واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اختلال هراس شبانه و عوامل بروز آن
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
اختلال هراس شبانه ممكن است باعث شود كه كودك شما با فرياد و در حالي كه به شدت عرق كرده از خواب بپرد و احتمالا شما تصور ميكنيد كه كودكتان كابوس بدي ديده است اما در واقع فرزند شما به اختلال هراس شبانه مبتلا است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، كارشناسان موسسه پزشكي «نمورس» در آمريكا تاكيد دارند كه اختلال هراس شبانه با كابوس ديدن فرق دارد. اولين تفاوت اين است كه كودكي كه دچار هراس شبانه شده كاملا بيدار نميشود و تلاش براي بيدار كردن وي نيز به جايي نميرسد. به علاوه هراس شبانه ميتواند براي بيمار خطرناك هم باشد چرا كه ممكن است طي آن به خود يا اطرافيانش صدمه بزند.
در اين حالت كودك در حالي كه در خواب عميق است از جاي خود برميخيزد، اما به طور كامل بيدار نميشود و معمولا به ياد نميآورد كه چه چيزي موجب وحشت ناگهاني وي شده است.
به گزارش سايت اينترنتي هلت مي آپ، اين كارشناسان ميگويند: اختلال هراس شبانه يك مشكل نادر است و فقط 3 تا 6 درصد از كودكان را مبتلا ميسازد. به گفته متخصصان مهمترين عواملي كه ميتوانند موجب بروز اين اختلال در كودك شوند عبارتند از:
- اگر يكي از اعضاي خانواده به اين اختلال مبتلال باشد.
- اگر سيستم اعصاب مركزي كودك نابالغ باشد و به طور كامل رشد نكرده باشد.
- اگر كودك دچار خستگي مفرط يا استرس شديد شده باشد.
- اكر كودك به تازگي از يك داروي جديد استفاده كرده باشد.
به گزارش ايسنا، هراس شبانه از اختلالات خواب محسوب ميشود و در حيطه دانش «روانشناسي خواب» مورد بررسي و مطالعه قرار ميگيرد. شخص مبتلا به هراس شبانه با ترس شديد از خواب برمي خيزد در حالي كه هنوز خواب است. اين بيدار شدن معمولا با نفس نفس زدن، ناله و فرياد همراه است. اغلب زماني كه فردي دچار اين حالت ميشود، بيدار كردنش غيرممكن است و غالبا شخص بدون اينكه بيدار شود، مجددا به خواب ميرود. به علاوه هراسهاي شبانه به ندرت از طرف فرد مبتلا به ياد آورده ميشوند.
هراس شبانه بيشتر در بين كودكان و به ويژه دختران بين دو تا شش سال رايج است. در بين بزرگسالان نيز زنان بيشتر به اين اختلال مبتلا ميشوند.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 536]