واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: يارانه نان و كالاهاي اساسي 10 درصد افزايش يافت
مخبر كميسيون تلفيق گفت: توجه به اقشار محروم از نكات مصوبات كميسيون تلفيق بوده به گونهاي كه يارانه نان و كالاهاي اساسي نسبت به سال گذشته با 10 درصد رشد به 6 هزار و 400 ميليارد تومان رسيده است.
مخبر كميسيون تلفيق در ادامه با اشاره به برخي ديگر از ويژگيهاي لايحه بودجه سال 88 اظهار داشت: يكي ديگر از مواردي كه در كميسيون تلفيق مورد توجه قرار گرفت احكامي بود كه براي تضمين اجراي مصوبات مجلس صادر شد. تضمينهائي كه اجراي مصوبات قانون بودجه به آنها نياز دارد.
وي افزود: در اين زمينه در بند 9 گزارش كميسيون آمده كه عدم وصول درآمدها بدون عذر قانوني و عدم رعايت مقررات به عنوان تصرف در بودجه عمومي تلقي شده و داراي مجازات كيفري است.
وي افزود: از ديگر موارد، توجه به محدوديتهاي اجرايي بود كه در زمان اجرا مديران با آنان مواجه ميشدند. بر اين اساس براي اعطاي قدرت مانور بيشتر به مديران احكامي در نظر گرفته شد كه از جمله آنها حداكثر 10 درصد از رديفهاي موجود قابليت جابهجايي داشته و يا درصدهايي براي مصارف خارج از شمول مديران در نظر گرفته شده است.
به گفته وي، توجه به سرمايه گذاري از ديگر نكات مصوبات كميسيون تلفيق بود. به عنوان مثال مصوبات مربوط به بيع متقابل يا فاينانس كه در بودجه سال گذشته آمده بود ولي دستگاهها موفق به جذب آنان نشده بودند ابقاء شده تا امكان پيگيري آنها جهت وصول به نتيجه و اخذ اعتبارات انجام شود.
مفتح افزود: به دولت و بانك مركزي اجازه استفاده از 6 ميليارد دلار فاينانس داده شد تا معادل 45 هزار ميليارد ريال آن براي اجراي طرحهاي غيردولتي وام ارزي اختصاص دهند. 3 ميليارددلار نيز براي سپرده گذاري در بانكهاي خارجي و عامل در خارج از كشور كه بانك مركزي براي اجراي طرحهاي غيردولتي مجوز داده شد.
به گفته وي، مجوز انتشار يك ونيم ميليارد يورو اوراق مشاركت ارزي براي اجراي طرحهاي اولويتدار در لايحه پيشنهادي تلفيق در كنار اعطاي مجوز بيست هزار ميليارد ريال اوراق مشاركت به شهرداريهاي كلانشهرها داده شد.
مخبر كميسيون تلفيق گفت: تبيين كامل رابطه مالي دولت و شركت ملي نفت از ديگر محورهاي مورد توجه اين كميسيون بود كه براي حفظ و ارتقاي توان توليد نفت، افزايش سرمايهگذاري و شفافيت گردش وجوه صورت گرفته است.
به گفته وي، ضمن تبيين شفاف رابطه دولت و شركت نفت سه درصد از درآمد نفت براي سرمايهگذاري و استخراج نفت و گاز ميدان گازي پارس جنوبي هزينه خواهد شد كه از اين محل 500 ميليون دلار صرف گازرساني به شهرها و 700 ميليارد ريال ديگر از محل منابع داخلي شركت نفت براي گازرساني به روستاها در نظر گرفته شده است.
به گفته مفتح، توجه به اجراي اصل 44 از ديگر محورهاي مورد توجه بوده به گونهاي كه در مصوبات تلفيق احكام مختلفي ديده شده كه در بند 9 به آن اشاره شده است. به عنوان مثال طرحهاي عمراني، نيمه تمام و آماده بهرهبرداري اعم از استاني و ملي بهداشتي و آموزشي اجازه داده شده با حفظ كاربري به صورت نقد و اقساط قابل واگذاري است.
مفتح گفت: بر اين اساس صددرصد وجوه حاصله به خزانه ريخته شده كه از آن محل 50 درصد براي تكميل طرحهاي مذكور و 50 درصد براي اعطاي تسهيلات به همان طرحها ديده شده است.
مخبر كميسيون تلفيق يادآور شد: در بند الحاقيه ماده 13 اجازه داده شده يك بيمارستان بعد از امتيازبندي انتخاب و به صورت امنايي اداره شود.
وي گفت: محور ديگر توجه به اجراي قانون مديريت خدمات كشوري بوده است. در اين زمينه علاوه بر لايحه دولت براي 50 هزار ميليارد تومان تأمين حقوق شاغلين و 4هزار ميليارد تومان براي حقوق بازنشستگان مواد قانوني ديگر نيز در نظر گرفته شده است.
به گفته وي، باتوجه به ماده 29 و 31 اين قانون حكم داده شده كه ظرف مدت 6 ماه دستگاهها نسبت به اصلاح و ارائه ساختارهاي جديد خود اقدام و آنها را به تأييد معاونت توسعه و منابع انساني رياست جمهوري اقدام نمايند.در اين زمينه براي برون سپاري خدمات نيز 4درصد اعتبارات اختصاص يافته است.
مفتح افزود: توجه به خشكسالي از ديگر موارد مطرح در مصوبات كميسيون تلفيق بوده كه بر اساس پيشبينيهاي سازمان هواشناسي كشور در خصوص خشكسالي سال آينده مقرر شد موادي از اعتبارات ماده 10 قانون تنظيم كه براي اين امر اختصاص يافته از يك به سه درصد افزايش يابد و آنچه از اين سه درصد حكم ندارد به مديريت خشكسالي اختصاص يابد.
مفتح يادآور شد: 1.2 ميليارد ريال براي تأمين فاينانس مربوط به جلوگيري از افت آبهاي زيرزميني در استانهاي فارس و كرمان به وزارت نيرو مجوز داده شد. در اين راستا 35 درصد اعتبارات ماده 10 قانون تنظيم به صندوق بيمه كشاورزان براي توسعه بيمه آنها اختصاص يافت.
به گفته وي، 3 درصد از اعتبارات ماده 10 قانون تنظيم به جمعيت هلال احمر اختصاص يافته است.
مفتح گفت: توجه به اقشار محروم از ديگر نكات مصوبات كميسيون تلفيق بوده به گونهاي كه يارانه نان و كالاهاي اساسي 6 هزار و 400 ميليارد تومان در نظر گرفته شده كه نسبت به سال 87 حدود 10 درصد رشد را نشان ميدهد.
به گفته و،ي با مكانيزمي كه ديده شده 25 هزار ميلياردتومان از سهام قابل عرضه به بورس در اختيار سازمان تأمين اجتماعي قرار ميگيرد تا بتواند از طريق آنها و تجهيز منابع خود حقوق بازنشستگان اين سازمان را حداقل به ميزان افزايش حقوق بازنشستگان مشمول قانون مديريت خدمات كشوري افزايش دهد.
مفتح يادآور شد: از ديگر مواد مورد توجه هدفمند كردن يارانهها بوده است كه در اين زمينه 20هزار ميليارد تومان از محل افزايش قيمتهاي حامل انرژي درآمدزايي در نظر گرفته شده كه 8 هزار و 500 ميليارد تومان آن براي مصارف بودجه و 11هزار و 500 ميليارد تومان براي بازتوزيع به اين اقشار مردم در نظر گرفته شده كه ضابطه آن در اختيار دولت است.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]