تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834561752




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سردار كمالي: فروش سربازي را فراموش كنيد/ قانون جديد نياز به اذن فرمانده كل قوا دارد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: سردار كمالي: فروش سربازي را فراموش كنيد/ قانون جديد نياز به اذن فرمانده كل قوا دارد
شهري - جام جم نوشت:


طرح اصلاح موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي مهر 88 در 84 ماده در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد، اما پس از آن شوراي نگهبان در 2 نوبت در آبان و اسفند 88 موضوع را بررسي و ايراداتي به آن وارد كرد؛ ايراداتي كه از سوي شوراي نگهبان بر اين قوانين وارد بود در 3 دسته ورود به اختيارات فرمانده كل قوا، بار مالي و ايراد شكلي آنها تعريف مي‌شد. بر اين اساس22 آبان امسال براي سومين بار مجلس درصدد اصلاح ايرادات مورد نظر شوراي نگهبان برآمد تا اين مصوبه بتواند پس از تاييد شوراي نگهبان به شكل قانون درآمده و به مرحله اجرا برسد. چندي پيش جزئيات تغييرات اين قانون نيز اعلام شد كه اغلب از سوي مشمولان و خانواده‌هاي آنها مورد پيگيري و سوال قرار مي‌گرفت. بر همين اساس سردار موسي كمالي، معاون انساني ستاد كل نيروهاي مسلح در خصوص جزئيات قانون جديد خدمت وظيفه عمومي و نكات حائز اهميت آن توضيح داده است.

با توجه به اين مساله‌ آيا در تغييرات جديد قانون نظام وظيفه واقعا سخت‌گيري‌هاي جديدي اعمال شده و لازم است كه خانواده‌ها نگران باشند؟

در قانون جديد براي كساني كه دوره سربازي را در زمان مورد نظر انجام مي‌دهند، سخت‌گيري‌اي صورت نگرفته است، اما براي كساني كه به قوانين احترام نمي‌گذارند، سخت‌گيري‌هايي اعمال شده كه به نظر عادلانه هم مي‌رسد.

و اين سخت‌گيري‌ها شامل چه مواردي مي‌شود؟

در بحث مشمولان غايب در حال حاضر، قوانين كمي ناعادلانه است. به اين ترتيب كه اگر فردي يك روز يا 10سال غيبت داشته باشد، ‌مجازاتش يكي است، اما در قانون جديد اين مساله متفاوت است و اگر كسي تا 3 ماه غيبت كند، تا 3 ماه اضافه خدمت دارد، اگر از 3 ماه تا يك سال غيبت كند، 6 ماه اضافه خدمت خواهد داشت و از يك‌سال بالاتر، ديگر سرباز فراري محسوب مي‌شود و علاوه بر مجازات غيبت به دادگاه معرفي و دادگاه مجازاتي علاوه بر مجازات موردنظر را تعيين خواهد كرد.

موارد ديگري از اين دست سخت‌گيري‌ها نيز وجود دارد؟

بله، در ماده 10 قانون خدمت وظيفه عمومي آمده بود به سرباز غايب، گواهينامه پايان دوره تحصيلي داده نمي‌شود يا سرباز غايب حق ادامه تحصيل و استخدام ندارد يا نمي‌تواند گواهينامه رانندگي بگيرد و موارد اين چنيني در نظر گرفته بوديم، حالا در قانون جديد مورد ديگري هم اضافه شده است كه براساس آن بانك‌ها حق ندارند به سربازان غايب وام بدهند يعني با اجراي قانون جديد براي ارائه وام از سوي بانك‌ها يكي از مدارك لازم وضعيت سربازي گيرنده وام است. علاوه بر اين دسته‌اي از افراد هستند كه غايب محسوب نمي‌شوند، اما درصدد هستند كه قانون را دور بزنند. براي اين افراد هم مجازات جديد در نظر گرفته شده است.

لطفا با مثال توضيح دهيد.

در واقع اين دست از افراد مي‌خواهند به قانون حيله بزنند. مثلا در حال حاضر فردي كه وارد مدرسه مي‌شود معمولا دوران اوليه تحصيلي را طي 12 سال مي‌گذراند و به 18 سالگي و سن سربازي مي‌رسد، اما برخي افراد سعي مي‌‌كنند دوران تحصيلي را طول بدهند تا مثلا پدرشان به 60 سالگي برسد و به هر حال بتوانند از يكي از موارد معافيت استفاده كنند، اما قانون جديد مي‌گويد همه بايد تا 20 سالگي دوران تحصيلي را تمام كرده و با ورود به 21 سالگي نسبت به وضعيت خدمت وظيفه اقدام كنند، درخصوص تحصيلات تكميلي هم دوره كارداني، بايد تا دو و نيم سال به پايان برسد. مگر در شرايط خاص كه در قانون به آن اشاره شده و قابل اغماض است و تا دو ترم به فرد مورد نظر فرصت ادامه تحصيل داده مي‌شود. در كارشناسي و كارشناسي ارشد هم به ترتيب 5 و 6 سال به فرد فرصت تحصيل داده مي شود و در غير اين صورت فرد مشمول، غايب محسوب مي‌شود. براي دوره دكتري و تخصص هم اين مدت به ترتيب 6 و 5 سال در نظر گرفته شده است. البته همه مواردي كه گفته شد در واقع بيشتر محدوديت و احترام به قانون محسوب مي‌شود و نمي‌توان اسمش را سختگيري گذاشت.

يكي از مواردي كه در قانون جديد نظام وظيفه اعمال شده، حذف معافيت تك‌پسري داراي پدر بالاي 60 سال است. اين مورد نگراني‌هايي را ايجاد كرده است، نظر شما چيست؟

ببينيد يكي از اهداف ما در اصلاح قانون نظام وظيفه درنظر گرفتن عدالت بود تا قوانين عادلانه، منطقي و عقلايي اجرا شود. در اين معافيت نيز مسائلي وجود داشت مثلا پدري كه سنش 59 سال و 11 ماه و 25 روز بود و تك‌فرزند ذكورش در سن سربازي قرار مي‌گرفت، نمي‌توانست از اين معافيت بهره ببرد. از طرفي شرايط استفاده از اين معافيت براي مشمولي كه داراي پدر متمولي كه صاحب چند كارخانه بود و در سلامت كامل به سر مي‌برد با مشمولي كه پدري مريض و ناتوان داشت، يكسان محاسبه مي‌شد و هر دو معاف مي‌شدند، اما در قانون جديد تصميم گرفته شد تا به شكلي عادلانه هر پدري كه نيازمند مراقبت باشد و توانايي لازم براي اداره امور خود را ندارد، يگانه فرزند ذكورش بتواند از سربازي معاف شود. بر اين اساس هر پدري در هر سني با توجه به شرايط جسمي و روحي اگر توانايي انجام امور زندگي‌اش را ندارد و دچار بيماري و مشكلي است، مي‌تواند از اين قانون استفاده كند و به اين ترتيب اين قانون، عادلانه‌تر و منطقي‌تر به نظر مي‌رسد. پس خانواده‌ها نگران اين موضوع نباشند و بدانند كه در صورت تاييد كميسيون پزشكي اگر مشخص شود پدري نيازمند كمك است، براساس قانون، يگانه فرزند ذكور بالاي 18 سال‌‌شان از سربازي معاف مي‌شود.

يكي ديگر از موارد قابل توجه قانون جديد بحث معافيت دو و سه‌ برادري است كه ظاهرا معافيت دو برادري نه در قانون فعلي و نه در قانون جديد اعمال نشده و نخواهد شد، اما درخصوص قانون معافيت سه برادري تغييراتي صورت گرفته است، توضيح مي‌دهيد؟

سالانه با توجه به مواليد ذكوري كه آماده سربازي هستند و نياز كشور به سرباز، درخصوص به‌كارگيري مشمولان، تصميماتي گرفته و مشخص مي‌شود چقدر نيروي سرباز مازاد وجود دارد يا چقدر با كمبود مواجه هستيم.

در چند سال اخير، خصوصا در متولدين دهه 60 و بالا، تعداد سربازان به نسبت نياز كشور بيشتر بود، بر اين اساس دو نگاه به اين مساله وجود داشت، نگاهي كه در برخي از نمايندگان مجلس بود و گرايش به فروش سربازي داشتند كه نگاه غيرعقلايي و مادي‌گرايانه بود و ستاد كل نيروهاي مسلح نيز با اين نگاه موافق نبوده و نيست، اما در نگاه ستاد در واقع تصميم بر اين بود كه به كساني كه نياز به توجه خاص دارند و از سوي خود يا خانواده‌شان خدمتي از پيش ارائه شده باشد، مورد معافيت قرار گيرند. بر اين اساس براي افراد تحت پوشش كميته امداد، خانواده شهدا، رزمندگان، ايثارگران، جانبازان و نخبگان تسهيلاتي براي معافيت فراهم شد و تصميمي در همين راستا گرفته شد در خانواده‌هايي كه 3 فرزندشان خدمت سربازي را انجام داده‌اند، يكي از فرزندان از خدمت سربازي معاف شود. در زماني كه بررسي طرح اصلاح قانون نظام وظيفه در مجلس شوراي اسلامي مورد بحث بود، نمايندگان مجلس پيشنهاد دادند كه قانون دو برادري هم مورد بررسي قرار گيرد كه از سوي ستاد كل نيروهاي مسلح مورد تاييد قرار نگرفت، چراكه پيش‌بيني مي‌شد در صورت اجراي قانون دو برادري با مشكلاتي درخصوص كمبود سرباز مواجه شده و مثلا مجبور به افزايش مدت سربازي شويم. در نهايت شوراي نگهبان نيز نظر ستاد كل نيروهاي مسلح را پذيرفت و مجلس اعلام كرد تصميم‌گيري در مورد معافيت دو برادري به ستاد كل نيروهاي مسلح واگذار شود و ستاد كل نيز موضوع را بررسي و اعلام كرد كه فعلا معافيت دو برادري قابل اجرا نيست و پيش‌بيني مي‌شود حداقل تا10 سال آينده نيز قابل اجرا نخواهد بود.

درخصوص اجراي قانون سه برادري چطور؟

براساس قانون فعلي، مهلت اجراي قانون سه برادري تا پايان سال 90 است كه معمولا در ماه‌هاي دي و بهمن بررسي‌هايي از سوي ستاد كل نيروهاي مسلح انجام مي‌شود و در نهايت اسفند مشخص مي‌شود كه اجـراي قانون سه برادري تداوم خواهد داشت يا خير.

پيش‌بيني شما در اين خصوص چيست؟

پيش‌بيني بنده اين است كه اين قانون همچنان اجرا خواهد شد.

هرچند اين سوال براي شما تكراري به نظر مي‌رسد، اما هنوز بسياري درخصوص بحث فروش سربازي سوال مي‌كنند و حتي اميدوارند كه دوباره بحث فروش سربازي از سر‌گرفته شود. نظر شما چيست؟

درخصوص فروش سربازي يك تفكر ارزشي وجود دارد كه معتقد است تفاوتي بين افراد پولدار و غيرپولدار نيست و قوانين تدوين شده درخصوص نظام وظيفه نيز بايد قوانين ارزشي باشد و فرقي بين طبقات مختلف جامعه قائل نشود. زماني كه فروش سربازي اجرا مي‌شد، برخي از افراد جامعه مجبور شدند براي تهيه پول، وسيله نقليه يا منزل خود را بفروشند و مشكلات زيادي به همراه داشت. بنابراين پرونده فروش سربازي كلا بسته شد و اين بحث كاملا منتفي است و هيچ‌كس منتظر فروش سربازي نباشد.

شرايط خريد سربازي براي مشمولان خارج از كشور چطور است؟

افراد ساكن در خارج از كشور زماني در شمول مقررات خريد خدمت قرار مي‌گيرند كه قبل از تاريخ 29 اسفند سال 82 از كشور خارج شده باشند و نيز حداقل 2 سال در خارج از كشور اقامت و سكونت داشته باشند.

ناگفته نماند كه حضور غيرمستمر كمتر از 9 ماه در خارج از كشور جزو اقامت و سكونت در خارج از كشور محسوب نمي‌شود و سكونت 2 ساله فرد در خارج از كشور بايد پس از 13 سالگي او باشد. زمان اجراي اين معافيت تا پايان سال 1390 بوده و مبلغي كه براي صدور اين معافيت در نظر گرفته شده 100 ميليون ريال است.

قانون جديد نظام وظيفه كي اجرايي خواهد شد؟
قوانين عادي، معمولا تا 15روز بعد از وصول ابلاغ رئيس‌جمهور اجرايي مي‌شوند، اما درخصوص قوانين نيروهاي مسلح از آنجا كه منوط به اذن فرمانده كل قواست، بايد منتظر دستور معظم له باشيم. براين اساس پيش‌بيني مي‌شود تا اواخر دي ماه بخش‌هايي از اين قانون كه صراحت دارد و نياز به آيين‌نامه اجرايي ندارد، به مرحله اجرا برسد.

47301

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن