واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: وزير صنايع : توليد در كشور وضعيت خوبي دارد صنعتگران : صنايع در وضعيت دشواري بسر مي برند
وزير صنايع و معادن گفت : در كارگروهي با حضور وزيران اقتصادي و توليدي بسته حمايتي 15 محوري براي حمايت از بخش توليد و صنعت تدوين شده است كه به زودي تصويب خواهد شد.
علي اكبر محرابيان در سومين نشست پايش و پيگيري سياست هالي كلي اصل 44 در اتاق بازرگاني ايران افزود : بر اساس اين بسته حمايتي توليدكنندگان در زمينه هاي نقدينگي ماليات و بيمه تامين اجتماعي حمايت و جزئيات ان بعد از تصويب تبيين خواهد شد.
وي با اشاره به بحران اقتصاد جهاني گفت : از ابتداي سال گذشته ميلادي با افزايش بدهي مشتريان اين بحران در آمريكا و غرب وارد مرحله جديدي شد و حدود 33 هزار ميليارد دلار از ارزش بورس هاي غربي و وابسته از دست رفت .
وزير صنايع افزود : مجموع تصميم هايي كه تاكنون براي حمايت از شركتهاي غربي گرفته شده كمتر از 3 هزار ميليارد دلار و كمتر از 10 درصد كاهش ارزش بورس هاي دنياست .
وي وضع توليد و صنعت كشورمان را در مقايسه با بحران جهاني مطلوب و قابل دفاع ارزيابي كرد و گفت : توليد كشور نسبت به برنامه تدوين شده وضع خوبي دارد.
محرابيان افزود : بر اساس گزارش موسسه بين المللي فولاد توليد فولاد در 118 كشور 24 درصد كاهش اما در ايران 19 درصد افزايش داشته است .
وي با بيان اينكه در بخش هايي كاهش توليد داريم كه البته ناشي از آثار بحران غرب نيست گفت : به طور مثال به دليل خشكسالي و نداشتن قدرت خريد كشاورزان توليد تراكتورسازي كاهش يافت و حذف يارانه شوينده ها موجب كاهش توليد شد كه ارتباطي به بحران مالي جهاني ندارد.
به گزارش واحد مركزي خبر وزير صنايع و معادن تاكيد كرد : با تمام مشكلاتي كه در بخش صنعت و توليد مطرح مي شود سال خوبي را پشت سر گذاشتيم .
محرابيان با اشاره به رشد سرمايه گذاري صنعتي در برنامه هاي توسعه گفت : رشد سرمايه گذاري در برنامه دوم نسبت به برنامه اول 53 درصددر برنامه سوم 36 درصد و در برنامه چهارم 246 درصد است .
وي با بيان اينكه موانع توليد را مي توان با سه اقدام حذف كرد گفت : توجه به بازارهاي داخلي آماده كردن بسته حمايتي و كنار گذاشتن سياسي بازي مي تواند اين موانع را برطرف كند.
محرابيان گفت : اگر دائما فضاي بحران را با ادبيات خاصي تبليغ كنيم به جايي نخواهيم رسيد.
وي گفت : 100 هزار واحد پروانه دار و 450 هزار واحد بدون پروانه در كشور فعاليت دارند اگر 500 واحد هم بحران زده شوند نمي توان گفت كشور را بحران گرفته است .
محرابيان افزود : براي نمونه جهت شناسايي واحدهاي توليدي بحران زده استان اصفهان گروهي اعزام شد اما حتي چند مورد انگشت شمار هم واحد توليدي بحران زده شناسايي نشد.
محرابيان در پايان با تصريح بر اينكه با ادبيات خاص نمي توان كشور را دچار بحران كرد گفت : بايد با تصميم گيري منطقي بخش توليد را تقويت كنيم .
فعالان بخش خصوصي نيز در اين نشست ضرورت رفع مشكلات بخش توليد را خواستار شدند.
رئيس اتاق ايران گفت : بهره گيري از ظرفيت اتاق بازرگاني ايران و تشكل هاي بخش خصوصي دولت فرآيند پيگيري اصل 44 جهت دريافت بازخورد از بخش خصوصي كمك مي كند.
رئيس اتاق ايران ضرورت توجه كارشناسي براي تدوين بودجه 88 را خواستار شد و گفت : درآمدهاي مالياتي در نظر گرفته شده در لايحه بودجه بايد مورد تجديد نظر قرار گيرد.
به اعتقاد نهاونديان بحران جهاني بر روي تغيير سرمايه گذاري كشورها به سمت برخي مناطق و كشورهاي جهان تاثير گذاشته است و بايد ايران نيز در اين جهت به طور جدي گام بردارد.
رئيس كميسيون اصل 44 اتاق تهران نيز تدوين بسته حمايتي با هدف رساندن صنعت كشور به وضعيت مطلوب و واگذاري هاي مناسب را با محوريت وزارت صنايع خواستار شد.
مهدي جارياني شرايط و موقعيت واگذاري ها را از مهمترين عناصر تاثيرگذاري در اجراي موفق اصل 44 عنوان كرد و گفت : صنايع كشور در شرايط دشواري به سر مي برند و بايد از آنها حمايت كرد.
اين فعال بخش خصوصي اتخاذ سياست شناور نرخ ارز براي فعال شدن صادارت افزايش اعتبارات و تسهيلات مديريت زمان در واگذاري ها و حمايت را موجب بهبود وضعيت توليد در شرايط حال كشور دانست .
جارياني در ادامه واردات ارزان ركود در بخش ساختمان تورم و اتخاد سياست هاي انقباضي
از سوي سيستم بانكي را موجب آسيب پذيري صنايع در داخل كشور دانست .
به گفته وي تحريم چند مرحله اي عليه ايران بحران اقتصادي جهاني عدم تغيير نرخ سود تسهيلات داخلي علي رغم نرخ بهره جهاني از ديگر مسائلي است كه براي واحدهاي توليدي مشكلات بسياري را فراهم مي كند.
بهزاد صادقي رئيس كميسيون صنايع اتاق ايران معتقد است : عدم توجه به فرهنگ خصوصي سازي احتمال بروز مشكلات بسياري را در واگذاري ها ايجاد مي كند.
وي با تشريح مشكلات بخش توليد به اهتمام ويژه 20 كشور براي تدوين بسته حمايتي از توليد اشاره كرد اين در حالي است كه ايران به طور جدي به اين موضوع نپرداخته است .
به گفته صادقي بانك صنعت و معدن از فعاليت هاي اصلي خود دور مي شود و به جاي ارائه تسهيلات به بخش توليد به ساير بخش ها توجه مي كند.
وي در ادامه مشخص شدن طرح استمهال بدهي ها را كه در حال حاضر در مجلس در حال بررسي است خواستار شد.
يك عضو هيات نمايندگان اتاق ايران به اظهارات يكي از مديران وزارت صنايع در خصوص 25 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري در بخش صنايع در دولت نهم اشاره كرد و جمله خود را با اين پرسش ادامه داد : آيا واقعا به اين ميزان سرمايه گذاري نيز شده است .
ابراهيم حميلي وضعيت نرخ ارز كمبود نقدينگي ماليات بر ارزش افزوده بيمه و قانون كار را از جمله مشكلات بخش توليد در زمان حاضر عنوان كرد.
به گفته وي هم اكنون 65 شركت توليدكننده شمش و روي با مشكلات بسياري مواجه هستند و رفع اين مسايل را از وزير صنايع خواستار شدند.
رئيس كميسيون انرژي اتاق ايران مي گويد : انرژي از جنس سرمايه بوده و اگر انرژي مصرفي به سرمايه تبديل نشود كشور در مسير حركت به جايگاه نخست در خاورميانه در سال 1404 موفقيت چنداني نخواهد داشت .
« علي شمس اردكاني » گفت : هم اكنون بخش صنعت روزانه 30 ميليون مترمكعب گاز مصرف مي كند و به ازاي هر متر مكعب حدود 25 تومان ماليات مي پردازد .
وي مدعي شده اين در حالي است كه روزانه 400 ميليون مترمكعب گاز در كشور هدرسوزي
مي شود و اگر هر مترمكعب هفت سنت محاسبه گردد ارزش آن سالانه 10 ميليارد دلار مي گردد كه بايد نسبت به سرمايه گذاري در اين بخش اقدام كرد.
به گفته وي بخش عمده اي از هدرسوزي گاز در مصارف منازل قرار گرفته است .
شمس اردكاني با بيان اينكه كشور در صنعت سيمان فولاد و شيشه از مزيت نسبي مطلق برخوردار است افرود : اگر اين صنايع براي بازارهاي صادراتي مورد حمايت قرار گيرند. بازار داخلي نيز توسط محصولات ديگر كشورها تصاحب مي شود.
وي در عين حال گفت : در شرايطي كه كشور هنوز عضو سازمان جهاني تجارت نشده است ضرورتي ندارد در اين خصوص ضررهايي را متحمل شود.
مخالف افزايش نرخ سود بانكي هستم
در حاشيه اين نشست وزير صنايع و معادن با اعلام مخالفت خود با موضوع افزايش نرخ سود بانكي در سال آينده درباره مذاكره وزارت بازرگاني با خودروسازان براي كاهش قيمت پاسخ قانع كننده اي ارائه نكرد.
علي اكبر محرابيان در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشي درباره مذاكره وزارت بازرگاني با خودروسازان براي كاهش قيمت خودرو در ابتدا گفت : من جلسه دارم و بايد بروم .
وي در ادامه در پي اصرار خبرنگاران به اين صورت پاسخ داد : وزارت بازرگاني با خودروسازان مذاكره كند!
وزير صنايع و معادن درخصوص تعيين نرخ سود بانكي براي سال 88 كل كشور گفت : بسته سياستي ـ نظارتي بانك مركزي امسال تحت تاثير شرايط اقتصادي جهان و عوامل موثر بر آن در داخل كشور در حال تصويب است كه اين بانك نظراتي را ارائه كرده كه در جاي خود قابل احترام است .
محرابيان افزود : تمام اعضاي اقتصادي دولت بر روي نرخ سود بانكي سال آتي بحثهايي را انجام مي دهند و طبيعتا با دفاعي كه در بخش توليد و صنعت صورت مي پذيرد نرخ سود تعيين خواهد شد.
وي تصريح كرد : مشخصا سهم تسهيلات بخش صنعت نسبت به سال گذشته رشد خوبي را داشته است و در بخش سود بانكي نيز متناسب با دو نوع تسيهلاتي كه به صنعتگران ارائه مي شود سودهاي متفاوتي پيشنهاد شده كه در حال بحث است اماطبيعتا من مخالف افزايش نرخ سود هستم .
محرابيان خاطرنشان كرد : يكي از روشهاي حمايت از توليد افزايش تعرفه ها است . در تيم اقتصادي دولت هيچ گاه اختلاف نظري در خصوص تعرفه ها وجود ندارد و وزراي دولت نهم كه يك سري وظايف عمومي و اختصاصي به عهده دارند در دولت بر روي تمام مباحث بحث و سياست گذاري مي كنند.
وي در خصوص وضعيت بهره وري واحدهاي توليدي نيز خاطرنشان كرد : براي رشد بهره وري هم در برنامه چهارم و هم در سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم توسعه برنامه هايي تدوين شده است . بر اين اساس براي اجراي اين تكاليف برخي از واحدها را به صورت نمونه پايش مي كنيم و واحدهايي كه بيشترين ارزش افزوده را دارند مورد بررسي قرار مي گيرند.
وزير صنايع و معادن گفت : شاخصها نشان مي دهد كه بهره وري در عوامل سرمايه رو به رشد است و در عوامل كار نيز نسبت به عوامل سرمايه وضعيت از قبل بهتراست ولي براي رشد بيشتر بايد بر روي زيرساختهاي منابع انساني اعم از آموزشها و تحصيلات در مراكز علمي و دانشگاهي سرمايه گذاري كرد تا بهره وري را ارتقا دهيم . البته اين بهره وري گروه به گروه متفاوت است .
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]