واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: انتشار شماره 23 و 24 مجله فرهنگ وآهنگ
ماهنامه- همشهريآنلاين:
شمارههاي 23 و 24 مجله موسيقي فرهنگ و آهنگ با محوريت پرداخت به جشنواره موسيقي فجر، فرامرز پايور و اجراي اركستر اوكراين در تالار كشور منتشر شد.
در اين مجلد از فرهنگ و آهنگ و در پرونده نخست، زندگي و تاثيرگذاريهاي فرامرز پايور، موسيقيدان، آهنگساز و نوازنده برجسته سنتور اختصاص مورد بررسي قرار گرفته و، گفتوگوي منتشر نشدهاي از او به چاپ رسيده است. اين گفتوگو را در سال 1376 «ايرج برخوردار» به منظور پخش از راديو تهيه كرده كه تنها يك بار طي 4 برنامه در خرداد و تير همان سال در برنامه شبانگاهي راديو پخش شده است.
در اين گفتوگوي مفصل ده صفحهاي، فرامرز پايور در كنار ايراد نظرات خود پيرامون موسيقي ايراني، درباره شيوههاي آموزشي خود، نگرشهايش به آهنگسازي و همچنين افرادي همچون «ابوالحسن صبا»، «حسين تهراني» و «حبيب سماعي» سخن گفته است.
«مروري كوتاه بر فعاليتهاي فرامرز پايور» و « تحليل مكتب فرامرز پايور با نظريه هوش چندگانه» مطالب تحليلي پرونده فرامرز پايور را تشكيل دادهاند. در اين دو مطلب ضمن ارايه مرور كوتاهي به فعاليتها و تاثيرگذاريهاي اين موسيقيدان ايراني، نگرشي با ديدگاهي متفاوت به شيوه آموزش ايشان انجام شده است. گفتوگو با «حسن ناهيد»، نوازنده ني و از اعضاي گروه پايور پايانبخش اين پرونده است.
دومين پرونده مجله فرهنگ و آهنگ به برگزاري بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر اختصاص دارد. يادداشت كوتاهي با عنوان «فرصتها و محدوديتها» آغازگر مطالب اين پرونده است.
در ادامه اين پرونده گفتوگويي با «كامبيز روشنروان» دبير سهدوره اخير جشنواره موسيقي فجر به چاپ رسيده است. در اين مصاحبه، روشنروان با انتقاد از بسياري از سياستهاي دولتي در قبال موسيقي، موفقيت موسيقي و جشنواره را منوط به حل معضلات بنيادي و سوءتفاهمهاي مسوولان دولتي عنوان كرده است.[روشنروان از سه دهه تحولات موسيقي ايران ميگويد]
مطالبي پيرامون عملكرد دو اركستر ملي و سمفونيك تهران و همچنين مروري بر حضور محمدرضا لطفي در اين دوره از جشنواره ديگر مطالب اين بخش از مجله است.[مانده از شبهاي دورادور؛ نگاهي به كنسرت لطفي در جشنواره موسيقي فجر]
سومين پرونده اين مجلد از فرهنگ و آهنگ به اجراي آثار حسين عليزاده و محمدرضا درويشي توسط بخش زهي اركستر سمفونيك ناسيونال اكراين و نوازندگان ايراني اختصاص دارد.[نگاهي به اجراي قطعه كليدر محمدرضا درويشي]
در اين پرونده نقدهاي متفاوتي پيرامون اجرا و نگاهي به اجراهاي مختلف از قطعه نينوا به چاپ رسيده است. « خوانش غيرموسيقايي از زندگي حسين عليزاده و آثارش» عنوان آخرين مقاله اين پرونده است كه مروري دارد به تاثيرپذيريها و تاثيرگذاريهاي اجتماعي حسين عليزاده.[كليدر بيسرزمين و نينواي اكرايني]
ادامه مطالب اين شماره با متن سخنراني «احمدرضا احمدي» شاعر و نويسنده معاصر در مراسم بزرگداشت هشتادمين سالگرد تولد «كريم چمنآرا» اولين ناشر موسيقي ايران كه چندي پيش دارفاني را وداع گفت، آغاز ميشود.[درگذشت كريم چمنآراء پدر نشر موسيقيايران]
بخش نوعي نگاه فرهنگ و آهنگ اين بار نگاهي ويژهاي به كتابهاي تازه منتشر شده دارد و در آن كتاب «دستور دوتار» نوشته «سعيد طهرانيزاده» و همچنين كتاب «هشت گفتار درباره فلسفه موسيقي» به قلم «داريوش صفوت» نقد و بررسي شده است. نگاهي به چهارمين شماره از گاهنامه شنيداري «گوش» ديگر مقاله اين بخش از مجله را به خود اختصاص داده است. مطالبي با عناوين «درباره موسيقي اسپكترال» و «پيشرفت تكنولوژي ضبط صوت و تاثيرات آن بر موسيقي» ديگر مطالب اين مجلد از فرهنگ و آهنگ هستند.
در بخش مطالب دنبالهدار فرهنگ و آهنگ، هفتمين بخش از مجموعه مقالات «كاوشي در موسيقي كودك» منتشر شده است. اين مقاله گزارشي است از ديدگاه مربيان آموزش موسيقي به كودكان. دومين قسمت از مروري تاريخي بر پيوند موسيقي و سينما نيز در اين شماره به چاپ رسيده كه به حضور موسيقي در سينماي ناطق اختصاص دارد. سومين بخش پاورقي فرهنگ و آهنگ نيز به ادامه داستان «موسيقي مدرن و برخورد آهنگسازان ايراني» به چاپ رسيده است.
شمارههاي 23 و 24 مجله فرهنگ وآهنگ با قيمت 2000 تومان در دكههاي معتبر روزنامهفروشي و فروشگاههاي محصولات فرهنگي عرضه شده است.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]