغاز چهارمين دهه انقلاب در چه وضعي هستيم؟ افزود: در موقعيت حساس و سرنوشت‌سازي قرار گرفته‌ايم. به همه‌ دسته‌بندي‌ها و جناح‌ها كه در جاي خود محترم است مي‌گويم كه همه بايد به انقلاب و دستاوردهاي آن بينديشيم.

وي هم‌چنين تصريح كرد: اگر مديريت امروز كشور در جهت آرمان‌هاي انقلاب است انقلاب قصد آزادي، پيشرفت، توسعه عدالت، استقلال، كاهش فقر توام با پيشرفت اقتصادي را دارد تا درآمدهاي سرشار كشور در جهت رفع نابرابري‌ها و پيشرفت هزينه شود؛ اما با كمال تاسف شاخص‌هايي كه از طرف مراجع رسمي اعلام مي‌شود در اين جهات مثبت نيست.

رييس بنياد باران در ادامه با اشاره به وضعيت كشور از جهت حركت در مسير سند چشم‌انداز گفت: اگر در مسير اين سند حركت كنيم، بايد تلاش كنيم ادامه يابد؛ اگر نه بايد سعي كنيم آن چه به نفع پيشرفت كشور، مردم و رفع تهديدهاست، اتفاق بيفتد.

وي در ادامه كشور را متعلق به همه دانست و با تاكيد بر اين كه بايد از شعارزدگي پرهيز و در جهت رفع تبعيض و بهبود زندگي مردم حركت كرد، اين امر را منوط به حضور مردم در عرصه دانست.

رييس‌جمهور پيشين كشورمان در ادامه با تاكيد بر نقش رعايت اخلاق در فضاي امروز، نسبت به وضعيت كشور در اين‌باره هشدار داد و گفت: امروز اخلاق در برخي موارد در معرض خطر است. ما جامعه‌اي مدني مي‌خواهيم و همان‌طور كه بارها گفته‌ام، بار ديگر مي‌گويم كه ريشه اين جامعه مدني، در مدينه‌النبي است كه مبناي آن اخلاق بود.

وي در ادامه با هشدار نسبت به اين مساله كه مبادا اخلاق در ميان مسوولان ضعيف شود، بزرگ‌ترين خطر وقوع اين امر را در منافات قرارگرفتن با اهداف پيامبر (ص) و انقلاب اسلامي دانست و تصريح كرد: جامعه مدني در كنار جامعه اخلاقي تحقق مي‌يابد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، سيدمحمد خاتمي دقايقي قبل از اين سخنان قصد زيارت بارگاه شاهچراغ را داشت كه به دليل ازدحام جمعيت اين امر ميسر نشد و اين زيارت به صبح جمعه موكول شد.

***

بر اساس اين گزارش، سيدمحمد خاتمي شامگاه پنجشنبه در محل هتل پارس در جمع خبرنگاران حضور يافت و تنها به سوالات خبرنگاران محلي پاسخ داد.

رييس‌جمهور سابق كشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار يك روزنامه محلي درباره تعدد كانديداهاي رياست‌جمهوري در جبهه اصلاح‌طلبان و احتمال ائتلاف آنها گفت: اجماع مساله‌اي جدي و محل نگراني بسياري از مردم نيز هست. در همين سفر به شيراز خيلي افراد صدايشان را به ما مي‌رساندند كه نگران تفرقه در جمع اصلاح‌طلبان هستند و اين حرف درستي است.

به اعتقاد وي غرض از شركت در انتخابات اين است كه اگر عده‌اي احساس مي‌كنند با روش ديگري بهتر مي‌شود كشور را اداره كرد و به روش‌هاي فعلي نقد دارند، برنامه و فكر آنان مبناي اداره كشور قرار گيرد؛ بنابراين كساني كه مي‌آيند بايد به پيروزي فكر كنند.

وي ادامه داد: بودن در صحنه و وجود صداهاي مختلف هيچ اشكالي ندارد، اما بايد اولويت و فوريت كشور را هم در نظر بگيريم و در اين اولويت‌ها افراد داراي فكر مشترك ولو با كمي نقد و تفاوت، بايد به نتيجه برسند و مردم را متوجه نقطه‌اي كنند كه پيروزي است.

خاتمي با بيان اين‌كه « به شدت موافق اين هستم كه تفرقه‌اي ايجاد نشود و به ائتلاف برسيم» خاطرنشان كرد: قول مي‌دهم با همه امكانات و هر هزينه‌اي تفرقه ايجاد نشود و به ائتلاف برسيم؛ چرا كه رسالت داريم خواست مردم مبني بر نبود تفرقه و پراكنده نشدن آرا را جدي بگيريم و من به سهم خود آن را انجام مي‌دهم.

رييس بنياد باران هم‌چنين گفت: نگراني موجود در متن جامعه را از همين جا به گوش همه كساني كه در صحنه هستند، مي رسانم.

وي در ادامه در پاسخ به سوالي درباره آن‌چه محدوديت‌هايي صورت‌گرفته در سفرش به شيراز و احتمال تكرار آن در ديگر شهرهاي كشور خوانده شد، گفت: از بابت هر موضوعي كنار بروم، به خاطر برخي اذيت‌ها كنار نمي‌روم؛ چون ثابت شده اذيت‌ها راي‌آور است.

به گزارش ايسنا، سيدمحمد خاتمي در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه‌اي كه پرسيد « آيا زمان يك هفته‌اي براي تبليغات رياست‌جمهوري كافيست؟» نبود احزاب و رسانه‌هاي مستقل را يكي از چالش‌هاي كشور دانست و گفت: يكي از مشكلات كشور نبود احزاب قوي و فراگير و پخته است و از آن مهم‌تر نبود رسانه‌هاي مستقل.

وي با اشاره به تاريخ مشروطه و دموكراسي‌خواهي در ايران، انقلاب اسلامي را نقطه اوج مردم‌سالاري در كشور دانست و افزود: وقتي مي‌گوييم جمهوري اسلامي، يعني شكل دموكراسي را پذيرفته‌ايم؛ بنابراين تاكيد من هميشه بر مردم‌سالاري ديني بود كه لوازم خود از جمله حزب را مي‌خواهد.

خاتمي با بيان اين‌كه « برخي احزاب كشور فاقد رسانه هستند» جايگاه رسانه‌هاي مستقل و آزاد را مهم‌تر از احزاب ارزيابي كرد و ادامه داد: من گله نمي‌كنم! ولي به عنوان كسي كه هشت سال در اين كشور رييس‌جمهور بود يك رسانه در اختيار ندارم.

خاتمي با اشاره به رشد آي تي و آي سي تي در كشور افزود: وجود فناوري اطلاعات و ارتباطات تا حدود زيادي نبود رسانه‌هاي مكتوب و ديداري و شنيداري را جبران مي‌كند، اما هيچ چيز جاي روزنامه و مجله را نمي‌گيرد.

وي هم‌چنين با بيان اين‌كه « رسانه ملي نيازمند تحول است، تا صداي همه را به گوش همه برساند» از عملكرد صدا و سيما انتقاد كرد و افزود: اگز رسانه ملي براي گروههاي داراي مجوز هم مي‌توانست برنامه‌هايي شبيه آنچه در مهلت قانوني انتخابات فراهم مي‌كند، فراهم كند، تحول بزرگي در كشور ايجاد مي‌شد.

رييس بنياد باران، در ادامه فراگيربودن رسانه ملي را يادآور شد و با بيان اين ‌كه تيراژ رسانه ملي با هيچ روزنامه‌اي در كشور قابل مقايسه نيست، ادامه داد: بايد بازنگري شود كه چرا در كشور ما احزاب نبايد رسانه صوتي و تصويري در اختيار داشته باشند؟

خاتمي افزود: اين عادلانه نيست كه در فرصت كمتر از دو هفته به كسي فرصت بدهيم كه شناخته شده نيست، تا با كسي رقابت كند كه همه چيز را در اختيار دارد.

وي ادامه داد: در اين مدت چاره‌اي نداريم جز اين‌كه با ارتباطات چهره به چهره و استفاده از رسانه‌هاي مستقل محدود و جريان‌هاي تاثيرگذار حرفمان را به مردم برسانيم.

بر اساس اين گزارش، در ادامه اين نشست، خبرنگار يك روزنامه محلي ديگر از خاتمي در مورد اظهاراتش درباره اخلاق در جمع مردم شيراز سوال كرد كه خاتمي گفت: در رمضان سال 82 در محضر رهبر انقلاب از اخلاق صحبت كردم و هنوز هم پافشاري مي‌كنم كه مقتضاي زمان، جامعه مدني است و ريشه‌هاي آن را در آموزه‌هاي نبوي و علوي مي‌توانيم پيدا كنيم.

وي اخلاق را وجه تمايز جامعه مدني در ايران و جهان برشمرد و افزود: جاافتادن اخلاق مهم است و بستگي به مربيان جامعه دارد و اين‌كه آيا حوزه‌هاي علميه و مربيان ما به اندازه احكام و شريعت به اخلاق هم اهميت مي‌دهند؟

وي گفت: اگر همه حاكمان ما با اخلاق باشند، اين امر عامل موثري در اخلاقي‌شدن جامعه خواهد بود.

خاتمي ادامه داد: دروغ، فريب‌كاري و تحقير انسان‌ها بد است؛ اما دروغ‌گويي و فريب‌كاري از سوي مسوولان و تحقير انسان‌ها از سوي آنان بدتر است.

وي كانديداهاي رياست‌جمهوري را به پيمان‌بستن براي رعايت اصول اخلاقي در صورت پيروزي در انتخابات دعوت كرد و گفت: با هم پيمان ببنديم كه اخلاقي عمل كنيم و به مردم ريا كاري نياموزيم و گزافه‌گويي نكنيم. حتي اگر همه جا نمي‌شود راست گفت، دست كم به مردم دروغ نگوييم.

رييس بنياد باران هم‌چنين با اشاره به زندگاني امام خميني(ره) خاطرنشان كرد: تاثرآور است در جامعه‌اي كه چنين رهبر اخلاق گرايي دارد، اخلاق ضعيف‌تر باشد و بدتر اين‌كه گاهي بداخلاقي را اخلاق به شمار آوريم.

رييس‌جمهور سابق كشورمان در پاسخ به سوال ديگري درباره وضعيت استان‌هاي كشور گفت: در دوران اصلاحات به طرح آمايش سرزمين و ايجاد توازن منطقه‌اي ، تشويق بخش خصوصي به سرمايه‌گذاري در مناطق محروم، حمايت‌هاي مالي از سرمايه‌گذاران و نيز ايجاد خط لوله گاز از عسلويه به شمال غرب و شرق كشور توجه داشتيم تا محروميت‌زدايي كنيم.

وي ادامه داد: نمي‌گويم موفق بوديم اما به مشكلات آگاهي داشته و داريم و وجوه اداره‌شده‌اي را تعريف كرده بوديم كه كل يا بخشي از سود بانكي تسهيلات اشتغال‌زا را پرداخت كنيم و بخش قابل توجهي از حساب ذخيره ارزي در اختيار بخش خصوصي قرار مي‌گرفت.

خاتمي در ادامه عسلويه را از افتخارات دولتش برشمرد و گفت: من مي‌توانم ادعا كنم كه به مراتب صادرات غيرنفتي ما از گذشته كمتر شده است؛ بنابراين اگر برنامه چهارم توسعه ادامه پيدا مي‌كرد، امروز بسياري از مشكلات شهرستان‌هاي ما مرتفع مي‌شد.

رييس بنياد باران هم‌چنين گفت: من مي‌دانم استان فارس بزرگ‌ترين قطب توليد گندم است و در خودكفايي بيشتر تاثير را داشته است؛ اما امروز با كمال تاسف اعلام مي‌كنند كه 5 / 7 ميليون تن گندم وارد مي‌كنيم.

وي در پاسخ به سوال ديگري درباره چگونگي نظارت بر انتخابات آينده اظهاركرد: من معتقدم همه مسئوليت را به عهده دولت گذاشتن خلاف است.

وي در همين زمينه از نظارت استصوابي به شيوه‌اي كه اكنون اعمال مي‌شود انتقاد كرد و گفت: بنابراين دستگاههاي نظارتي بايد پاسخگو باشند.

خاتمي افزود: با ظرفيت‌هاي قانوني كانديداها مي‌توان با آموزش صحيح جوانان تحصيل‌كرده، نظارت بر انتخابات را به شدت افزايش داد تا اين ناظران چشم و گوش مردم و كانديداها باشند.

وي افزود: مساله مهم اين است كه برگزاركنندگان تا چه اندازه به راي و نظر مردم اهميت ‌دهند و مراجع عظام و بزرگان كشور هم بايد تذكر دهند كه وظيفه ديني و مهم برگزاركنندگان، برگزاري درست انتخابات است.

خاتمي ادامه داد: بنده مطمئن هستم دولت حسن نيت دارد، اما به دليل نبود كارشناسي دقيق و غلبه سليقه بر تدبير برخي مشكلات در عرصه‌هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي ايجاد شده است؛ بنابراين هر دولتي حاكم شد بايد به سه اصل آرمانهاي انقلاب و مردم، مصالح ملي و بهره‌گيري از كارشناسان كشور توجه كند.

وي در پاسخ به سوالي درباره چگونگي ارائه برنامه توسط كانديداهاي رياست‌جمهوري نيز گفت: رييس‌جمهور بايد تكليف خود را با مردم روشن كند. اولا بگويد من درون نظامي با محوريت رهبري هستم كه جايگاه مجلس و قوه قضاييه در آن مشخص است، بگوييد اختيارات رياست‌جمهوري چقدر است و چقدر مي‌تواند كار كند؟ و عمدتا رويكردها و اولويت‌هايش را بگويد.

خاتمي ادامه داد: برنامه‌هاي من در كميته‌هاي تخصصي در حال تدوين و نگارش است و اميدوارم تا پايان فروردين 88 به مردم ارائه شود.

خاتمي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه پرسيد چقدر براي مذاكره با آمريكا و دفاع از انرژي هسته‌اي اهميت قائل هستيد؟ گفت: مذاكره با آمريكا يك مساله است و سياست تنش‌زدايي مساله‌اي ديگر؛ بنابراين لازم نيست براي هركاري تهديدات را براي كشور بخريم و دشمني‌ها را افزايش دهيم.

وي با بيان اين‌كه «هيچ‌كس نگفته با آمريكا مذاكره نكنيم» خاطرنشان كرد: مذاكره به خودي خود اشكالي ندارد؛ اما در چارچوب سياست‌هاي كلي نظام؛ بنابراين نگوييد مذاكره، بلكه بگوييد آيا مي‌توانيم تهديدات آمريكا را كم كنيم؟ در حالي كه در زمان ما فقط تهديدات آمريكا بود و امروز اروپا هم ما را تهديد مي‌كند.

وي فعاليت در حوزه انرژي هسته‌اي را از افتخارات دولتش برشمرد و گفت: تمام دستاوردهاي كيفي امروز انرژي هسته‌اي متغلق به دولت اصلاحات است؛ هرچند همه دولت‌ها در آن نقش داشته‌اند.

رييس بنياد باران ادامه داد: با راهي كه ما رفتيم معتقد بوديم تا سال 84 مي‌شد همه كار را پيش برد. من حتي خدمت رهبري گفتم به دوستان بگوييم انرژي صلح‌آميز هسته‌اي حق مسلم ماست.

رييس‌جمهور سابق كشورمان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه « آيا از دريچه فرهنگ به اقتصاد هم نگاه خواهيد كرد؟» اظهار كرد: كسي كه از دريچه فرهنگ به سياست نگاه مي‌كند حتما از همين دريچه به اقتصاد هم نگاه مي‌كند، منتهي اولويت‌ها مهم است.

وي هم‌چنين با انتقاد از اوضاع اقتصادي گفت: هركس رييس‌جمهور شود بايد بداند تورم حداقل 10 درصد بيشتر از امسال خواهد بود.

خاتمي فوريت كشور را تامين اقتصادي دانست و گفت: اين امر به معني آن نيست كه به موضوع سياست بي‌توجه باشيم. بايد از منظر سياسي شرايط جذب سرمايه‌هاي خارجي را فراهم كنيم و در سياست خارجه تغيير رفتار دهيم و به نهادهاي مدني كه در راس آن بخش خصوصي است، توجه كنيم.

وي در پايان در پاسخ به سوالي گفت: شيرين‌ترين خاطره من اين است كه در آذرماه سال 83 چند دانشجو در دانشگاه تهران با تندي با رييس‌جمهور كشورشان حرف زدند؛ اما نگران برخورد و يا ستاره‌دارشدن نبودند.

***

رييس‌جمهور سابق كشورمان هم‌چنين صبح جمعه در جمع نخبگان و فرهيختگان شيراز با تاكيد بر تدبير مسوولان در جهت استفاده از فرصت‌ها و رفع تهديدها نسبت به «استضعاف‌گرايي خواندن» عدالت هشدار داد و بر لزوم خروج مردم از حالت استضعاف تاكيد كرد.

به گزارش ايسنا حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي در دومين روز از سفر خود به شيراز با تسليت سالروز شهادت امام حسن عسگري (عج) به حضرت بقيه‌الله الاعظم(عج) و جمع حاضر، نسبت به اين‌كه خداوند دل‌هاي همگان را به حقيقت وجود اين بزرگواران و آموزش‌هاي ارزنده‌ آن‌ها آشنا كند، اظهار اميدواري كرد و گفت: اميدوارم با الگو قرار دادن راه و منش آن بزرگواران بتوانيم راه درست را از نادرست تشخيص دهيم.

وي با يادآوري اين‌كه با شهادت امام حسن عسگري (ع) دوران غيبت امام عصر، آغاز مي‌شود و حجت خدا از عرصه حضور در جامعه كنار مي‌كشد و در پرده غيبت باقي مي‌ماند، به مسائل بنياديني كه غفلت از آنها سبب نابودي معرفت حقيقي و جايگزين شدن خرافات به جاي حقايق مي‌شود، اشاره و اظهاركرد: انقلاب و تلاش ما بيش از آن‌كه متوجه جهات ملموس زندگي باشد، متوجه حقايق متعالي بوده و هست كه در صورت تحقق آن‌ها، جهات ملموس زندگي نيز تحقق مي‌يابد.

خاتمي با تاكيد بر اين‌كه اوج سعادت و لذت از زندگي منحصر به بخش‌هاي مادي آن نيست، از ترس و غم به عنوان عواملي كه همه‌ي بدبختي‌ها ناشي از آن‌هاست ياد كرد و با مروري بر يكي از رواياتي كه از دوران اميرالمومنين(ع) به جا مانده و بر مبناي آن گفته مي‌شود در خلال يكي از جنگ‌ها، عده‌اي به فردي كه در آن مقطع مساله‌ خداشناسي را مطرح مي‌كرد، خرده گرفتند، اظهار كرد: حضرت در آن مقطع فرمودند حالا موقع اين حرف‌هاست.

خاتمي در ادامه‌ سخنانش از مهدويت به عنوان مكمل فلسفه‌ تاريخ هستي نام برد و يادآور شد: بدون مهدويت فلسفه‌ حيات، زندگي و تاريخ معنا ندارد.

رييس موسسه‌ بين‌المللي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، هم‌چنين با يادآوري اين‌كه براي اولين بار در سال 1998 بحث مهدويت را در سازمان ملل مطرح كردم، با استناد به جايگاه اعتقاد به مهدويت در اديان مختلف از مهدويت به عنوان پايان و لحظه‌ لذت‌بخش تاريخ ياد كرد كه به انسان‌ها شور و حركت مي‌دهد.

وي در ادامه‌ اظهاراتش با قرائت آيه‌اي از آيات قرآن كريم با اين مضمون كه « اراده‌ خداوند بر اين قرار گرفته كه مستضعفان ائمه‌ زمين باشند» اين مفهوم را به معني تمكن پيدا كردن آنها بر روي زمين معنا كرد و با انتقاد نسبت به اظهارات برخي كه بر مبناي آن، عدالت اجتماعي را توزيع فقر در جامعه معنا مي‌كنند، گفت: از نظر آن‌ها جامعه برخوردار جامعه‌ بدي است كه در آن انحراف اخلاقي وجود دارد و جامعه‌ فقير جامعه‌اي است كه مردم ايمان بيشتري دارند. به نوعي اين ديدگاه به سمت استضعاف‌گرايي گرايش دارد و بر مبناي آن اين‌طور تفسير مي‌شود كه هر كس كار صنعتي و توليدي مي‌كند بر او سخت‌گيري كنيم.

خاتمي هم‌چنين با تاكيد بر بر توسعه‌ صنعت و توليد در جهت آن‌كه مردم با عزت و احترام زندگي كنند، اظهاركرد: از طرفداري از مستضعفان حمايت مي‌كنم، اما بايد اين طرفداري به نحوي باشد كه آنها را از استضعاف بيرون بياوريم.

رييس‌جمهور سابق كشورمان، بار ديگر با استناد به آيات الهي كه مستضعفين را ائمه‌ي روي زمين معرفي كرده آن را مغاير با فقر و فاصله‌ طبقاتي دانست و وفور، فراواني ثروت و رفع تبعيض را در جهت تحقق اين آيات الهي لازم برشمرد.

وي در ادامه اظهاراتش بار ديگر به سالروز شهادت امام حسن عسگري (ع) كه همزمان با آغاز ولايت حضرت بقيه‌الله الاعظم(عج) است، اشاره و با اظهار اميدواري نسبت به اين‌كه هر چه زودتر دوران غيبت آن بزرگوار به پايان برسد، اظهار كرد: اميدوارم شاهد جهاني سرشار از برخورداري، امنيت و رفاه باشيم؛ جهاني كه نه در آن ترسي است و نه غمي.

رييس موسسه‌ بين‌المللي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، در ادامه اظهاراتش خطاب به مردم استان فارس اظهاركرد: دوست داشتم به يكايك شهرها و روستاها و بخش‌هاي استان بروم اما اين به مفهوم آن نيست كه به خاطر تقاضاي چيزي به اين استان آمده‌ام، حضورم به خاطر ارادتي است كه به مردم شيراز و استان فارس دارم و اميدوارم خداوند در طول عمرم اين توفيق را به من بدهد كه به يكايك شهرهاي اين استان بروم و به مردم عرض ارادت كنم.

خاتمي در ادامه با تاكيد بر اين‌كه « ما جامعه‌ي آزاد مي‌خواهيم و آزادي براي ما خيلي مهم است» به برخي اظهارات كه بر مبناي آن خواسته‌ او از آزادي را در كنار ولنگاري تعريف مي‌كنند، اشاره و تاكيد كرد: طرفداران آزادي ضد فاشيسم هستند.

رييس بنياد باران، با اشاره به اظهارات ديگري كه آزادي را هم رديف ليبراليسم تفسير مي‌كنند، ليبرال دموكراسي را پديده‌اي زاييده غرب كه از نظر فلسفي، تاريخي و شرايط موجود، متناسب با ايران نيست، تعريف كرد و گفت كه آزادي مورد نظرش با اين پديده زاييده غرب هيچ ارتباطي ندارد و از نظر وي ليبراليسم مردود است.

رييس‌جمهور سابق كشورمان، در عين حال آزادي مورد نظرش را آزادي‌اي كه به انسان اختيار تعيين سرنوشتش را مي‌دهد تفسير كرد و با استناد به تاكيدات امام (ره) بر خواست صد ساله مردم ايران در انقلاب اسلامي ايران در اين زمينه، كه در قانون اساسي تبلور يافته، اظهاركرد: بر اين مبنا هيچ قدرتي نمي‌تواند بر سر كار بيايد، مگر اين‌كه متكي به راي مردم باشد.

خاتمي در ادامه با نفي ولنگاري گفت: آزادي‌اي كه ما خواهان آن هستيم يعني مهار و محدود كردن قدرت تا دچار فساد نشود. اين‌ها از اصول پذيرفته‌شده‌ انقلاب است كه مورد تاكيد امام بوده و خواست صد ساله‌ ملت ايران نيز به شمار مي‌آيد.

رييس موسسه‌ بين‌المللي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، در ادامه‌ سخنانش با تاكيد بر اين‌كه « ما ايراني آزاد، آباد و داراي رفاه و پيشرفت مي‌خواهيم» افزود: متاسفانه از برخي فرصت‌ها استفاده نمي‌شود و اين فرصت‌ها به تهديد تبديل مي‌شود. ما ايراني آباد، آزاد و پيشرفته مي‌خواهيم كه در آن درگيري و فقر نباشد.

وي در ادامه با طرح اين پرسش كه « آيا الگوي من مسلمان ايراني واشنگتن، لندن يا پاريس است؟» اظهاركرد: ما دستاوردهاي بزرگ آن‌ها را مي‌خواهيم اما چيزهاي ديگري نيز مي‌خواهيم كه دنيا ندارد و آن اخلاق است.

رييس بنياد باران، در ادامه با تاكيد بر جايگاه اخلاق در دين اسلام و رسالت پيامبر عظيم‌الشان، از اخلاق به عنوان مولفه‌اي كه در كنار پيشرفت علمي و سياسي ايران بر آن تاكيد دارد نام برد.

خاتمي در ادامه با ضروري دانستن دفاع از حقوق ملت در كنار بستن راه‌هاي تهديد كشور، افزود: نبايد كاري كنيم كه هزينه كشور زياد شود. ما كشوري آزاد و آباد مي‌خواهيم اما مهمتر از آن جامعه‌ اخلاقي مي‌خواهيم كه در آن دروغ ارزش نباشد.

رييس‌جمهور سابق كشورمان، در ادامه با تاكيد بر اين‌كه نبايد به واسطه‌ي خدماتي كه به مردم ارائه مي‌دهيم به آنها منت بگذاريم يا آنان را تحقير كنيم، اظهاركرد: بدترين بداخلاقي اين است كه انسان تحقير شود. حفظ كرامت و عزت انسان‌ها يك ضرورت است و نبايد شرايط به نحوي باشد كه فرد براي گذران زندگي روزانه‌اش آبرويش را بدهد و دستش را جلوي دولت و غيردولت دراز كند.

وي در ادامه با انتقاد از اين‌كه شرايط به نحوي شود كه ميزان كمك‌گيرندگان از كميته‌ امداد و بهزيستي زياد شود، افزود: بايد براي جوانان كار ايجاد كرد و سرمايه‌گذاري شود.

رييس موسسه‌ بين‌المللي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، همچنين رعايت اخلاق در بين مسوولان و پرهيز آنان از دروغ گفتن را بسيار لازم برشمرد و با بيان اين‌كه به ميزان مسووليت فرد دروغ او نيز بزرگ‌تر و آثارش بدتر مي‌شود، يادآور شد: زماني كه دروغ معلوم شود نتيجه‌ي عكس خود را بجاي خواهد گذاشت و از آنجا كه حكومت ما با دين نسبت دارد، خداي نكرده ممكن است اين دروغ به دين نسبت داده شود كه بسيار خطرناك است.

به گزارش ايسنا، سيدمحمد خاتمي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اين‌كه « نبايد از بين رفتن فرصت‌ها ارزش‌هاي انقلابي و اسلامي به حساب بيايد» از مردم خواست از همه‌ كساني كه در عرصه‌ انتخابات حاضر مي‌شوند برنامه بخواهند و بگويند كه « ما نيازمند مسوولان اخلاقي هستيم و جامعه‌ اخلاقي مي‌خواهيم.»

رييس بنياد باران، در ادامه به تاسيس صندوق ذخيره ارزي اشاره كرد و با بيان اين‌كه « با وجود متمم‌هايي كه دولت براي برداشت پول از اين صندوق داشته بايد حدود 100 تا 120 ميليارد دلار اين صندوق موجودي داشته باشد» به وضعيت كسري بودجه‌ سال آينده اشاره كرد و يادآور شد: هر دولتي كه بيايد سال آينده و سال‌هاي آينده مشكل خواهد داشت تا روند به سويي برگردد كه مملكت اوضاعش بهتر شود.

وي هم‌چنين به ويژگي‌هاي استان فارس در بخش كشاورزي و مهار آب‌ها اشاره كرد و با اشاره به كارهايي كه در زمينه‌ سدسازي از دوره‌ سازندگي شروع شد، اظهاركرد: اين كار در دوران اصلاحات اوج گرفت.

خاتمي هم‌چنين با يادآوري اين‌كه در دوران هشت ساله‌ي رياست جمهوري‌اش هم نفت با قيمت زير 10 دلار و هم خشكسالي را تجربه كرده، افزود: با اين وجود افتخار داشتيم كه به همت هم‌ميهمانان‌مان در فارس و ديگر استان‌ها در توليد گندم خودكفا شويم و براي اولين بار بعد از انقلاب طراز كشاورزي كشور مثبت شد.

خاتمي در پايان اظهار اميدواري كرد كه با تدبير مسوولان از فرصت‌ها بيشتر استفاده و از تهديدها كاسته شود تا ايران به جايگاهي كه شايسته آن است برسد.

***

سفر سيدمحمد خاتمي به شيراز با حضور وي در منازل آيت‌الله سيد علي‌محمد دستغيب نماينده مجلس خبرگان رهبري و محمد بهمن‌بيگي بنيانگذار تعليمات عشايري در ايران پايان يافت.

به گزارش ايسنا، خاتمي صبح جمعه در منزل آيت‌الله دستغيب حاضر شد و آيت‌الله دستغيب خطاب به وي گفت: شما در برابر دشمنان‌تان نه تنها سكوت بلكه احسان كرده‌ايد كه اين شيوه‌ پيامبر است.

خاتمي نيز خطاب به وي با بيان اين‌كه وضعيت دوگانه‌ي فرهنگي در جامعه پديدار شده و در كنار فرهنگ رسمي فرهنگ غير رسمي داريم، از ظاهرسازي در جامعه انتقاد كرد و گفت: نه تنها من بلكه بسياري از دوستان معتقديم كه بايد وضع كشور بهتر از اين باشد.

خاتمي همچنين در پايان سفر دو روزه‌ خود به شيراز در منزل محمد بهمن‌بيگي بنيانگذار تعليمات عشايري در ايران حاضر شد.

در اين ديدار بنيان‌گذار تعليمات عشايري در ايران از انتخاباتي مطلوب به عنوان امري كه مي‌تواند دنيا را دگرگون كند ياد كرد.

خاتمي نيز در اين ديدار محمد بهمن‌بيگي را نه تنها افتخار ايل قشقايي، بلكه متعلق به فرهنگ و ادب ايران دانست كه باعث افتخار تاريخ و ادب ايران شده است.

خاتمي پس از حضور در منزل محمد بهمن‌بيگي شيراز را به مقصد ياسوج ترك كرد.

انتهاي پيام

جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن