واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: باباجان: دعوت به گفت وگوفرصتي است كه بايدآمريكا و ايران استفاده كنند
آنكارا - "علي باباجان" وزير خارجه تركيه يكشنبه شب پيش از حركت به تهران، دعوت به گفت و گو ميان ايران و آمريكا را فرصتي مهم براي دو كشور دانست و گفت : آمريكا و ايران بايد از اين فرصت به نحو مطلوب استفاده كنند .
به گزارش ايرنا ، علي باباجان امشب پيش از حركت به تهران براي شركت در اجلاس شوراي وزيران كشورهاي عضو سازمان همكاري هاي اقتصادي (اكو) در فرودگاه آنكارا به سووالات خبرنگاران پاسخ داد.
وي در پاسخ به سووالي در خصوص رويكرد جديد در سياست آمريكا نسبت به جمهوري اسلامي ايران و سوريه و گفت و گوهاي اخير " هيلاري كلينتون " در آنكارا گفت :
زماني كه غرب سياست انزواي سوريه را دنبال مي كرد، تركيه رويكرد جديدي را با سوريه شروع كرد كه البته با انتقاداتي نيز همراه بود .
باباجان افزود : ولي در دوره جديد ملاحظه مي شود كه اين سياست تركيه چه سياست بجايي بود و كشورهاي اروپايي نيز اكنون براي اعزام هيات هاي خود به سوريه در نوبت ايستاده اند و به تازگي نيز يك هيات بلندپايه از آمريكا به سوريه رفته است .
وي افزود: تركيه انتظار دارد، سوريه نيز كمك بيشتري به صلح و ثبات منطقه كند زيرا از ظرفيت هاي لازم براي حل بسياري از مسائل منطقه برخوردار است .
وزير امور خارجه تركيه درباره روند تحولات منطقه به خصوص ايران اظهار داشت: در مورد ايران نيز تركيه از همان ابتدا بر گفت و گو تاكيد داشت.
وي با اشاره به اين كه اگر مسائلي وجود دارد حتما بايد از طريق گفت و گو حل شود، تصريح كرد : سياست تركيه در قبال ايران و همكاريهاي تركيه با ايران نيز در دوره هايي به باد انتقاد گرفته مي شد، اما اينك ملاحظه مي شود كه آمريكا رويكرد متفاوتي را اتخاذ كرده است .
وي افزود : به رغم انتقادهايي كه صورت مي گرفت، ديديم كه " باراك اوباما " هم در دوران مبارزات انتخاباتي خود و هم بعد از پيروزي در انتخابات از گفت و گو و مذاكره با ايران سخن گفت.
باباجان اضافه كرد : دولت جديد آمريكا اكنون به صراحت به گفت و گو با ايران تاكيد مي كند.
در مذاكراتي كه با مقامات آمريكايي داشتيم آنان بر اين نكته تاكيد كردند، ولي در اين كه اين گفت وگوها كي و چگونه آغاز خواهد شد ، روند ادامه دارد.
وي افزود : تركيه به عنوان همسايه ايران با اين كشور روابط خوبي دارد و از سوي ديگر با آمريكا نيز روابط مناسبي دارد و به همين علت كمك خواهد كرد تا اين دو كشور همديگر را خوب درك كنند .
وي در خصوص ميانجيگري تركيه در اين زمينه نيز گفت : اگر تقاضاي مشخصي در اين زمينه به تركيه بشود، آن را مورد ارزيابي قرار خواهيم داد، ولي تركيه همواره به تلاشهاي خود در ايجاد زمينه و بستر گفت و گو ادامه خواهد داد.
باباجان ابراز اميدواري كرد كه تلاشها براي گفت و گوي بين ايران و آمريكا نتيجه بدهد و افزود : تركيه معتقد است كه شرايط كنوني هم براي آمريكا فرصت بسيار مهمي است و هم براي ايران. لذا بر اين باوريم كه هر دوكشور به نحو مطلوب از اين فضاي مثبت ايجاد شده براي گفت و گو استفاده خواهند كرد.
وزير امور خارجه تركيه در عين حال افزود : زمان و شكل اين گفت و گو بايد از سوي طرفين مشخص شود.
باباجان در ادامه در پاسخ به سووال خبرنگار ايرنا كه پرسيد، با توجه به حضور روساي جمهوري كشورهاي منطقه و به ويژه حضور رييس جمهوري عراق و امير قطر به عنوان ميهمانان ويژه اجلاس تهران ، تركيه با چه دستوركاري در اين اجلاس حضور مي يابد و انتظارات اين كشور از اجلاس چه خواهد بود ؟ گفت : 10 كشور در اجلاس اكو شركت مي كنند و اگر به دستوركار اكو نگاه كنيم مي بينيم مسائل اقتصادي و تجاري از قبيل انرژي و حمل و نقل در اولويت اول آن است، ولي بدون شك در مذاكرات دوجانبه مسائل مهم منطقه اي بين سران شركت كننده بحث و بررسي خواهد شد.
او با اشاره به اين كه مسائل سياسي در منطقه زياد است و اين موضوع ها خواه ناخواه در گفت و گوها مطرح خواهد شد، تصريح كرد : اكو جغرافياي وسيعي را تحت نفوذ خود دارد و در اجلاس تهران سران كشورهايي از منطقه قفقاز و آسياي مركزي و افغانستان و پاكستان شركت خواهند كرد، لذا نشست هاي آن بسيار مهم است كه شايد مشابه آن را نتوان در جاي ديگري ديد.
وي تصريح كرد : به همين علت اجلاس تهران فرصت مناسبي براي رايزني هاي مختلف در سطح عالي بين سران كشورهاي منطقه است .
باباجان گفت : تركيه انتظار دارد اين اجلاس دستاوردهاي مهمي از نظر ايجاد بستر گفت و گوي موثر بين كشورهاي منطقه داشته باشد و به رشد ثبات، امنيت و رفاه منطقه كمك نمايد.
خاورم**2011**230**شبك**1184
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]