واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رونمايي از كتاب 14جلدي سيره سياسي امام خميني/2
خبرگزاري فارس: معاون امور فرهنگي وزير ارشاد گفت: در رابطه با قيام 15 خرداد كه طليعه انقلاب است، در كشورمان اميدوارانه شايد بتوان گفت 200 عنوان كتاب منتشر شده اما با همين موضوع در روسيه 3 هزار و 700 كتاب منتشر و در كتابخانه كرملين موجود است.
به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، مراسم رونمايي از كتابهاي «سيره سياسي حضرت امام خميني (ره)»، «شاخصهاي راه امام در وصيتنامه سياسي الهي حضرت امام (ره)» و «فتنهگران و جنگ نرم عليه انقلاب اسلامي در نگاه حضرت امام خميني(ره)» از سوي موسسه فرهنگي هنري قدر ولايت صبح امروز در سراي اهل قلم با حضور بهمن دري، معاون فرهنگي وزير ارشاد، علي شجاعي صائين مديرعامل خانه كتاب، محمد حسني مديرعامل بنياد ادبيات داستاني و احمد عطايي مدير مسئول اين موسسه برگزار شد.
* حضور در جلسه به دليل بيعت با انتشار كتب ارزشي
بهمن دري معاون امور فرهنگي وزير ارشاد با اشاره به تأخير در ورود به مراسم رونمايي توضيح داد: براي اينكه اعلام بيعت با انتشار و نشر كتب ارزشي كنم خود را به اين جلسه رساندم، چرا كه دليل تأخيرم جلسات مهم روزانه بود.
وي به چند نكته در رابطه با فتنه اشاره و ابراز داشت: براي شناخت فتنه بايد كارهاي بسياري صورت گيرد، اين ميزان كار انجام شده و كتاب منتشره كم است چرا كه فتنه پيچيده و ظريف بوده و آثار هم بايد با ظرافت و پژوهش همراه باشد.
* نبايد با ديد سطحينگر به فتنه بنگريم
معاو فرهنگي وزير ارشاد با اشاره به اينكه نبايد در امر فتنه سطحينگر باشيم، اضافه كرد: اگر با ديد سطحينگر بنگريم بايد به تعداد آثار خلق شده حاضر در امر كتاب قانع باشيم، اما اگر قائل باشيم فتنه 88 نتيجه فعاليتهاي 30 ساله دشمن براي انحراف انقلاب است ميپذيريم كارهاي صورت گرفته ناچيز است و در عين حال حماسهاي كه در رويارويي فتنه حادث شد در برابر آن نيز كمكار بودهايم.
دري ضمن تأكيد بر اين مهم كه بايد فهم درست درباره فتنه داشته باشيم، ادامه داد: بايد در اين مسير و در راستاي فهم درست توطئههاي فتنهانگيز، قبل، حين و دوران انقلاب و پس از آن را بررسي كنيم و پس از اخذ شاخصها ارزيابي ارائه كنيم، اين مسير را بايد از دوران مشروطه آغاز كنيم، چرا كه اتفاقاتي كه در فتنه داشتيم در زمان مشروطه هم بعضي از آنها را شاهد بوديم.
* داستان نويسان، شاعران و هنرمندان در راستاي فتنه اثر توليد كنند
معاون فرهنگي وزير ارشاد درباره وظيفه داستاننويسها و شاعران و هنرمندان در اين راستا گفت: هنرمندان به ويژه داستاننويسان و شاعران بايد در اين راستا بيشتر فعاليت كنند چرا كه در اين حالت نسبتا كم كاري امروز رونمايي از 14 جلد سيره امام از سوي انتشارات ارزشي قدر ولايت جاي تشكر دارد.
وي با تأكيد بر اينكه به مؤلفههاي بررسي توطئههاي گذشته نميپردازم، اما به دو نكته اشاره ميكنم افزود: بايد در عرصه فرهنگ مكتوب كار شود، چرا كه تأثيرگذار خواهد بود، اما دو شاخصه، نشانههاي فتنه و شاخصهاي رويارويي با فتنه بايد احصاء شود و با در كنار هم قرار دادن اين دو موضوع بررسي كنيم كه از اين پس چه بايد كرد.
وي با اشاره به اينكه فتنه به دليل بحث تعارض ميان دو گروه نبود، شايد در اين جريان شعلهور شد، ادامه داد: بايد مؤلفههاي فتنه مورد تأكيد قرار گرفته و بررسي شود.
دري به برخي مؤلفهها در فتنه اشاره و يادآور شد: دوري از عقلانيت، نشر دروغ و اكاذيب ممزوج كردن حق و باطل جهل و احساساتگرايي انحطاط اخلاقي، تزلزل در ايمان از مؤلفههاي بارز در فتنه بود.
* عدم درك شرايط از سوي برخي افراد در كشور در زمان بروز غبار فتنه
دري با اشاره به فضاي غبارآلود دوران فتنه گفت: در اين فضاي غبارآلود عدم درك شرايط كشور از سوي برخي افراد مشاهده شد.
وي به نكته ديگر درباره تغيير در واقعيتها اشاره و تصريح كرد: نكته ديگر تغيير در واقعيتها است؛ چرا كه گاهي اين تغيير مبتني بر تحريف واقعيتها است، روزي در ايام فتنه نبود كه شاهد تحريف نباشيم، ميشود از زمان مشروطه تا به امروز براي هر توطئه چند مثال تأثيرگذار ذكر كرد.
معاون وزير ارشاد با اشاره به موضوع مقابله با فتنه اظهار داشت: فتنه بزرگ و پيچيده بود، اما در برابر آن حماسه 9 دي شكل گرفت به همان اندازه كه فتنه ظريف بود 9 دي بزرگ و يگانه بود.
* مولفههاي رويارويي با فتنه بايد مدنظر قرار گيرد
وي گفت: مؤلفههاي رويارويي با فتنه نيز بايد مد نظر قرار گيرد، عقلانيت، عدالت، بصيرت، آگاهي، روشنگري، حضور در صحنه (حضور به هنگام)، اخلاص از جمله موارد مورد تأكيد است.
وي ضمن اشاره به حضور مردم و برخي خواص در صحنه توضيح داد: همگان بايد آگاه باشند كه هر موضعگيري و حضوري در صحنه بايد به موقع باشد.
* برخي در رويارويي با فتنه داراي بن مايه اخلاص نبودند
وي درباره اخلاص ابراز داشت: برخي در رويارويي با فتنه داراي بنمايه اخلاص نبودند از اين رو به سرانجام هم نرسيدند.
وي گفت: بايد دشمن را بشناسيم چرا كه ممكن است دشمن در خانه، مسير راه و فعاليت ما باشد؛ شناخت دشمن ابزاري كليدي است كه برخي مؤلفهها را در دل خود دارد.
* بسياري افراد فتنه را همراهي كردند
دري با تأكيد بر اينكه در عرصه فتنه بسياري افراد همراهي كردند، افزود: بسياري افراد فتنه را همراهي كردند؛ اما چون بر اساس اصول نبود از لكوموتيو ما در ميانه راه پياده شدند.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره بحث شناخت دشمن متذكر شد: بحث فريب نخوردن از دشمن مهم است، چرا كه دشمن از هر ابزار فرهنگي، اجتماعي براي حضور كامل خود در صحنه استفاده ميكند، اسناد نشان ميدهد به جز پيروزي انقلاب كه كشور تا پيش از آن در اختيار آمريكا بود هيچ زماني چون ايام فتنه دشمن و پياده نظام آن در صحنه حضور نداشتند؛ ظهر عاشورا عملياتي از سوي فتنهگران داخل و خارج آغاز شد، كاردار انگليس در خيابان آزادي دبير اول ، دوم و سوم آنها در خيابان مطهري، هفتتير و قائممقام شخصا حضور داشتند كه فتنه را با 3 تلفن همراه هدايت ميكردند.
* دشمن را در هر لباس بايد شناخت
دري گفت: بايد شفاف روشنگري كرد، در شرايط بحراني بايد روشنگرانه و در عين حال دوپهلو صحبت نكرد؛ بسياري همراهان انقلاب با سخن دوپهلو به بحث ممزوج شدن كمك كردند اما بايد دشمن را در لباس دوست و دشمن شناخت.
وي درباره عاشورا و اينكه چرا فتنهگران ظهر عاشورا را انتخاب كردند، بيان كرد: در اين راستا حرف براي گفتن بسيار است، اما بهتر است درباره وفاداري به نظام سخن گفت؛ بسياري از افراد در فتنه همراهيهايي كردند اما اين همراهيها تداوم پيدا نكرد.
وي به برخي افراد توصيههايي در راستاي افراط و تفريط در حماسه 9 دي كرد و گفت: در برخي موارد اصحاب حماسه 9 دي ممكن است به افراط و تفريط كشيده شوند اما بايد توجه داشت حال كه فتنه را مختل و حماسه خلق كرديم بايد متعادل باشيم و با تلاش خود بدون آگاهي جدول دشمن را تكميل نكنيم.
* دور شدن ايران از فرهنگ عاشورا به تعبير دشمن با كار بر نويسندگان و وعاظ ممكن است
دري گفت: سينما، تئاتر و ساير ابزارها از كتاب مايه ميگيرند، اما دشمنان هزينههاي فراواني انجام دادند تا فرهنگ عاشورا را از بين ببرند، چرا كه تعبير دشمن اين بود كه اگر ميخواهيد عاشورا از فرهنگ ايران و تشيع دور شود بايد بر نويسندگان، مداحان و واعظان كار كرد.
دري با اشاره به اينكه بصيرت رمز پيروزي است، گفت: بايد بصيرت و روشنگري را در ناشران و نويسندگان تحقق بخشيد؛ اگر بخشي از اين مهم محقق شود در درازمدت از بسياري مشكلات مصون خواهيم ماند.
وي با اشاره به اينكه تعداد كتابهاي منتشره حاضر اندك هستند و بايد تلاش خود را افزونتر كنيم، گفت: ضمن تشكر از مؤسسه قدر ولايت بايد گفت در اين راستا كارهاي اندكي صورت گرفته، اما بسياري از نويسندگان ما كم كارند؛ زيرا در برابر حادثه عظيمي چون 9 دي اين آثار به حساب نميآيد اگر قرار است برخي نويسندگان، ناشران و اهل فرهنگ و قلم نمره قبولي بگيرند بايد به عرصه فرهنگي آمده و اقدامات خود را به رخ بكشند تا سال آينده شاهد آثار ارزشمندتري باشيم.
* آثار گسترده در قالب كتاب با موضوع حماسه 9 دي توليد شود
دري ادامه داد: اگر تماميت حماسه 9 دي را مشاهده كنيم درميابيم، بايد آثار گستردهاي با اين مضمون در قالب كتاب توليد شود.
وي با ابراز تأسف از عدم توجه نويسندگان داخلي و توجه برخي كشورها به اتفاقات دروني ايران گفت: در رابطه با قيام 15 خرداد كه طليعه انقلاب است، در كشورمان اميدوارانه شايد بتوان گفت 200 عنوان كتاب منتشر شده اما با همين موضوع در روسيه 3 هزار و 700 كتاب منتشر و در كتابخانه كرملين موجود است؛ حادثه ديگر كه در تاريخ كشورمان مهم تلقي ميشود قيام ميرزاكوچكخان است كه در اين رابطه شايد آثار داخلي ايران به تعداد انگشتان برسد، اما در همين موضوع روسيه، 5 هزار و 200 عنوان كتاب درباره ميرزاكوچكخان نگاشته و در كتابخانههاي آنها ارائه ميشود و اينجا اعلام ميكنم مطمئن باشيد درباره حماسه 9دي هم اينگونه خواهد بود.
* آثاري در قالب صوت و تصوير با موضوع 9 دي در انگلستان در حال انتشار است
وي گفت: بر اسا اطلاعات هم اكنون در راستاي حماسه 9 دي در كشور انگلستان آثاري در قالب صوت و تصوير در حال انتشار است.
دري اينگونه خاتمه داد: اگر تاريخ را به هنگام بدون تحريف ننويسيم ديگران براي ما مينويسند.
انتهاي پيام/و
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]