واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي: استانداردهاي آموزش نظام سلامت با نگاه اسلامي تدوين شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اين كه موضوع سلامت زماني عمومي ميشود كه تبديل به يك جان مايه فكري براي همه مردم جامعه شده باشد، تاكيد كرد: استانداردهاي آموزش نظام سلامت با نگاه اسلامي تدوين شود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدرضا مخبر دزفولي در مراسم دومين جشنواره ملي رسانههاي سلامت كه شب گذشته در سالنهاي همايش رازي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد، افزود: اگر جامعهاي از نعمت سلامت برخوردار نبوده و سلامت موضوع اصلي نباشد و همانند بخشهاي فرعي و حاشيهاي با آن رفتار شود، چگونه ميتوان اهداف تعيين شده در سند چشم انداز را محقق كرد؟ ناگزيريم به منظور جامه عمل پوشاندن به اهداف تعيين شده در اين سند، جامعه سالم را تعريف و محقق كنيم.
وي ادامه داد: اكنون و پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامي، صاحب نقشه علمي هستيم و بناست افقهاي جديدي پيش روي بشريت بگشاييم و امروز دانشمندان كشورمان صاحب اين توانمنديها هستند.
مخبر دزفولي با بيان اين كه در نقشه علم چند هدف بزرگ براي عرصه سلامت تعريف شده است عنوان كرد: اولين بار در كشور پس از انقلاب است كه سلامت ذيل موضوعات ديگر قرار نگرفته و در رديف 9 محور اصلي نقشه جامع علمي كشور به عنوان يكي از پايههاي اصلي مورد توجه قرار گرفته است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اين كه اگر قرار است سلامت در آينده كشور نقش كليدي ايفا كند، لازم است به عنوان يك موضوع همگاني چون «آموزش» مطرح شود، گفت: عنوان ميشود آموزش يك امر همگاني و واجب است، آيا سلامت نيز همگاني است؟ آيا ميشود چون «آموزش» با آن رفتار كرد؟ البته در نقشه جامع علمي كشور به اين موضوع توجه شده است.
مخبر دزفولي با اشاره به اين كه بايد آموزش در مقوله سلامت زبان عمومي پيدا كند، عنوان كرد: به عنوان مثال نميشود تب مالت را با زبان پزشكي به مردم آموزش داد. يك سوي اين قضيه آمادهسازي اذهان دانشآموزان توسط آموزش و پرورش و نهادهاي مرتبط و سمت ديگر آن متخصصان علم پزشكي هستند كه بايد مسايل مرتبط با سلامت را براي آموزش همگاني آماده كنند.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه اخيرا بندي تحت عنوان «تربيت حكيم» به آييننامه فرهنگستان علم پزشكي اضافه شده است، عنوان كرد: چگونه ميشود اين رابطه را ميان علم جديد پزشكي و طب با بنيانهاي فكري اسلامي و انساني خود برقرار كنيم؟ نگاه تقليدي و كليشهاي به پزشكي و حرف وابسته و حتي تحقيقات گروه پزشكي ممكن است راه را براي ما مشتبه كرده و به بيراهه بكشاند.
وي ادامه داد: موضوع «سلامت» و «رسانه»، ذيل موضوع «سلامت و آموزش» قرار دارد و موضوع سلامت و آموزش بخشي از نگاه ديني ما به مقولههاي تربيت، تعليم، نظم، پاكيزگي جسم، روح و ذهن است كه لازم است به مجموعه علم پزشكي كشور وارد شود و تا اين مسئله تحقق يابد نميتوان ادعا كرد كه مقوله سلامت همهگير شده است.
به گفته دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي موضوع سلامت زماني عمومي ميشود كه تبديل به يك جان مايه فكري براي همه مردم جامعه شده باشد.
وي در پايان تاكيد كرد: استانداردهاي آموزش نظام سلامت با نگاه اسلامي تدوين شود.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]