واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: عبدالله گل پس از ديدار با وزير خارجه آمريكا فردا به ايران مي آيد حمايت كلينتون از ميانجيگري تركيه بين ايران و آمريكا
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا كه روز گذشته براي ديدار با مقامات تركيه وارد آنكارا شده بود در يك گفتگوي اختصاصي با شبكه خبري " سي ان ان ترك " شركت كرد.به گزارش عصر ايران، وزير امور خارجه آمريكا در اين مصاحبه در پاسخ به سوالي درباره نظر واشنگتن درباره مواضع تركيه در جريان جنگ اخير 22 روزه در غزه بين حماس و اسراييل گفت:" ما از يك چيز مطمئنيم و آن اين است كه تركيه از صلح پشتيباني مي كند.اتحاديه عرب و گروه چهار جانبه صلح در خاورميانه (متشكل از آمريكا، روسيه، سازمان ملل و اتحاديه اروپا) بر ضرورت شناسايي موجوديت اسراييل از سوي حماس،دست برداشتن اين گروه از راه حل هاي خشونت آميز و احترام به تمامي توافقات طرف فلسطيني با اسراييل در گذشته تاكيد كرده است. با اين وصف آمريكا از هر راهي كه بشود با نزديكي به حماس اين گروه را از ايران جدا كرد، حمايت مي كند".اشاره كلينتون، به مواضع جانبدارانه حكومت اسلامگراي تركيه از فلسطين در برابر اسراييل بود كه در ماه هاي گذشته روابط آنكارا و تل آويو را متشنج ساخته تا جايي كه رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در اجلاس داووس در سوييس با آدمكش خواندن شيمون پرز به نشانه اعتراض نشست مشترك با رئيس دولت اسراييل را ترك كرد. هيلاري كلينتون در ادامه و در پاسخ به پرسش اين شبكه تلويزيوني درباره نظرش راجع به ميانجيگري تركيه بين ايران و آمريكا با حمايت از تلاش تركيه براي ايفاي نقش ميانجي گفت: " شايد شما بهتر از ما ايران را بشناسيد چرا كه بيش از 370 سال با اين كشور مرز مشترك داريد.از اين رو مساعي تركيه اگر بر رفتارهاي حكومت ايران تاثير گذار باشد ايالات متحده از اين تلاش ها حمايت مي كند".
عبدالله گل پس از ديدار با كلينتون فردا به ايران مي آيد
وزير امور خارجه آمريكا در جريان سفرش به تركيه با نخست وزير اين كشور ديدار كرد. به گزارش ايسنا، بر اساس بيانيه منتشره از سوي دفتر رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه، هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا و اردوغان در ديدار خود به بررسي مسايل مربوط به منطقه از جمله افغانستان و مبارزه با تروريسم پرداختند. كلينتون در اين سفر به بررسي اهميت ارتباطات غير مستقيم ميان سوريه و اسراييل و نيز ميانجيگري تركيه در اين باره تاكيد كرد و گفت: واشنگتن هنوز تصميمي درباره سفير جديدش در دمشق نگرفته است. هيلاري كلينتون هم چنين در اين سفر با عبدالله گل رئيس جمهور تركيه ديدار و به بررسي روابط دو جانبه، جنگ در افغانستان، عراق، مبارزه با تروريسم و اوضاع خاورميانه و برقراري صلح عادلانه و فراگير پرداخت. وي گفت: هدف از سفرم به تركيه همكاري مشترك ميان واشنگتن و آنكارا جهت برقراري صلح و ثبات در جهان است. كلينتون هم چنين از مقبره مصطفي كمال آتاتورك بنيانگذار سكولاريسم در تركيه ديدار كرد. از سوي ديگر عبدالله گل فردابه تهران مي آيد.رئيس جمهور تركيه سه شنبه به منظور شركت در دهمين اجلاس سران سازمان اكو به تهران سفر مي كند.به گزارش فارس، دهمين اجلاس سران سازمان همكاري اقتصادي (اكو) چهارشنبه 21 اسفندماه با حضور محمود احمدي نژاد، حامد كرزي، الهام علي اف، آصف علي زرداري، امام علي رحمان، عبدالله گل و قربانقلي بردي محمداف روساي جمهور ايران، افغانستان، آذربايجان، پاكستان، تاجيكستان، تركيه و تركمنستان برگزار مي شود. در اين اجلاس كريم ماسيموف نخست وزير قزاقستان، معاون نخست وزير قرقيزستان و رئيس مجلس سناي ازبكستان هم حضور خواهند داشت. «آصف علي زرداري» رئيس جمهور پاكستان نيز روز سه شنبه به منظور شركت در اين اجلاس به تهران سفر مي كند. حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه كشورمان ديروز در نشستي خبري از حضور امير قطر و رئيس جمهور عراق در دهمين اجلاس سران اكو در تهران خبر داد و افزود: نحوه برخورد سازمان اكو با بحران اقتصادي جهان از جمله مهمترين مباحث اصلي در اجلاس تهران است. هجدهمين اجلاس شوراي وزيران سازمان همكاري اقتصادي (اكو) نيز ساعت 30:9 فردا در محل دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت خارجه كشورمان آغاز به كار مي كند. علي باباجان وزير امور خارجه تركيه نيز امشب به منظور شركت در اجلاس شوراي وزيران به تهران سفر مي كند. اجلاس مقامات ارشد اين سازمان از ديروز شنبه به مدت دو روز در همين محل در حال برگزاري است كه پيش نويس دستور كار، موضوعات مربوط به هجدهمين اجلاس شوراي وزيران، موافقتنامه هاي اكو و... را براي اجلاس وزرا آماده مي كند. در حال حاضر رياست سازمان اكو با الهام علي اف است و با برگزاري اجلاس تهران اين رياست به احمدي نژاد محول مي شود.
تشديد تنش بين تركيه و رژيم صهيونيستي
يكي از كارشناسان مسائل راهبردي تركيه طي گزارشي به گسترش ابعاد تنش بين تركيه و رژيم صهيونيستي پرداخت و نوشت: در ارزيابي ماهيت روابط تركيه و اسرائيل نبايد به موضعگيري اردوغان در داووس بسنده كرد."ابراهيم كاراگول " يكي از كارشناسان مسائل راهبردي تركيه در مقاله اي كه در روزنامه "يني شفق " اين كشور به چاپ رسيد به گسترش ابعاد تنش بين تركيه و رژيم صهيونيستي پرداخت و نوشت: در ارزيابي ماهيت روابط تركيه و اسرائيل نبايد به موضعگيري اردوغان در داووس بسنده كرد. وي افزود: آنچه قطعي است، عدم همپوشاني منافع منطقه اي تركيه و اسرائيل بعد از اين تحولات است و قرائن نشان مي دهد كه در دوره پيش رو نيز اين منافع همپوشاني نخواهند داشت. كاراگول در ادامه تحليل خود چنين نوشت: از اين پس جدايي بين تركيه و اسرائيل رفته رفته عميق تر خواهد شد. تركيه تصميم دارد حمايتي كه از سال 1995 به اين طرف از اسرائيل نموده را متوقف سازد. از اين مرحله به بعد، روابط با اسرائيل بيش از پيش متعادل خواهد شد. اصولا راه اين دو بر سر ماجراي "تغيير ساختار خاورميانه " خيلي پيشتر از داووس از يكديگر جدا شده بود. در اين گزارش آمده است: شكست حصر اعراب با بهره گيري از تركيه يكي از مهم ترين مراحل استراتژي منطقه اي رژيم صهيونيستي است و تا حد زيادي هم در اين امر موفق عمل كرد. چونكه تركيه سال هاي متمادي خشم روز افزون عليه اسرائيل را مهار و خنثي كرد. اما از اين پس تركيه تصميم ندارد كه بار اسرائيل را بر دوش خود حمل كند. اصولا چنين ديدگاهي هم ندارد. در حال حاضر تركيه مهم ترين دشمنان اسرائيل را بعنوان دوست خود تلقي مي كند. بر اساس اين گزارش، به همين دليل است كه مي توان گفت اظهارات "آوي ميزراهي "، فرمانده نيروي زميني اسرائيل عليه اردوغان و تركيه و استفاده از مسئله قبرس، معضل كردها و نظريه ارامنه همانند گلوله هايي عليه تركيه، آن هم در يك نشست بين المللي كه كشورهاي زيادي در آن شركت كرده اند، ابعاد واقعي جدايي راه اين دو را به خوبي نشان داد. به همين دليل بود كه هم وزارت امور خارجه تركيه و هم ستاد مشترك اين كشور پاسخ تندي به اين اظهارات دادند. در حقيقت ميزراهي با اظهارات خود آنچه در ذهن اسرائيل نهفته بود را برملا ساخت. و اصولا به همين دليل بود كه اظهارات سخنگوي ارتش اسرائيل مبني بر اينكه بيانات ميزراهي ديدگاه شخصي وي بوده و به ما مربوط نمي شود، نتوانست اين واقعيت را كتمان كند. اين اولين بار است كه تركيه و اسرائيل تا اين درجه عليه يكديگر تند شده اند. پيشتر "بلنت اجويت " قتل عام جنين را قتل عام نژادي عليه فلسطينيان اعلام كرد. اردوغان هم ترور "شيخ احمد ياسين " را تروريسم دولتي خواند. اما براي اولين بار، نظاميان دو طرف چنين اظهارات تندي مبادله كردند. اين امر بسيار مهم بوده و نشانگر يك شكست جدي در روابط دو طرف است.
ايران از مهم ترين محورهاي سفر اوباما به تركيه است
منابع خبري تركيه گزارش دادند كه مذاكره درباره برنامه هسته اي ايران يكي از مهم ترين محورهاي سفر رئيس جمهوري آمريكا به تركيه است.به گزارش"ايلنا" به نقل از روزنامه زمان تودي، «باراك اوباما»، رئيس جمهوري آمريكا در يكي از نخستين سفرهاي خارجي خود براي پيشبرد روابط دوجانبه آنكارا و واشنگتن كه تحت تاثير حمله واشنگتن به عراق در سال 2003 ميلادي قرار گرفته بود، عازم تركيه مي شود.به نوشته اين روزنامه گفت وگو درباره وضعيت افغانستان و آنچه توقف برنامه هسته اي ايران ناميده شده است، از مهم ترين اهداف اين سفر هستند.اين در حالي است كه تركيه همواره از حق ايران براي دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي حمايت كرده است. اوباما در حالي در پايان سفر ماه آينده خود راهي كشور مسلمان تركيه مي شود كه اين نخستين گام چهل وچهارمين رئيس جمهوري آمريكا براي تحقق وعده نزديكي واشنگتن به جهان اسلام است.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]