واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سموم پرخطر در بخش كشاورزي حذف ميشود
رييس موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور گفت: حذف سموم پرخطر در بخش كشاورزي در صورت تامين اعتبار از سال آينده آغاز ميشود.
به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادي ايرنا به نقل از روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي،
"حسن عسگري" افزود: حذف سموم پرخطر براساس استانداردها و شاخصهاي بينالمللي انجام ميگيرد و سموم كم خطر، سموم گياهي، حشرهكشهاي بيولوژيك و روشهاي غير شيميايي جايگزين سموم پرخطر در بخش كشاورزي خواهد شد.
وي با بيان اينكه در زمان حاضر نزديك به 254 قلم سموم در كشور مجوز مصرف دارند، گفت: از ابتداي سال جاري، كارگروه تخصصي در قالب برنامه ساماندهي مصرف آفتكشها در كشور
كار بررسي و شناخت چالشهاي موجود در زمينه مصرف سموم در توليد محصولات كشاورزي را آغاز كرده است.
عسگري اضافه كرد: اين كارگروه، سموم كم خطر جهان را شناسايي و به بخش كشاورزي معرفي خواهد كرد.
اين مقام مسئول، اقدام دولت در حذف يارانه سموم و اختصاص آن به توسعه مبارزه بيولوژيكي و كنترل غيرشيميايي آفات را مهم ارزيابي كرد و اظهار داشت: با حذف يارانه و افزايش قيمت سموم، حدود 20 تا 30 درصد مصرف سموم در بخش كشاورزي كاهش يافته است.
به گفته عسگري، امسال از محل يارانه سموم، نزديك به 200 ميليارد ريال به سازمان حفظ نباتات كشور اختصاص يافته كه بخشي از آن صرف شبكه پيش آگاهي، آموزش كارشناسان نظام مهندسي و نهادههاي بيولوژيك و غيرشيميايي شده و در اختيار كشاورزان قرار داده ميشود.
وي در ادامه تقويت زيرساختها در تحقيقات گياه پزشكي را ضروري خواند و گفت: تقويت زيرساختها در تحقيقات گياه پزشكي نياز به اعتبار دارد كه در اين راستا و تخصيص بخشي از يارانه سموم، به زودي تفاهمنامهاي ميان موسسه تحقيقات گياه پزشكي و سازمان حفظ نباتات كشور منعقد ميشود.
رييس موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور، اعتبار مورد نياز اين موسسه از محل يارانه سموم براي تقويت زيرساختها را 20 تا 30 ميليارد ريال اعلام كرد و اذعان داشت: اين مبلغ در زمينه معرفي و توليد نهادههاي بيولوژيك و غيرشيميايي در داخل كشور، توسعه برنامه مديريت كنترل تلفيقي آفات و آموزش كاربردي و اثر بخش كشاورزان و كارشناسان در بخش خصوصي استفاده خواهد شد.
وي شناسايي و معرفي باقيمانده مجاز سم - محصول را از فعاليتهاي موسسه تحقيقات گياه پزشكي نام برد و گفت: در دولت نهم 160 مورد باقيمانده مجاز سم - محصول توسط اين موسسه تعيين شده است كه در مجموع تعداد باقيمانده مجاز سم - محصول در كشور به 270 مورد ميرسد و به زودي در قالب كتاب نيز منتشر ميشود.
وي معرفي باقيمانده مجاز سم - محصول را اقدامي در راستاي كسب اطلاعات و آگاهي كشاورزان از استانداردها در توليد محصولات سالم و همچنين حمايت از حقوق مصرف كنندگان محصولات كشاورزي عنوان كرد.
عسگري خاطرنشان كرد: در صورت تامين اعتبارات از محل يارانه سموم، تا پايان امسال 30 مورد باقيمانده مجاز سم - محصول نيز معرفي خواهد شد.
اقتصام ** 9134 ** 1558
شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]