تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835319654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/به بهانه روز جهاني زن/منصوري:بدون كسب حقوق سياسي حقوق اجتماعي دست نيافتني استجوادزاده: قوانين تجاري ايران تفاوتي ميان زن و مرد نگذاشته است


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: /به بهانه روز جهاني زن/منصوري:بدون كسب حقوق سياسي حقوق اجتماعي دست نيافتني استجوادزاده: قوانين تجاري ايران تفاوتي ميان زن و مرد نگذاشته است


تهران- خبرگزاري كار ايران
"هشتم مارس سال 1875 زنان كارگر كارخانه‌‏هاي نساجي به وضعيت نامناسب دستمزد شرايط كار اعتراض نمودند، اين برخورد كه با برخورد تند پليس مواجه شد درنهايت موجب شد تا زنان با حقوق اجتماعي خود بيشتر آشنا شوند. در سال‌‏هاي بعد نيز در اين روز اعتراضات گسترده‌‏اي از سوي زنان شكل گرفت و در مارس سال 1908 كارگران زن بافنده خواستار ممنوع شدن كار كودكان و كسب حق راي شدند در نتيجه اين رويدادها موجب شد تا اين روز به عنوان نخستين روز ملي زنان انتخاب شود."

بدون كسب حقوق سياسي حقوق اجتماعي دست نيافتني‌‏است
آذر منصوري، معاون سياسي دبيركل حزب مشاركت در گفت‌‏وگو با "ايلنا" اظهار داشت:‌ از سال‌‏هاي پاياني قرن نوزدهم بحث تساوي ميان زن و مرد آغاز شد كه در اين بحث زنان خواستار همسان‌‏سازي حقوق سياسي و اجتماعي با مردان شدند و اين موضوع كه ابتدا در اروپا و آمريكا آغاز شده بود به تدريج به سراسر جهان گسترش يافت و زناني كه در ابتدا تنها به شرايط كار و دستمزد اعتراض داشتند در جريان مبارزات خود متوجه اين نكته شدند كه بدون كسب حقوق سياسي برابر با مردان قادر به كسب حقوق اجتماعي نخواهند بود.
وي افزود: معروف‌‏ترين رهبر اين نهضت سياسي زني به نام"اميلين پانكهرست" در سال 1889 بود كه جمعيتي را به منظور كسب حقوق برابر مردان فراهم آورده بود اين زن بارها در جريان مبارزات خود بازداشت شد و در سال 1912 در زندان توانست با اعتصاب غذا توجه افكار عمومي انگلستان را به خود كسب كند.
عضو شوراي مركزي حزب مشاركت تصريح كرد:‌ اين زن در سال 1914 پس از آزادي از زندان باحضور داوطلبانه در پشت جبهه جنگ جهاني‌‏اول توانست زمينه‌‏اي مساعدي را به منظور اعطاي حقوق سياسي زنان انگليس فراهم كند.
منصوري با اشاره به كسب حق راي زنان خاطر نشان‌‏كرد: زنان درحالي در 10 كشور صاحب حق راي شدند كه قبلاً‌ زنان از داشتن چنين اميتازي محروم بودند.
وي گفت: اولين كشوري كه به زنان تساوي حقوقي رسيدند، "زلاندونو" بود و پس از آن استراليا و فنلاند و نوروژ و دانمارك، شوروي، آلمان، اتريش، لهستان و .... به ترتيب قادر به كسب حق راي شدند.
وي با اشاره وضعيت كشورهاي ديگر در اين رابطه تاكيد كرد: به تعداد انگشتان دست هنوز كشورهايي هستند كه زنان آن از داشتن حق راي محروم هستند.
منصوري ايران را نيز از كشورهايي دانست كه قادر به كسب حق راي شدند و افزود:‌‏زنان ايراني در سال 1341 قادر به شركت در انتخابات شدند و در سال 1342 در انتخابات دوره بيست و يكم مجلس يك زن به مجلس وقت راه يافت.
معاون سياسي دبيركل حزب مشاركت با اشاره به تامين نشدن انتظارات حوزه زنان از انقلاب گفت: انتظارات بسياري هنوز تامين نشده است و با وجود پيشرفت‌‏هاي چشم‌‏گير زنان در حوزه‌‏هاي آموزش عالي و حضور زنان در فعاليت‌‏هاي صنفي، انتظارات مد نظر امام خميني (ره) تحقق نيافته است و بي‌‏شك روز جهاني زن فرصتي براي تحقق اين خواسته‌‏ها است و بي‌‏شك لازم است براي تحقق اين خواسته‌‏ها تلاش شود.
آغاز نهضت زنان با اعتصابات كارگري زنان بود
مهري جوادزاده كارآفرين بخش خصوصي نيز در اين رابطه به خبرنگار ايلنا گفت: هر چند كه آغاز اين نهضت با اعتصابات كارگري زنان آمريكايي بوده است،‌‏ اما در طي تاريخ تبديل به يك نهضت به منظور ايفاي حقوق زنان در تمامي نقاط جهان و دادن يك هويت جديد به آنان در اجتماعات شده است.
وي افزود: هنگامي كه سير تاريخي سرگذشت زن در ايران بررسي مي‌‏شود،‌‏ اين نكته مشاهده مي‌‏شود، همان‌‏طوركه در منظومه شيرين و فرهاد و شاهنامه آمده است زنان ايراني همواره از جايگاه خاصي برخوردار بوده‌‏اند و تنها طي يك دوره از حدود 800 سال پيش تا انقلاب مشروطه شاهد محو شدن نقش زنان بوده‌‏ايم.
در قوانين تجاري ايران نيز هيچ تبعيضي ميان زن و مرد وجود ندارد
اين كارآفرين در ادامه گفت: زنان ايراني از بسياري ديگر زنان اروپايي زودتر به حق راي دست يافتند و در قوانين تجاري ايران نيز هيچ تبعيضي ميان زن و مرد وجود ندارد و زنان كارگر ايراني هم‌‏رديف مردان كارگر ايراني هستند، اما اين نكته تنها از نظر قانون صحت دارد و آنچه كه جاي ايراد دارد عرف حاكم بر جامعه است زيرا از نظر عرف هنوز در بسياري از شهرهاي ايران اين حقوق براي زنان به رسميت شناخته نشده است.
وي تاكيد كرد:‌ در بخش خانواده طي يك مقايسه اجمالي ميان زنان مسلمان ايراني با زنان يهودي و مسيحي اين نكته روشن است كه وضعيت زنان مسلمان از نظر حقوقي كه اسلامي به آنان اعطا كرده است از بسياري ديگر اديان بهتر است.
اين كارآفرين دليل اين امر را مترقي بودن دين اسلام دانست و گفت: اما برداشت‌‏هاي مردانه در طول تاريخ باعث بوجود آمدن تبعيضات شده است كه راه‌‏حل آن تنها مطالعه و نگرش صحيح به تاريخ است.
هيچ‌‏كس قادر به تحميل شرايط كار به زنان نيست
وي گفت: در حال حاضر هيچ‌‏كس قادر به تحميل شرايط كار به زنان نيست و نمي‌‏توان خارج از آنچه كه قانون كار تعيين نموده است به او شرايطي را تحميل كرد.
جوادزاده افزود: اينكه دختران و زنان مجبور مي‌‏شوند از خير شرايط تعيين شده در قانون كار بگذرند و شرايط خارج از اين قانون را بپذيرند يك پديده اجتماعي خطرناك است.
اين كارآفرين گفت: اين به دليل آن است كه شرايط و فضاي كسب و كار وضعيتي دارد كه يا كارفرما قادر به پرداختن حقوق و مزايا بر اساس قانون كار نيست و يا ارگان حمايت‌‏گر و نظارت‌‏گري وجود ندارد كه در هر صورت اين موضوع باعث برهم‌‏خوردن عدم تعادل مي‌‏شود
جوادزاده افزود: ما مجبوريم همواره تلاش كنيم تا رفتارهاي تبعيض‌‏آميز كه مورد قبول مردان جامعه است را از بين ببريم و در غير اين صورت قوانين ايران در حد تبعيض باقي خواهند ماند.
پايان پيام

كد خبر: 478407

يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن