واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ميزگرد علمي نوآوري در تربيت به همت انجمن تعليم و تربيت حوزه برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / سيدجعفر فاطمينوشآبادي: ميزگرد نوآوري در تربيت اسلامي به همت انجمن تعليم و تربيت حوزه و با همكاري گروه اخلاق و تربيت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، حجتالاسلام «سيدكاظم اكرمي» وزير سابق آموزشوپرورش در اين ميزگرد به تبيين تربيت اخلاق در جامعه پرداخت و گفت: بايد براي آموزش اخلاق، پايههاي آموزشي را بر فطرت آدمي قرار دهيم، زيرا انسانها فطرتاً به نيك و بد توجه دارند.
وي به نقش معلمان در شكلگيري اخلاق دانشآموزان اشاره كرد و افزود: آموزشهاي غيررسمي در زمينه اخلاق، بايد به گونهاي باشد كه معلمين با رفتارشان آنان را آموزش دهند.
حجتالاسلام اكرمي اظهار كرد: كتب درسي آموزشوپرورش در طول 30 سال گذشته تغييراتي كرده، اما از جهت تربيت معلم و فلسفه تربيت اسلامي خوب كار نكردهايم و هنوز كتابي در زمينه فلسفه تربيت اسلامي در دانشگاهها نداريم.
وزير اسبق آموزشوپرورش گفت: با كنكور نميشود، معلم پذيرش كرد، معلم نياز به گزينش دارد و شخصيت معلم شخصيتي ويژه است و تنها علم و دانش براي معلم كافي نيست.
وي حاكميتها و سياستها در اخلاق را بسيار موثر بيان كرد و گفت: اگر در پشتوانه اخلاق قوانين تأكيد كنندهاي نباشد، نبايد از آموزشهاي اخلاقي انتظار داشت.
كارشناس اين نشست با بيان اينكه هيچ مسئولي مصون از امر به معروف و نهي از منكر نيست، اظهار كرد: حوزه علميه علاوه بر پايگاه علمي، پايگاه حفظ ارزشها و اخلاق اسلامي است و بايد تشكلي در حوزه مسئولان را امر به معروف و نهي از منكر كند.
وي در پايان اظهار كرد: براي نوآوري در فرايند تربيت، نيازمند بازنگري در آموزشهاي پنهان هستيم.
در ادامه اين ميزگرد، حجتالاسلام «مهدي عليزاده» مدير گروه اخلاق و تربيت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، گفت: سندي به نام ظرفيتشناسي و توسعه علم اخلاق و تربيت در واحد پژوهشي تنظيم شده است.
وي تهيه نقشه علمي براي تربيت اسلامي را بسيار لازم دانست و افزود: يك نظام جامع مطالعاتي براي فضاي مطالعات تربيتي تعريف كردهايم.
عليزاده يادآور شد: تا حوزه پشتيباني توليد فعال نشود، زمينههاي توليد انديشه و توليد علم قطعاً شتاب نخواهد گرفت.
مدير گروه اخلاق و تربيت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي اظهار كرد: با نگاه مهندسي علم و فلسفه، علم به تعليم و تربيت مشاهده ميشود كه ما با علم رو به رو نيستيم، بلكه با 15 گرايش تحت عنوان علوم تربيتي روبهرو هستيم و وحدت ميان آنها هنوز در ادبيات جهان مبهم است.
حجتالاسلام عليزاده اظهار كرد: بايد گستره دانش را طراحي كنيم و عوامل مؤثر در توليد دانش شناسايي شود.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]