محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831249273
اعلام روز ملي عراق با خروج اشغالگران آمريكا / علت و هزينه هاي اشغال / تلاش آمريكا براي بازگشت به عراق / موضع ايران
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اعلام روز ملي عراق با خروج اشغالگران آمريكا / علت و هزينه هاي اشغال / تلاش آمريكا براي بازگشت به عراق / موضع ايران
نخست وزير عراق، دهم ديماه (سي و يكم دسامبر) را به مناسبت خروج نيروهاي اشغالگر آمريكايي از اين كشور، "روز ملي عراق" ناميد.
نخست وزير عراق سي و يكم دسامبر را به مناسبت خروج نيروهاي اشغالگر آمريكايي، روز ملي عراق ناميد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبكه العالم، "نوري مالكي" ظهر امروز در مراسمي به مناسبت خروج نيروهاي اشغالگر آمريكايي از عراق در سالن "الشعب" در مركز بغداد گفت: "اين روز را كه مصادف با خروج همه نيروهاي آمريكايي است، روز ملي عراق اعلام مي كنم".مالكي با تبريك به همه عراقي ها، تأكيد كرد كه امروز بامداد روزي جديد براي عراق است كه همه مردم اين كشور در آن سهيم هستند. مالكي خاطرنشان كرد: مردم عراق امروز مي توانند در همه نقاط آن پرچم اين كشور را بالا ببرند و زير پرچم عراق متحد شوند.مالكي با تأكيد بر وظيفه مردم عراق براي حفظ حاكميت و امنيت اين كشور، گفت: عراق آزاد شد، و اكنون مردم عراق بر اين كشور حاكمند.
واشنگتن پست
هزينه جنگ عراق بيش از جنگ جهاني دوم بوده است
يك روزنامه آمريكايي با اشاره به جنگ بيهوده آمريكا در عراق در گزارشي تصريح كرد كه هزينههاي ناشي از جنگ عراق بيش از هزينههاي جنگ جهاني دوم بوده است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آمريكايي واشنگتنپست به قلم "جسيكا متيوس"، هماكنون كه ارتش آمريكا خاك عراق را ترك كرده است، مردم آمريكا متحمل هزينههاي اين جنگ ۹ ساله شدند، جنگي كه نزديك به ۴ هزار و ۵۰۰ تن از نظاميان آمريكايي در آن كشته و بيش از ۳۳ هزار نفر ديگر نيز زخمي شدند و هزينههاي مستقيم و بدون واسطه ۱ تريليون دلاري براي آمريكا در برداشت.
بر اساس اين گزارش، با در نظر گرفتن هزينههاي اين جنگ ۹ ساله در عراق و هزينههاي طولاني مدت براي مراقبت و درمان كهنهسربازان و زخميهاي اين جنگ و همچنين جايگزين كردن تسليحات و تجهيزات نظامي ميتوان نتيجه گرفت كه هزينه جنگ آمريكا در عراق احتمالاً بيشتر از هزينه جنگ جهاني دوم است.
خسارت ديگري كه جنگ عراق براي آمريكا در برداشت ، از دست دادن مكانيسم تقويت توافقنامههاي منع گسترش تسليحات هستهاي بوده است و حتي عامه مردم هرگز اين مسئله را متوجه نخواهند شد كه "جرج بوش" رئيسجمهور سابق آمريكا به چه دليل و اصلا چه زماني اين تصميم اشتباه و غمانگيز حمله به عراق را اتخاذ كرد.
بر اساس اين گزارش، "پل اونيل" وزير خزانهداري سابق آمريكا اعلام كرده است كه موضوع سرنگوني صدام حسين درست ۱۰ روز پس از آغاز به كار بوش در نشستي مورد بحث قرار گرفت و اين مسئله درست ۸ ماه قبل از حمله ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ مورد بررسي قرار گرفت و در ميان دلايلي كه در آن جلسات مطرح شد تا آمريكا بهانهاي براي حمله به عراق داشته باشد، تنها صدام حسين به ساخت سلاحهاي كشتار جمعي متهم شد و دولت وقت آمريكا تلاش كرد تا از اين بهانه براي آماده كردن اذهان مردم كشورش براي حمله به عراق استفاده كند.
واشنگتن پست ادامه داد كه موضوعاتي از جمله انتقام از حمله عراق به بوش پدر، دسترسي آمريكا به نفت خاورميانه و گسترش دموكراسي در منطقه خاورميانه قبل از حمله به عراق بررسي شد تا دولت وقت آمريكا بتواند بهانهاي براي حمله به عراق پيدا كند و ذهن مردم آمريكا را براي اين حمله آماده كند اما هماكنون اين امر واضح و روشن شده است كه سرويسهاي اطلاعات ملي آمريكا كاملا اشتباه كردند و رئيسجمهوري آمريكا با استفاده از بزرگنمايي و اغراق و با استفاده از اطلاعات خام و نادرست به عراق حمله كرد.
آمريكا با ميلياردها دلار تسليحات به عراق بازميگردد
به گزارش نيويورك تايمز، دولت "باراك اوباما" در حال آماده كردن مقدمات فروش 11 ميليارد دلار سلاح به عراق است.
اين تسليحات شامل جنگنده و تانك است و به نوشته رسانه هاي آمريكايي با هدف نوسازي و افزايش توانايي ارتش عراق به اين كشور فروخته مي شوند.اين در حالي است كه از روز گذشته شايعاتي در ارتباط با مستهلك بودن تسليحاتي كه قرار است آمريكا در اختيار عراق قرار دهد منتشر شده است.نكته اي كه در اين بين جالب توجه است آن كه در گزارش هاي رسانه هاي غربي آمده، به همراه اين تسليحات مربياني نيز جهت آموزش نيروهاي عراقي به بغداد اعزام مي شوند.پيش از آغاز طرح خروج نظاميان آمريكايي ار عراق، اغلب كارشناس در اين موضوع اشتراك نظر داشتند كه آمريكا به هر نحو ممكن بخشي از نظاميان خود را در عراق نگاه مي دارد كه موضوع مربي و آموزش نظاميان عراقي يكي از اين راه هاست.
علاوه بر اين موضوع، نكته ديگري كه از گزارش هاي رسانه هاي غربي در ارتباط با اين موضوع قابل برداشت است و آن اينكه واشنگتن مانور زيادي بر روي تنش هاي اخير بوجود آمده ميان گروه هاي مختلف عراقي مي دهد و حتي "جيمز جفري" سفير آمريكا درعراق نسبت به فروش تسليحات در شرايط فعلي ابراز نگراني كرده است.
بر همين اساس احتمال آن وجود دارد كه آمريكا براي فروش اين تجهيزات به عراق شروطي را براي بغداد تعيين كند.
بهانه تراشي آمريكا براي ادامه مداخله گري در عراق
كارشناسان سياسي معتقدند كه افزايش تنش در عراق سبب خواهد شد تا آمريكا به بهانه تهديد ناامني در اين كشور، دخالت خود در عراق را ادامه دهند.
"هادي جلو مرعي"، رييس مركز آزادي هاي مطبوعات عراق در گفتگو با شبكه خبري العام هدف جو بايدن معاون رييس جمهور آمريكا از سفر خود به عراق را فشار بر دولت اين كشور براي پذيرش حضور دايمي نيروهاي واشنگتن و دور زدن مخالفت بغداد با اعطاي مصونيت سياسي به نيروهاي آمريكايي دانست.
به گفته وي بايدن آماده برهم زدن اوضاع عراق است، زيرا نگران است كه عراق از زمره طرح هاي واشنگتن خارج شود. از سوي ديگر برخي از كارشناسان معتقدند؛ مقام هاي آمريكايي درصدند تا همزمان با خروج نظاميان خود از خاك عراق، اين كشور را ناامن نشان دهند و در تلاش اند تا اين اختلال و ناآرامي به وجود آمده در عراق را ناشي از نبود نيروهاي نظامي در عراق القاء كنند.
پيشتر نيز "موفق الربيعي" دبير سابق سازمان امنيت ملي عراق در خصوص خروج نيروهاي نظامي آمريكايي از عراق اعلام كرده بود؛ آمريكايي ها به تعداد نيروهاي نظامي شان در عراق، در قالب شركت هاي امنيتي مانند "بلك واتر" مزدور استخدام كرده اند. وجود سفارت خانه آمريكايي با 30 هزار كارمند در عراق نيز از ديگر اسناد ادامه دخالت و حضور آمريكا در اين كشور محسوب مي شود. اين در حالي است كه "جي كارني" سخنگوي كاخ سفيد در ژستي بي طرفانه از نگراني واشنگتن از تحولات اخير در عراق و نيز اتهام طارق الهاشمي خبر داد.
وي در ادامه اظهارات خود به مداخله در مسايل بغداد اذعان كرد و گفت: ما رابطه مستقيم خود را با عراق در بخش هاي مختلف از جمله روابط اقتصادي ادامه خواهيم داد و پايان جنگ در عراق به منزله پايان رابطه ميان واشنگتن و بغداد نيست. همچنين بر اساس حمايت صريح كاخ سفيد بدون توجه به اعتراف محافظان هاشمي به دست داشتن در اقدامات تروريستي و نيز انتقاد از صدور حكم بازداشت وي، احتمال حمايت نيروهاي اشغالگر از تروريست ها تقويت مي شود.
بازي آمريكا با كارت الهاشمي
بهانه اي براي ادامه مداخله جويي در عراق
صدور حكم دستگيري طارق الهاشمي، حمايت آمريكايي ها از وي و انفجار هاي تروريستي در اين كشور همزمان با خروج نظاميان آمريكايي از شواهدي هستند كه تحليلگران سياسي آن ها را بهانه هايي براي ادامه اشغالگري آمريكايي ها در عراق مي دانند.
دادگاه عالي عراق حكم جلب "طارق الهاشمي" معاون اول رييس جمهور اين كشور را در بيست و هفتم آذرماه به اتهام دست داشتن در عمليات تروريستي و همكاري با گروه هاي تكفيري، صادر كرد.
وي متهم است كه در انفجار چندي پيش پارلمان عراق كه باعث زخمي شدن تعداي از نمايندگان شد، نقش داشته و حكم دستگيري وي به همين علت صادر شدە است. حكم دستگيري وي را دو قاضي سني و دو قاضي شيعه عراقي امضا كردند.
همچنين الهاشمي در اظهارات خود تلويحا به وقوع چنين جرايمي اذعان كرده است. طارق الهاشمي كه تحت تعقيب دستگاه قضايي عراق است چندي است به منطقه كردستان در شمال عراق گريخته است، چند نفر از محافظان وي در جريان بازجويي ها به دست داشتن در اقدامات تروريستي از جمله انفجار در ميان عزاداران حسيني در روز عاشورا اعتراف كرده اند.
نكته قابل توجه در خصوص مساله الهاشمي، همزماني صدور حكم بازداشت وي با انفجارهاي متعدد در عراق و تنها چندي پس از خروج نيروهاي نظامي آمريكا از خاك اين كشور و نيز حمايت صريح كاخ سفيد از وي است.
تحليلگران و كارشناسان سياسي وقايع مطرح شده را دست آويزي براي آمريكايي به منظور ادامه مداخله در مسايل عراق به رغم خروج مي دانند.
سود آمريكا از وقوع جنگ قومي مذهبي
شبكه خبري العالم به نقل از "عباس الموسوي" نويسنده و تحليلگر سياسي عراق نوشت: پناه بردن طارق الهاشمي معاون رييس جمهور عراق كه متهم به دست داشتن در اقدامات تروريستي است، به كردستان عراق ممكن است باعث خشم و تحريك گروه هاي قومي و مذهبي ديگر در عراق شود.
به گفته كارشناسان سياسي؛ بدون شك اختلاف افكني ميان اقوام و مذاهب و آتش افروزي در ميان تعصبات شيعي و سني در عراق از سياست هاي مهم آمريكايي ها پس از خروج از عراق، براي ايجاد بي ثباتي در اين كشور خواهد بود.
حمايت آمريكا از طارق الهاشمي
به گفته تحليلگران سياسي؛ در قضيه الهاشمي نيز آمريكا در تلاش است تا با كمك وي سناريوي خود را مبني بر تضعيف دولت مالكي به اجرا درآورد. زيرا مالكي از مخالفان اصلي باقي ماندن سربازان آمريكايي بود.
اين نكته در اظهارات طارق الهاشمي نبز مشهود است. وي ضمن رد اتهام خود در گفتگو با روزنامه الرياض گفت: زماني كه آمريكايي هاي در عراق حضور داشتند نوري المالكي شجاعت كافي براي به جريان انداختن اين پرونده و يا ايجاد بحران سياسي را نداشت.
جو بايدن معاون رييس جمهور آمريكا از مالكي خواست تا با رهبران گروه هاي سياسي عراقي نشستي را برگزار كند و در واقع در قضيه طارق الهاشمي كوتاه بيايد.
همچنين روزنامه كويتي الراي، گزارش داد كه مسئولان ارشد دولت آمريكا به صورت جدي مساله جانشيني ابراهيم الجعفري، رييس ائتلاف اتحاد ملي را به جاي نوري المالكي، نخستوزير دولت عراق بررسي ميكنند. اگرچه گزارش اين روزنامه با فضاي سياسي عراق همخواني ندارد.
بر اساس گزارش اين روزنامه؛ مسئولان بلندپايه دولت آمريكا معتقدند كه رفتار المالكي آنها را ناراحت كرده و نبايد مساله طارق الهاشمي را سياسي كند بلكه دادگاه فدرال بايد از سيستم قضايي منطقه كردستان عراق بخواهد تا الهاشمي را تحويل دهد، اما وقتي كه المالكي خواهان تحويل دادن الهاشمي ميشود اين بدان معناست كه مساله سياسي شده است.
واكنش مقام هاي عراقي
نوري المالكي نخست وزير عراق در نشست خبري خود اعلام كرد: عراق در امور و مسايل داخلي هيچ كشوري دخالت نمي كند و در عين حال به بيگانگان نيز اجازه دخالت در امور داخلي خود را نمي دهد. آمريكا اجازه دخالت در مسايل سياسي و امنيتي عراق را ندارد.
همچنين نوري المالكي در پاسخ به درخواست جو بايدن مبني بر ناديده گرفتن قضيه الهاشمي گفت: دولت بغداد در زمينه پرونده امنيتي اين كشور نه مي تواند مدارا كند و نه در باره آن وارد مذاكره مي شود.
همچنين با پناهندگي طارق الهاشمي به كردستان عراق، مالكي از مسوولان اين منطقه خواست "طارق الهاشمي" معاون اول رييس جمهوري اين كشور را به مسوولان قضايي در بغداد تحويل دهند.
بر اساس گزارش ها حضور معاون اول رييس جمهوري عراق در منطقه كردستان عراق در حالي است كه بر اساس حكم دادگاه عالي اين كشور؛ نيروهاي امنيتي عراق در هر منطقه اي در اين كشور به دستگيري معاون اول رييس جمهوري عراق و تحويل وي به مقامات قضايي، موظف هستند.
به نظر مي رسد اشغالگري آمريكايي ها در عراق عليرغم خروج نيروهاي نظامي اين كشور به پايان نرسيده است و از اين پس نيز بايد منتظر بهانه تراشي هاي جديد واشنگتن به منظور دخالت در امور سياسي بغداد بود.
سفير ايران در بغداد در گفتوگو با فارس خواستار شد:
خودداري گروههاي عراقي از تصميمات شتابزدهاي كه به تجزيه عراق ميانجامد
سفير ايران در بغداد با اشاره به پرونده الهاشمي، به گروههاي عراقي توصيه كرد كه با يكديگر مذاكره كرده و به تفاهم دست يابند و از اقداماتي كه منجر به تجزيه عراق ميشود، پرهيز كنند.
حسن داناييفر سفير ايران در بغداد در گفتوگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس در خصوص تحولات اخير عراق در پي حضور طارق الهاشمي در كردستان عراق، وضعيت فعلي اين كشور را بحراني دانست كه از موضوع اقامه دعوي قضايي در مورد الهاشمي شروع شد.
وي افزود: سيستم قضايي عراق اعلام كرده كه گزارشاتي مبني بر دخالتهاي هاشمي در نا امنيهاي عراق به دست آورده است و هاشمي نيز به جاي اينكه موضوع را از طريق قضايي دنبال كند، تشخيص داد كه بغداد را ترك كند و در دادگاه قضايي حاضر نشود.
سفير ايران در بغداد سفر الهاشمي به كردستان را موجب ايجاد دو نگاه متفاوت در روند سياسي عراق خواند و افزود: گروهي اعلام كردند اين موضوع سياسي است و جريان مالكي قصد دارد از طريق سيستم قضايي تسويه حساب سياسي كند كه جريان العراقيه جزو اين گروه است. در مقابل جريان دولت قانون بر اين عقيده است كه اين يك پرونده عادي قضايي بوده و الهاشمي بايد در دادگاه حاضر شود تا دادگاه تشكيل و به اقداماتش رسيدگي كند.
وي در خصوص موضع جمهوري اسلامي ايران در مورد تحولات اخير عراق نيز گفت: به اعتقاد ما مواضع قضايي و سياسي نبايد با يكديگر تداخل داشته باشند و در مسائل سياسي، مسئولان گروهها و جريانات بايد با هم تفاهم كنند، اما نبايد به دليل مسائل سياسي از پروندههاي قضايي عبور كرد.
داناييفر به گروههاي عراقي توصيه كرد كه با يكديگر مذاكره كرده و به تفاهم دست يابند و از اقداماتي كه منجر به تجزيه عراق ميشود، پرهيز كنند.وي ادامه داد: گروههاي عراقي از تصميمات شتابزده و عجولانه پرهيز كنند و عراق را به سمت آرامش بيشتر، تفاهم و سازندگي پيش ببرند.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
-
گوناگون
پربازدیدترینها