واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وكيل شرعي مقام معظم رهبري در لبنان در گفتگو با فارس - 1آمريكا ميخواهد ايران بعنوان دشمن در منطقه معرفي شود نه اسرائيل
خبرگزاري فارس: شيخ محمد يزبك عضو شوراي رهبري حزبالله لبنان با بيان اينكه جنگ در غزه باعث شكست طرحهاي آمريكا شد گفت: غزه مكاني براي تسويه حساب بين حاميان آمريكا و مقاومت بود و آمريكا ميخواهد ايران بعنوان دشمن در منطقه معرفي شود نه اسرائيل.
«شيخ محمد يزبك» وكيل شرعي مقام معظم رهبري و عضو شوراي رهبري و فرماندهي حزبالله لبنان است. وي به عنوان رهبر معنوي حزبالله لبنان نيز مطرح ميباشد.
شيخ يزبك در زمان جنگ لبنان و اسرائيل در سال 2000 از يك عمليات تروريستي در اتومبيلش جان سالم به در برد.
بخش اول مصاحبه با شيخ محمد يزبك در پي ميآيد.
** جنگ غزه جنگ ميان حاميان سياستهاي آمريكا و مقاومين بود
* فارس: ضمن عرض سلام و ادب، در ابتداي اين مصاحبه ارزيابي از اوضاع منطقه با توجه به جنگ غزه داشته باشيد.
- يزبك: بسمالله الرحمن الرحيم، با درود بر محمد پيامبر خدا (ص) و خاندان پاك و مطهرش، با سلام خدمت شما عزيزان، اول بايد بگويم كه از طريق آشنايان شندم كه خبرگزاري فارس داراي بيشترين تاثيرگذاري و بازديد در ايران است و بايد به اين نكته توجه كنيد كه مهمترين هدف اين است كه نشان دهيد بيشترين اهتمام را نسبت به پخش اخبار درست ميكنيد، مخصوصاً كه نمايندگان جمهوري اسلامي ايران هستيد و اميد ما اين است كه رسانه، سلاحي باشد تا در بين مردم وحدت ايجاد كند و باعث تفرقه نشود و از خداوند ميخواهم كه به اين خبرگزاري قدرت روزافزوني براي خدمت رساني به انسانيت و اجتماع دهد.
درباره سئوال شما بايد بگويم كه شما خود ميدانيد كه جنگ غزه البته بر اساس تحليل من، محلي براي تسويه حسابها ميان دو گروه بود. گروه حاميان سياستهاي آمريكا و گروه مقاومت يا به عبارتي بين كساني كه در مقابل استكبار تسليم شده و بين كساني كه براي منطقه عزت و استقلال را ميخواهند. در اين ميان بوش و حاكمان آمريكا به شدت به دنبال اين بودند كه جمهوري اسلامي ايران را به عنوان دشمن منطقه معرفي كنند نه اسرائيل و اين بعد از جنگ تموز (جنگ اسراييل عليه حزبالله در سال 2006) نمود بيشتري داشت و منطقه را از ايران ميترساندند، آنها اين تصور را داشتند كه در جنگ غزه و پيروزي اسرائيل و با توجه به از بين رفتن مقاومت كشورهايي كه تابع امريكا بودند بيشتر و بيشتر در مسير سياستهاي آمريكا قدم بگذارند ولي به فضل خداوند و با مقاومت جانانه مردم فلسطين و حمايتهاي بيدريغ جمهوري اسلامي ايران و باقي آزادهها از مقاومت فلسطين باعث شد تا دشمن نتواند به اهدافي كه ميخواست برسد كه البته اجلاس دوحه نيز در اين قضيه تاثيرگذار بود و اجلاس شرمالشيخ با هدف سرپوش گذاشتن بر شكست اسرائيل برگزار شد.
** نتيجه انتخابات اسرائيل يك نه بزرگ به جنگ
آنچه كه در انتخابات اسرائيل صورت پذيرفت همانند يك نه به جنگ افروزي و آنچه كه برخي از عربها برخود ناميده بودند يعني عرب اعتدال و آنچه دنبال ميكردند، بود. در كل بايد گفت كه مقاومت تاثير زيادي بر منطقه و خصوصاً مردم آن داشت و از آنها قويتر بود و ما هر روز شاهد تجاوز به غزه از سوي اسرائيل هستيم اما مقاومت هرگز نظارهگر نبود و به آنها پاسخ داد. مقاومت موشكهاي خود را به سوي اسرائيل پرتاب ميكند و اسرائيل نتوانسته است مانع مقاومت شود، همچنين اسرائيل به دنبال آن بود تا مقاومت تسليم شود كه چنين نشد و خواسته ديگر آنها آزاد كردن اسير خود بود كه آن هم صورت نپذيرفت و اكنون اسرائيل در يك سردرگمي قرار گرفته است و نميداند كه آيا دوباره بجنگند يا كاري نكند و يا اينكه رهبران مقاومت و حماس را ترور كند، اين تهديدهايي است كه اسرائيل فقط براي روحيهدهي به مردم خود انجام ميدهد.
** غزه، آمريكا و اسرائيل را مجبور به تغيير سياستهاي خود كرد
حقيقت آن است كه آنچه در غزه و لبنان روي داد و در كنار آن پايداري جمهوري اسلامي ايران باعث شد تا طرح آمريكا در منطقه شكست خورده و آنها عقبنشيني كنند. اسرائيل هميشه بر اساس يك اصل به دنبال تقويت خود بود و آن هم اقتدار و شكستناپذيري و اينكه امكاناتي بسيار پيشرفته و سلاحهاي مدرن در اختيار دارد و كشورهاي همسايه آن قادر نيستند در مقابل او بايستند كه اين مقوله در جريان جنگ لبنان و غزه شكست خورد و در جنگ لبنان و غزه، جنگ يك طرفه بر عليه لبنان و غزه شكل نگرفت بلكه موشكهاي مقاومت تا عمق اسرائيل پيش رفت و اين امر باعث شد تا حالت ترس و وحشت در اسرائيل حكمفرما شود و در صورتي كه اسرائيل بخواهد وارد جنگ ديگري بشود هزاران نفر از اسرائيل از آنجا مهاجرت خواهند كرد چون آنها اين احساس وحشت را تجربه كردهاند.
** آمريكا بعد از شكست در غزه به ظاهر خبر از تشكيل دو دولت فلسطين و اسرائيل ميكند
از اين رو، آمريكا در حقيقت به دنبال دور زدن اين ماجراهاست و ميبينيد كه كلينتون وزير خارجه آمريكا به منطقه خواهد آمد و شايد حتي به فلسطين نيز برود و ميخواهد با استفاده از يك جو رسانهاي خبر از تشكيل دو دولت فلسطيني و اسرائيلي دهد ولي تشكيل اين دو دولت بر چه اساسي خواهد بود جاي سوال است.
كلينتون اعلام خواهد كرد كه اين بر اساس توافق بين فتح و حماس صورت ميپذيرد ولي اگر اين توافق ميان دو گروه، به معناي اعتراف به وجود اسرائيل نخواهد بود پس اين توافق نيست و هدف طرح اين موضوع بازگشت به اصل و از بين بردن مقاومت است و اگر مقداري تامل كنيم و وضع قدس را ببينيم اكنون 1500 منزل در اطراف خود تهديد به از بين رفتن توسط اسرائيل هستند كه البته اين امر به بهانههاي مختلف صورت ميپذيرد و هدف آن است كه قدس طوري باشد كه اسرائيل ادعا ميكند و آن را تا ابد ميخواهد. اينجا اين سئوال مطرح ميشود پس راه حل كجاست، گفتگوها براي چيست و دولت فلسطين در كدام بخش از سرزمين انجام خواهد گرفت و با توجه به ممنوعيت بازگشت فلسطينيهاي مهاجر و تشكيل حكومت نژادپرست اسرائيلي دولت فلسطين در كجا تشكيل خواهد شد.
** فلسطينيها فهميدند كه فقط با مقاومت ميتوانند بر دشمن غلبه كنند
با اين تفاصيل بايد گفت كه اسرائيل هرگز به حقانيت فلسطيني اعتراف نخواهد كرد و مقاومت فلسطين و مردم در فلسطين فهميدند كه بايد در مقابل اسرائيل مقاومت كنند و اگر مقاومت كنند در مقابل دشمن پيروز خواهند شد و با تسليم و يا گفتگو نميتوان پيروزي را از آن خود كرد و فقط با مقاومت ميتوان پيروزي كسب كرد و اينها در آينده روشن و روشنتر خواهد شد و اين چيزي است كه در حال حاضر صورت ميپذيرد و بعد از استقرار اوباما و سياست جديد آمريكا در منطقه بسياري از اين حقايق روشنتر خواهد شد.
* فارس: آقاي يزبك آيا ميتوان اين برداشت را از صحبتهاي شما داشت كه سياست خارجي آمريكا بعد از استقرار اوباما تغيير خواهد كرد؟
** منطق زور جواب نميدهد، آمريكا بايد سياستش را عوض كند
- يزبك: تصور من اين است كه سياست خارجي آمريكا تغيير واقعي نخواهد داشت البته من نميخواهم از اكنون حكمي صادر كنم چون منطق زور و فتنه در منطقه شكست خورده است و آمريكا بايد سياست خود را در منطقه تغيير دهد مگر اينكه همانگونه كه حضرت امام فرمودند: الحمدالله الذي جعل اعدائنا حمقا يعني خدا را شكر كه دشمنان ما را احمق نهاد.
اين بدين معناست كساني كه از آنچه رخ ميدهد عبرت نميگيرند و من به تغيير در سياستهاي كلي آمريكا خوشبين نيستم ولي بايد ايمان خود را محكم كنيم و در تحليلهايمان استوار باشيم و بدانيم كه فلسطين بدون مقاومت رنگ پيروزي را نخواهد ديد و امروز در منطقه طرح مقاومت قويتر از طرحهاي آمريكاست و عموم مردم در كشورهاي عربي اين موضوع را درك ميكنند و همراه مقاومت هستند البته حكام آنان برعكس آن را در پيش گرفتهاند.
** حوادث مدينه واكنش شكستهاي پياپي در غزه بود
* فارس: لطفاً كمي از رخدادهاي مدينه و سركوب زائران در مدينه بگوييد، به نظر شما چرا چنين اتفاقي افتاد، در اين مورد توضيحاتي بفرمائيد؟
- يزبك: به نظر من آنچه در مدينه اتفاق افتاد واكنشي بود نسبت به شكستهايي كه گروه غيرمقاوم در اين مدت پذيرا شده است.
* فارس: آيا اين امر با برنامهريزي قبلي غرب بوده است؟
- يزبك: نه، نميگويم كه از سوي غرب برنامهريزي شده بود ولي وضعيتي كه اكنون در منطقه شكل گرفته بسيار حساس است و با توجه به پيروزي فرهنگ مقاومت، افرادي كه خارج از اين محدوده بودهاند با استرس شديدي كار را دنبال ميكنند و از اين رو شايد اين امر توسط گروههاي افراطي مورد سوءاستفاده قرار گيرد و آنچه كه شنيديد رخ دهد و هدف فتنه است و همانطور كه آنها ميگويند مقاومت يعني اين كه ايران و سوريه پيروز شدهاند و اين واكنشهايي را به همراه دارد و طبيعي است كسي كه در حال فرار و شكست است برخي از اعمال انفعالي را انجام ميدهد و ما از رفتار صبورانه عزيزانمان مخصوصاً در منطقه الشرقيه كه اجازه ندادند فتنه بزرگتري شكل گيرد، تشكر ميكنيم و اميدواريم تمام دستها در مقابله با دشمن خونخوار و واحد متحد شود. آيا به اين اندازه جوابم كافي است يا نه؟
* فارس: بله، بسيار عالي بود از شما ممنونم.
گفتگو: سيد مجتبي حيدري
انتهاي پيام/خ
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]