واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اسداللهي خواستار شد:صنايع فرآوري سنگ در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون راه اندازي شود
صنايع فرآوري سنگ در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون راه اندازي شود
تايباد - خبرگزاري مهر: نماينده مردم تايباد، تربت جام و باخرز در مجلس شوراي اسلامي خواستار راه اندازي صنايع فرآوري سنگ در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، غلامرضا اسداللهي در جلسه بررسي مشكلات معادن تايباد فرمانداري اين شهر اظهاركرد: مناطق معدني خوبي در منطقه وجود دارد كه متاسفانه به دليل عدم وجود صنايع فرآوري توليدات آن به صورت خام از اين مناطق به ساير مناطق كشور ارسال مي شود و لازم است تا صنايع لازم بالادستي و پايين دستي در اين شهرستان ها راه اندازي شود.
وي افزود: اكثر مناطق معدني تايباد و تريت جام به ثبت رسيده و تعدادي ازمعادن به مناقصه واگذارشده است.
وي افزود : منطقه ما به لحاظ اقتصادي ضعيف است و يك جمعيت زيادي از تربت جام و تايباد به امر كشاورزي مشغول هستند كه كشاورزي هم به دليل خشكسالي هاي پي در پي وهزينه هاي بالاي توليد ديگر پاسخگوي نياز مردم نيست و به همين دليل شهرستان هاي تربت جام و تايباد و باخرز بالاترين رقم بيكاري را درسطح استان داراست.
دبيركميسيون اصل نود مجلس شوراي اسلامي افزود: بايستي تلاش شود تا پتانسيلي كه در منطقه تربت جام و تايباد و باخرز است به فعليت در آيد تا مردم از نظر اقتصادي تامين باشند.
اسداللهي گفت: در پشينه تاريخي تايباد كه مطالعه مي شود بيشتر معادني كه هم اكنون با شهرستان خواف مشترك است به نام تايباد است و لازم است طوري برنامه ريزي شود تا همانطوري كه اين معدن در خواف بهره برداري مي شود در تايباد هم همزمان اين كار انجام شود.
وي در دفاع از كارگراني كه در معادن تايباد وتربت جام و باخرز مشغول به كار هستند افزود: در مباحث بيمه و ساير حمايت هايي كه از طريق وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت مي شود بايد پيگيري شود تا كارگران به حق قانوني خود برسند وزندگي انان تامين شود.
نماينده مردم تايباد وتربت جام و باخرز افزود: بهترين شكل بهره برداري از اين معادن تعاوني هاي محلي است تا همه مردم از آن منتفع شوند.
نماينده مردم تايباد وتربت جام و باخرز افزود: درصورتي كه صنايع فراوري سنگ در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون راه اندازي شود علاوه بر فرآوري سنگ هاي استخراجي از معادن تايباد مي شود سنگ هاي خام كه براي فراوري از افغانستان براي فراوري به ساير نقاط كشور ارسال مي شود را پس از فراوري در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون مجددا به افغانستان ارسال شود.
معاون فرماندارشهرستان مرزي تايباد نيز دراين جلسه افزود: با تلاش هاي انجام شده از سوي دولت منطقه ويژه معدني كرات به تصويب رسيده است.
حسن باقري گفت: چهارده منطقه معدني سنگ در تايباد به ثبت رسيده و يكي از مباحث مهم بهره برداري از اين معادن سنگ ايجاد زيرساخت هاست كه نياز به اعتبار بيشتري دارد اگر چه كه مبلغ چهار ميليارد و 200ميليون تومان اعتبار اختصاص يافته ولي اين ناكافي است.
باقري افزود: ما سنگ را خام از تايباد به خارج ازشهرستان ارسال مي كنيم كه اگر شهرك فراوري سنگ در كرات راه اندازي شود زمينه اشتغال بسياري از بيكاران را فراهم خواهد ساخت و نيروهاي بومي اين شهرستان مجبور نخواهند شد كه براي امرار معاش خود به ساير مناطق كشور بروند.
وي گفت: در مبحث معادن سنگ آهن تايباد نيز بايد كار كارشناسي و بررسي هاي لازم انجام تا محدوده هاي معادن مشخص تا اين معادن با واگذاري به شركت هاي تعاوني استخراج شود.
باقري افزود: در صورتي كه سرمايه گزاران براي فراوري توليدات خام معادن ابراز تمايل كنند از مشوق هاي لازمي كه دولت براي مناطق شرق گذاشته است برخوردار خواهند شد.
وجيهه الله جعفري معاون امور معادن وصنايع وزير صنعت ومعدن وتجارت نيز افزود: يكي از مزيتهاي شهرستان تايباد وجود معادني با پتانسيل بالا در اين منطقه از كشوراست كه با بهره برداري از آن بسياري از بيكاران مشغول به كار خواهند شد كه روي اين اصل بايستي كار شود و اين فضا ايجاد تا همه مردم از منافع آن بهره مند شوند كه نيازمند اعتبار و پول لازم است.
وي درخصوص راه اندازي شهرك سنگ در تايباد افزود: تعداد چهارده معدن سنگ در تايباد هست اما شرايط منطقه باعث شده كه راه اندازي شهرك سنگ را از توجيه اقتصادي بيندازد زيرا سنگ گرانيت سخت بر است و هزينه هاي آن بالا است و مقرون به صرفه نيست.
جعفري شهرستان تايباد رابه لحاظ مناطق معدني قوي برشمرد و افزود : بايد با برگزاري جلساتي با حضور مسئولين مربوطه مشكل فعال سازي معادن درشهرستان تايباد بررسي و موانع و مشكلات آن رفع و راه حل هايي براي فراوري و بازار فروش آن پيدا كرده و براي راه اندازي زيرساخت هاي آن و ميزان بودجه مورد نياز نيز برنامه ريزي و اقدام و درضمن براي كمك به سرمايه گزاران اين بخش وكساني كه ايجاد اشتغال مي كنند حمايت هاي لازم به انجام رسد كه اگر اين حمايت ها انجام نشود منجر به تعطيلي معادن خواهد شد .وي درخصوص معادن بهره برداري ازمعادن مشترك با شهرستان خواف نيز گفت: به لحاظ معدني شهرستان هاي خواف و تايباد يكي است ودر كلان ان محدود هاي اهن به نام وزراتخانه است و مطالعه خواهيم كرد كه اگر امكان سرمايه گزاري باشد از سمت تايباد نيز اين معادن بهره برداري خواهد شد.
وي خواستار مطالعه و راه اندازي صنايع فراوري سنگ درمنطقه ويژه اقتصادي دوغارون شد.
بازديد از معادن روستاهاي رهنه وفرزنه وگمرك دوغارون از برنامه هاي ديگر سفر معاون وزير صنعت، معدن وتجارت ومديركل استان به شهرستان تايباد بود.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]